Inhoud blog
  • Stoofpot van Hazenbout
  • Italiaans gerecht
  • Tournados met Roqufortsauas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    28-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders Entrecote

    Ingrediënten

     

    entrecôtes

    zout, peper

    100 gram zilveruitjes

    75 gram boter

    100 gram mager spek

    150 gram champignons

    600 gram aardappels

    2 takjes peterselie

    1 dl olie

    suiker

     

    Bereiding

     

    Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de uitjes,

    doe ze in een pannetje, bedek ze juist met water,

    geef er wat suiker bij en kook ze op zacht vuur

    totdat alle water is verdampt.

    Er ontstaat dan een caramel, rol daar de uitjes goed door en

    leg ze op een bord.

    Snij het spek in juliënne.

    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

    Verhit een eetlepel olie in een pan en sauteer 

    hierin het spek zonder dat dit droogt.

    Haal het spek eruit en sauteer in dezelfde pan de champignons

    totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan.

    Schil de aardappels, snij ze in brunoise van 1,5 cm.

    Smelt 25 gram boter in een pan en geef er een eetlepel olie bij.

    Als het heet is, geef er de aardappeltjes bij en sauteer deze

    gedurende 15 minuten onder vaak roeren.

    Smelt weer 25 gram boter in een pan en sauteer hierin snel

    de entrecôtes aan alle kanten bruin.

    Geef ze 3 minuten aan elke kant of langer als U ze niet rood wenst.

    Strooi er zout en peper over.

    Als de aardappels klaar zijn voegen we er het spek en de champignons bij,

    evenals de uitjes en laten even doorwarmen.

    Leg de entrecôtes op een voorverwarmde schaal,

    geef er het garnituur bij en strooi er peterselie over.

     

    Vriendje

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!