NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • meisjestaart
  • vispanneke
  • gegratineerd eitje
  • peer met zalm
  • mandarijntjesdessert
  • artisjoksoep
  • gevogelte fond
  • taart voor geboorte
  • zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen
  • fumet
  • gegratineerde rivierkreeftjes met komkommer
  • 4X gerookt
  • citroenroom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    omdat het lekker is
    zomaar om te delen
    22-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meisjestaart

                                                 MEISJESTAART

    .

                           

    Poppetje

    Biscuit

    Eieren

    Room 

    Vulling naar wens (fruit,chocolademousse ,bavarois enz.)

    Suikerpasta

    .

    Maak de biscuit taarten (1 grote en 1 kleinere)

                                               

    Snij de bovenkanten er af

    Snij de taarten middendoor

    Vul naar wens 

    Plaats ze op mekaar en snij in de gewenste vorm

    Doe de beentjes uit het poppetje en plaats het er bovenop

    Werk af met suikerpasta

    22-04-2017 om 20:17 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vispanneke

                                   NOORDZEEVISPANNEKE

    .

    200gr garnaal

    500gr zalmfilet

    500gr tongfilet

    200gr champignons

    Peterselie

    200cc witte wijn

    300cc room

    Peper en zout

    2kg aardappelen

    100gr gemalen kaas

    600cc water

    .

    Schil de aardappelen en kook ze gaar

    Duw door een roerzeef

    Werk af met 2 eidooiers,peper,zout en nootmuskaat

    .

    Snij de champignons in schijfjes

    Stoof de schijfjes 5 minuten onder deksel in een beetje water en kruid op het laatst met peper en zout

    .

    Snij de vis in mooie porties

                                                   

    Licht gezouten water aan de kook brengen

    De zalm kruiden en toevoegen aan het water

    6 minuten pocheren

    Uitnemen met visspaan

    Tongen kruiden en in hetzelfde water garen in 4 minuten en uitnemen

    .

    Het pocheervocht van de zalm en tongen passeren door een zeef en ontvetten

    Pocheervocht aan de kook brengen met de witte wijn ,room en champignonvocht

    Kruiden met peper en zout en voor 1/4de inkoken

    Peterselie hakken en toevoegeSaus lichtjes binden en van het vuur weg de gemalen kaas ondermengen

    .

    Ovenpannetjes inboteren en aan de zijkanten aardappelpuree spuiten

    In het midden de vis,garnalen en champignons dresseren

    oversauzen en voor de liefhebbers nog wat gemalen kaas overstrooien

    Opwarmen en gratineren in de oven of gratineren met een brandertje

                                                       

    21-04-2017 om 21:09 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerd eitje

                                    GEGRATINEERD EITJE

                                                                         

    9 eieren

    200cc melk

    200cc room

    100gr gemalen kaas

    1/2 ui

    100gr champignons

    Peper en zout

    Nootmuskaat

    .

    Eieren 10 minuten koken

    Laten afkoelen

    Pellen en halveren

    Eiwit van eigeel scheiden

    .

    Ui fijnsnipperen

    Champignons grofhakken

    Boter smelten en ui stoven tot hij een beetje gaar is

    De champignons toevoegen met een beetje water

                                                     

    Kruiden met peper en zout

    Laten droogkoken

    Een beetje laten afkoelen en mengen met 5 eidooiers

    Met een vork goed pletten

    Hiermee de eiwitholtes vullen en in een ovenschoteltje schikken

                           

    Melk en room aan de kook brengen

    Lichtjes binden en afsmaken met peper,zout en nootmuskaat

    70 gr gemalen kaas ondermengen

    Over de eieren gieten en wat kaas overstrooien

    In een oven van 200° opwarmen en onder de grill gratineren

    17-04-2017 om 21:57 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peer met zalm

                             PEER MET ZALMMAYONAISE

                

                                             

    3 peren

    300gr zalmfilet

    2 eieren

    2 sjalotten

    200cc mayonaise

    Peterselie fijngehakt

    Sla

    Tomaat

    .

    Peren schillen tot bijna bovenaan

      

                                   

    .

    Halveren en klokhuis verwijderen

    Gaar pocheren in 10 minuten in water met suiker en een beetje citroensap

    .

    Zalm kruiden met peper en zout en in licht gezouten water of een court bouillon garen

    .

    De eieren hardkoken

    .

    De sjalotten fijnsnijden en gaarstoven

    .

    Meng 1 ei met de sjalotten en de zalm en plet ze fijn met een vork

    Meng met wat mayonaise en gehakte peterselie en smaak af

    .

    Kuis de sla en snij grof

    Snij de tomaat in 12

    Snij het ei in 6

    .

    Maak een vinaigrette met 1 deel champagne-truffel azijn,1 deel citroensap,1 deel zonnebloemolie en 1 deel olijfolie

    Smaak af met peper en zout

    Meng met de sla

    .

    Leg wat sla op een bordje

    Beleg de peer met zalm en zet op het bedje sla

    Werk het bord af met sla,tomaat en ei

    13-04-2017 om 21:14 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandarijntjesdessert

                             MANDARIJNTJES KOUD EN WARM

    Soufflé=

    125cc melk

    50gr suiker

    Vanille-essence

    1 eigeel

    10gr maizena

    7 mandarijntje

    2 eiwitten

    .

    Zet alle ingrediënten klaar voor je de melk kookt

               

    Klop de eiwitten op

    Kook de melk met 25gr suiker en enkele druppels vanille

    Klop het eigeel wit met 25gr suiker en meng er de maizena onder

    Giet de kokende melk hierop en meng goed

    Zet terug op het vuur en laat tegen het kookpunt al roerend binden(niet laten koken)

    Pers 1 mandarijntjes uit en passeer het sap door een zeef

    Snij 6 mandarijntjes middendoor en verwijder het vruchtvlees met een dunschiller of koffielepeltje

    Zet de halve mandarijnschalen op een ovenplaat

    Vul deze met de crème  (zie foto onderaan)  

    zet in een oven van 160°C gedurende 20 minuten

    Voorzichtig uitnemen dat ze niet terug inzakken

    .

    Mandarijnsaus=

    zestes van mandarijn 

    120gr suiker

    2dl mandarijnsap=vruchtvlees van de uitgehaalde mandarijntjes mixen en passeren door een zeef

    1/2 citroen

    .

    Zestes van mandarijn in julienne snijden

    Smelt de suiker met een beetje water en de julienne van de zestes

    Laat lichtjes carameliseren

    Giet hierop 2dl mandarijnsap

    Laat nog eens doorkoken en voeg het citroensap toe

    Lichtjes binden met wat maïzena 

    .

    Verder nog=

    Mandarijnsorbet

    Mandarijnpartjes

    Mandarijnblaadje



    05-04-2017 om 22:50 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.artisjoksoep

                                        ARTISJOKSOEP

    .

     

                   

    .

    1 selderstengel fijngesneden

    1 prei fijngesneden

    2 uien fijngesneden

    1 teentje look fijngesneden

    Olijfolie

    2 liter gevogeltefond klik hier.

    Room

    Peterselie

    1 tomaat

    .

    Fruit de uien,prei,selder en look aan in wat olijfolie tot ze wat zachter worden

    Snij de artisjokbodems grof

                                           

    Voeg ze bij de groenten en stoof nog even verder zonder te kleuren

                                                                   

    Bevochtig met de gevogeltefond

    Breng aan de kook en kruid met peper en zout

    laat 40 minuten pruttelen

    Mixen en passeren door een zeef

    .

    Snij de tomaten in 4 en leg even in kokend water

    Pellen en de pit verwijderen

    In blokjes snijden

    .

    Werk de soep af met gehakte peterselie,room en de tomatenblokjes

    01-04-2017 om 21:44 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevogelte fond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                GEVOGELTE FOND

    .

                                                   

    .

    .

    Karkas van kip

    vleugeltjes van kip

    3,5 liter water

    1 ui

    4x groen van prei

    2 selderstengels

    2 wortels

    Pezo

    .

    Karkas en vleugeltjes goed afspoelen

    In kokend water gedurende 3 minuten goed afkoken

    Goed afspoelen onder koud stromend water

    3,5 liter water aan de kook brengen en de karkas en vleugeltjes indoen

    Eventueel nog even afschuimen

    Groenten toevoegen en kruiden en 3 uur tegen het kookpunt laten trekken

    Alles verwijderen en de fond door een fijne zeef gieten

    Ontvetten en eventueel bijkruiden

    31-03-2017 om 21:30 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart voor geboorte

                                          TAART VOOR GEBOORTE

                

                           

    biscuit volgens verpakking bereiden in een springvorm

           

    afbakken in oven

    middendoor snijden en vullen naar wens

    kleinere taart maken en bovenop grotere plaatsen

    deze ook doorsnijden en vullen naar wens

    Afwerken met suikerpasta

    27-03-2017 om 21:17 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met preiaardappelen en 2 paprikasauzen

                            ZALM MET PREIAARDAPPELEN EN 2 PAPRIKASAUZEN

    .

                                                 

    Aardappelen

    6 porties zalm

    5 preiwitten

    pezono

    Saus=

    2sjalotten

    400cc fumet klik hier.

    100cc witte 

    200cc room

    2 rode paprika's

    2 groene paprika's

    pezo

    .

    Aardappelen garen en door een roerzeef passeren

    Afsmaken met pezono

    Prei fijnsnijden en garen en mengen met de aardappelpuree

                                                                               

    Met getand monstukje torentjes spuiten op een ingeboterde ovenplaat

    in voorverwarmde oven van 220° laten korsten 

                                       

    SAUS=

    Schil de paprika"s ,verwijder de zaadjes en snij ze grof

    Gaar ze apart in licht gezouten water

    Paprika's pureren

                                     

    Snij de sjalotten fijn

    Zet een kom op het vuur met de sjalotten,fumet,witte wijn en room en kruid met peper en zout.Laat een half uurtje zachtjes trekken

    Passeer door een zeef en verdeel in twee delen

    Meng in het ene deel de rode en in het andere de groene paprika's

                                                                             

    Passeer de sauzen nog eens door een zeef

    Terug aan de kook brengen en afsmaken en binden

    21-03-2017 om 22:38 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fumet

                                                     FUMET

    .

    .

    Visgraten 1kg=van tarbot ,tong,griet of heilbot

    3 liter water

    1 ui

    2 selderstengels

    .

    ui en selder fijnsnijden

    visgraten reinigen

    de kookpot insmeren met boter

    onderaan de ui en selder leggen

    daarop de visgraten

    onder een deksel laten uitzweten op een zacht vuurtje

    bevochtigen met water

    kruiden met pezo

    tegen het kookpunt brengen

    eventueel vet en schuim afscheppen

    25 minuten zachtjes laten trekken

    door een zeef passeren

    .

    geen wijn gebruiken in je fumet,deze kun je indien nodig later toevoegen voor bv.sauzen

    20-03-2017 om 20:49 geschreven door opavaseni

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!