Tot in 1980de Lierse Keersters werden herboren, ter gelegenheid van de viering van een honderdjarige en om in de geest van de eeuwwisseling te blijven dacht men aan keersters om het feest op te vrolijken en die werden her en der wel gevonden. Deze viering ging niet onopgemerkt voorbij aan een comité dat zich in de Lierse stede opmaakte voor de Zimmercavalcade, en het was in deze cavalcade dat de verdere basis werd gelegd van de nu nog steeds actieve groep.
En zo beschikte Lier weer over een folkloristische groep. Het boerenkoppelbij de groep evenals hun klederdracht verwijst naar de vieringen in het begin van de eeuw, de tijd dat de jubelparen nog uitbundig in de bloemetjes werden gezet, maakt deze herinneringen terug levendig. De schoonheid van de groep is opvallend door zijn eenvoud en eenvormigheid.
De keersters zijn allemaal gehuld in zwarte kledij en als contrast het witte schortje met bloemenmotief, om de hals prijkt een medaillon met de al even bekende Lierse kant. Hun bezemszijn rijkelijk versierd met rode en witte linten alsook met bloemetjes in dezelfde kleuren, rood en wit zijn ook onze stadskleuren, iedere keerster heeft ook nog een bloem in het haar, rechts of links naargelang welke rij ze volgen in de stoet.
Dat de Lierse keersters bekendheid hebben verworven overal te lande blijkt uit de vele aanvragen voor deelname aan stoeten en diverse manifestaties, een greep uit onze deelnamelijst voor diverse optredens: De Klinge, Lokeren, Deurne, Boechout, Antwerpen, Duffel, Rupelmonde, Grasheide- Putte en nog vele andere, alsook de vele activiteiten die in eigen stad plaats vinden met als uitschieter Lier Kermis.
Vermeldenswaard is ook dat tijdens deze optredens diverse prijzen werden behaald. Onder andere tijdens de stoet der stoeten in Antwerpen behaalden we de prijs van de beste folkloristische groep.
Het Zimmerjaar ging gepaard met een schitterende stoet gewijd aan het rijkgevulde leven van de grote kunstenaar, verschillende passages uit zijn leven werden uitgebeeld door de vele groeperingen die Lier kent, ook de Lierse Keersters waren van de partij.
Eind 2010 zette Josephina Bosmans na 20 jaar voorzitterschap een stap opzij en werd zij opgevolgd door de al even gedreven Charlie Michielsen.