Maandthema 2024-06
Het thema van de maand juni
21-06-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 - Griffel

Beste Griffel

Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.

Zelf omschreef je het als volgt : De titel zou 'De koers is van ons' kunnen zijn. Bijna onzichtbaar door het het stof van de volgwagens stuiven de rensters luid aangemoedigd over de onverharde Demerdijk. Ieder jaar wordt in juni 'Dwars door het Hageland' gereden. Deze koers voor dames en ook voor heren gaat voor een groot gedeelte over onverharde wegen.

De wielerkoers is een Belgische sport bij uitstek. Niet alleen Dwars door Hageland vinden we terug in de maand juni maar ook het Belgisch kampioenschap tijdrijden en op de weg, en zeker niet te vergeten: de start van de Ronde van Frankrijk op 29 juni.

 

Onze commentaar :

Je verkoos er voor om iets te fotograferen dat zelf eigenlijk niet zichtbaar is. Maar de omstandigheden er rond die je wel toont maken dat het toch voor iedereen duidelijk waar het om gaat. Was dat ook niet het thema van een van onze laatste opdrachten van de maand? Het laat je even stil staan bij de foto en nadenken. En dat maakt het precies zo boeiend maar ook zo moeilijk om het perfect te brengen.

En daar ben je zeer goed in geslaagd, men weet direct waar het om gaat. De toeschouwers langs de baan, de fietsen op de auto die er net boven uitsteken, het stof van de onverharde wegen… bijna de Strade Bianche.

Qua kleur en belichting zit het goed. Wat men eventueel zou kunnen overwegen is om er een 16:9 uitsnede van te maken. Iets minder gras onderaan gaat nog meer de aandacht trekken op het gebeuren en gaat een gevoel geven van beweging van… exact, van wat men niet ziet.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 01/07-07/07 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 13/05-19/05 2024

    Roos (Adagio)

    Margrieten (AnnekeB)

    Studenten (HenLo)

    Wipschieten (HenLo)

    Studeren (JMA)

    De aula (Miel Mosterd)

    De studenten (Miel Mosterd)

    Rode aalbessen(Sluiter)

    Bij de kapper (Wimo)

    Tuin in bloei (Wimper)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!