Dat is deel 8 C en het laatste deel van de restgroep, met het laatste vervolg hebben jullie de volledige uitleg gekregen over de voedingsdriehoek.
Allerlei - Goede keuze:
( Beperken : zout, ook selderijzout.) Alle kruiden en specerijen, magere bouillonblokjes/extracten, tomatenpuree, azijn, kappertjes, pickles, mosterd, tomatenketchup, gelatine, bakpoeder, zelfrijzende bloem, worchestersaus, Tobasco, zuivere cacaopoeder, CanKan van Canderel.
Mager ( ontvette ) en lichtgebonden sausen zonder roux, dressing en magere vinaigrette, zelfbereide magere slasaus, licht room ( minder dan 25% vet ) Beperken : olijven en pindakaas.
Minder goede keuze
Chips, zoute koekjes, borrelnootjes, gewone bouillonblokjes en extracten. Fantasiecacaopoeder, alle zoete sausen, aardbeiensaus, chocolade saus. Botersausen, roomsausen, eisausen, alle gebruiksklare sausen, sausen met roux, mayonaise, vinaigrette, slasausen en room met 25 % vet.
Hiermede zijn wij aan het einde gekomen van de voedingsdriehoek, ik hoop er jullie een plezier met gedaan te hebben. Leven met diabetes moet je leren.