2 rode uien,in dunne ringen,100 g blauwaderkaas (bijv.gorgonzola),verkruimeld,2 el wittwijnazijn (ah biologisch),5 el olijfolie,2 kipfilets,in schuine plakken,1 sinaasappel,2 avocado's,1 zakje waterkers (75 g)
Het klaarmaken:
1;leg de uiringen 5 minuten in een bakje met ijskoud water en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.Klop een dressing van 10 gram verkruimelde blauwaderkaas,de azijn en 3 eetlepels olie.Breng op smaak met zout en (versgemalen)peper. 2.Verhit 2 eetlepels olie in een koekepnpan met aniaanbaklaag en bak de plakken kipfilet hierin aann beide zijden in 3-4 minuten gaar.Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uit.Halveer de avocado's en snijd de helften in blokjes.Schep de blokjes avocado om met de stukjes sinaasappel. 3.Schep de waterkers om met de dressing en leg de kipfilets,het avocado-sinaasappelmengsel en de uiringen erop.Bestrooi de salade met de rest van de blauwaderkaas.Lekker met (biologisch) brood en (biologische)boter