Lebbekenaar Pieter Paul Moens mocht op 3 december, Internationale Dag voor mensen met een beperking, op bezoek bij Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement. Pieter is immers de initiatiefnemer van de EDC-card, de European Disability Card. Met die kaart kan de drager aantonen dat hij een fysieke of mentale beperking heeft. Al jaren voerde Pieter Paul, samen met gelijkgestemden, strijd om de invoering ervan. (Ingezonden foto)
Wie graag in Lebbeke Centrum, 'terp' dus, al wandelend een frisse neus haalt, er al dan niet kaduke fracties van het gemeentelijk voetpadenbestand links laat liggen, belandt ook op het Kerkplein. 'Onzieër' kijk er toe vanop zijn kruis. De getraliede poort die nog niet zolang geleden toegang verschafte tot de culinaire hoogstandjes van Het Gebaar, hangt er vandaag potdicht gegrendeld bij, maar creëert bij momenten fraaie beeldjes van hoe een viervoeter, zwart-wit van pels met een toets van bruin, gecombineerd met een blauwe vuilniszak die op inzameling wacht, kleur kan geven aan zijn omgeving. Bassen doet hij niet, hij observeert alleen, als een leeuw zijn prooi, maar toeslaan doet hij niet. Hij geniet. Slimme bieëst'.
Op 4 december werd in de bovenzaal van ’t Toreken, waar de vergaderingen in het vervolg zullen plaatsvinden, de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. (Ingezonden foto)
Op 17 december vierde Okra Wieze het jaarlijks kerstfeest voor alle leden. De 75 aanwezigen hebben genoten van een heerlijk kerstmaal en van het optreden van Evergreen. Dit kerstfeest was de afsluiter van een geslaagd werkingsjaar van Okra Wieze. (Ingezonden foto)
Tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs en de Zilveren Pluim was er ook ruime aandacht én een medaille voor enkele leden van de Lebbeekse Heemkring die zich gedurende de 35 jaar dat de vereniging bestaat vanaf dag één hebben ingezet voor het erfgoed van deze gemeente. Er was een medaille voor Jozef Dauwe, Nelly Ravijts, Jean Verhaegen, Gilbert De Clerck en Isidoor Colson (deze laatste kon door ziekte niet mee op de foto). (Foto Theo Bosman)
De leerlingen van GO!Basisschool ’t Konkelgoed stonden er verbaasd op te kijken: hun juffen hadden amper een weekend nodig om zich te transformeren tot kranige besjes. “We willen als school ook het signaal geven dat we niet akkoord gaan met de maatregelen waarmee de overheid zou ingrijpen in onze pensioenen”, klonk het. “Onze job wordt al jaren ondergewaardeerd, er is een groot lerarentekort, in tijden bovendien dat onderwijzen steeds uitdagender wordt. Omdat we graag les geven en we onze ouders geen opvangproblemen willen bezorgen, pakken we onze actie ludiek aan.”
Dus stond het personeel in een oudere versie op 13 januari de leerlingen op te wachten. Later op de dag waren er nog verschillende kleine acties.
Het Gezin Van Paemel mag in de Wij-versie bijna 'Het Gezin Van Lissens' genoemd worden. Een nieuwe mijlpaal voor dé Lebbeekse toneelfamilie bij uitstek. Ooit speelde Wij met Marcel zaliger, André, Jan en Dirk 'Geef de butler eens door'. Maar nu wordt dit record gebroken met Jan, Dirk, Ben, Jolien en Robbe. Een unicum in het Vlaamse amateurtoneel.
Er staan trouwens nog 2 families op de scene, nl. de familie Carpentier - De Smet en de familie Vergauwen
De cast: Jan Lissens, Dirk Lissens, Ben Lissens, Jolien Lissens, Robbe Lissens, Claire Moortgat, Annelies Moeyersoon, Karsten De Waegeneer, Anne Carpentier, Annemie De Smet, Pascal Carpentier, Kevin Van Damme, Seppe De Batselier, Patrick Mertens, Lotte Vergauwen en Bart Vergauwen.
Jan, Dirk, Ben, Jolien en Robbe Lissens
Pascal Carpentier, Annemie De Smet, Anne Carpentier