LAUWERS EN KRUIDEN, VRAAG EN ANTWOORD.
Inhoud blog
  • Te hoge bloeddruk
  • Maagzweer
  • Zenuwmiddelen
  • Griep voorkomen
  • Menopauze, bloeding

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Ervaringen uit onze praktijk
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mucoviscidosis

    Vraag :

    Is Mucoviscidosis te genezen?

    Antwoord :

    Mucoviscidosis ontstaat door een wanverhouding tussen de hormoonklieren, de pancreas en de bijnieren. Het is homeopathisch te behandelen, genezingen zijn reeds bewezen.

    31-07-2008, 11:35 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schizofrenie

    Vraag :

    Is schizofrenie te genezen?


    Antwoord :

    Onder hypnose is dit mogelijk alsook de hersencelstofwisseling stimuleren. Het onderbewustzijn is het punt van de uitgang. Het bewustzijn van een psychiater kan daar niet bij.

    31-07-2008, 11:38 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgaan - klier missen

    Vraag :

    Kan men een klier missen bijvoorbeeld een milt?


    Antwoord :
     

    De milt wordt ingeval van leukemie reeds veelvuldig weggenomen. Het is de hormoonklier die gekoppeld is aan het lymfestelsel. Wanneer deze wordt afgenomen, komen er wel negatieve reacties op het Reticulo-endotheliale systeem (Afweersysteem) en de functie van de lymfeklieren. De andere hormoonklieren nemen de functies over.

    31-07-2008, 11:40 geschreven door Lauwers

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nierstenen

    Vraag :

    Wat doen tegen nierstenen? Meer bepaald: oxalaatstenen.


    Antwoord :
     

    Bij nefrolithiasis of niersteen kunnen we te maken hebben met 4 soorten stenen:

    -          carbonaatstenen

    -          oxalaatstenen

    -          uraatstenen

    -          fosfaatstenen

     

    wanneer het oxalaatstenen betreft, moeten we de oorzaak zoeken in de activiteit van de pancreasklier. In samenwerking met de lever zorgt deze klier voor voedingsstoffen die nodig zijn om onze stofwisseling te onderhouden. In principe zorgen zij samen voor de brandstof van ons hele lichaam. Zij regelen de opname van koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

    Wanneer ze over oxalaatstenen spreken dan houden we rekening met het koolhydraatmetabolisme, katabolisme genoemd.

    In hoofdzaak gaat het hier om suiker en vetten. Beide worden in het lichaam omgezet van de ene naar het andere. Wanneer in deze omvorming iets fout gaat, dan kan men een kristallisatie verwekken, die dan neerslaat op de uitscheidingsorganen: in dit geval de nieren. Wie onderhevig is aan oxalaatstenen moet ofwel de pancreasfuncties laten behandelen ofwel een streng dieet volgen. Te mijden zijn:

    Zeker dierlijke vetten, alsook melkproducten. Met plantaardige vetten moet men voorzichtig zijn en suiker zal zo miniem mogelijk gebruikt worden.

    31-07-2008, 11:42 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speen

    Vraag :

    Wat te doen tegen speen?


    Antwoord :
     

    Naargelang van de ernst van de kwaal wordt eerst een klassieke behandeling gegeven. Meestal vindt speen zijn ontstaan in een slechte doorbloeding van de lever. Het bloed kan niet snel genoeg  naar het hart langs de onderste holle ader. Ook kan de oorzaak liggen bij het slecht afsluiten van de hartklep (de tricusppidalis) wat dan een decompensatie kan veroorzaken zodat het bloed teruggestuwd wordt in de eerstgenoemde ader. De aderwandconstitutie kan de oorzaak zijn of een congestie vanuit een slechte darmwerking. Wanneer de juiste oorzaak gekend is, dan kan pas de therapie ingesteld worden.

    31-07-2008, 12:32 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homeopatische middelen combineren

    Vraag :

    Mag men meerdere homeopathische middelen samennemen? Bijvoorbeeld: middelen voor rug- en spierpijnen, voor griep, een versterkingsmiddel en bloedzuiverende thee? Of moet men voorrang geven aan het meest noodzakelijke?


    Antwoord : 
     

    De opsomming zoals u ze doorgeeft, mag beslist samengaan. Voor griep nemen we een viraal dodend middel, gelijktijdig wordt het lichaam versterkt wat van belang is gezien een griep steeds een fysische zwakte veroorzaakt. Telkens het lichaam een strijd moet leveren tegen een micro-organisme (virus) zal als gevolg meer van de stofwisseling gevraagd worden, zodat er meer afvalstoffen in het bloed terechtkomen. Bloed - zuiveren is op dat moment zeer gunstig maar ook als basis voor reuma dient dit te gebeuren. In de meeste gevallen ontstaat reuma immers omdat het lichaam te lang zijn afvalstoffen vasthoudt. In andere gevallen moet men toch voorzichtig zijn met het samennemen van verschillende middelen. Laat het best aan een deskundige over om te weten wat te doen en te laten met de voorhanden zijnde homeopathische middelen. Mijn raad: behandel uzelf voor de gewone kwaaltjes met voorrang op het meest noodzakelijke. De gecombineerde therapie laat je best voorschrijven.

    31-07-2008, 12:35 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeuk

    Vraag :

    Mijn kind heeft regelmatig last van jeuk en rode vlekken op de huid. Dan blijven ze weer enkele weken weg en dan herbegint het weer.  Van de huisarts krijg ik telkens andere zalfjes. Maar het komt steeds terug. Kunt u me raad geven?


    Antwoord :
     

    Uw kind is beslist allergisch. Hier is het noodzakelijk het zwak punt te vinden en dit naar een natuurlijk evenwicht te behandelen. Wanneer de erfelijke overdracht gericht is naar een onregelmatige hormonale afscheiding van de bijnieren dan is dit verschijnsel een van de ongemakken die deze klier kan verwekken. Een homeopathisch middel ter ondersteuning van deze is eerste noodzaak. Wanneer de bijnieren in hun afscheiding in evenwicht zijn, is het grootste probleem opgelost. Het 2e punt is dat bij dit kind de gal beveiligd moet worden vanuit de voeding. Als ik spreek over gal dan is dit niet de galblaas, want de mensen zien daar geen verschil in.

    De gal mag dan in principe geen dierlijke vetten krijgen, onder geen enkele voorwaarde mag u daar een uitzondering op maken. Geen volle melk, geen kaas, geen paté en geen eieren. Aardappelen, granen, groenten en fruit zijn geen bezwaar. Enkel magere vleessoorten zijn toegelaten, ook geen vette vissoorten of schelpdieren.

    Principe is: al wat schraal is mag. Om het vet te vervangen geven we iets meer suiker (rietsuiker). Deze kinderen hebben ook veel baat bij kamille thee. Deze beïnvloedt het overtollige vet van de voeding.

    31-07-2008, 12:39 geschreven door Lauwers

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 24/11-30/11 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 19/05-25/05 2008

    Vraag stellen

    Druk op onderstaande knop om ons een vraag te stellen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!