Maandthema 2024-05
Het thema van de maand mei
23-05-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - Roland1946

Beste Roland1946

Je stuurde je tweede bijdrage voor het Maandthema : Mei.

Je gaf een interessante en uitgebreide uitleg over de diepere betekenis van de roos: De rode roos is misschien wel de bloem met de meest bekende betekenis. Rode rozen staan voor liefde, passie en verlangen. Hoe donkerder de roos, hoe meer ze symbool staat voor liefde en romantiek. Is de roos wat lichter? Dan neigt haar symbolische betekenis eerder naar passie of verlangen. Verrassend: naast haar liefde gerelateerde betekenissen staat de rode roos ook voor vriendschap, respect, trouw, schoonheid en perfectie.

Ik heb deze foto genomen omdat ik de opengaande roosknop wilde weergeven naar aanloop van de rozenmaand : Juni.

Je lijkt wel al uit te kijken naar de opdracht van volgende maand. 

Onze commentaar :

Bij deze bijdrage heb je ook weer mooi de roos gebracht tegen een volledig geblurde achtergrond. Het rode (bijna bordeaux) doet het goed tegen de groene achtergrond.

Eigenlijk kan ik hier weinig op afkeuren. Graag wil ik hier ook wel herhalen wat ik bij een vorige commentaar van Marsje heb aan gehaald. Als het onderwerp en de omgeving/achtergrond een zelfde licht- of kleurintensiteit hebben of contrast, gaat alles er vlakker uit zien. Als men hier wat meer verschil gaat aanbrengen gaat dit het driedimensionale benadrukken. Hier heb ik de achtergrond wat meer contrast gegeven en de bloem iets opgelicht (zeker de groene knop onderaan de bloem).

In het voorbeeld heb ik ook nog ietsjes meer/anders  gecropt om de bloem nog iets meer op de sterke lijn te krijgen volgens de Gulden Snede (is niet gelijk aan de regel van derden). Maar dit is mijn persoonlijke smaak.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

24-05-2024
Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
file Het is vandaag 19 grotendeels bewolkt in Noord-Holland. Gods Woord is de geestelijke voeding voor de ziel alle mensen. Er is alleen toekomst met God. Laat de liefde van God niet aan u voorbij gaan nu het nog kan. Jammer voor enkele mensen die het blogje. Iedereen heeft God/Schepper nodig. Bij voorbaat dank voor je bezoek en leuke plaatje en lieve krabbel. Ben je nieuw, zoekt u blog contact voor een bemoedigende krabbel. Mag u zich vrijmoedig aansluiten hoor. Met Gods Liefde en genade. Is vrijwillig. Patricia lente-smiley-bewegende-animatie-0009 De onderwerpen die gedeeld worden zijn om u te helpen. Herkent u het bij uzelf of misschien anderen b.v. in familie vrienden collega's of in uw omgeving. Het door te geven. De onderwerpen lezen als het u aanspreekt.

24-05-2024 om 14:43 geschreven door Patricia




Archief per week
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 01/04-07/04 2024

    Mariamaand (Adagio)

    Meikever (Cato)

    Meiklokjes (externe foto)

    Communicantje (Ducske)

    Bloemenveld (Marsje)

    Bloemenmaand (Adagio)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!