Ingrediënten
4 entrecôtes
zout, peper
100 gram zilveruitjes
75 gram boter
100 gram mager spek
150 gram champignons
600 gram aardappels
2 takjes peterselie
1 dl olie
suiker
Bereiding
Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de uitjes,
doe ze in een pannetje, bedek ze juist met water,
geef er wat suiker bij en kook ze op zacht vuur
totdat alle water is verdampt.
Er ontstaat dan een caramel, rol daar de uitjes goed door en
leg ze op een bord.
Snij het spek in juliënne.
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
Verhit een eetlepel olie in een pan en sauteer
hierin het spek zonder dat dit droogt.
Haal het spek eruit en sauteer in dezelfde pan de champignons
totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan.
Schil de aardappels, snij ze in brunoise van 1,5 cm.
Smelt 25 gram boter in een pan en geef er een eetlepel olie bij.
Als het heet is, geef er de aardappeltjes bij en sauteer deze
gedurende 15 minuten onder vaak roeren.
Smelt weer 25 gram boter in een pan en sauteer hierin snel
de entrecôtes aan alle kanten bruin.
Geef ze 3 minuten aan elke kant of langer als U ze niet rood wenst.
Strooi er zout en peper over.
Als de aardappels klaar zijn voegen we er het spek en de champignons bij,
evenals de uitjes en laten even doorwarmen.
Leg de entrecôtes op een voorverwarmde schaal,
geef er het garnituur bij en strooi er peterselie over.
Vriendje
|