Rigatoni met worst* en broccoli:
Ingrediënten:
Pasta met broccoli en worst
400 gram rigatoni of andere korte pasta (penne, farfalle, fusilli)
4 braadworstjes (varken, geen rund)
400 gram broccoli
2 eetlepels tomatenpuree
1 ui, fijngehakt
snuf cayenne
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen als je ze
ook wilt eten in stukjes.
Haal het vel van de worstjes af en snijd ze in stukken.
Bak de ui op halfhoog vuur glazig en voeg de worst,
de knoflook en cayenne toe.
Bak en druk de worst nog verder uit elkaar.
Als de rauwe kleur van de worst verdwenen is,
roer je de tomatenpuree los met twee eetlepels water en voeg je dat toe.
draai het vuur heel laag en houd zo warm.
Kook de pasta in ruim water met zout (kooktijd staat op het pak)
en voeg er de laatste 5 minuten de broccoli aan toe.
Giet af en meng met de saus.
*vervang de worst door Varkensgehakt ( 400 gr) en kruid deze wat
zout, peper,geraspte verse gember en een paar jeneverbessen uit de vijzel.
Met dank aan Karin Luiten
Aangepast vriendje
|