Foto
Inhoud blog
  • liedjes zoeken op internet om in BIAB te gebruiken
  • Eenvoudig een eerste liedje maken
  • ik heb band in a box gedownload hoe begin ik er mee ????
  • BIAB accoustische en drum instrumenten
  • BIAB een begeleidings opname maken
  • Band in a box hoe kom ik aan het programma
  • Van basco midi en karaoke speler en zoeker
  • Midi muziek maken
    MIDI gemaakt met BIAB deze week allanis morisette "is it ironic"
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    midifreak
    midimuziek en muziek via de pc met programma's zoals band in a box
    vanBasco's MIDI Search Type artist or song name:
     
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik heb band in a box gedownload hoe begin ik er mee ????
    De eerste vraag is binnengekomen van een blog bezoekker,hoe begin ik er aan ????.

    Na het downloaden van de "Band in a box " demo versie ,moet u het programma eerst instaleren op uw pc ,let op de eerste vereiste is dat u een windows XP versie op uw computer staan heeft, en natuurlijk beschikt over minstens een standaard geluidskaart om de liedjes te kunnen horen.

    Meestal instaleert het programma zichzelf nadat u het gedownload heeft,is dit niet het geval dan klikt u tweemaal op het icoontje dat u gedownload heeft .tijdens de instalatie word u ook gevraagd over welke geluidskaart u beschikt ,is dit nog steeds de geluidskaart die in uw pc zat ,dan staat er maar eentje aangegeven en laat u het uiteraard staan,heeft u meerdere geluidskaarten ,duid dan de beste aan die u heeft ,wil u ook meespelen met bv een instrument of micro ,dan moet u ook hier even uw "line in" aanduiden waar die zich bevind,volg verder de instalatie wizzard ,en klaar is kees .

    Open nu het programma "BAnd in a box " ,en u komt in een leeg blad met vakjes,en word meteen overdondert door een massa aan knoppen .Wees gerust om iets eenvoudig te maken ,heeft u er maar weinig voor nodig .Een goede raad ?? .Ga eens op ontdekking in dit programma en zie eens wat er allemaal kan ,het is enorm ,maar u zult vlug leren want  BIAB is gemakkelijk in gebruik.veel succes

    24-01-2006 om 14:28 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIAB accoustische en drum instrumenten
    Tevens werd een handige mogelijkheid ingebouwd voor gebruikers die BiaB benutten als studiehulp of begeleiding bij een akoestisch instrument. Via een op de geluidskaart aangesloten microfoon kan hiervan namelijk meteen een synchroon gesampelde opname op de harde schijf van de computer worden opgeslagen. Min of meer per muisklik of met een enkele toets. Want een eenvoudige bediening staat bij het programma voorop. Toch begint juist hier een knelpunt te onstaan, want het aantal functies en instellingen is inmiddels zo groot geworden dat een flinke studie van het handboek steeds vaker noodzakelijk blijkt.

    Zo is er een erg handige digitale tuner waarmee men zowel electrische gitaren als, door middel van een microfoon, akoestische instrumenten zuiver kan stemmen. Voor iedereen van belang is verder de intensieve gehoortraining die ook al tot de mogelijkheden behoort. Van alle uitgewerkte songs kunnen verder handzame 'leadsheets' worden afgedrukt, met behalve de accoorden ook de melodielijn van een enkel chorus. Aan de steeds uitgebreider notatie-mogelijkheden kunnen daarbij ook gitaar-diagrammen (in drie verschillende smaken) werden toegevoegd.

    Voor drummers-in-spé was het altijd al aardig hoe men het gehele assortiment aan percussie-instrumenten in een afbeelding kon oproepen en er met de muis op 'slaan'. Het is nu echter ook mogelijk om gebruik te maken van de namen van gewone toetsen in de afbeelding en zo met behulp van het toetsenbord een drumpartij te spelen. Belangrijker echter zijn de constante verbeteringen in de gitaarstijlen (toch al een sterk punt in BiaB) en de zogenaamde 'embelishment' van de melodielijn. Dit zijn kleine ritmische en melodische veranderingen die een stuk een levendiger karakater kunnen verlenen, met name wanneer de melodie noot-voor-noot werd ingegeven.

    22-01-2006 om 23:46 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIAB een begeleidings opname maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het (basis)principe is eenvoudig: geef van een bepaalde song de begeleidingsaccoorden in en het programma bouwt daaruit een complete begeleiding met bijvoorbeeld piano, bas, drums en gitaar. Zowel de muziekstijl, de toonsoort als het tempo kan vooraf (of zo u wilt zelfs achteraf) naar eigen verkiezing worden ingesteld. De aldus ontstane song (die overigens steeds met kleine - deels instelbare - variaties wordt afgespeeld) kan vervolgens ook als een midi-file worden vastgelegd. Vanaf versie 10 is het echter tevens mogelijk om hieruit eenvoudig een digitale audiofile (in het gebruikelijke Windows wave-formaat) aan te maken.

    De loop-functie werd met ingang van versie 12 nog weer verbeterd, waarmee het nog eenvoudiger is geworden om een bepaalde passage desnoods eindeloos te herhalen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen een middelste chorus voor een solo van onbepaalde lengte te blijven herhalen totdat men de song met een enkele muisklik naar het eindchorus of een eindmaat schakelt. Verder is het transponeren van de gehele song of bepaalde delen ervan met de zogeheten Quick Song Transpose vereenvoudigd door het toepassen van nieuwe Hot Keys.

    22-01-2006 om 23:39 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Band in a box hoe kom ik aan het programma
    Band-in-a-Box: hoe kom ik eraan? Band-in-a-Box is verkrijgbaar bij gespecialiseerde computer/muziekwinkels voor een prijs van ca. 130 euro. Zeker voor eerste gebruikers is het zogenaamde MegaPAK een uitstekende deal voor ca. 340 euro, want hierin vind je niet alleen het hoofdprogramma, maar tevens alle 36 stijldisks, diverse 'Melodist' en 'Soloist'-disks, een 'Fakebook' met honderden songs en een instructie-video. Voor de gelukkigen (vaak in december of de zomer) is er soms ook nog een bonuspak van zo'n 10 programma's met piano- en gitaarcursussen, de al genoemde Roland virtuele SoundCanvasr, extra instructie-video's en het programma SlowBlast. Een totale waarde van ca. $300. Daarnaast is het programma van oudsher via het internet verkrijgbaar bij het Nederlandse Mopro (www.mopro.nl/) of via de Amerikaanse website van PG Music (www.pgmusic.com/) voor wie niet opziet tegen een betaling per creditkaart. Dit laatste is beslist goedkoper (BiaB $88; MegaPAK $249 en kijk ook naar upgrades), maar daar komen wel portokosten bij en je loopt het risico alsnog invoerrechten te moeten betalen. De service van PGMusic is echter efficient... de hoofdprogramma's worden direct ter downloading aangeboden en je krijgt het geheel op cd's in een eenvoudige verpakking meestal binnen twee weken per luchtpost bij je thuisbezorgd.

    22-01-2006 om 23:34 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van basco midi en karaoke speler en zoeker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De "Van Basco" Midi en karaoke speler ,is een gratis voledige werkende freeware muziek speler en zoeker, voor het afspelen en zoeken van midi en karaoke bestanden.Het programma heeft standaard een paar extra functies om deze bestanden te bewerken,zoals instrumenten kanalen waar u instrumenten kan aanpassen veranderen ,uit of aanschakelen.Ook meezingen en het synchroon aansluiten van een micro is mogelijk bv voor karaoke.standaard bezit "Van basco " ook een midi zoek machine ,waarmee u van alle bestaande midi files gratis online op naam of artiest een versie kan zoekken en meteen downloaden.Via de link in de rechterkollom "gratis midi en karaoke speler" kan u dit programma downloaden en onbeperkt gebruiken.

    22-01-2006 om 23:07 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (87 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midi muziek maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom op MIDIFREAKS :
    Dit word een blog boordevol muziek,niet alleen om te beluisteren,maar vooral om ze zelf te maken.Muzikanten,muziek liefhebbers en midifreaks ,kunnen hun hartje ophalen op dit blog.Hier komen tips te staan hoe u midi muziek maakt met programma's zoals BAND IN A BOX ,zoals de tittel zegt een orkest in een doos,of beter wel honderd orkesten.BAND IN A BOX is een proffesioneel programma ,maar ook beginnelingen en mensen die eens willen proberen kunnen eenvoudigweg met een demoversie proberen om eens zelf hun achtergrond muziekje te maken,meer ervaren midi gebruikers kunnen in de uitgebreide functies hun talenten laten botvieren.Een demo versie kunt u downloaden via de link kollom aan de rechterzijde van dit blog.Veel succes
    Newfy

    22-01-2006 om 21:59 geschreven door newfy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (47 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek "MIDIFREAK"
  • midi
  • EEN BEZOEKJE
  • Groetjes uit Tessenderlo.
  • mooi blog
  • even doorzetten nu

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn MIDIFREAK gastenboek


    Midi muziek maken en demo downloads
  • een gratis demo van BAND IN A BOX
  • Gratis midi en karaoke speler/zoeker
  • Webring van BIAB gebruikers met veel midi bestanden
  • duizenden biab en midi files voor gratis downloaden

  • Archief per week
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!