Duivelse kip
Ingrediënten:
kippenpoten, kipkarbonades of drumsticks
4 teentjes knoflook, geraspt
1 flink stuk verse gember
1 á 1 ½ volle el srirachasaus* (Gotan bij AH)
2 el witte azijn (of rijstazijn)
2 el vissaus
1.5 el suiker
zout en zwarte peper
koriander, fijngehakt
maizena
olijfolie
*Pas opDeze saus is behoorlijk heet dus proef
Bereiding:
Neem kippenpoten (snijd deze doormidden) kipkarbonades of drumsticks.
Bestrooi met zout en bak bruin in een lepeltje olijfolie, duur ongeveer 10 minuten.
Maak ondertussen een marinade van de knoflook, een flink stuk verse gember,
witte azijn of rijstazijn, suiker, fishsauce, zwarte peper en srirachasaus.
Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Giet de marinade in een pan, laat even doorkoken voeg een kop water toe en
bind met een beetje maizena.
Lepel de marinade over de kip en bak 30 minuten op 200 graden.
Bestrooi met gehakte koriander en leg er eventueelt wat partjes limoen bij.
Recept uit 2016
Vriendje
|