Ingredienten:1 bak tijgergarnalen zonder kop à 350 g (diepvries),2 el oosterse roerbakolie(c1000),1 ui,gesnipperd,1 kuipje rode currypasta (Conimex),500 g vleestomaten,in stukjes,1 blik tomatenblokjes à 400 ml,1 pak pandarijst (Lassie),zout
1.Laat de garnalen ontdooien,pel ze en snijd de rugzijde in enverwijder zonodig het zwarte nerfje.Dep ze droog met keukenpapier.
2.Verhit 1 el van de olie in een wok enn roerbak de garnalen totdat ze roze zijn.Schep ze uit de wok.
3.Verhit de rest van de olie en fruit de ui in 3 min.Lichtbruin.Bak de tomaat 3 minuutjes op een hoog vuur mee. Schep de tomatenblokjes en de currypasta erdoor en laat alles 7 min. zachtjes koken.
4.Kook intussen de rijst in water met zout volgens de aanwijzigen op de verpakking.Schep de garnalen door de curry en serveer met de rijst.
Tip:Garneer het gerecht met 3 el fijngesneden korianderblad.
Bereidingstijd:+- 35 min voedingswaarde p.p.:2435 kj/580 kcal,25 g eiwit, 14 g vet,89 g koolhydraten.