Inhoud blog
  • Stoofpot van Hazenbout
  • Italiaans gerecht
  • Tournados met Roqufortsauas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    04-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van Hazenbout

    Stoofpot van Hazenbout

     

     

    INGREDIËNTEN:

    1 stengel bleekselderij.

    1 wortel.

    1ui.

    1 teen knoflook

    4 Hazenboutjes

    4 eetlepe;s olijfolie.

    1 glas rode wijn.

    1 pot runderfond.

    4 takjes verse tijm.

    1/2 reep pure ( 80% chocolade.

    200 gram polenta.

    150 verse Cranberry's

    3 preien.

    1 eetlepel boter.

     

     BEREIDING:

     

     Snij de knoflook en groenten (behalve de prei) in kleine blokjes/stukjes.

    Bestrooi de hazenboutjes met zout en peper en bak ze in de olie bruin. 

    Neem ze uit de pan, bak de groenten met een tak tijm enkele minuten in wat olie,

    voeg de wijn en fond toe en leg de hazenboutjes erin.

    Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de boutjes in afgesloten pan

    zachtjes in circa 1½ uur gaarstoven.

    Check het vlees, dit moet los komen van de botjes, anders langer stoven.

    Neem de boutjes voorzichtig uit de jus en giet de jus door een zeef.

    Druk de gare groenten met een pollepel door de zeef

    Hak de chocolade en los het op in de jus. Leg de gare boutjes in de jus en zet weg. 

    Breng 750 ml water (eventueel met een bouillonblokje) aan de kook en

    voeg de polenta toe.

    Zet het vuur halfhoog en blijf roeren tot de polenta dik wordt.

    Blijf circa 20 minuten roeren tot het gaar is.

    Giet de polenta in een platte schaal,

    spreid uit tot een koek van 1 cm dik en laat afkoelen.

    Was en snij de prei in 3 cm stukken.

    Stoof de prei in een laagje water met zout, peper en een beetje suiker

     in circa 20 minuten gaar.

     Kook de verse cranberries in een laagje water met een schep suiker

    tot ze zacht zijn.

    Snij de polenta in driehoekjes en bak ze in olie bruin.

    Serveer de hazenbout met de polentakoekjes en prei.

    Garneer met tijm en cranberries.

     

    vriendje

     

     

     

    04-03-2018 om 02:36 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Duivelse kip

     

     

     

     

    Ingrediënten:

     

    kippenpoten, kipkarbonades of drumsticks

    4 teentjes knoflook, geraspt

    1 flink stuk verse gember

    1 á 1 ½  volle el srirachasaus* (Gotan  bij AH)

    2 el witte azijn (of rijstazijn)

    2 el vissaus

    1.5 el suiker

    zout en zwarte peper

    koriander, fijngehakt

    maizena

    olijfolie

     

    *Pas opDeze saus  is behoorlijk heet dus proef

     

    Bereiding:

     

    Neem kippenpoten (snijd deze doormidden) kipkarbonades of drumsticks.

    Bestrooi met zout en bak bruin in een lepeltje olijfolie, duur ongeveer 10 minuten. 

    Maak ondertussen een marinade van de knoflook, een flink stuk verse gember,

    witte azijn of rijstazijn, suiker, fishsauce, zwarte peper en srirachasaus.

    Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

    Giet de marinade in een pan, laat even doorkoken voeg een kop water toe en

    bind met een beetje maizena.

    Lepel de marinade over de kip en bak 30 minuten op 200 graden.

    Bestrooi met gehakte koriander en leg er eventueelt wat partjes limoen bij.

     

     

    Recept uit 2016

    Vriendje

    03-03-2018 om 21:18 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans gerecht

    Rigatoni met worst* en broccoli: 

     

    Ingrediënten:

     

    Pasta met broccoli en worst

     

    400 gram rigatoni of andere korte pasta (penne, farfalle, fusilli)

    4 braadworstjes (varken, geen rund)

    400 gram broccoli

    2 eetlepels tomatenpuree

    1 ui, fijngehakt

    snuf cayenne

     

    Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen als je ze 

    ook wilt eten in stukjes. 

    Haal het vel van de worstjes af en snijd ze in stukken. 

    Bak de ui op halfhoog vuur glazig en voeg de worst, 

    de knoflook en cayenne toe. 

    Bak en druk de worst nog verder uit elkaar. 

    Als de rauwe kleur van de worst verdwenen is, 

    roer je de tomatenpuree los met twee eetlepels water en voeg je dat toe. 

    draai het vuur heel laag en houd zo warm.

    Kook de pasta in ruim water met zout (kooktijd staat op het pak) 

    en voeg er de laatste 5 minuten de broccoli aan toe. 

    Giet af en meng met de saus.

    *vervang de worst door  Varkensgehakt ( 400 gr) en kruid deze wat 

    zout, peper,geraspte verse gember en een paar jeneverbessen uit de vijzel. 

     

    Met dank aan Karin Luiten 

    Aangepast vriendje

     

    03-03-2018 om 09:44 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Soep uit Tunesië.

     

    Ingrediënten:

     

    500 gr lamsgehakt 

    2 teentjes knoflook, fijngesneden 

    1 gesnipperde ui 

    300 gr spinazie, gewassen en in reepjes gesneden 

    3 eetlepels tomatenpuree 

             1 eetlepel gemalen komijn 

    1,5 liter kippenbouillon 

    3 theelepels harissa (meer of minder, naar smaak) 

    1 blik (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt 

    1/2 citroen, alleen het sap 

    150 gr pasta (macaroni of andere pasta) 

    zout en peper naar smaak

     

    Bereidingswijze:

     

    Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 50 minuten 

     

    Bak het lamsvlees op hoog vuur. 

    Als het bruin is haal je het van het vuur en zet je het opzij. 

     

    Houd een eetlepel van het vet in de pan en gooi de rest weg. 

    Verlaag het vuur tot middelhoog en roerbak de knoflook, ui 

    en spinazie tot de ui glazig is en de spinazie geslonken is, 

    (ongeveer 5 minuten). 

     

    Doe het lamsgehakt terug in de pan bij het ui-spinaziemengsel, 

    voeg de tomatenpuree, de komijn, harissa, bouillon, kikkererwten, 

    citroensap, zout en peper toe. 

    Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen. 

     

    Voeg de pasta toe en kook gedurende 15 minuten of tot de pasta gaar is

    03-03-2018 om 08:46 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!