NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • waterkerssoep
  • canneloni
  • paling
  • voetbalfantaart
  • roomijs
  • zalmrolletjes
  • flensjestaart
  • currysoep
  • meisjestaart
  • vispanneke
  • gegratineerd eitje
  • peer met zalm
  • mandarijntjesdessert
  • artisjoksoep
  • gevogelte fond
  • taart voor geboorte
  • zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen
  • fumet
  • gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer
  • 4X gerookt
  • citroenroom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    omdat het lekker is
    zomaar om te delen
    22-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterkerssoep

                                   WATERKERSROOMSOEP

                                               

    2 liter gevogeltefond klik hier.

    300gr aardappelen

    1 ui

    1 prei

    1/2 selderstengel

    2 bot waterkers

    Peper en zout

    Room

    GARNITUUR = waterkersblaadjes -- broodje

                 

    De prei ,selder en ui grof snijden

    De groenten zachtjes aanstoven in boter zonder te kleuren onder een deksel

    Kruiden

    Waterkers afsnijden en grofhakken

                                     

    Bevochtigen met de fond en de aardappelen en grofgehakte waterkers

    Zachtjes laten trekken gedurende 45 minuten

    Mixen en passeren door zeef

    Afwerken met room

    Afsmaken en van dikte maken

    Garnituur toevoegen

    Serveren met een broodje

    22-05-2017 om 22:25 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni

                         CANNELONI MET EEN BOLOGNAISE SAUS

             

    30 cannelonirolletjes

    VOOR DE VULLING

    800gr gemengd gehakt

    2 sjalotjes

    2 eetlepels peterselie gehakt

    paprikapoeder

    Currypoeder

    Peper en zout

    Tabasco

    VOOR DE SAUS

    200gr pancetta 

    2 wortelen

    2 selderstengels

    2 uien

    300gr gemengd gehakt

    100cc rode wijn

    500cc gevogeltefond

    200gr tomatenvlees uit glas

    150gr griekse pasta

    Peper en zout

    .

    Snij wortelen,selder en uien fijn

    snij de pancetta fijn

               

    Laat wat boter smelten in een pan en stoof de pancetta,ui wortel en selder aan

    Laat dit een 5 tal minuten stoven

    Doe er het gehakt bij en plet met een vork tot het lichtbruin is gebakken

    Voeg de rode wijn toe met de helft van de fond

    Roer regelmatig 

    Na 5 minuten het tomatenvlees en de rest van de fond toevoegen

    Laat een half uurtje pruttelen onder deksel

    Kook de griekse pasta gaar

                     

    Breng de saus op smaak en dikte en meng er de griekse pasta onder

    .

    Voor de vulling

    Meng de ingredienten goed onder mekaar

    Vul de canneloni's

                               

    Kook ze een tiental minuten af 

    Nappeer een ingeboterde ovenschaal met wat bolognaisesaus

    Leg hierin de rolletjes canneloni

         

    Schep er de rest van de bolognaisesaus over en warm op in een oven van 220°

    19-05-2017 om 22:56 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling

                                    PALING IN 'T GROEN

               

    .

    1kg paling (is 700gr gekuist)

    1/2 ui fijngesnipperd

    1/2 sjalot fijngesnipperd

    5 blaadjes citroenmelisse 

    5 blaadjes dragon

    5 blaadjes munt

    5 gr kervel

    3/4 bos peterselie

    Water

    Peper en zout

    .

    Paling in stukjes van 4 cm snijden

    In kom doen en juist onderzetten met water en kruiden met peper en zout en de ui en sjalot toevoegen

    Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken

    De groene kruiden fijnhakken

                       

    Als de paling makkelijk van de graat komt uitnemen en de groene kruiden toevoegen

    5 minuten laten koken,binden en afsmaken

    De paling terug toevoegen

    Serveren met grof brood

    15-05-2017 om 21:29 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voetbalfantaart

                         VOETBALFANTAART

                         

    biscuit 

    eieren

    chocolademousse

    suikerpasta

    .

    klop de biscuit op met de eieren

                                   

    bak af in de oven

    maak genoeg biscuit om de gewenste grote te hebben volgens het aantal personen

    snij door en vul met chocolademousse

    leg de bovenkant er terug op

    in de juiste vorm snijden en afwerken met suikerpasta

    11-05-2017 om 21:33 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomijs

                                    ROOMIJS MET BLUE CURACAO

                 

    330cc room

    1 busje gecondenseerde melk nestle van 305cc

    8 eetlepels blue curaçao

     

             

    Room voor 3/4de opkloppen

             

    De melk goed ondermengen

    De curaçao ondermengen

    In een diepvriesdoos doen en in de vriezer zetten en laten diepvriezen

    09-05-2017 om 21:41 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmrolletjes

                   ZALMROLLETJES MET ROQUEFORT EN PISTACHENOOTJES

                                           

    200gr gerookte zalmplakjes

    100gr roquefortkaas

    100gr malse  boter

    12 pistachenootjes

    1 krop krulsla

    1 wortel

    Bieslook

    Dille

    .

    VINAIGRETTE=

    30cc walnotenolie

    30cc zonnebloemolie

    40cc frambozenazijn

    Peper en zout

    Olie en azijn mengen en afsmaken met de peper en zout

    .

    Rolletje zalm

    Pistachenootjes grofmalen

    Gerookte zalmplakjes openleggen op alufolie

    Boter en roquefortkaas goed pletten met een vork en door mekaar mengen

    Op de zalmplakjes uitsmeren en pistachenootjes overstrooien

         

    Oprollen

                     

    Goed dichtmaken zodat je een stevige worst krijgt

    In de ijskast laten opstijven gedurende een uur of vier

    Krulsla reinigen,wassen uitlekken en grof snijden

    .

    Wortel schillen en in julienne snijden

    5 minuten afkoken in licht gezouten water

    Spoelen onder fris water

    .

    Bieslook fijnsnipperen

    Dille plukken

    .

    De gerookte zalm uit de folie halen en in plakjes van 1cm snijden

    Doe in het midden wat vinaigrette

    Leg hierop wat sla en wortel

    Leg rondom 6 zalmrolletjes

    Afwerken met dille en bieslook

    05-05-2017 om 20:16 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.flensjestaart

                                   FRUITTAART MET FLENSJES

                

    Flensjes

    3 schijven ananas in stukjes van 1cm

    2 kiwi's versneden

    potje abricozen van 220gr

    klein potje krieken zonder pit

    Gele room= 500cc melk - 1ei - 2 eidooiers - 40gr maizena - 3 blaadjes gelatine - vanillearoma - 120gr suiker 

    .

    Kiwi versnijden en even afkoken

    Als je verse ananas neemt versnijden en ook even afkoken

    Gele room =

    Melk aan de kook brengen met de vanille

    Ei met eidooiers en suiker witkloppen en maizena toevoegen.De melk bij de eimassa gieten en mengen

    Het ei melkmengsel al roerend tegen het kookpunt brengen en laten binden tot een dikke pudding

                           

    De geweekte gelatineblaadjes toevoegen en laten afkoelen tot lauw

    Neem een vorm  van ongeveer 10cm op 15cm en zeker 7cm hoog

    Flensjes bakken en snijden volgens de vorm

    Plasticfolie in de vorm leggen en over de randen laten komen

    Beginnen met een flensje

    Gele room en de ananas

    Flensje 

    Gele room en kiwi

                                                     

    Flensje

    Gele room en abricoos

    Flensje

    Gele room en krieken

             

    Afsluiten met een flensje

    Plasticfolie toeplooien en een nachtje laten opstijven in de koelkast

                                 

    Uit de vorm nemen en met electrisch mes in schijven snijden

    Je kunt hier eventueel een coulis van rood fruit bijgeven

    02-05-2017 om 22:49 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.currysoep

                                              CURRYROOMSOEP

    .

    2 uien

    2 preien

    4 selderstengels

    2 appels

    2,5 liter gevogeltefond  klik hier.

    1/2 eetlepel currypoeder

    Peper en zout

    GARNITUUR =1 tomaat - 30gr rijst - 1 kipfilet - room

    .

    Garnituren =

    De kip in kleine blokjes snijden en 2 minuten afkoken in licht gezouten water

    De tomaten pellen,ontpitten en in blokjes snijden

    De rijst gaarkoken

    .

    Snij de uien,selder,prei en appels grof

    De uien,preien en selder zachtjes aanstoven in boter en op het laatst de appels toevoegen

    Bestrooi met het currypoeder

                                 

    Bevochtigen met de fond en kruiden

    40 minuten zachtjes laten koken

    Mixen en passeren

    Afsmaken en van dikte maken

    Room en de garnituren toevoegen en opdienen

    29-04-2017 om 20:02 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meisjestaart

                                                 MEISJESTAART

    .

                           

    Poppetje

    Biscuit

    Eieren

    Room 

    Vulling naar wens (fruit,chocolademousse ,bavarois enz.)

    Suikerpasta

    .

    Maak de biscuit taarten (1 grote en 1 kleinere)

                                               

    Snij de bovenkanten er af

    Snij de taarten middendoor

    Vul naar wens 

    Plaats ze op mekaar en snij in de gewenste vorm

    Doe de beentjes uit het poppetje en plaats het er bovenop

    Werk af met suikerpasta

    22-04-2017 om 20:17 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vispanneke

                                   NOORDZEEVISPANNEKE

    .

    200gr garnaal

    500gr zalmfilet

    500gr tongfilet

    200gr champignons

    Peterselie

    200cc witte wijn

    300cc room

    Peper en zout

    2kg aardappelen

    100gr gemalen kaas

    600cc water

    .

    Schil de aardappelen en kook ze gaar

    Duw door een roerzeef

    Werk af met 2 eidooiers,peper,zout en nootmuskaat

    .

    Snij de champignons in schijfjes

    Stoof de schijfjes 5 minuten onder deksel in een beetje water en kruid op het laatst met peper en zout

    .

    Snij de vis in mooie porties

                                                   

    Licht gezouten water aan de kook brengen

    De zalm kruiden en toevoegen aan het water

    6 minuten pocheren

    Uitnemen met visspaan

    Tongen kruiden en in hetzelfde water garen in 4 minuten en uitnemen

    .

    Het pocheervocht van de zalm en tongen passeren door een zeef en ontvetten

    Pocheervocht aan de kook brengen met de witte wijn ,room en champignonvocht

    Kruiden met peper en zout en voor 1/4de inkoken

    Peterselie hakken en toevoegeSaus lichtjes binden en van het vuur weg de gemalen kaas ondermengen

    .

    Ovenpannetjes inboteren en aan de zijkanten aardappelpuree spuiten

    In het midden de vis,garnalen en champignons dresseren

    oversauzen en voor de liefhebbers nog wat gemalen kaas overstrooien

    Opwarmen en gratineren in de oven of gratineren met een brandertje

                                                       

    21-04-2017 om 21:09 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!