NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • quiche forel
  • ADVOCAATIJS
  • perzik tonijn sla
  • chocopottaart
  • aarbeienbavarois
  • waterkerssoep
  • canneloni
  • paling
  • voetbalfantaart
  • roomijs
  • zalmrolletjes
  • flensjestaart
  • currysoep
  • meisjestaart
  • vispanneke
  • gegratineerd eitje
  • peer met zalm
  • mandarijntjesdessert
  • artisjoksoep
  • gevogelte fond
  • taart voor geboorte
  • zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen
  • fumet
  • gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer
  • 4X gerookt
  • citroenroom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    omdat het lekker is
    zomaar om te delen
    20-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche forel

           QUICHE MET GEROOKTE FOREL EN BROCCOLI

    Bladerdeeg

    Broccoli

    3 gerookte forelfilets

    3 eieren

    50cc melk 

    150cc room

    Peper en zout

    .

    Bladerdeeg in een vuurvaste schaal leggen en inprikken met vork

    Broccoli garen en over de bladerdeeg verdelen

    Forel met de hand in stukken verdelen en over de broccoli verdelen

    3 eieren loskloppen en de room en melk toevoegen

    kruiden met pezo en goed mengen

    Over de forel verdelen

    In een voorverwarmde oven van 200° zetten gedurende 30 minuten

    20-08-2017 om 16:26 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADVOCAATIJS

                                         ADVOCAATIJS

    200cc melk

    200cc room

    150gr suiker

    3 eidooiers

    5 eetlepels advocaat

    Eidooiers met de helft van de suiker witkloppen

    De melk met de andere helft van de suiker aan de kook brengen

    Bij de eidooiers kappen en terug op het vuur zetten en tegen het kookpunt een lichte binding geven 

    Regelmatig roeren tijdens het binden

    Laten afkoelen en de room en advocaat toevoegen

    Enkele uren in de koelkast laten opstijven

    Afdraaien in een ijsmachine 

    In de vriezer zetten

    09-08-2017 om 21:07 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perzik tonijn sla

                                     PERZIK TONIJN SLA

              

    6 halve perzikken uit blik

    1 potje tonijn nature van 200gr

    Mayonaise

    Uitjes

    Cornichons

    3 hardgekookte eieren

    Sla

    Tomaat

    .

    De tonijn pletten met vork en mengen met mayonaise

         

    perzikken openleggen en de tonijn hierover verdelen

                       

    Sla wassen en fijnsnijden en de eieren koken

       

    Cornichons in schijfjes snijden

    Eieren en tomaat in partjes snijden

    Alles op bord dresseren

    Geef hierbij een toost



    14-06-2017 om 21:04 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocopottaart

                                             CHOCOPOTTAART

                 

    Biscuit

    Eieren

    Lepel water

    Suikerpasta

    Vulling naar wens

    .

    eieren met de biscuit mengen en opkloppen

    In een ingeboterde springvorm doen en afbakken in oven

    In de gepaste vorm snijden in de lengte doorsnijden

    Vullen naar wens

    afwerken met suikerpasta

    08-06-2017 om 17:57 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aarbeienbavarois

                                      AARDBEIENBAVAROIS 

               

    300gr aardbeien

    150gr suiker

    600cc room

    5 blaadjes gelatine

    2 eetlepels aardbeienlikeur

    .

    Aardbeien pureren

    Gelatineblaadjes weken en smelten in een beetje room

    Onder de aardbeien mengen

    Room voor 3/4de opkloppen

                                       

    Mengen met de suiker,aardbeien en aardbeienlikeur

    Laten opstijven in koelkast

    Dresseren op bord en afwerken met aardbeien en chocolade

             

    29-05-2017 om 22:57 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterkerssoep

                                   WATERKERSROOMSOEP

                                               

    2 liter gevogeltefond klik hier.

    300gr aardappelen

    1 ui

    1 prei

    1/2 selderstengel

    2 bot waterkers

    Peper en zout

    Room

    GARNITUUR = waterkersblaadjes -- broodje

                 

    De prei ,selder en ui grof snijden

    De groenten zachtjes aanstoven in boter zonder te kleuren onder een deksel

    Kruiden

    Waterkers afsnijden en grofhakken

                                     

    Bevochtigen met de fond en de aardappelen en grofgehakte waterkers

    Zachtjes laten trekken gedurende 45 minuten

    Mixen en passeren door zeef

    Afwerken met room

    Afsmaken en van dikte maken

    Garnituur toevoegen

    Serveren met een broodje

    22-05-2017 om 22:25 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canneloni

                         CANNELONI MET EEN BOLOGNAISE SAUS

             

    30 cannelonirolletjes

    VOOR DE VULLING

    800gr gemengd gehakt

    2 sjalotjes

    2 eetlepels peterselie gehakt

    paprikapoeder

    Currypoeder

    Peper en zout

    Tabasco

    VOOR DE SAUS

    200gr pancetta 

    2 wortelen

    2 selderstengels

    2 uien

    300gr gemengd gehakt

    100cc rode wijn

    500cc gevogeltefond

    200gr tomatenvlees uit glas

    150gr griekse pasta

    Peper en zout

    .

    Snij wortelen,selder en uien fijn

    snij de pancetta fijn

               

    Laat wat boter smelten in een pan en stoof de pancetta,ui wortel en selder aan

    Laat dit een 5 tal minuten stoven

    Doe er het gehakt bij en plet met een vork tot het lichtbruin is gebakken

    Voeg de rode wijn toe met de helft van de fond

    Roer regelmatig 

    Na 5 minuten het tomatenvlees en de rest van de fond toevoegen

    Laat een half uurtje pruttelen onder deksel

    Kook de griekse pasta gaar

                     

    Breng de saus op smaak en dikte en meng er de griekse pasta onder

    .

    Voor de vulling

    Meng de ingredienten goed onder mekaar

    Vul de canneloni's

                               

    Kook ze een tiental minuten af 

    Nappeer een ingeboterde ovenschaal met wat bolognaisesaus

    Leg hierin de rolletjes canneloni

         

    Schep er de rest van de bolognaisesaus over en warm op in een oven van 220°

    19-05-2017 om 22:56 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling

                                    PALING IN 'T GROEN

               

    .

    1kg paling (is 700gr gekuist)

    1/2 ui fijngesnipperd

    1/2 sjalot fijngesnipperd

    5 blaadjes citroenmelisse 

    5 blaadjes dragon

    5 blaadjes munt

    5 gr kervel

    3/4 bos peterselie

    Water

    Peper en zout

    .

    Paling in stukjes van 4 cm snijden

    In kom doen en juist onderzetten met water en kruiden met peper en zout en de ui en sjalot toevoegen

    Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken

    De groene kruiden fijnhakken

                       

    Als de paling makkelijk van de graat komt uitnemen en de groene kruiden toevoegen

    5 minuten laten koken,binden en afsmaken

    De paling terug toevoegen

    Serveren met grof brood

    15-05-2017 om 21:29 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voetbalfantaart

                         VOETBALFANTAART

                         

    biscuit 

    eieren

    chocolademousse

    suikerpasta

    .

    klop de biscuit op met de eieren

                                   

    bak af in de oven

    maak genoeg biscuit om de gewenste grote te hebben volgens het aantal personen

    snij door en vul met chocolademousse

    leg de bovenkant er terug op

    in de juiste vorm snijden en afwerken met suikerpasta

    11-05-2017 om 21:33 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roomijs

                                    ROOMIJS MET BLUE CURACAO

                 

    330cc room

    1 busje gecondenseerde melk nestle van 305cc

    8 eetlepels blue curaçao

     

             

    Room voor 3/4de opkloppen

             

    De melk goed ondermengen

    De curaçao ondermengen

    In een diepvriesdoos doen en in de vriezer zetten en laten diepvriezen

    09-05-2017 om 21:41 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!