Inhoud blog
  • Joodse Invalide
  • Self-made miljonair Caransa overleden
  • Toerist mijdt Spaanse costa
  • Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
  • Gerenommeerd beursbedrijf valt om
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wekelijkse Perikelen

    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joodse Invalide


    Het gebouw van de Joodse Invalide al mij altijd bij blijven omdat ik vlak na de oorlog daar op controle moest voor mijn TBC welke ik in de laatste jaren van de oorlog had opgelopen.
    De vermoedelijke infectiebron was mijn buurman kapper Snip.
    De binnenhal was versiert met wandschilderingen van Jan Toorop ik weet niet of deze nog zichtbaar zijn of dat alles is verdwenen bij de diverse verbouwingen de Amsterdamse GGD heeft jaren gebruik gemaakt van dit gebouw. 

    Nieuwe Achtergracht 100

    Joodse InvalideJoodse Invalide

    In 1938 nam de vereniging De Joodse Invalide haar nieuwe gebouw in gebruik, op de hoek van de Nieuwe Achtergracht en het Weesperplein.

    De vereniging dateert van 1911 en is opgericht door rabbijn Meyer de Hond om invalide en oudere joden in een joodse omgeving zorg te bieden.

    Begonnen aan de Nieuwe Keizersgracht, verhuisde de vereniging in 1926 naar de Nieuwe Achtergracht. Na jarenlange inzamelingsacties, onder meer via de radio, kon vlak voor de oorlog het nieuwe pand aan het Weesperplein worden bekostigd.

    Mozes Heiman Gans, zoon van de vooroorlogse directeur van de Joodse Invalide:
       ‘In een radiorede werd over de Joodse Invalide gezegd: ‘Het is voor de geknakte en gebroken mens, die niet meer werken kan.’

    En het werd heel gewoon gevonden dat mensen daarvoor geld gaven. Men moet zich de omstandigheden van toen héél anders voorstellen dan nu.

    Die mensen in de Joodse Invalide kwamen voor een groot deel uit krotten, uit het getto van Amsterdam, ze waren gedeeltelijk aan de rand van de hongersnood.

    De Joodse Invalide berustte op particulier initiatief, en daardoor was het zo populair. Er was toen geen sprake van gemeente- of rijkssteun of ook maar steun van de joodse gemeente.

    Het waren particulieren die het geld bijeenbrachten. Dat ging met centengaven. Later ook met loterijen en revues.’   (‘Herinnering aan Joods Amsterdam’, 1978).

    Op 1 maart 1943 zijn alle patiënten en personeel van de Joodse Invalide op transport gesteld. Na de oorlog kreeg het gebouw op het Weesperplein een herdenkingsplaquette:

     ‘Mede uit het ijzer hunner ketenen werd de staat Israël gesmeed’. Thans heeft het joods bejaardentehuis Beth Sjalom (Huis van Vrede) twee vestigingen,

    in de Amsterdamse buitenwijken Osdorp en Buitenveldert

    11-08-2009 om 01:56 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Self-made miljonair Caransa overleden
    za 08 aug 2009, 05:30
        

    Self-made miljonair Caransa overleden

    Van onze verslaggevers
    AMSTERDAM -  Maurits Caransa, de beroemdste miljonair van ons land, is overleden. De Amsterdamse vastgoedmiljonair, die vooral bekend werd door zijn ontvoering in 1977,
    is 93 jaar geworden.

    De naam Maup Caransa was synoniem voor miljonair.
    Foto: De Telegraaf

    De Amsterdamse volksjongen Maurits - Maup - Caransa werd in 1916 geboren als zoon van een kolenhandelaar, maar wist zich na de oorlog aan de armoede te ontworstelen.

    Eerst door succesvol te handelen in afgedankt legermateriaal en later op grotere schaal in huizen en luxehotels.

    Zijn rijkdom sprak in de jaren zestig en zeventig tot ieders verbeelding. De naam Caransa was in Nederland in feite synoniem voor miljonair.

    Helaas bleef zijn rijkdom ook niet onopgemerkt bij de onderwereld. In de herfst van 1977 werd Maup na zijn wekelijkse bridge-avond op straat overmeesterd en ontvoerd.

    Aanvankelijk werd de ontvoering geclaimd door de Duitse terroristische organisatie Rote Armee Fraktion.

    Vijf dagen later werd Caransa, na betaling van 10 miljoen gulden losgeld, vrijgelaten. De daders, die het geld lieten witwassen door de Italiaans-Amerikaanse maffia, kwamen uit de Amsterdamse onderwereld. Niemand is ooit voor de ontvoering aangehouden.

    De ontvoering van de beroemde miljonair was de eerste in een reeks die voortduurde tot in de jaren tachtig.

    Ze zou zelfs als voorbeeld hebben gediend voor de kidnap van Freddy Heineken in 1983.


     

    11-08-2009 om 01:46 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist mijdt Spaanse costa
    Toerist mijdt Spaanse costa

    door Jeroen van der Weijden

           MARBELLA –
     Je zou het niet denken als je aankomt op de drukke luchthaven van Málaga en vervolgens op een vol strand tussen de andere vakantiegangers neerstrijkt, maar het gaat toch echt bar slecht met de toeristenindustrie in Spanje. Dit jaar reizen tien procent minder buitenlanders naar de zonovergoten costa’s. En dat is in het land waar het toerisme goed is voor elf procent van het bruto nationaal inkomen, rampzalig.
            Met het toerisme in Spanje gaat het slechter dan ooit. Trok het land verleden jaar al twee procent minder buitenlandse toeristen, voor dit jaar wordt de daling geschat op tien procent. De Engelsen laten door de economische crisis de Spaanse vakantieoorden massaal links liggen. En zij waren toch goed voor een kwart van de buitenlandse toeristen in Spanje. De klap komt hard aan bij hotels, restaurants, campings en alle andere aan het toerisme gerelateerde bedrijven. Zij zien deze zomer hun omzetten ten opzichte van voorgaande jaren kelderen.
           De Spaanse regering van premier Zapatero kondigde onlangs aan een miljard euro in de toeristische sector te pompen. Het geld zal voor een deel gebruikt worden om toeristen uit opkomende economieën zoals China en Rusland te trekken. Maar ook de infrastructuur in toeristische gebieden wordt van het geld flink verbeterd. Met name de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en de Canarische Eilanden zullen daarvan profiteren.
           De malaise in de Spaanse toeristensector komt niet als een verrassing. Verleden jaar werd al alarm geslagen op het departement van de minister van Toerisme en Handel. De getroffen sector, waarin rond de 2,5 miljoen mensen werkzaam zijn, kreeg toen van de overheid een financiële injectie van 400 miljoen euro. Kleine en middelgrote bedrijven zoals hotels, campings en pensions konden een rentevrije lening krijgen om te renoveren en te moderniseren.
            
    Stunten
           Niet alleen de terugloop van buitenlandse toeristen naar Spanje zorgt in de sector voor problemen, de toeristen die wél komen geven ook nog eens minder uit. Hotels zijn gedwongen te stunten met kamerprijzen om toch nog iets te verdienen. „Het is nog nooit zo onrustig geweest in de hotelbranche in Spanje”, zegt de Nederlands-Spaanse Silvia Cabrera de Vreeze, managementadviseur van verschillende hotels in Zuid-Spanje. „Een vol hotel kan verliesgevend zijn als de kamers te laag geprijsd zijn en de gasten te weinig uitgeven. Hotels zijn daar vaak niet open over. Die geven uit marketingoverwegingen vaak ook een hogere bezettingsgraad op dan het werkelijke aantal gasten.”


    • Ruimte genoeg op de Spaanse stranden voor een wandelingetje.
    FOTO’S: DE TELEGRAAF
    • Spanje staat volgens de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) nog altijd op de derde plaats van meest bezochte landen. Bovenaan staat Frankrijk, gevolgd door de Verenigde Staten.

            Volgens Cabrera de Vreeze moeten hotels ook nog steeds te veel belasting afdragen. „Dat vind ik zo krom van deze socialistische regering. Aan de ene kant willen ze de sector stimuleren door 1 miljard euro beschikbaar te stellen, maar aan de andere kant blijven de belastingen voor hotels torenhoog. Hotels gaan daardoor als eerste bezuinigen op personeel, waardoor het serviceniveau daalt en gasten dus niet meer terugkomen.”
           Afgelopen week liepen de gemoederen in het toch al zo hete Zuid-Spanje hoog op toen horecapersoneel aan de Costa del Sol ook nog eens een loonsverhoging eiste van 3 procent. Bijna dreigde er zelfs een massale staking, maar werknemers en werkgevers kwamen tot

    11-08-2009 om 01:41 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
    ZONDAG 9 AUGUSTUS << VOORPAGINA

    Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
    Geplaatst op: zaterdag 8 augustus 2009
    Door: Gerard Driehuis
    Categorie: Politiek
    Bron: NRC


    Welingelichtekringen is gespecialiseerd in samenvattingen. Soms verdient een stuk het om intergraal te klinken. Zoals dit van Jort Kelder in het NRC:
    Discussies in dit land gaan over dubbeltjes, nooit over daalders. Wél over Bos’ zonnebril van 113 euro, niet over de 87 miljard die hij in de kredietcrisis kiept.

    Nederland moet een meritocratie worden waar alleen de besten de publieke zaak dienen.
    Je ziet ze vrijwel dagelijks opduiken in de media: enquêtes waaruit moet blijken wat de bevolking vindt. Omdat de kalkoen kennelijk mag meekakelen over het kerstdiner, krijgen we een onthutsend inkijkje in het boosaardige brein van de Hollander. Zo vernemen we van TNS NIPO dat maar liefst ‘91 procent van de Nederlanders vindt’ dat de topinkomens beperkt moeten worden en zegt volgens 21Minuten.nl maar liefst 79 procent van de Nederlanders dat de crisis betaald moet worden door de rijken. Als ieder volk de regering krijgt die het verdient, doe mij voor dit Nederland dan maar een dictator. Waar zijn ze gebleven, de bestuurders die niet buigen voor populisme maar gewoon hun gezag laten gelden? De naar kiezersgunst hunkerende carrièrepolitici van vandaag spellen de vox pop, vooruitvluchtend voor de woedende hordes van de SP en PVV. Zo kon het gebeuren dat het rood-gereformeerde kabinet de woonbelasting voor huizen boven het miljoen verhoogt van 0,55 procent naar 2,35 procent. Ach, hoor ik de critici al smalen: moeten we die vijfentwintigduizend villabewoners nu zielig vinden omdat ze een paar duizend euro extra belasting mogen bloeden? A propos, hadden die rijke graaiers de recessie niet veroorzaakt?

    Kan zijn. Maar wie betaalt de recessie eigenlijk? Niet de loonslaaf. Die leeft misschien niet in de wereld van Peter Stuyvesant maar wel van Agnes Jongerius. Minstens zo surrealistisch met, zelfs in tijden van keiharde krimp, stijgende cao-lonen, een verzekerd pensioen rond je zestigste en agenda’s vol verlofdagen, van gewone vakantie tot atv en papadagen. De rijken betalen de recessie. Terecht, als het gaat om hun verdampte aandelenportefeuilles. Dat hoort bij het spel en ze profiteerden ook volop van de plussen. Wel wrang blijft het dat de belastinginspecteur in zo’n rampjaar een aanslag durft te sturen wegens ‘4 procent fictief rendement’. Belasting betalen over vermogen dat aantoonbaar verdwenen is – die logica bestaat alleen in een ambtenarenstaat.

    De villataks en andere plaagstootjes om de SP te laten zien dat de PvdA de zakkenvullers heus aanpakt, zijn symptomatisch voor de hetze die gevoerd wordt tegen de financiële elite.

    Of het nu gaat om de leaseauto van de zaak, de aftrek van hypotheekrente, het parkeren van ‘dikke auto’s’ aan de gracht of het belasten van bonussen: de hatelijke toon tegen types die het materieel beter hebben krijgt het karakter van een inquisitie tegen alles wat succesvol is. Dat is dom. Je kunt je rijken beter pamperen dan pesten. Multimiljonairs en multinationals stemmen met hun voeten: maak je het ze lastig dan vertrekken ze.

    Begrijp mij niet verkeerd: we hoeven niet op de knieën voor de rijken. Laten we vooral op de kleintjes letten, the pounds will look after themselves. Nederland is in veel opzichten ‘af’.

    Maar nog nooit was de polder zo vlak en de onwil om het belang te zien van een elite zo groot. Sterker: de elite cijfert zichzelf weg met een aan zelfhaat grenzende verbetenheid.

    Kan het gezeur over andermans centen nu eens stoppen?

    Prima om de bankiers te grijpen die, nadat de belastingbetaler hun blunders betaald heeft, toch bonussen blijven uitkeren en de eigen pensioenpot aanvullen met 1 miljard.

    Ook de overbetaalde huisbazen, stroomboeren en andere mismanagers bij halfslachtig geprivatiseerde overheidsinstellingen mogen hun Maserati’s inleveren.

    Maar excessen daargelaten, niet iedereen met een hoger inkomen is verdacht en verdient een publiek schavot. Sterker: toptalent moet je koesteren, en mag dus veel verdienen.

    Alle demagogie over de zakkenvullers ten spijt, Nederland staat nog steeds in de top van meest genivelleerde landen ter wereld. Politici proberen de inkomensverdeling te beheersen met nog meer regels en ‘normen’. Beschaving dwing je niet af met normen, maar met waarden. Dat vergt opvoeding en zelfbeheersing van een zelfbewuste elite, niet de terreur van de ‘Balkenendenorm’.

    De toon van het inkomensdebat krijgt trekjes van China’s culturele revolutie: wie geen genoegen neemt met een rijtjeshuis, een plakpak en boodschappen van de Euroshopper, wordt als een revisionistische zakkenvuller gepasseerd voor de publieke zaak. De Balkenendenorm eist altruïsme van toptalent. Daarvan wordt uiteindelijk iedereen, burgers en bedrijven, slachtoffer.

    De Balkenendenorm is een pleidooi voor grauwe middelmaat. Als journalist van een groot geldblad heb ik vreugdevol meegewerkt aan het voeden en uitventen van financieel voyeurisme en exhibitionisme, omdat ik vond dat kapitalisme een spelletje is dat je op klaarlichte dag hoort te spelen. Inmiddels kom ik tot de conclusie dat transparantie niet werkt.

    Het wekt alleen maar meer hebzucht en afgunst. Er valt met het voetvolk niet te praten over de wedde van de top. Ik blijf voor openheid maar ben een illusie armer dat het rust geeft. Integendeel.

    Hoge inkomens zijn vaak lastig uit te leggen. Vroeger schoof een côterie van corpsballen elkaar de vette kluiven toe. Moderne bedrijven zijn competitiever, die komen er niet met middelmaat. Goede krachten kosten geld, en topmannen die niet functioneren vliegen eruit.

    De gretigheid waarmee de media berichten over ‘het gegraai aan de top’ is opvallend. Journalisten struikelen over de salarissen van hun dik betaalde tv-collega’s.

    Maar waarom zou aantoonbaar supertalent niet betaald mogen worden? De publieke afstraffing voor een mislukte tv-carrière – Jack Spijkerman R.I.P.– is meedogenloos, maar daar staat doorgaans geen 72 maanden ‘wachtgeld’ tegenover, zoals bij onze politici. Waarom gaat het debat in dit land altijd over incidenten en nooit over de grote lijn?

    Vooral de parlementaire pers excelleert in oppervlakkig stratego met de politieke poppetjes, alsof burgers daar iets aan hebben.

    Iedereen windt zich op over minister Bos, die zijn verloren zonnebril van 113 euro declareert. Maar noch in de media noch in het parlement wordt de ‘politicus van het jaar’ aangesproken op waar het wérkelijk om gaat: een lichtzinnige verhoging van de staatsschuld met 87 miljard euro. Er is 443 miljard Europees gemeenschapsgeld gepompt in banken die failliet hadden moeten gaan, niet willen leren van hun fouten en weigeren te doen waar ze voor zijn: geld uitlenen. Dáár moet het over gaan.

    Grote bedrijven huren Elco Brinkman of een andere old boy in om een regeling voor zichzelf te fixen. Maar de winkelier op de hoek heeft het mobiele nummer van Bos of Donner niet en hangt moegestreden het bordje ‘Opheffingsuitverkoop’ op de gevel. Over De Nederlandsche Bank lezen we dat het personeel voortaan met de trein in plaats van het vliegtuig moet, maar dat de centrale bankiers al jaren ingedommeld liggen in een slaapcoupé interesseert schijnbaar niemand. Nee, het gaat over de kroonprins, en of die ondanks zijn ongetwijfeld diepgaande kennis van de financiële wereld wel adviseur van De Bank mag zijn.

    De bittere realiteit na 25 jaar hoogconjunctuur is dat Nederland een decadent, volgevreten en matig bestuurd land is. De collectieve sector groeit als een veelkoppig monster en beslaat binnenkort meer dan de helft van de economie. Het kabinet belooft ambtenaren te ontslaan, maar de bureaucraten marcheren lachend binnen. We zijn subsidieverslaafd, werken gemiddeld honderden uren per jaar minder dan groei-economieën en schuiven bij voorkeur voor vijven de file in. En we zijn boos. Vooral op de baas en de buurman, want zij verdienen meer.

    Kan een land dat trots is op het feit dat de helft van alle baantjes parttime is, fulltime welvarend blijven? Nee natuurlijk. Voor het eerst in de geschiedenis groeit een generatie op die armer zal zijn dan hun ouders.

    Nederland is toe aan een meritocratie waarin alleen de besten voor de publieke zaak mogen werken. En ja, dat moet dan maar wat kosten. Wat hebben we aan al die bange politici die ieder ‘moeilijk dossier’ doorschuiven naar de volgende generatie? Daadkrachtige bestuurders bepalen het verschil tussen nu en straks. Of zoals de moegestreden architecten van het Rijksmuseum in deze krant lieten optekenen: „In dit land zegt nooit iemand ja of nee”.

    De vraag is niet of talent iets mag kosten, maar vooral wat goede mensen een land opleveren. Ik heb liever een ambtenaar die een miljoen verdient en een miljard bespaart, dan eentje die een ton krijgt maar niet kan voorkomen dat allerlei incompetente managers die ‘de processen sturen’ miljarden door hun vingers laten glippen. Wat had het de belastingbetaler gescheeld als er bij onze financiële politie geen onderbetaalde kneuzen hadden gewerkt maar de rocket scientists die de derivaten in elkaar knutselden. De bonusjagers van Goldman Sachs en JP Morgan worden terecht bekritiseerd, maar ze waren slim genoeg om het hele systeem te foppen en hun rommel te slijten aan b-garnituur bankiers van AIG en ING.

    Er zijn economieën die het wel begrepen hebben. Israël bouwde, ironisch genoeg dankzij de oorlog met de Arabieren, aan een technologische industrie.

    Waar ‘Koeweit aan de Noordzee’ een aardgasbel van tweehonderd miljard verspilde en desalniettemin 350 miljard euro staatsschuld over de heg naar de kinderen smijt, gebruikt Noorwegen slechts 4 procent van het oliegeld aan ‘leuke dingen voor linkse mensen’. De rest gaat in de reserves, voor later, als het eens tegenzit.

    Een land als Singapore maakte in de jaren zestig de keuze om zichzelf uit het moeras te bevrijden en het Zwitserland van Azië te worden.

    Daarvoor hadden ze een strategie nodig en een superieur ambtenarencorps dat 70 procent verdient van hun soortgenoten in de marktsector.

    Ministers en topambtenaren verdienen er meer dan een miljoen, maar blijven loyaal aan de publieke zaak en zijn niet corrupt. Uit iedere vergelijking komt Singapore als een van de best bestuurde landen naar voren. Waar onze ‘leiders’ jammeren over economische krimp en kreunen over de onbespreekbaarheid van de pensioenleeftijd en het ontslagrecht, noteerde de stadstaat al weer double digits groei in het tweede kwartaal. Dat is geen geluk, maar beleid. Ligt in Singapore de straat open, dan werken bouwvakkers 7 dagen 24 uur om de zaak af te krijgen.

    Vergelijk dat met Nederland, waar de noeste werkers om half 4 weer in het busje stappen en een hele generatie schoolkinderen de musea van de hoofdstad niet kan bezoeken omdat ze niet kunnen, mogen of willen doormetselen.

    Ik weet het, Singapore is een semidictatuur, en ze doen er heel flauw als je kauwgum op straat spuugt of drugs binnensmokkelt.

    Maar als we het dan toch over democratie hebben: wie is hier eigenlijk de baas? Balkenende of Brinkman? U, het middenveld of niemand?

    Het meest verontrustende na tien maanden crisis is de zelfgenoegzaamheid van de boven ons gestelden. We doen het beter dan België en Bulgarije, logisch, maar betogen over het zo succesvolle ‘Rijn-Delta’-model bewijzen dat Den Haag de urgentie niet voelt. Zouden beter betaalde bestuurders en zelfverzekerde politici het lot van dit land kunnen verbeteren?

    Zou stoppen met zeuren over hoge inkomens de braindrain van talent beperken? Ik denk het wel.

    Laten we ons vastklampen aan de wijze woorden van Het Gezicht van Vereniging Arbeiders Radio Amateurs.

    „Ik ben niet voor de Balkenendenorm”, sprak Paul de Leeuw plagerig, „maar de Beatrixnorm”. Goed zo Paul. Da’s twee miljoen netto. En morgen gezond weer op!

    Bron: NRC

    11-08-2009 om 01:40 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerenommeerd beursbedrijf valt om

    Gerenommeerd beursbedrijf valt om

    Foto ANP
    AMSTERDAM -
    Alweer is een icoon van Amsterdam Financieel Centrum bezweken. Beurshandelaar Van der Moolen kan zijn rekeningen niet meer betalen en heeft uitstel van betaling aangevraagd.

    Het honderd jaar oude bedrijf lijkt ten onder te gaan door verkeerd beleid. De gevolgen zijn verergerd door de kredietcrisis.

    De directie van het bedrijf zegt te voorzien dat het bedrijf 'spoedig niet meer aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen'. Het geld is op.

    Tijdelijk directeur Peter Zwart zegt erover te denken om delen van de onderneming te verkopen. Van der Moolen zou dan in afgeslankte vorm kunnen voortbestaan.

    Een reeks tegenvallers nekte het bedrijf, dat in de jaren tachtig en negentig een grote speler op de beurs in Amsterdam was.
    Van der Moolen handelt voor eigen rekening in aandelen en opties op verschillende beurzen.

    Volgens directeur Zwart kampt het bedrijf met hoge kosten en lage omzetten. De hoge kosten hangen onder andere samen met een duur uitgevallen verhuizing, van de grachtengordel naar Schiphol. Verder gaf de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 30 miljoen euro een 'te zware impact op de liquiditeit'.

    Tientallen handelaren zijn de afgelopen weken al opgestapt van vestigingen in Londen en Amsterdam, omdat zij ontevreden zijn over hun bonussen.
    De beste handelaren nemen vaak de beste klanten mee naar een concurrent.

    Een kleine winst is in zes maanden omgeslagen in een verlies van 8,7 miljoen euro. De omzet stortte in: van de 91,2 miljoen uit de eerste helft van 2008 is amper een derde over.

    Het bedrijf is stuurloos; onlangs werd enig directeur Richard den Drijver weggestuurd. Commissaris Zwart leidt de zaak tijdelijk.
    Oudgediende Hans Kroon, die het bedrijf in de jaren negentig groot maakte, zag er onlangs van af terug te keren. Hij bleef tot voor kort wel zeer nauw betrokken als adviseur.

    Van der Moolen begon vanaf 2002 te kwakkelen toen de handel via beeldschermen de traditionele handelaren verdrong.
    Twee jaar geleden mislukte een ambitieuze overstap naar de VS.

    Vorig jaar moest ook al een avontuur als handelaar via beeldschermen worden gestaakt.
    De beursnotering blijft voorlopig wel gehandhaafd, maar de beurs plaatste vandaag het aandeel op 'het strafbankje', een maatregel om aan te geven dat het bedrijf in moeilijkheden verkeert. (MARC LAAN)

    11-08-2009 om 01:38 geschreven door Casa Banda Azul

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/08-16/08 2009
  • 04/09-10/09 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!