TELEFOON:

Secretariaat: 051 40 35 67
Kinderopvang: 051 40 01 98

Fotoalbum
  • Bosklassen 2012
  • Zeeklassen 2011
  • eerste leerjaar
  • grootoudersfeest
  • het eurosintfestival
  • grootouders in het vierde leerjaar
  • Stadsklas dag 1
  • Stadsklas dag 2
  • Stadsklas dag 3
  • Schoolreis lager 2013: Technopolis + De Nekker
    FILMPJES
  • Dokter Langbaard deel 1
  • Dokter Langbaard deel 2
  • Een wandeling door de school
  • Eurosintfestival deel 1
  • Eurosintfestival deel 2
  • Eurosintfestival deel 3
  • Vredeslied 3de en 4de leerjaar 1
  • Vredeslied 3de en 4de leerjaar 2
  • Move tegen pesten 2013
  • Kunstproject op school - mei 2012
    NOG FILMPJES
  • 2de leerjaar versje om te rappen
  • Stadsklaslied 4de leerjaar
  • Zoeken met Google


    Nieuw internationaal project: Strips in @ction
    Foto

    KALENDER

    vakantie

    De juffen van de kleutertjes

    Foto

    Juf Ilse
    eerste kleuter

    Foto

    Juf Sonja
    tweede kleuter
    turnjuf

    Foto

    Juf Yenka
    derde kleuter

    Foto

    Juffrouw Katrien
    zorgcoördinator kleuter

    Foto

    Juf Joke
    ambulante leerkracht

    Foto

    Juf Sylvie
    kinderverzorgster

    Foto

    Mevrouw Els
    secretariaat

    Ereburger van de school

    Foto

    Juf Christine

    Foto

    Juf Jocelyne

    MARIALOOPSCHOOL
    Het leven op school (gemaakt voor onze ouders en grootouders)
    CONTACT: Telefoon secretariaat: 051 40 35 67 Telefoon kinderopvang: 051 40 01 98 Gsm kinderverzorgster Els: 0479 78 22 10
    19-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tekenwedstrijd OCMW
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals al eerder vermeld won Debora Plouy uit het 6de leerjaar de tekenwedstrijd van het OCMW n.a.v. de seniorenweek. Ze kon vandaag haar prijs in ontvangst nemen: een waardebon van €6 van de Supra Bazar. Misschien kan ze hem wel gebruiken bij het aankopen van kerstcadeautjes! Nogmaals een dikke proficiat!!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waxine-roos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag knutselde het zesde leerjaar een roosje met CD en theelichtjes. Ondanks de waarschuwingen waren er toch die hun vingers verbranden aan het lijmpistool!!! Maar het moet gezegd worden: de resultaten zijn schitterend!!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kerstverhaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op kerstavond mogen de vormelingen het kerstverhaal uitbeelden. We gingen vandaag al even oefenen in de kerk!! Het was nog wat moeilijk om zich in te leven in de verschillende rollen, vooral de rollen van Maria, Jozef en de engel bleken niet zo eenvoudig! Maar tot zondagavond zal dit dik in orde zijn! Dus kom maar allemaal kijken!!

    18-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de krant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We staan vandaag met een heel mooi artikel en vooral heel mooie foto in de krant , het nieuwsblad. Het artikel staat er naar aanleiding van de inhuldiging van de nieuwe vleugel ( turnzaal, ...) Vrijdag komt er ook een artikel in de weekbode.
    Een volledig verslag met meer foto's volgt nog !


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststukjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om het thuis nog gezelliger te maken, hebben de kinderen vandaag een kerststukje gemaakt. Bij de ene ging het al wat vlotter dan bij de ander. De ene werkte heel klein en fijn, de ander zag het eerder aan de grote kant. Maar allemaal waren ze ontzettend mooi !


    17-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaartjes voor de oudjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kerst- en nieuwjaarperiode komt stilletjes aan heel dichtbij en voor vele mensen is dit een tijd van gezelligheid, familiebezoek, kaartjes schrijven en ontvangen. Jammer genoeg krijgt niet iedereen altijd een kaartje. Daarom kleuren wij met de hele school kerstkaartjes voor de oudjes in het OCMW. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar schrijven dan de namen op de kaartjes. Zo brengen wij een beetje licht op de soms donkere dagen van die mensen.

    15-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi, gisteren (14/12/06) werden de koekjes geleverd! Het zesde leerjaar heeft hun hulp aangeboden om de koekjes te verdelen onder alle klassen. Dit jaar hebben we het record gebroken want er werden 1214 dozen koekjes verkocht!
    Geschreven door Maxime & Bert uit het zesde leerjaar.

    14-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een interview
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is juf Karien van het eerste leerjaar. Ze is 36 jaar en woont samen met Cindy. Samen hebben ze nu een mooie dochter Florence. Haar lievenlingsmuziek is rock. Ze eet het liefst pasta's. Haar hobby's zijn tuinieren, lezen en lekkere wijn drinken. Ze houdt vooral veel van dieren. Wat ze het leukst vindt aan onze school? Dat we elkaar allemaal kennen. Wat kan er nog veranderen aan de school? Niks natuurlijk, want ...wat kan je nu nog veranderen in een 'droomschool'. Later wordt ze een bekende schrijfster. Wacht maar af...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke vrijdag hebben we zwemles van meester Daan in het zwembad van Ter Borcht. We duiken , springen, zwemmen, enz... Meester Daan is een toffe zwemleraar. Het is een leuk zwembad. Er is een grote mat en een grote glijbaan. Zo dit was het.
    de makers zijn Justine en Arthur van het vierde leerjaar

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welzijnszorg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de advent werken we op onze school altijd een project uit rond welzijnszorg. Dit jaar is het thema: 'armoede uitsluiten'! Vandaag stonden we in het 6de leerjaar even stil bij het begrip 'uitsluiten'. Ze moesten in groep enkele opdrachten uitvoeren en ontdekten dat er vaak eenvoudige manieren zijn om er voor te zorgen dat je als groep niemand uitsluit!!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.levering koekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag werden om 13u.40 heel wat koekjes geleverd op onze school. Het 6de leerjaar stak de handen uit de mouwen om alle dozen naar de klassen te brengen! Een heus karwei... maar vele handen maken licht werk dus was het klusje in een uurtje geklaard!! Van veel werken krijg je natuurlijk honger en dus werden de koekjes ook voorgeproefd en goedgekeurd!!!!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tekenwedstrijd OCMW
    Een tijdje geleden hebben we met het 6de leerjaar deelgenomen aan de tekenwedstrijd in het OCMW n.a.v. de seniorenweek! Debora Plouy heeft daarbij gewonnen en mag een klein geschenkje in ontvangst gaan nemen!! Alvast een dikke proficiat!

    13-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over onszelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
    Ik ben Sarah Maes. Ik woon in Biezaardhof in Meulebeke. Ik heb een lieve mama en papa en heel wat vakantiezussen en broers. Roxana, Andreea en Fabian komen uit Roemenië. Hanifa komt uit Parijs. Ik heb een konijn Stamper, 4 kippen, 2 vogels en 1 waterschildpad. Ik teken heel graag en ik durf soms wel eens mijn opa plagen. Ik ga naar het kinderatelier, de flieflotter, waar mijn mama les geeft. Rekenen en tekenen doe ik het liefst. Ik eet graag appelmoes met worst en frietjes en kaasballetjes. Rekenen vind ik het leukste vak op school omdat ik dat heel goed kan. Ik vind het een heel leuke klas. Wat ik nog wil veranderen aan de school? Minder ruzie. Later wordt ik bloemiste !

    groetjes van Sarah

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over onszelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo ,

    Ik ben Emma , ik ben de dochter van de directeur. Ik woon in de Hugo Verrieststraat in Meulebeke. Mijn oma en opa hebben 5 kinderen , dus heb ik 5 nonkels en 6 tantes. Ik heb een hamster en een hond. Mijn broer heeft nog niet zo lang een slang gekregen.
    Ik hou van zwemmen, fietsen , ...Ik ga naar de muziekles, de dansles en de tekenacademie.Taal is ook één van mijn hobby's . Ik eet graag frietjes met kip en appelmoes. Ik doe het liefst taal in de klas omdat ik dat goed kan. Ik vind alles leuk in de school. Een grotere speelplaats zou wel leuker zijn. Later wordt ik dierenarts omdat ik veel van dieren hou.

    groetjes Emma


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knutselen rond kerst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Bloglezers,
    Even iets vertellen over de knutsellessen in het vierde leerjaar bij juf Eva.
    We hebben een kandelaar versierd met papiermaché en daarna beschilderd. We hebben 3 nieuwjaarsbrieven gemaakt. Op één brief hebben we een tekening gemaakt met ecoline, waarbij we druppels verf met een rietje wegblazen. De andere brief hebben we met een figuur uit een serviet gekleefd. De laatste brief was een figuur van een kerstboom uitknippen en daarna spatten op verschillende plaatsen. Als leuke attentie voor de bejaarde mensen in het rusthuis hebben we een nieuwjaarskaartje gekleurd. Nu zijn we kerstmandala's aan het kleuren en volgende week maken we een kerststukje.
    daaag van Seppe Lannoo

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.levering van de koekjes

    NIET VERGETEN !!!!!
    DONDERDAG 14 DECEMBER WORDEN DE KOEKJES GELEVERD


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZATERDAG 16 DECEMBER
    KERSTMARKT IN MEULEBEKE
    VAN 16.00 TOT ...

    ONS OUDERCOMITE STAAT ER MET HEERLIJKE POFFERTJES
    EN HASSELTSE KOFFIE

    ALLE OPBRENGSTEN GAAN NAAR DE SCHOOL

    DUS ALLEN DAARHEEN !!!!


    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsbrieven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het jaar loopt stilletjesaan op zijn einde en dit betekent dan ook datde nieuwjaarbrieven zich aandienen. De leerlingen van het 6de leerjaar schreven vandaag hun laatste nieuwjaarbriefin de lagere school. En omdat het hun laatste is, werd er extra net geschreven maar daarom zeker niet minder gezucht en gezwoegd!!!

    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaarboek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoi iedereen!!! Wij zijn 2 leerlingen van het 6de leerjaar. Wij vertellen u vandaag wat meer over het jaarboek uit onze klas. Er mogen telkens 2 leerlingen iets schrijven over wat er die maand gebeurd is. Ze mogen bijvoorbeeld iets vertellen over de verjaardagen of de uitstapjes die we gemaakt hebben. Dan wordt er daar een verslagje van gemaakt en in het boek gekleefd. De juf geeft ons ook altijd een paar foto's die we er dan tussen kunnen kleven.
    Dit werd geschreven door Celien (!) Lauwers en Françoise Baudot.


    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een interview
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Juf Sonja staat in de tweede kleuterklas. Ze is 40 jaar en heeft een zoon van 16 jaar, een dochter van 14 jaar en is getrouwd met Paul.Ze danst het liefst op muziek van de jaren 80. Ze vindt hamrolletjes met prei heel lekker. Haar hobby's zijn zwemmen en fietsen.
    Wat vind je leuk aan de school? Ze vindt het vooral leuk omdat het een kleine school. Zo kent ze alle kinderen. Ze zou wel graag een grotere speelplaats hebben , met hier en daar wat gras en een speeltuintje. Later hoopt ze een leuke oma te worden .
    Bedankt juf Sonja.

    een artikel van Matthias en Tibo



    de website van onze school:
    www.marialoopschoolmeulebeke.be


    Foto

    Directeur Bald Vandekerckhove 0486 344 690



    Foto

    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • NIEUWE BLOG
  • Dieren, dieren en nog eens dieren...
  • De waterschildpad en de hamster
  • Yasna en Mathieu stellen de hond in de kijker
  • Dieren in het 6de

    Stuur ons een leuke reactie via email !!
    E-mail ons!

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • -0001

    De juffen van het lager


    Foto

    Juf Karien
    eerste leerjaar


    Foto

    Juf Evy
    tweede leerjaar


    Foto

    Juf Lieve
    derde leerjaar


    Foto

    Juf Eva
    Vierde leerjaar
    zorgcoördinator lager


    Foto

    Juf Anja
    vijfde leerjaar


    Foto

    Juf Sandrine
    zesde leerjaar


    Foto

    Juf Gudrun
    turnleerkracht


    Foto

    Meester Jens
    eerste leerjaar
    vierde leerjaar



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!