Startpagina !
                        

    :shy2:
Inhoud blog
  • De lente is in aantocht Na al die winters
  • Overleden
  • De Werkgroep
  • vuurwerk Oosterheide 2o10
  • Albert 65 jaar
  • albert is jarig
  • oosterheide in de sneeuw
  • De eerste sneeuw is weer gevallen
  • kerst 2009
  • Kerst
  • wwar is mijn wandelstok
  • Ouder worden
  • Politie controle
  • Nog steeds herfst
  • Herfst 2009
  • Herfst 2009
  • Gerda 80 jaar
  • Joop Goossen 65 jaar
  • beveiliging in actie


    ___________________

    Let op u kunt de berichten per maand bekijken. Zie hieronder.
    De berichten blijven hier een half jaar bewaard en zijn per maand te bekijken.
    ____________________


    Foto
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008

     

    Gastenboek
  • Kom toch even langs
  • euh, waait krismas?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Hallo
  • Groetjes,

    Klik op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek

    E-mail mij

    Klik op onderstaande knop om ons te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • Allen een heel goed 2010 (Ans)
        op De Werkgroep
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Albert 65 jaar
  • Felicitaties voor Johan (Joop en Ria )
        op Johan heeft de 4 daagse in Nijmegen weer gehaald
  • van alles en nog wat------enz..... (georges)
        op verjaardag Teus
  • L amour, L amour l amour!! (Lucky-birds.nl)
        op Johan naar de 4 daagse Nijmegen
  • Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Christine
    Ik ben een vrouw en woon in Oosterhout NB (Nederland) en mijn beroep is Huisvrouw en Vrijwilligster in de Werkgroep van de Leliestraat..
    Ik ben geboren op 14/08/1940 en ben nu dus 83 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Nordic walking, fietsen, lezen en reizen..
    Ik woon samen met Johan en Moppie(parkiet). Wij wonen op de achste etage. Ik ben in de Werkgroep van de "leliestraat" de vliegende kiep en ik vind het leuk om samen met Ans aan deze site te werken.
    BIJ ONS IN DE LELIESTRAAT
    Hartelijk Welkom!

    Nieuws en berichten uit de Leliestraat en omgeving.
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broeder
    Ik ben geboren en getogen in Noord-Holland in de streek West-Friesland(en nee dat heeft niets met Friesland te maken het ligt ten westen van Friesland met het IJselmeer er tussen).  Mijn ouders hadden een melkzaak en zaterdag was het altijd druk. Mijn moeder maakte dan vaak broeder. Ze kookte het in een broederzak. Ik ben benieuwd of dit recept ook in Brabant bekend is. Later hoorde ik dat het ook wel Jan in de zak genoemd werd.


    Broeder

    broeder

    Broeder (Jan in de zak)

    Broeder of "Jan in de zak" is een Nederlands gerecht en wordt vooral in West-Friesland gegeten.

    Ingrediënten:

    250 gram bloem
    15 gram gist
    200 ml. melk
    75 gram blauwe rozijnen
    75 gram gele rozijnen
    1 mespuntje zout
    1 ei
    slaolie
    stroop
    De hoeveelheden kunnen verschillen van plaats tot plaats.

    Bereiding:

    Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op met wat lauwe melk. Giet de gistoplossing bij de bloem en doe het ei erbij. Al roerend de rest van de lauwe melk er bij gieten tot het een mooi glad beslag is. Het beslag 1 uur afgedekt met een vochtige doek op een warme plek laten rijzen. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Schep de rozijnen door het beslag. Laat in een braadpan met een middellijn van circa 20 cm. 1 eetlepel slaolie goed warm worden. Doe het beslag in de pan en bak de onderkant van de broeder op hoog vuur snel bruin.

    Zet het vuur laag en laat de broeder in 1 uur gaar worden. Neem een breinaald en prik daarmee in het gebak om te zien of het gaar is. Neem de broeder uit de pan. Doe nog een eetlepel olie in de pan en bak ten slotte ook de andere kant van de broeder mooi bruin. Verwarm de stroop, naar gewenst met een beetje boter. De broeder dient warm geserveerd te worden met de warme stroop.

    In de Zaanstreek werd het broederbeslag in een natte broederzak gedaan, waarna het geheel in een pan water twee uur werd gekookt. De broeder werd met een draadje in plakken gesneden en met een sausje van boter en stroop geserveerd.

    Broeder kan als hoofdmaaltijd of als toetje dienen.
    De broeder kan ook in een zak of in een cakevorm gekookt worden.

     
    Dit recept is met foto overgenomen van  Culinaire Uitstapjes. www.democrazy

     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    05-11-2008
    Zullen we ook eens proberen

    05-11-2008 om 17:18 geschreven door Fietserke



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Welkom op onze website, wij vinden het erg leuk als je een reactie schrijft aan ons,.....

    Nieuws BN/DeStem

       


    Wij waren hier eens met mensen tegelijk gezellig aan het buurten. Dat was op

    KLIK HIER OOK EENS.
  • Apotheek
  • Bibliotheek
  • Buurtlink
  • Cires
  • Gezondheidscentrum Vrachelen
  • Gemeente Oosterhout
  • Seniorennet
  • Quiz Plezier

    MUZIEK
  • Hits aller tijden jaren 60
  • Hits aller tijden jaren 70
  • Hits aller tijden jaren 80
  • Juke Box hits uit de jaren 60
  • Nederlandstallige muziek

    Mijn favorieten
  • Blogtips
  • Marrokaans koken met Amber
  • Nostalgieplaats
  • Tierelantijntjes

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jompolparkiet
    blog.seniorennet.be/jompolp

    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!