Tournedos met Roquefortsaus
Ingrediënten:
4 tournedos van 120 gram
2 sjalotjes
80 gram roquefort
5 walnoten
1/2 dl Malagawijn
olie
zout
geschaafde amandelen
Voor de basissaus:
250 gram vleesafsnijdsels
1 wortel
1/4 knolselderij
prei
5 geplette peperkorrels
1 dl rode wijn
1 bouillonblok
1 bouquet garni
1 blikje tomatenpuree
peper
boter
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze klein.
sauteer ze in wat olie tot ze kleur krijgen.
Ondertussen sauteren we in een andere pan de
vleesafsnijdsels bruin en voegen het blikje tomatenpuree toe.
Voeg de groenten bij de afsnijdsels en deglaceer met de wijn.
Laat deze totaal reduceren. Voeg een halve liter water toe,
het bouquet garni, de peperkorrels en de bouillonblok.
Laat alles enkele uren trekken.
Schep het bovendrijvende schuim telkens af en passeer de saus.
We braden nu de tournedos naar smaak,
zetten ze warm weg,
sauteren even het gesnipperde sjalotje in de braadboter, en
deglaceren met de Malaga.
Laat even reduceren en voeg de vleessaus toe.
Laat aan de kook komen en voeg de roquefort in kleine blokjes toe.
Kruid zonodig met peper en zout.
Leg op elk bord een biefstukje,
schenk er wat saus over en bestrooi met geschaafde amandelen en
gehakte walnoot.
Serveer er stronkjes bloemkool bij en pommes galettes.
Keus van een Chef
|