Ik ben gabrielle
Ik ben een en woon in antwerpen () en mijn beroep is heb mijn rekenmachientje aan de kapstok gehangen.
Ik ben geboren op 25/08/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schrijven, lezen, schilderen, geschiedenis.
graag leer ik allerhande "dingen" bij,
ga die met jullie proberen te delen.
dat kan over een boek zijn, tv programma,
nieuws, gezegde, toerisme ...
PIMENT werd door christoffel columbus ontdekt in de 16e E.
het is van dezelfde familie als tomaat en aubergine, en bestaat in een indrukwekkend aantal varieteiten, gaande van peper (zoet piment) tot paprika ( gedroogd rood piment).
de kleine rode, groene en organje pimenten kunnen uiterst pikant zijn, minder zonder de pitten.
het moet uiterst spaarzaam worden gebruikt en ook uit het gerecht worden gehaald voor het opdienen, kan dan apart geserveerd worden op een schoteltje.
cayennepeper is geen peper, maar wel het poeder van vurig piment. dit piment wordt soms nog groen geplukt, snel gedroogd om zijn karakter , dat warm en vurig is ,te behouden en dan fijngemaakt tot poeder.
"witse" blijft ook in zijn negende en laatste seizoen populair; 66 procent van de kijkers die zondagavond televisie keken, stemden af op de politiereeks op Een.
de eerste aflevering haalde 1.617.692 kijkers en was daarmee het best bekenen tv programma.
DAG IEDEREEN, HEB DIT BLOGJE LINKS LATEN LIGGEN, MAAR VANAF NU GA IK HET VOEDEN. JULLIE KENNEN MIJ, ONDER GABRIELLE, HIER WIL IK LEUKE DITJES EN DATJES BRENGEN. TOT DRA
mosterd is een kruidenpasta met meestal en scherpe smaak en wordt gemaakt uit gemalen mosterzaden, azijn,water, suiker en zout.
ook worden wel specerijen toegevoegd, zoals peper. mosterzaadjes zijn ongeveer 0.5 tot 1 mm groot. de scherpe smaak van mosterd onstaat pas als bepaalde enzymen tijdens de bereiding van de mosterd, de mosterolie omzetten. daarvoor is ook de aanwezigheid van water nodig.
de mosterplant is inheems in europa en dus was mosterd lange tijd de goedkoopste specerij. vooral tijdens de middeleeuwen nam de populariteit van de mosterd een vlucht en werd DIJON het eerste europese centrum voor commerciele mosterproductie.
ook in andere landen ( Duitsland, Engeland en Zweden) begon men mosterd te produceren. dat zie je duidelijk in mosterd uit Meaux e die met grofgemalen zaden bereid wordt. Duitse mosterd wordt uit wit mosterdzaad vervaardigd en is lichtzoet van smaak. de Britten zijn een beetje anders dan de rest, omdat zij mosterdpoeder preferen. dat is langer houdbaar en praktisch, omdat je er net zoveel mee maakt als je nodig hebt. ook in Belgie worden verschillende soorten mosterd gemaakt.