Ingredienten:50 gr suiker,1/2 l volle melk,1 el maizena,28 poffertjes,4 bollen vanilleroomijs
Bereiding:
1. Verhit de suiker in een droge steelpan op een halfhoog vuur.Roer als de suiker begint te smelten met een houten lepel totdat alle suiker gesmolten is.
2. Verwarm de gesmolten suiker tot hij lichtbruin is en een beetje bruist.
3.Schenk er voorzichtig 2 dl van de melk bij (pas op voor spatten en blijf roeren totdat de karamel helemaal in de melk is opgelost.
4.Roer de maizena met de rest van de melk los en schenk het al roerende binden en neem de pan van het vuur.
5.Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel ze over de borden en schep er het ijs op.Lepel de saus over de poffertjes en serveer direct.
Wijntip:Graves Superieures,wit,Frankrijk,zoet en fruitig.
Bereidingstijd:+- 20min voedingswaarde p.p:1575 kj/375 kcal,8 g eiwit,17 g vet,48 g koolhydraten