4/1 Amerika maakt korte metten met woke
Nog voordat Trump het roer overneemt als president van Amerika maken bedrijven daar al korte metten met woke. In Europa gaat woke onverminderd door en komt ook het bericht dat de Duitse economie de komende drie jaar niet zal groeien. Er vinden op dit moment heel interessante ontwikkelingen plaats en dat vooral in Amerika.
Met de komst van Trump zullen er een aantal dingen veranderen zoals het Amerikaanse standpunt voor wat betreft klimaat en daarnaast zal het land grotendeels afscheid nemen van woke.
Met dat laatste wordt niet eens de komst van Trump afgewacht, maar zijn grote bedrijven al druk bezig om afscheid te nemen van die idioterie.
Tot nu toe werden de grote bedrijven gestuurd en/of gedwongen om mee te doen aan de beruchte woke agenda.
Nu verschijnen dit soort berichten:
Meer en meer bedrijven draaien hun DEI-agenda’s terug. Ford, John Deere, Lowe en Harley Davidson zijn slechts een paar grote namen die in 2024 hun diversiteitsbeleid, al dan niet deels, bij het grofvuil hebben gezet. Walmart is de laatste in de reeks. De supermarktgigant, de grootste private werkgever in de VS, staakt het voortrekken van leveranciers uit minderheden, bouwt filantropische investeringen voor raciale gelijkheid af en weert LGBTQ-koopwaar. Ook het woordgebruik wordt aangepast. Inclusief taalgebruik verdwijnt uit de interne communicatie.
Zo wil een groeiend aantal concerns niet meer meedoen aan het jaarlijkse toplijstje voor inclusieve bedrijven. Onder de naam Corporate Equality Index, of CEI-index, worden ondernemingen sinds 2002 langs de diversiteitsmeetlat gelegd, hetgeen in de VS een serieuze zaak was geworden. Critici stelden evenwel dat de organisatie achter het lijstje, de invloedrijke LGBTQ-lobbygroep Human Rights Campaign, de score gebruikte als chantagemiddel tot politieke correctheid. De index meet of een onderneming bijvoorbeeld ’genderneutrale kledingvoorschriften’ heeft en adverteert bij ’LGBTQ-consumenten’.
Tot zover het bericht.
De reden dat grote bedrijven tot nu toe mee deden aan woke is omdat ze worden gedwongen via een social credit systeem voor bedrijven.
Dat systeem heet Coroporate Equality Index (CEI) en is een onderdeel van de Human Rights Campaign.
Deze Human Rights Campaign staat onder leiding van Kelly Robinson, een dame die afkomstig is van de beruchte Planned Parenthood.
De vader van Bill Gates was betrokken bij deze club die is opgericht door Margaret Sanger. (In the 1910s, Margaret Sanger began the family planning movement in the United States. While Sanger was not Jewish, Jews had an enormous impact on her activism. )
olgens de New York Post wordt de CEI met miljoenen dollars gefinancierd door de Joodse zakenman George Soros (HRC, dat miljoenen heeft ontvangen van onder andere de Open Society Foundation van George Soros, geeft via het CEI rapportcijfers uit voor de grootste bedrijven van Amerika: punten toekennen of aftrekken voor hoe goed bedrijven zich houden aan wat HRC haar “beoordelingscriteria” noemt).
Die CEI bepaalt of bedrijven wel of niet de maximale score krijgen van 100 punten. Hoe meer woke des te meer punten. Geen woke betekent puntenaftrek. En een slechte puntenscore betekent weer allerlei nadelen voor de bedrijven want ze krijgen nog maar moeilijk geld bij banken om maar een voorbeeld te noemen.
Ze komen dan op een soort zwarte lijst terecht en worden vervolgens door de zakengemeenschap vakkundig gecanceld. En een dergelijke grap kan nog veel duurder uitvallen dan een waardeverlies van 15 miljard euro.
Naast George Soros heeft ook Larry Fink, de Joodse CEO van Blackrock flink geïnvesteerd in de Human Rights Campaign. Fink heeft ook zitting in het bijna voltallige Joodse bestuur van het WEF.
Bedrijven zoals Nike en Apple die klaarblijkelijk al jarenlang 100 procent scoren worden dan ook regelmatig in het zonnetje gezet.
Wat je nu ziet is dat de grote Amerikaanse bedrijven tegen de voorschriften van het WEF ingaan door afscheid te nemen van woke.
Ze doen dit alleen als mensen zoals Larry Fink, de CEO van Blackrock en bestuurslid van het WEF hiermee akkoord zijn.
De grote bedrijven in Amerika deden mee aan woke, niet omdat ze graag wilden, maar omdat ze werden gedwongen aangezien dit anders voor hen allerlei nare financiële consequenties zou hebben.
Het afscheid nu van woke heeft dan ook weinig met Trump te maken, maar alles met het feit dat Fink en consorten een andere strategie hebben gekozen en die is dat Amerika nu weer economisch mag groeien.
En dat gebeurt op het moment dat Amerikaanse bedrijven afscheid mogen nemen van woke en weer mogen doen waar ze goed in zijn en dat is de juiste mensen op de juiste plek zetten in bedrijven, ongeacht uiterlijke kenmerken.
In Europa blijft woke vooralsnog de boventoon voeren en ook dit zou kunnen wijzen op een bewuste ineenstorting van Europa. Het volgende bericht wijst ook in die richting. Europa gaat voor woke en dus voor broke.
In combinatie met de klimaatmaatregelen betekent woke dan ook dat er voorlopig de eerste jaren geen economische groei is te verwachten voor Duitsland.
GERMANY FACES 3 YEARS WITHOUT GROWTH, A POST-WWII FIRST
Germany is projected to endure 3 years without economic growth, a situation not seen since World War II.
The country has been under a left-green-liberal coalition government for the past 3 years, with an early election…
|