Om een indruk te geven wat gewone mensen vroeger aten !
200 gr runderborstlap 50 gr pekelvlees (1 plak) 11/2 liter water noodmuskaat zout.
100gr schoongemaakte prei in ringen 50 gr vastkokende aardappels in blokjes 25 gr droogkokende rijst 1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 sneetjes roggebrood boter rn bieslook.
kook het vlees met kruiderij en vlees 2 uur op een laag pitje.
45 min in de snelkookpan.
voeg prei,aardappels en rijst toe, kook die nog eens 20 min mee.
snij het vlees in blokjes voeg het weer bij de soep.
geef hierbij driehoekjes roggebrood , besmeerd met boter en bestrooid met bieslook.
eet smakelijk.....
15-09-2011
Vol-au-vent
Aangezien we morgen gaan uit eten en ik in het weekend een snelle hap klaar maak, zal ik dit recept van Bo pas volgende woensdag kunnen maken. Maandag ben ik niet thuis en dinsdag komen ze aan de waterleiding werken in onze straat. We gaan dus een ganse dag zonder water zitten. Ik ga wel voor kipfilets maar voor mijn bouillon ga ik een soepkieken gebruiken. Daarbij zou ik een gratin van aardappeltjes maken. De foto's zet is woensdagavond of donderdagmorgen op dit blogje. Bedankt Bo voor het recept!
14-09-2011
vol au vent
Ingrediënten
1 kip
1 liter water
1 soeplepel kippenbouillonpoeder of 1 blokje kippenbouillon