LAUWERS EN KRUIDEN, VRAAG EN ANTWOORD.
Inhoud blog
  • Te hoge bloeddruk
  • Maagzweer
  • Zenuwmiddelen
  • Griep voorkomen
  • Menopauze, bloeding

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Ervaringen uit onze praktijk
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb psoriasis en artrose, wat nu ?
    Vraag :

    geachte,
    ik heb psoriasis vulgaris, heb vernomen dat "duivelskruid" hierbij helpt; indien dat kruid zou helpen, vraag ik mij af onder welke vorm het beschikbaar is
    ik heb ook artrose, lever en gal- en darmproblemen.
    bij voorbaat dank voor uw reactie

    Antwoord :

    Beste Mevrouw,

    Ik heb zelf nog nooit gehoord dat duivelskruid zou helpen bij psoriasis. Dit is zelfs een verboden middel in de fytotherapie. Indien men deze toch voorgeschreven krijgt zal het vooral voor volgende indicaties zijn :  Aangezichtspijn, hoofdpijn, gewrichtspijnen, jichtpijnen, griep, enz...
    Indien U duivelsklauw bedoeld, dit kruid dient ook vooral voor de gewrichten

    Psoriasis :

    Psoriasis is een stofwisselingsziekte, de oorzaak is vooral van psychisch oorsprong. Tevens weersinvloeden werken in op de klachten. In de meeste gevallen is dit ook een erfelijke ziekte en is dus ook heel moeilijk te genezen. Met behulp van kruidentherapieën kunnen wel trachten de klachten te verminderen.
    Deze middelen komen in aanmerking.

    UITWENDIG

    -Agrimonia eupatoria(leverkruidwortel) : 10 gram kruid op 100 ml water, 10 minuten laten koken en hier een natte omslag van maken en op de aangedane plek leggen.

    -Carthamus tinctorius(saffloerbloesem) : hetzelde als hierboven.

    INWENDIG :

    -CYNARA SCOLYMUS (artisjokblad) : 5 gram op 100 ml water 10 min. koken, zeven en 3 x per dag 1 kopje drinken.
    -POPULUS NIGRA(zwarte-populierknoppen) 3 gram per kopje thee, het kruid overgieten met kokend water.
    -SMILAX OFFICINALIS : sarsaparillawortel : 2 theelepels fijngehakte wortel op 1/4 liter water gedurende 12 uur laten trekken in koud water. Zeven en opwarmen op drinktemp. 3 x daags 1 kopje drinken.

    Ik werk vooral met tincturen op alcohol basis, of een glycerine maceraat.

    Ik geef de voorkeur aan volgende gemmotherapeutische middelen(glycerine maceraat) :

    's morgens voor het eten 50 druppels Ribes Nigrum 1D,
    's middags voor het eten 50 druppels Cedrus Libani 1D,
    s'avonds voor het eten 50 druppels secale sereale 1D 
    en voor het slapen gaan 50 druppels tilia tomentosa 1D

    Deze producten kunnen ook in 1 complex middel gemaakt worden. Deze dan 4 x per dag 50 druppels nemen.

    WAT IS ARTROSE EN HET ONTSTAAN

    In de volksmond wordt reuma veelvuldig gebruikt als verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met gewrichtspijn, spierpijn en zenuwpijn.
    Een onderdeel van deze verzamelterm is artrosis, dit is een aandoening van een of meerdere gewrichten welke niet berust op een ontsteking. Daartegenover staat dan artritis dat wel berust op een ontsteking.
    Artroxerosis is dan artritis deformans (misvorming van de gewrichten) in de volksmond gekend als artrosis deformans of knobbelflecijn wat duidelijk op te merken is aan de misvorming van handen en vingers. Artrosis is een letsel dat in de West-Europese landen het meeste voorkomt.

    Elk gewricht bestaat uit 2 beenuiteinden van elkaar gescheiden door een kraakbeenlaag. Deze kraakbeenlaag bestaat uit een andere structuur dan het botuiteinde zelf, dit geregeld volgens de natuurwet : twee dezelfde materiaalsoorten die ten opzichte van elkaar bewegen, vreten zichzelf op.
    Bovendien vinden we in elk gewricht het nodige smeervocht om de bewegende functies zeker tot het maximale te laten gebeuren. Bij artrose gaat de aandacht voornamelijk naar het kraakbeen. Dit kraakbeen vindt men in alle gewrichten maar het meest in:

    - de wervelkolom waar tussen de wervels de kraakbeenschijven (discus) zitten.
    - de elleboog - gewrichten waar indien de tussenschijf breekt of beschadigd wordt, men spreekt van de tenniselleboog.
    - de kniegewrichten waarbij breuk of beschadiging van de tussenschijf men te maken heeft met de meniscus of voetbalknie.

    Het is begrijpelijk dat deze kraakbeenderen heel wat te verwerken krijgen, volg maar eens iedere beweging die je als mens maakt van het moment dat je uit je bed stapt tot je 's avonds terug gaat liggen.Begrijpelijk is dat hier slijtage en opbouw heel nauwkeurig op elkaar dienen afgesteld te zijn. Is er slijtage en geen opbouw dan verdwijnen langzaam maar zeker deze kraakbeenderen en horen we als diagnose spreken van syndroom van bechterew met als zichtbaar gevolg : men zakt gewoon in mekaar en de lengte van de persoon wordt steeds kleiner.
    Wanneer slijtage normaal en de opbouw te veel plaats heeft, wegens een storing in de stofwisseling, dan gaan we zogenaamd alle ruimten tussen de gewrichten en wervels dichtmetselen en krijgen we het verschijnsel dat de gewrichten blokkeren, ze komen vast in elkaar te zitten. Bij deze storing gaat het zo ver dat na het vastzetten van de wervels de aanvoer van de overvloedige toevoerstof afgezet wordt aan de buitenranden van de kraakbeenschijf en men krijgt dan de zogenaamde papegaaienbek.
    Deze aangroeiende uitstulpsels kunnen dan op de omliggende spieren en zenuwen drukken met als gevolg pijn. Alle vormen van artrose worden begeleid door pijn niettegenstaande de afwijking zelf rechtstreeks geen pijn doet. De reden is dat aan kraakbeencellen geen gevoelszenuwen gekoppeld zijn. Het enige letsel is een hoorbaar kraken bij bewegen van het gewricht.

    En toch hebt ge pijn! Waar valt dan de oorzaak en het gevolg te zoeken?

    Alle gewrichten worden in mekaar gehouden door rondliggende spierkapsels. Deze zetten uit bij warmte en krimpen in bij koude. De normale uitzetting en inkrimping is slechts mogelijk als de overeenstemmende ruimte in het gewricht aanwezig is. Wanneer het gewricht door artrose aangetast is, zogenaamd opgevuld, dan beginnen de problemen wanneer de spierkapsels willen samentrekken. Deze komen dan bij de minste reactie in overspanning en geven
    pijn. Algemene ongemakken zijn dan: hoofdpijn tot migraine toe, ongemakken daaraan verbonden zijn meestal volgens de graad of ouderdom meer of minder lastig. Eerst voelt men de vermoeidheid op de halsspieren en bij druk op de spierbanden boven de schouders voelt men een doffe pijn. Het krakende geluid bij het bewegen van het hoofd duidt op een ver gevorderd stadium.
    Algemene ongemakken zijn dan: hoofdpijnen tot migraine toe uitstralend vanuit de hals, oorsuizingen, evenwichtsstoornissen en uitzonderlijk pijn aan de ogen.

    In de hals of de bovenrug ligt een voorname zenuwknoop plexus brachialis waaraan de beide hoofdzenuwen van de armen gekoppeld zijn. Wanneer nu zo'n papegaaienbek op de linkse, rechtse of beide zenuwen drukt dan ondervindt men bij het wakker worden 's nachts dat een of beide handen tintelen of een slapend gevoel geven. Meestal denkt men hier aan een slechte bloedsomloop.
    Uiteindelijk wanneer de arts artrosis heeft vastgesteld, wordt men verwezen naar een kinesitherapeut voor massagebehandeling of naar een chiropractiker om te laten manipuleren. Over het algemeen wordt gezegd: aan artrose is niets te doen, het is een slijtageverschijnsel en men moet ermee leren
    leven.
    Mijn ondervinding uit de praktijk geeft de overtuiging dat de moderne geneeskunde dit ouderwetse kwaaltje nog niet heeft kunnen doorgronden omtrent zijn ontstaan. Voor dezelfde aandoening krijgt de ene een serie spuiten en de andere een reeks massagebehandelingen, nog andere worden gerokken. Sommige lopen rond met een halsband vanop de schouders tot onder de kin.
    Persoonlijk vind ik deze tijdelijke behandelingen nadelig, men voelt beterschap tijdens de behandeling maar des te erger moet u het bekopen nadien.
    Als de oorzaak niet wordt behandeld, dan haalt de rest niets uit. Immers als er gerokken wordt, kan het opvulproces weer verder gaan.
    Wanneer de spieren verwarmd en gemasseerd worden, zetten deze uit waardoor de druk in het gewricht vermindert, aldus tracht men ruimte vrij te krijgen in het gewricht waarvan het opvulproces dankbaar gebruik maakt om nog enkele deeltjes bij te zetten.De chiropractiker geeft hier de meest geschikte behandeling: hij tracht door manipulatie en bruuske bewegingen een samendrukking van het kraakbeen te verkrijgen met het loskomen van de gewrichten als mogelijk gevolg. Maar daarop volgt weer het opvulproces en men blijft maar in een cirkeltje ronddraaien. De chiropractiker kan een papegaaienbek door de bruuske bewegingen laten afbreken zodat men moet geopereerd worden.

    Wat is nu dat opvulproces of de oorzaak van artrosis?

    Nooit treedt dit letsel spontaan op door een verkeerde leefwijze of een slijtage verschijnsel. Het wordt altijd doorgegeven via de erfelijkheidsfactor. Allen die geboren worden met het nadeel of de zwakte
    van het primair endocrien systeem zijn voorgeschikt om deze kwaal te krijgen.Met andere woorden door een aangeboren afwijking het nadeel valt op een onregelmatige hormonale synchronisatie tussen adeno-hypofyse en de bijnierschors, dan zijn we de ongelukkige bezitters van dit letsel.
    Het stimulerend hormoon uitgaande van de hypofyse in de hersenen naar de bijnieren noemen we het corticotroophormoon.Bij elke patient met artrose meet dit hormoon fout in zijn energieoverdracht.
    Op hun beurt gaan de bijnieren een negatieve invloed doorgeven aan de lever omtrent het koolhydraatmetabolisme m.a.w. het gaat fout met de vet- en suikerstofwisseling.
    In het lichaam is er een regulerend systeem dat alle koolhydraten omzet naar vet. Dat vet wordt opgeslagen als reserve en kan altijd door de lever opnieuw omgezet worden in glucose wat dan weer omgezet wordt in glucogeen dat dienst doet als brandstof voor de spieren.
    Het omzetten van suiker naar vet en andersom gaat fout bij onze artrose-patienten. Dit is duidelijk merkbaar want allen hebben ze problemen met cellulitis, vetophoping aan de dijen of zij zijn over het algemeen boven hun lichaamsgewicht. Als u toevallig op het strand een vrouwtje in badkostuum met uitpuilende vetkussentjes op de dijen ziet en je zegt heel bescheiden: " met uw hals
    gaat het helemaal fout!" mag je gerust zijn, je wordt meteen bewonderd als helderziende.
    Hierbij valt wel een typische verschijning te constateren namelijk dat in de ritmische beweging van ons hormonaal systeem de voorgeschiktheid tot deze ongemakken zich doorzet rond de leeftijd van 28 jaar.De vetten stapelen zich zo overvloedig op dat men zelfs overschotten terugvindt in de bloedbaan. Suikers zijn er steeds te weinig zodat deze vol-ronde personen allen klagen over erge moeheid (spiermoeheid).De vetten in het bloed ( cholesterine = galvet) worden mede afgevoerd over
    de lever als uitscheidingsstof (1liter per 24 uur). De lever maakt van deze afval galvloeistof. Door teveel aanwezige vetten zal men ingedikte galstof produceren die dan op hun beurt de galkanaaltjes in de lever verstoppen. De galafvoer naar de galblaas wordt zeer sterk geremd. Door deze degeneratie
    ontstaat dan het kristalliseren van de vloeistof zodat het aanmaken van galstenen in de galblaas een normale verschijning is. Door een tekort aan galzuurzouten in het darmkanaal zien we onze artrose-patienten veel sukkelen met een onregelmatige ontlasting. De meeste dienen laxeermiddelen te nemen
    om een beetje regelmatige stoelgang te krijgen.
    Door te weinig gal in het darmkanaal wordt de darmvertering ontregeld zodat dan weer darmgassen ontstaan. (krampen). Meestal ontstaan "siegmoiddruk" dit is druk en pijn langs de linkerkant van de buik.
    Wanneer cholesterine geconstateerd wordt dan mag men rekenen op artherosclerosis, d.w.z. vaatvernauwing met vertraging van de bloedsomloop in aderen (geen betrekking met hartinfarct). Klachten zijn dan meestal vermoeide benen evenals pijn in de benen (vaatspasmen) en vochtophoping. Cholesterine is dan de stof die aan de basis ligt van het opvulsysteem bij de artrose-patienten.

    Zoek eerst de oorzaak en behandel dan de gevolgen.

    Eerste gebod voor deze patiënten: netjes zijn aan tafel!

    Wie kan dit waar maken? Vetten en suikers uit de voeding weglaten en artrose erdwijnt uit uw lichaam. Voorts nemen zij best plantaardige extracten die de galafscheiding aanmoedigen.

    Mijn behandeling voor artrose is als volgt:
    - bijnieren activeren
    - galafvoer aanmoedigen
    - bloedvaten en galkanalen zuiver maken door afvoermiddelen voor cholesterine
    - darmontlasting bespoedigen
    - vet-suiker huishouding regelen

    Te mijden in de voeding:

    - varkensvlees
    - dierlijke vetten
    - eieren
    - kaas
    - vettige vis
    - krab, garnalen en mosselen
    - kreeft
    - steenvruchten en peren
    - chocolade
    - suikers en zoetigheden
    - alcohol en sterke koffie



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    18-12-2015
    sean

    hermes handbags

    jack wolfskin

    nike run

    ugg boots

    michael kors outlet

    nike jordan shoes

    burberry outlet

    air jordan shoes

    True Religion Canada

    ralph lauren polo

    louis vuitton outlet

    jimmy choo

    coach outlet online

    michael kors outlet online

    moncler doudoune

    nike air shoes

    gucci online

    louis vuitton outlet

    kate spade uk

    asics canada

    mizuno shop

    paul smith uk

    burberry uk

    nike shoes

    jordan retro shoes

    jordan par cher

    abercrombie fitch

    hollister uk

    abercrombie india

    ugg boots uk

    ugg boots uk

    louis vuitton uk

    louis vuitton outlet

    louis vuitton outlet online

    abercrombie fitch

    oakley sunglasses

    louis vuitton australia

    oakley sunglasses

    10 dollars

    adidas super star

    hermes outlet

    air jordan retro shoes

    oakley sunglasses

    nikr air jordan

    ugg boots ireland

    free nike

    outlet michael kors

    abercrombie nederland

    louis vuitton factory

    salomon shoes

    fitflops shoes

    michael kors

    christian louboutin shoes

    mk outlet

    louis vuitton bags

    titan watches

    hollister uk

    oakley sunglasses

    louis vuitton bags

    christian louboutin online

    louis vuitton canada

    louis vuitton

    louis vuitton bags

    michael kors outlet

    ray ban sunglasses

    nike free

    sunglasses on sale

    fitflop singapore

    asics shoes

    ed hardy shop

    air jordan nike

    hollister outlet

    nike air

    market 365

    ralph lauren polo

    hermes outlet

    led lights

    jimmy choo

    coach outlet canada

    oakley australia

    louis vuitton uk

    nike shoes

    nike shop

    louis vuitton outlet

    christian louboutin shoes

    bottega veneta outlet

    ralph lauren stocker

    michael kors outlet

    nike shop

    hermes birkin

    nike air jordan

    louis vuitton bags

    fendi outlet

    fitflops uk

    abssice 360

    abercrombie outlet

    michael kors australia

    oakley canada

    louis vuitton factory outlet

    wisconsincrime alert

    True Religion UK

    burberry outlet

    louis vuitton uk

    shop louis vuitton

    louis vuitton uk

    asics shop

    louboutin shoes uk

    abercrombie and fitch outlet

    nike year

    nike online

    925 jewelry

    isabel marant sneaker

    nike all

    burberry australia

    ugg boots

    kate spade uk

    australia boots

    ugg uk

    sacs louis vuitton

    nike air

    burberry britain

    burberry femme

    moncler outlet

    gucci online

    hugo boss uk sale

    michael kors outlet

    louis vuitton outlet

    abercrombie outlet

    michael kors outlet

    sql able

    ugg australia

    christian louboutin shop

    abercrombie fitch

    abercrombie milano

    nike shopping

    nike australia

    louis vuitton outlet sale

    ugg boots australia

    asics online

    coach outlet

    nike danmark

    fitflops singapore

    clairemurry

    nike air max

    nike shoes

    UGG Boots

    change points

    balenciaga bag

    louis vuitton uk

    burberry london

    burbrry outlet sale

    louis vuitton bags

    christian louboutin shoes

    coach outlet online

    hospicel of howard country

    kate spade australia

    louboutin shoes

    burberry australia

    coach outlet store

    michael kors

    michael kors

    ray ban sunglasses

    hermes uk

    ray ban sunglasses

    af outlet

    michael kors outlet canada

    burberry outlet

    gucci handbags

    louboutin shoes

    nike sko norway

    fitflops online

    jack wolfskin outlet

    true religion outlet

    abercrombie outlet online

    louis vuitton australia

    pirate system

    asics running shoes

    hugo boss

    prada handbags

    kate spade

    nike free run

    chanel australia

    canada goose outlet

    abercrombie outlet

    oakley sunglasses

    timberland boots

    hermes uk

    nike online

    louis vuitton outlet

    ray ban sunglasses

    asics running shoes

    popular sunglasses

    burberry outlet sale

    timberland boots

    air jordan retro

    borse louis vuitton

    gucci outlet

    fance favourites

    louis vuitton australia

    coach factory outlet

    chaussure adidas

    michael kors

    mizuno wave

    jordan retro

    oakley australia

    louis vuitton outlet

    True Religion Jeans

    nike jordan

    belstaff jacket

    abercrombie australia

    michael kors

    michael kors

    abercrombie and fitch

    louboutin heels

    burberry outlet online

    UGG Boots Canada

    oakley sunglasses

    hollister outlet

    nike air max

    michael kors outlet online

    True Religion Jeans

    michael kors

    ray ban sunglasses

    abercrombie and fitch

    hugo boss uk

    primark online

    christian louboutin shop

    louis vuitton outlet

    asics gel

    nike jordan

    nike free run sko2

    clk benz

    kate spade uk

    mizuno shoes

    kate spade

    asics shoes australia

    chaussure christian louboutin

    heveleger dress

    10 dollars

    True Religion Jeans

    paul smith uk

    nike sweden

    michael kors outlet

    michael kors canada

    18-12-2015, 15:19 geschreven door sean


    08-04-2013
    Jordan Shoes For Sale
    My occupation career CIC lost close to 9000 balls,Jordans For Sale I lost about 300 games, the 26 time I hope is the last shot, but missed, I again and again and again, but that's why I succeed!Cheap Jordan Shoeshttp://jordansforsale.jimdo.comEveryone has limits he may be your example your opponent even he is your own face it challenges it beyond it every breakthrough beyond is an unimaginable limit every student to have after a period of dark nirvana is the new me across new Jordan Shoes For Sale.

    08-04-2013, 04:24 geschreven door Jordans For Sale


    03-04-2013
    Coach Factory Outlet
    Coach Leather Wear was established in Coach Factory Outlet 1941 as a family business in Manhattan. Coach Outlet Store It is one of the premier purveyors of leather products in coach outlet store the world coach online of handcrafted leather goods. When it comes to high- quality, durable and stylish leather handbags, Coach is the Coach Factory that many people turn to. Today, there are growing numbers of people Authentic Coach Bags who opt to shop at Coach Outlet Stores, not only in the United States, but to other corners of the world, as well. Coach has a reputation of manufacturing bag products that are very timeless-given the exquisite designs, very durable materials and a name that anyone trusts. Thus, it is not surprising Coach Factory Online to see shoppers flocking to different Coach Outlet Stores wherever they are located. But the imagehttp://www.coachfactoryyoutlettonlinestore.com of how people see Coach nowadays is just the result of the long years of providing innovativehttp://www.cheapllouisvuittonhandbagsoutlet.com inputs in the manufacturing of bags and in responding to the needs of I wish there may not be a little sulkiness of temper--her poor mother had a good deal; but we must make allowances for such a child--and Louis Vuitton Handbags Outlet I do not know that her being sorry to leave her home is really against her, for, with all its faults, it _was_ her home, and she cannot as yet understand how much she has changed for the Louis Vuitton Handbags |Louis Vuitton,Cheap Louis Vuitton Outlet better; but then there is moderation in all things. Coach Factory

    03-04-2013, 09:31 geschreven door Coach Factory Outlet


    08-10-2010
    Artrose
    Beste,
    Ik heb uw informatie betreffende artrose met veel interesse gelezen.
    Ik ben een 52 jarige vrouw, sinds enige tijd is er al op verschillende plaatsen artose vastgesteld.
    Op 2 wervels in de nek, de rechterknie waar een operatie voor miniskus is vastgesteld dat er artose op zit in graad 3. De linkerknie weet er ook al van en op 2 wervels onderaan in de rug is er discophatie vastgesteld., ellebogen beginnen ook al tekenen te vertonen van artrose.
    Dit alles is vastgesteld in een tijdspanne van 1.5 jaar.
    Toeval of niet enkele jaren geleden is er een hysterectomie uitgevoerd.
    Na het lezen van uw artikel stel ik me de vraag of dit met elkaar kan te maken hebben.
    Ik heb het er moeilijk mee dat ik amper 2 jaar geleden een zeer sterke vrouw was en nu
    op zo een korte tijd zo veel beperkingen heb.
    Is er misschien een middel wat alles een beetje kan verlichten, glucosamine neem ik momenteel al dagelijks.

    Groetjes
    Lus

    08-10-2010, 12:10 geschreven door Lus


    Archief per week
  • 24/11-30/11 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 19/05-25/05 2008

    Vraag stellen

    Druk op onderstaande knop om ons een vraag te stellen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!