Ik ben linda
Ik ben een vrouw en woon in Oostende aan zee (Belguim) en mijn beroep is huisvrouw en hou van mijn man en kinderen.
Ik ben geboren op 28/06/1965 en ben nu dus 59 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Heb zoveel hobby's om op te noemen ben wel creatief en bezig bijtje.
Ik maak graag gerechtjes klaar hou van alles wat mooi is en zeker van lekker gezond eten.
Het kan soms duur oplopen bij bepaalde gerechten,toch probeer ik zoveel mogelijk euro's uit te sparen en toch heel lekkere gezond gerechten klaar te maken,ik schaam me er niet voor dat ik geregeld naar de Lidly en Aldi gaat,maar bepaalde groenten ga ik in de spar halen of in de Gb en dat loop toch een beetje op,maar als je lekker gezond wil eten, kan er soms wel eens ietsje meer af,je verwennen mag je toch ook wel eens zeker.
Kruidje roer me niet
alles over lekker en gezond eten
08-07-2007
Vandaag niks speciaal gedaan hoor
Deze ochtend uitgeslapen lekker ontbeten en daarna even wat gestreken weg is weg zeg ik. ook de was was weg en er was nog geen volle wasmachine dus dat voor dinsdag dan maar,morgen ben ik namelijk de hele dag weg naar therapie. Deze middag boterham gegeten en lekker liggen luieren in de zetel,deze avond couscous met snitzel en schorseren lekker hoor.
COUSCOUS wie ken dit niet laat dit me weten, dat is een soort korrelrijst die met warm water in aanraking komt opzweld dus oppassen daarmee als je water kookt en je deze korrelstje toevoegt blijf roeren tot je voelt dat het papje wordt, nu uit doen leer men hè.
Snitzel gewoon bakken in olijfolie heel zachtjes anders is het zo aangebakken smaak en dat is nu ook de bedoeling niet.
Schorseren dat in glas bokaal zitten,afgieten in een gieter. een halve doos melk (ik neem altijd magere melk) een klein stukje boter zout-peper en muskaat erin en dan de schorseren erin laat dit zachtjes opkoken, dan dik je de saus op en laat je het smaken.
Leuk weekend gehad,s'ochtend lekker uitslapen, s'namiddag wandelen in de kapellestraat met men dochter Talina. kreeg van haar een mouwloos t-hirts het was koopjesdag dus het kon er af "zei ze me" .We hebben dan samen elk een cola gedronken en dan terug naar onze fietsen gegaan om huiswaarts te keren. Ik ging namelijks beginnen aan men kip met groentenkransje. S'avond zijn we dan naar de avondmarkt geweest ik met men lieve schat en met dochter talina. Sissi bleef bij haar vriendin.Dimitri die was uit en regina zat in brugge. dus lekker genieten....
Kip met groentenkransje.
5 Kippebillen. 4 paprika's 2 rode en 2 groene 4 stukken prei 2 ajuinen 1 bundel wortelen 4 tomaten peper en zout-laurierblad en tym.
De kippen insmeren met olijfolie die appart bewerkt is met kruiden voor de kippebillen. dat is: peper-zout-curry-muskaat-dragon-kipkruiden deze bak je voordien in een vuurvaste bakplaat in je oven.
De groentjes: Alles kuisen en in reepjes snijden, daarna pak je een goede vuurvaste pot om de groentjes lichtjes op te bakken. beetje bij beetje doe je daar water bij zodat alles kan stoven en gaar kan worden. ook de gesneden tomaten en kruiden mag je bijvoegen.en dit zachtjes laten gaar worden regelmatig roeren wel tegen het aanbakken en op laatste doe je de gebakken kip er even bij om meer smaak te krijgen. je kunt daar rijst-macaroni bij eten of kleine blokjes aardappelen bij voegen en laat ze dan mee gaar worden in de pot met groentjes. zeker succes gewenst .
2 Bloemkolen kuisen en proper maken ik stoom mijn bloemkool in een stoomketel zodat alle vitaminen erin blijven. terwijl de bloemkool aan het stomen is en de aardappeltjes bijna gaar zijn,dan begin ik pas mijn vlees te bakken met olijfolie na het bakken giet ik daarin een grote scheut melk doe een beetje melk appart in een kommeke en daarin voeg ik 1 eetlepel bloem en 2 koffie- lepels bistropoeder,eenmaal dit vermengd is giet ik dit bij de melk en dan dik dit op tot een caramelachtige saus.
Ik moet zeggen dat ik wel vandaag gezeurd had ik heb deze namiddag een snicker gegeten,maar voor de rest van de dag hield ik me rustig,ik had geen vreetbui ofzo. ik drink veel water en dat vind ik een pluspunt voor mezelf
Vandaag naar de markt geweest, wat een volk was er daar, juist dat enig wat ik nodig had was groenten en fruit. heb in totaal 18 euro betaald En voor wat?
3 Kroppen sla-1 kilo tros tomaten -1 bundeltje wortelen- 3 bloemkolen 2 trosje pijp ajuin-2 kilo bananen -1/2 kilo kersen-1 kilo nectarin (geel) 2 kilo witlof
Bij de fruithanderlaar bij spar en derden betaal je waarschijnlijk het dubbel.
Ik leg alle fruit en groenten fris open in de lucht op men terras is het warmer dan het nu is,dan gaan ze de koelkast in.
Vandaag heb ik witlof klaar gemaakt op grootmoeders wijze. Witlof kuisen en wassen (effe in water en terug eruit) omdat witlof ook vocht optrek, en zo heb je dan meer water dan groenten in je pot als je ze stoof, en das niet de bedoeling natuurlijk hè!
witlof stoven op een zacht vuurtje, ik gebruik meestal olijfolie in mijn potten. dus doe er eerst een goede scheut olijfolie in en laat dit warmen, om te zien dat de olie goed warm is doe ik daar een heel klein beetje bak magarine erin, en moment dit begin te brubbelen,is het tijd om je witlof erbij te voegen,beetje bij beetje doe ik er witlof erbij doe nog wat peper en zout erbij en doe een tas water erbij zodat alles kan stoven geregeld roeren dat de witlof niet aanbakt,want das niet zo lekker zo aangebrand witlof.
daarbij hebben wij een hamburgertje en aardappelen bij klaar gemaakt, voor de rest gebruik ik veel water voor men saus, na het bakken van men hambugertje doe ik daar zo soepkom water bij, doe wat bloem in een potje appart met water en dik dan men saus op. ik neem nu niet meer zoveel saus op men eten, omdat ik wil opletten wat ik eet.
Deze ochten 2 volkoren boterhammen met wat magarine erop en kippewit, daarbij een kop koffie. Tussen door 1 kop koffie gedronken. Middagmaal terug kop koffie en 3 volkoren boterhammen met vleessla erop heb wel de boterhammen zonder magarine gesmeerd. Deze avond seldersoep,met petatjes- verse prei en korteletje gegeten daarbij water gedronken.
1takje tijm-1 laurierblad-peper en zout 1 kippenboullionblokje
Alles schoon snijden en proper maken, daarna lichtjes stoven in een pot. daarbij giet je 1 liter boullion bij pepper en zout erbij en ook je tijm en laurierblad en laat maar gaar worden.
zo je soep is klaar na zo half uurtje koken.
Petatjes schillen en koken weet iedereen al hè
Verse prei: kuisen-snijden in kleine ringen wassen en laten afdruipen pot met wat olijfolie en laten warm worden daarbij doe je beetje bij beetje wat prei bij zouten en peper en blijven roeren,als het wat aanbak giet er dan zo klein tasje boullion in van je verse soep,zo geeft dit een aangename smaak aan je prei en hoef je geen boter bij te doen.
succes !!!
TIP
weet je dat je van prei ; ik zeg wel van verse prei dat je daar gemakkelijk van naar de toilet kan gaan en dat het uw lichaam zuiver van vetten in de darm?
Zoals de tekst het zeg over wat gaan we het hebben over vanalles en nog wat uitsluiten over lekker eten en gezond daar ik wil wat vermageren maar ook wil ik alles blijven eten en toch wat afvallen! Wie het ziet zitten om eraan mee te doen gerust hoor,ik volg gewoon de dingen op die ik opgevangen heb bij de serie ( JE BENT WAT JE EET ) van Sonja Kimpen, ik heb haar boek gekocht en er staan wel positieve dingen erin. dus waarom het niet eens proberen? ALS JE HET NIET PROBEER, Zal je het nooit weten misschien lukt het mij deze keer wel.