Ieder zijn waarheid, ieder zijn leugen
Nieuws uit Syriƫ
04-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de leugen regeert!

De anatomie van een leugen

Washington heeft een rapport van vier bladzijden gepubliceerd in naam van de NSC (National Security Council) over de recente gifgasaanval in Khan Shaykhun. Het rapport is door niemand ondertekend en geef geen enkel bewijs. Als een refrein klinkt het: De Verenigde Staten van Amerika “zijn overtuigd” dat de gifgasaanval het werk is van de Syrische regering en Rusland. Deze losse en onbewezen beweringen gaan tegen ieder logisch denken in maar worden wereldwijd en zonder enige kritische bedenking als de onwrikbaar evangelische waarheid overgenomen door alle grote nieuwsmedia: NBC, CBS, ABC, CNN, Fox, New York Times … en heel onze Atlantische pers. De Nederlandse minister Bert Koenders geeft op 15 april 2017 een uitvoerige verklaring aan de voorzitter van de Tweede Kamer over “de ingezette lijn van de VS in Syrië”, die hij zonder meer steunt. Hij geeft een lange opsomming van hen die “menen” en ”overtuigd zijn” dat de betreffende gifgasaanval het werk is van de Syrische regering en Rusland. Ook hierin geen enkel bewijs, geen enkele kritische bedenking. Hij voelt zich bijzonder zelfgenoegzaam in deze monsterleugen. De gewone platbroeken politiek.

Theodore Postol, professor emeritus van wetenschappen, technologie en nationale veiligheid aan het prestigieuze Massachusetts Institute[U1]  of Technology (MIT), een wel bijzonder deskundige terzake, maakt brandhout van dit rapport. (http://www.mondialisation.ca/khan-cheikhoun-syrie-lattaque-neurotoxique-qui-na-pas-eu-lieu/5586152). Hij heeft meerdere nauwkeurige onderzoeken uitgevoerd en dit is zijn eindbesluit. Hij heeft ook de beschuldigingen omtrent de gifgasaanval van augustus 2013 ontkracht. De traditie van de oorlogsleugens van de Amerikaanse presidenten gaat gewoon verder.

Het wordt tijd dat we nuchter worden en beseffen in welke wereld wij leven. De CIA kan op dit ogenblik beschuldigen wie ze wil voor wat ze wil, zonder enige grond van waarheid. Heel de mainstream media nemen dit klakkeloos over en een massa mensen huilen mee met de wolven in het bos. En zo kunnen de niet bestaande “gematigde rebellen” door het westen gesteund, het Syrische volk met de steun van de openbare opinie blijven uitmoorden. Alles is vals, alleen het lijden van het volk is echt. Zo worden Amerika, Israël, de NAVO en hun helden van de golfstaten van zelfsprekend als de grote weldoeners en bevrijders beschouwd. En iedereen die tegen hun criminele houding reageert wordt even vanzelfsprekend als de schuldige afgeschilderd. Dit blijft zich eindeloos herhalen. De Syrische regering bereikte een overeenkomst om de Al Nousra-strijders uit Al Waer, Homs te laten vertrekken mét hun wapens naar Jarablus en zo naar Turkije. Hierdoor was tenminste de bevolking weer vrij. Nu was er een overeenkomst om de burgers uit het door terroristen bezette Kafarya en Fou’aa te laten vertrekken. De bussen met burgerbevolking stopten zaterdag in Al-Rashideen (Aleppo). De ”gematigde rebellen” door het westen gesteund, zorgden voor bermbommen en doden zo 126 burgers, waaronder vele kinderen. En wie komt er op voor de onschuldige slachtoffers en tegen dit blijvend, georganiseerd, ten hemel schreiend onrecht van het westen?

Soms zeggen mensen dat zij een andere mening hebben (die van de openbare opinie) en ook begaan zijn met het lot van het Syrische volk. Zij beseffen niet dat hun houding is als zaad op de rots, zonder wortel. Zij willen hun sympathie blijven betuigen met de openbare mening en beseffen niet dat ze zich daardoor al scharen aan de kant van de moordenaars en verwoesters. Wie iedere dag zijn gazetten leest en het tv nieuws volgt is niet meer in staat een open blik te hebben op het wereldgebeuren en te beseffen wat er werkelijk gebeurt. Hier hebben we nooit gazetten gehad en een tv hebben we al heel lang niet meer.

Ziehier nog wat tekst en beeld:

http://www.golfbrekers.be/als-de-leugen-regeert/

http://www.golfbrekers.be/het-vuile-spel-van-de-vs-in-syrie/

www.kla.tv/10346 (Medien-Klagemauer.tv met Nederlandse vertaling. Meteen worden de “Witte [S]Helmen” nogmaals ontmaskerd)

voor wie tijd en geduld heeft dit prachtig en boeiend overzicht:  http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/trump-syria-strike-same-old-lies/?utm_source=Freedom+Articles&utm_campaign=e925ecf4a6-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_cc6823db53-e925ecf4a6-149271269&mc_cid=e925ecf4a6&mc_eid=106f187482    

Deze  namiddag om 4 u pm GMT heeft radio Sputnik, Edingburg een interview met mij uitgezonden, wat later ook online te beluisteren zal zijn: sputniknews.com.

 [U1]



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Magistrale geopolitiek
  • Europa, made in USA
  • Ten hemel schreiend onrecht
  • Als de leugen regeert!
  • Blinde westerse mogendheden en hun bondgenoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 12/06-18/06 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!