Stoofpot van Hazenbout
INGREDIËNTEN:
1 stengel bleekselderij.
1 wortel.
1ui.
1 teen knoflook
4 Hazenboutjes
4 eetlepe;s olijfolie.
1 glas rode wijn.
1 pot runderfond.
4 takjes verse tijm.
1/2 reep pure ( 80% chocolade.
200 gram polenta.
150 verse Cranberry's
3 preien.
1 eetlepel boter.
Snij de knoflook en groenten (behalve de prei) in kleine blokjes/stukjes.
Bestrooi de hazenboutjes met zout en peper en bak ze in de olie bruin.
Neem ze uit de pan, bak de groenten met een tak tijm enkele minuten in wat olie,
voeg de wijn en fond toe en leg de hazenboutjes erin.
Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de boutjes in afgesloten pan
zachtjes in circa 1½ uur gaarstoven.
Check het vlees, dit moet los komen van de botjes, anders langer stoven.
Neem de boutjes voorzichtig uit de jus en giet de jus door een zeef.
Druk de gare groenten met een pollepel door de zeef
Hak de chocolade en los het op in de jus. Leg de gare boutjes in de jus en zet weg.
Breng 750 ml water (eventueel met een bouillonblokje) aan de kook en
voeg de polenta toe.
Zet het vuur halfhoog en blijf roeren tot de polenta dik wordt.
Blijf circa 20 minuten roeren tot het gaar is.
Giet de polenta in een platte schaal,
spreid uit tot een koek van 1 cm dik en laat afkoelen.
Was en snij de prei in 3 cm stukken.
Stoof de prei in een laagje water met zout, peper en een beetje suiker
in circa 20 minuten gaar.
Kook de verse cranberries in een laagje water met een schep suiker
tot ze zacht zijn.
Snij de polenta in driehoekjes en bak ze in olie bruin.
Serveer de hazenbout met de polentakoekjes en prei.
Garneer met tijm en cranberries.
vriendje
04-03-2018 om 02:36
geschreven door Vriendje
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
|