Vak 6 van de voedingsdriehoek - Vlees, vis, ei, vleesvervangers.
Minder goede keuze.
Vet / halfvet varkensvlees en rundvlees, schapenvlees, vet / halfvet lamsvlees, gepaneerde vleessoorten, worsten, hamburgers, blinde vinken, gefrituurd vlees, gefrituurde vogelbereidingen.
Gepaneerde vleesvervangers, vegetarische worsten en hamburgers, gebruiksklare vegetarische bereidingen met room, saus.
Salami, pasteien, worstsoorten, spek, kant en klare salades met mayonaise, vleessalade, kip curry.
Gepaneerde en gefrituurde vis, gerookte en gestoomde of gemarineerde vis, bokking, maatjes, makreel, paling, sprot, zalm, rolmops met mayonaise. Gebruiksklare visbereidingen, vissalades met mayonaise, paella, visconsereven op basis van olie.
Meer dan 2 eieren per week eten is niet aan te raden.
Zoute nootjes, kokosnoten. Kant en klare schotels met peulvruchten.