Ieder zijn waarheid, ieder zijn leugen
Nieuws uit Syriƫ
04-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde westerse mogendheden en hun bondgenoten

Terug naar eigen braaksel

Met de verkiezingsuitspraken van de nieuwe Amerikaanse president hadden we grote hoop op een grondige politieke verandering: geen militaire interventies meer in andere landen, respect voor de soevereiniteit van de naties, samenwerking met andere grote mogendheden… Sinds enkele weken komen uit Washington de meest tegenstrijdige tekens, die wijzen op een interne verwoede strijd. De liefhebber van een Amerika dat heel de wereld militair overheerst schijnen aan de winnende hand. Het bombarderen van de militaire luchtmachtbasis van Sha’irat (Homs) bevestigen dit. Het afvuren van 59 BGM 109 Tomahawk raketten vraagt een grote voorbereiding. Het plan was dus al lang voorheen opgemaakt. Verder is er geen enkele zinnige aanduiding dat het Syrische leger chemische wapens zou gebruikt hebben. Onder internationale controle werd het laatste grammetje opgeruimd. Het Syrische leger is aan de winnende hand en gifgas is het wapen van de verliezers. Wie een heel klein beetje inzicht heeft weet dat het terroristen zijn, door de CIA getraind, door Turkije geholpen en door Saoedi-Arabië betaald, die aanvallen plegen met hun eigen gifgas. Deze aanvallen van Trump zijn een stevige aanmoediging aan de terroristen om verder te doen met hun chemische gruwel. Trump zegt dat hij de evidentie voor de gifgasaanval door Syrië gekregen heeft van de Witte Helmen. Een Zweedse medische vereniging heeft deze groep ontmaskerd als diegenen die kinderen de dodelijke spuiten toedienen om hen dan voor de camera’s te laten sterven (https://southfront.org/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/). De westerse politici keuren het bombarderen goed of juichen het zelfs toe. Dit bewijst dat niet alleen de VS maar ook het westen alle gevoel voor democratie verloren heeft. In plaats van internationaal recht komt de wet van de jungle, in plaats van het charter van de UNO met respect voor de naties komt een impulsief dierlijk gedrag, als van een beest dat niet anders kan dan wat zwakker is aanvallen. Gelukkig is de schade lang niet zo groot als de media ons hebben willen wijsmaken. De volgende dag was de luchtmachtbasis weer in gebruik. Is dit ook de reden waarom de Russen hun afweergeschut niet hebben gebruikt? Heeft Trump van Frankrijk en Engeland de wind uit de zielen willen halen? We blijven hopen.

Bemoedigend is wel dat velen – behalve de blinde westerse mogendheden en hun bondgenoten - zich openlijk scharen achter Syrië. Sacha Sergio, permanent vertegenwoordiger van Bolivia bij de VN herinnerde de VN Veiligheidsraad aan het “overtuigend bewijs” dat staatssecretaris Colin Powel in 2003 in de VN Veiligheidsraad kwam brengen in verband met de niet bestaande massavernietigingswapens van Irak! Hij toonde een foto van de clown Colin Powel! De militaire inval maakte wel 1 miljoen Irakese doden, tienduizenden dode of (fysisch én psychisch) zwaar gewonde Amerikaanse soldaten, een verwoest land en het ontstaan van IS. (https://www.almasdarnews.com/article/bolivian-un-ambassador-bushs-proof-led-to-a-million-dead-video/). Peter Ford, oud ambassadeur van UK in Syrië zegt onomwonden dat de chemische aanval geenszins van Assad komt, maar van de rebellen. (http://sayed7asan.blogspot.ca/2017/04/peter-ford-ex-ambassader-uk-en-syrie.html). De Amerikaanse en westerse elite vergelijkt hij met honden die naar hun eigen braaksel van vroeger terugkeren. De wettelijke basis voor deze raketaanval is zero, zegt Mary Ellen O’Connel, deskundige van de universiteit van Indiana. Zo handelt Amerika al decennia lang (Servië 1999, Afghanistan 2001, Irak 2003, Libië 2011…). Vijftig jaar geleden zei Martin Luther King al dat Amerika de grootste bron van geweld is in deze wereld. Finian Cunningham (Poodle Trump run with dogs of war, Sputnik international, 7 april 2017) noemt Trump de poedel die de laarzen likt van zijn criminele meesters om op zijn stoel te kunnen blijven zitten. Zo werkt het Amerikaans kapitalisme, voegt hij er aan toe. En ziehier de vlijmscherpe aanklacht van de Franse oud-ambassadeur in Mauritanië, Soedan en Zimbabwe over de oorlog van het westen tegen Syrië: “Dit wrede conflict zal met enorme rode letters geschreven staan in het Guinness boek van de schaamte en de vaandeldragers van de zogenaamde “internationale gemeenschap” van het begin van dit millennium zullen prijken op het palmares van de onwaardigheid tussen 2 Nobelprijzen voor de vrede in. Deze lui zonder geloof, noch wet, noch schaamte kennen geen andere horizon dan hun waarschijnlijke herverkiezing en spotten als gekken. De resten van hun herinnering zullen evenwel verdwijnen in de vuilnisbakken van de geschiedenis.” (http://www.afrique-asie.fr/component/content/article/75-a-la-une/10964-la-tragedie-syrienne-droit-international-ou-loi-de-la-jungle).

Ziehier verdere informatie en nog wel in het Nederlands (met hartelijke dank aan hen die me deze links toestuurden):

http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-23/; (overvloedig geïllustreerd met video’s)

http://tegenstroom.eu/source_buitenland/Journalistieke%20ernst%20ver%20zoek.pdf (van vzw vrede)

www.kla.tv/10270  (Medien Klagemauer tv hoe volken psychologisch worden gemanipuleerd en voorbereid op de oorlog, Nederlands)

http://www.golfbrekers.be/rijpingsproces-voor-oorlog/  (rijpingsproces voor de oorlog)

http://www.demorgen.be/buitenland/democratische-clinton-hater-en-irak-veteraan-gabbard-vreest-nu-trump-oorlog-in-syrie-b3270706/1jSdlo/ (prachtig getuigenis van Tulsi Gabbard, Democratisch congreslid, die al jaren protesteert tegen de bemoeienissen van de VS in Syrië)

 

http://www.katholiekforum.net/2017/04/12/populisten-onberekenbaar-trump-modi/ (een klare visie op het inmiddels volkomen voorspelbare gedrag van de onvoorspelbare populist Trump)



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Magistrale geopolitiek
  • Europa, made in USA
  • Ten hemel schreiend onrecht
  • Als de leugen regeert!
  • Blinde westerse mogendheden en hun bondgenoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!