Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
27-01-2018
Zuurkool maar dan anders
Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 30 minuten + 5 uur in de oven Ingrediënten: 1 1/2 kg varkensribben 400 g gerookt spel 2 tl venkelzaad flinke klont reuzel of boter 1 grote ui 10 zwarte peperkorrels 1 tl karwijzaad 2 jeneverbessen 1 laurierblad 1 kg zuurkool 2 appels 1 rookworst 2 dl witte wijn 1 kg rattes aardappelen peterselie Recept: 1. Wrijf de varkensribben in met zout en venkelzaad, laat dat een uur of 2 intrekken. Braad in een grote pan de ribben in de boter aan tot ze kleur krijgen. Snijd de ui in flinke ringen. Haal de ribben uit de pan en stoof de ui in het vet helemaal zacht.
2. Schil de appel, snij hem in blokjes en doe die samen met de zuurkool en kruiden in de braadpan. Voeg de wijn toe en zet alles een minuut of 5 op hoog vuur. Leg nu de ribben en het in vieren gesneden spek op de kool en zet het deksel op de pan. Zet het geheel een uur of 5 op 110 graden in de oven.
3. Leg tegen etenstijd de rookworst nog een half uurtje op de zuurkool en kook de aardappelen in hun schil. Kneus ze licht als ze gaar zijn. Voeg een klont boter en een snuf zout toe aan de pan en een paar handen gesneden peterselie. Schud de pan en zet alles op tafel.