Ik ben Pijsson kurt
Ik ben een man en woon in Sint gillis waas () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 10/05/1967 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Vogels.
Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door vogels. Gedurende een 4 tal jaar specialiseer ik me in het kweken en exposeren met kanarie en kleine parkiet soorten.
Zoeken in blog
kweek van kleur kanaries
08-02-2014
kweek 2014-1
Nestje zwart rood grijsvleugel mozaiek
Nestje Agaat rood
Mooi legsel eitjes
Een net gekipt eitje,prachtig! Daar doe je het voor.
Na 13 dagen eindelijk vrij!
Broedende Catharina pop
Een legsel van Rosei colli D*blauw* violet
Een ongelooflijk groot legsel van een koppel Catharina's,11 eieren!
Een zicht op de kweek kooien . Is het geen mooi zicht?
Vanuit een andere hoek, Let ook op de magneet plaatjes waar je de kweekkaart kan inschuiven en alles noteren , om erna in je kweekboek of met Zoo easy te verwerken.
Naast kleurkanaries heb ik ook een paar leuke koppels kleine parkieten.
Ik selecteerde;
- 6 koppels Catharina's
- 2 koppels oogringsperlingen
- 1 koppel blauwe grijsrugsperling
- 1 koppel blauw X groenpastel grijsrugsperling
- 1 koppel aymara's
- 1 koppel taranta's
- 1 koppel roseicolli D*blauw*violet
Dit jaar kweekte ik voor het eerst met de Catharina's met 4 koppels ; daaruit kwamen 18 jongen groot.Jammer genoeg had ik de pech dat er maar 3 mannen bij waren. Ik speel enkel met mannen op TT.Maar het bleken stuk voor stuk kanjers te zijn! Alle drie speelde ik ze als enkeling in de A klasse en ze behaalden alle drie 93 punten en 92 punten.Dat terwijl ze nog maar een 5 tal maanden oud waren. Je moet weten dat je met catharina's 2 jaar in klasse A speelt dus zijn ze volgend jaar nog forser.Terwijl het nu al forse vogels zijn.Voor het aankomend kweekjaar worden de drie mannen gekoppeld aan hun moeders om een goede stam op te bouwen. 3 mooie jonge poppen zet ik op de vaders. Er zijn 2 mannen split ino dus dit jaar kweek ik ook hopelijk enkele mooie ino's.
Met de Aymara's had ik 2 jongen.Het kweekkoppel waren eigen kweekvogels van 2011.Die hadden als eerste jaars iedere TT 92 en 91 punten,waaronder goud en zilver op het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen.Dit jaar hebben ze verschillende keren 92 en 91 punten behaald, ook als stel.1 jong van dit paar speelde ook 92 en 91 punten.
De oogringsperlingen en grijsrugsperlingen heb ik deze winter aangeschaft bij mijn goede vriend, Bex Guy.Die man heeft al jaren zijn sporen verdient met kleine parkieten Op BK en WK.
Het koppel taranta's zijn vogels van 2011 en zijn nu kweekrijp.Ik heb ze een 2tal weken geleden hun broedblok gegeven omdat ze voortdurend elkaar aan het voederen waren. Dit wijst erop dat ze gekoppeld zijn. Vandaag ligt het eerste eitje in hun blok!Nu maar spannend afwachten.
Het koppel blauwe grijsrugforpussen hadden ook 5 eitjes waarvan er 3 bevrucht waren en 3 jongen zijn er gekipt.Ze zijn vandaag geringt met 3,5mm ring.Ik heb me voorgenomen om al men jonge parkieten dit jaar met de hand groot te brengen, samen met men vrouwtje Bieke. Dus volgende week worden de 3 jongen uit het nest gehaald en in de couveuze groot gebracht. Een arbeidsintensief werk maar de moeite waard!!!
Zo dat was het voor vandaag, tot later!
Mijn vrouwtje en ik wensen iedereen een gelukkig en gezond 2014 toe!
Vandaag ben ik in Sint Niklaas naar het belgisch kampioenschap AOB gaan kijken.
Het was echt een toplocatie moet ik zeggen; prachtige zaal, goed licht en meer dan voldoende ruimte.
Er was een mooi aanbod vogels en de kwaliteit was heel hoog.Echt wereld niveau wat de kanaries betreft.
Er waren wel terug geen enkele zwart rood grijsvleugel mozaiek ingeschreven! Toch vreemd dat zo'n mooie kleurslag zo weinig gekweekt wordt voor TT.
Er stonden ook een 6 tal isabel rood pastel ivoor, van deze kleurslag heb ik mij een 2 tal koppels van goede kwaliteit aangeschaft.Dit was interessant ,zo kon ik mij eens goed inprenten hoe de ideale pastel ivoor er moet uit zien.
Terug thuis heb ik alle vogels nog eens goed bekeken en gevoederd.Nu geef ik alle vogels alle 2 dagen eivoeder.
Ik geef Quicko aangevuld met een paar diepvrieserwten, wat vitaminen en kweekolie.
Je kan er ook wat appel in raspen of wat broccolli. Ik voeg er ook steeds wat spirrulina aan toe.
Dit bevordert nog de opkleuring van de vogels en de gezondheid.
Ook elke dag vers water geven aan je vogels. Grit en sepia mogen ook niet ontbreken.
Ieder weekend worden alle fonteintjes en voederbakjes gewassen met Dettol , zo voorkom je ziektes .
Vandaag is het nog 4 weken voor mijn kweek terug start.
Het moment om alles klaar te maken in het kweekhok. Ik heb de kooien uitgewassen met warm water en Dettol.Dit is een ideaal product om je kooien te reinigen en te ontsmetten.
Alle zitstokken afschrobben en fronten afwassen zodat het ,overal waar er maar vuil kan zijn, proper is. Als je daar mee klaar bent, vernevel je best je kooien met bye-mite. Dit middel is- voor mij- het middel tegen de gevreesde bloedluizen.
Los 4ml op in 1liter water en vernevel dit op je kooien.Let wel op dat je het 7 dagen later opnieuw doet! Bij de eerste keer dood je wel de bloedluizen maar de eitjes ,die in de kieren en naden zitten, kunnen nog uitbroeden.Als je dan de 2de keer vernevelt (na 7 dagen dus) zijn de jonge bloedluizen ook dood zonder dat ze zich hebben kunnen voortplanten. Als je deze methode om de 3 maanden herhaalt zal je zien dat je zo alles onder controle houdt!
Wat te doen als je vogel zijn staart of vleugelpennen geschonden zijn, of niet voldoende doorgekleurd?
Wanneer je een TT vogel hebt waarbij de staart geschonden is ben je best dat je hem nadat hij volledig uitgegroeid is terug uittrekt! Hou er rekening mee dat het een 6 tal weken duurt voordat hij volledig terug gegroeid is!Heeft men geschonden pennen, of niet voldoende gekleurde vleugelpennen dan kan men ook deze voorzichtig uittrekken. Je moet weten dat een jonge vogel die pennen het eerste jaar niet wisselt. Daardoor zijn ze minder doorgekleurd .Vergeleken met een overjaarse vogel. Met de pennen te trekken kan je dit probleem oplossen, dat telt ook voor de staart.
Heeft de vogel enkel een wat geraffelde staart ,of een wat open staart ,dan kan je dat oplossen door je vogel in de hand te nemen, de staart boven een kokende theeketel te houden en er zachtjes over te strijken , je zal zien ,je krijgt terug een keurig staartje.
Wat doe je met niet doorgekleurde schouderdekveren?
Als je deze veertjes moet verwijderen kan je dat heel simpel doen door je duim nat te maken en er heel zachtjes over te strijken , je zal zien die komen heel gemakkelijk los,daarna terug opkleuren en 6 weken later is de vogel terug in orde.
Wat te doen bij en ruwe of geschilferde bek?
Met een fijn mesje kan je voorzichtig het bekje effen schrapen.Met het fijnste waterschuurpapier het bekje terug glad wrijven.Als je daarmee klaar bent breng je op het bekje wat zalf aan(LINDESA verkrijgbaar bij apotheek) en hij lijkt wel nieuw dan.
Bij rode bekjes heeft dit een prachtig resultaat!
Wat met de pootjes?
De pootjes eerst goed afspoelen ,drogen, breng dezelfde zalf aan,die helpt tegen schubben, schilfers en helpt zelfs tegen kalkpoten!
Nagels?
Vergeet ook niet je nagels mooi af te snijden. Let wel op niet tot in het adertje he, deze is duidelijk te zien.
Gebruik ook steeds de juiste diameter van zitstok voor de vogels.
De zitstok moet door de vogel voor 2/3 omklemt kunnen worden.
Zorg steeds voor propere kooien want dat kost je anders zeker ook een punt!
Het geheel moet echt een plaatje zijn, dan kan je met een gerust hart je vogels gaan inkorven.
Aan u zal het zeker niet liggen en je vogels zullen er tip top in orde uit zien.
Als men tegenwoordig met een vogel wil scoren dan moet hij echt goed afgericht zijn.Wanneer beginnen we daarmee en hoe doen we dat?
Hier vind u enkele bruikbare tips.
Wanneer?
Het best begint men zo vroeg mogelijk, dat wil zeggen vanaf dat de vogel goed zelfstandig is.
Dat zeker bij inlandse vogels of andere nerveuze vogels, met kanarie's en parkieten kunnen we na de rui beginnen.
Hoe doe je het?
De eerste methode is het dagelijks nat spuiten van je vogels met warm water.
Let wel op dat je nooit kraantjeswater gebruikt want ,dat maakt de bevedering dof door de aanwezigheid van kalk. Gebruik steeds regenwater en voeg er birdyl of glycerine bij ,om de glans te bevorderen.
Zorg er ook steeds voor dat de vogels nog een 3 tal uur hebben om goed te drogen, want als ze niet droog geraken kan het nefast zijn voor je vogel.
De tweede methode is de volgende; plaats je vogels in een africhtingskooi en draai die om met hun gezicht naar de muur. Geef ze ,telkens je ze een 5min omdraaid, voeder of snoep en draai ze weer naar de muur toe.
Doe dat enkele keren per dag en verplaats ook de vogels regelmatig .Na een paar dagen beseffen ze snel dat ,telkens je de kooi in je handen neemt, ze beloond worden.
Zijn er echt enkele moeilijke vogels bij die nerveus worden, dan nemen we op die manier ook het drinken weg.
De houding aanleren;
Je kan een vogel de juiste houding aanleren door een snoepbakje op de gepaste hoogte tussen het front te plaatsen.Zo moe hij steeds fier moet poseren om er aan te kunnen. Steeds herhalen en succes verzekerd..
Ook kan je een karton of plaat bevestigen voor de kooien zodat de vogels steeds fier moeten zitten om er boven te kijken.Een vogel is van nature nieuwsgierig en doet dat zeker!
Hangt de vogel te veel aan het front ,dan kan je een plexiglas aan de binnenzijde bevestigen en is het opgelost.
Wanneer de vogel teveel op de bodem zit kan je een glad plankje schuin onder de stokken steken, en schuift hij steeds naar onderen.Wat je ook kan doen is de lade vullen met water, maar dat wordt een slordig boeltje dan, maar het helpt!
Mijn laatste tentoonstelling zit erop...tijd om de balans op te maken na een drukke periode.
Na er een jaar uit te zijn door ziekte is het een voor mij schitterend seizoen geworden!
Ik had gehoopt om hier en daar al een kampioentje te spelen ,maar het werd meer dan ik had durven dromen.
Het seizoen begon in Nederland te Ossendrecht; daar behaalde ik, met 20 vogels ,6 kampioenen.Ik was kampioen met de kanaries, met de kleuren bruin rood mozaiëk type 2, zwart grijsvleugel rood mozaiëk type 2, phaeo rood, satinet rood mozaiëk type 1 en zwart koblat rood schimmel.Met de 3 catharina's (wildkleur) behaalde ik in klasse A 93,92 en 91 punten. De Aymara's in stel hadden 92 en 90 punten en de enkeling 90.Dit goed wetende dat al mijn TTvogels eigen kweekvogels zijn van het jaar 2013, was ik zeer tevreden over het behaalde resultaat.Hopelijk komt er bevestiging bij de volgende TT.
De volgende tentoonstelling was in Wachtebeke AOB, waar ik terug met 20 vogels speelde. De bevestiging kwam er met 5 kampioenen; satinet rood mozaiëk type 1, bruin opaal rood mozaiëk type 1, phaeo rood schimmel, zwart rood mozaiëk type 2 en een wildkleur botvink.Dezelfde 3 catharina's deden het ook goed met 2 x 91 en 1 x 89 punten. De aymara's deden het nog beter met 2 x 91 en 1 x 90. Het was de eerste maal dat ik AOB speelde, wat toch een andere manier van keuren is, dus was ik ook van deze TT best content.
Nieuw namen Nederland was de volgende TT in rij.Ondanks de sterke concurrentie hoopte ik dat de vogels hier ook goed zouden presteren. Het werd een schot in de roos; ik behaalde daar 9 kampioenen met 20 vogels. Zwart rood mozaiëk type 2, bruin pastel rood mozaiëk type 1, zwart grijsvleugel rood mozaiëk type 2, phaeo rood schimmel, wildkleur botvink,catharina enkeling met 93 en 91 en een stel van 91 en 90,aymara stel 2 x 90
In mijn eigen dorp Sint Gillis Waas speelde ik terug 20 vogels.De vogels deed het weer zeer goed.Ik had 6 kampioenen; stel wildkleur catherina's , 92 en 91 punten,enkeling aymara, kanarie rood pheo schimmel, kanarie zwart rood grijsvleugel mozaiëk type 2,kanarie zwart rood mozaïek type 2 en de botvink wildkleur.
Als laatste in de rij tentoonstellingen deed ik mee in Terneuzen.Zware concurrentie.Deze maal speelde ik maar met 15 vogels aangezien ik mijn kanariepoppen wilde sparen voor de kweek. Daardoor speel ik hen maximaal 3 maal.Het werd een mooie afsluiter; 6 kampioenen ; zwart rood mozaiëk type 2, pheo rood schimmel, zwart rood grijsvleugel mozaiëk, catharina enkeling, aymara enkeling en de botvink wildkleur.
Veel tentoonstellingen heb ik dus niet mee gedaan. Ik wilde mijn vogels sparen voor de kweek.2014 heb ik als doel gesteld om een ganse stap vooruit te komen met de vogels; de rust voor de kweek is dus van groot belang. En nu uitkijken naar de kweek en hopen dat er weer enkele kampioentjes uit geboren worden. Zo kunnen we ons misschien meten in de grotere wedstrijden.
Na een paar weken zwoegen is het eindelijk klaar, nu heb ik 9 kweekkasten van elk 4kooien van 60 x40x30cm en onderaan telkens een kooi van 120X40X30 voor de jongen in te plaatsen.
Alles is gemaakt uit watervaste plaat ,die ik verlijmt heb en toegekit.Daarna heeft elke kooi 2 lagen verf gehad.
De kleur die ik gebruik is heel zacht groen, dit heeft voor uw vogels rust en met de mooie zwarte voorfronten lijkt het echt een plaatje, al zeg ik het zelf.
Men kweek ruimte is 7x4meter groot en een ventilator systeem zorgt voor een goede luchtverversing.
6 lichtarmaturen zorgen voor het nodige licht.
De tijdsklok met 2 aparte lampen zorgt dat het s'morgens geleidelijk aan licht wordt en s'avonds geleidelijk aan donker.
Na het tentoonstellings seizoen staan we voor de keuze; of we starten direct met de kweek, of we geven onze vogels de nodige rust en starten we rond 1maart.
Vroegekweek
Lichturen
Indien we voor de 'vroege kweek' kiezen dan dient er tijdig gestart te worden met het opdrijven van de lichturen.Dit met een gemiddelde van 5 minuten per dag, tot je op een 15 uren licht komt. Na een zestal weken zit je op voldoende lichturen.Het gedrag van de vogels is tegen dan sterk veranderd; de mannen zingen volop en de poppen dragen voortdurend pluimpjes rond om te nesten.
Verzorging
De vogels dienen dagelijks vers water, grit en sepia ter beschikking te hebben.
Het eivoer tijdig aanbieden is heel belangrijk zodat ze dit gewend zijn wanneer ze de jongen dien te voederen.
Een zestal weken voor de kweek is het aan te raden om de vogels te kuren met ESB 3; 1gr op 1 liter water en dat gedurende 5 opeenvolgende dagen.Daarna nog 2 dagen vitamine in het water.
Maak uiteraard dat je kweekkooien ontsmet en ontluisd zijn.
Controleer bij alle vogels de nageltjes en bekje,knip ze -indien nodig - bij.
Is dat allemaal achter de rug dan ben je klaar om hopelijk een goed kweekseizoen tegemoet te gaan, Succes!!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!