Hierbijgevoegd een recept van onze topkok Fernand Peeleman (4e van links)
Scampi Diaboliquexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereidingstijd: 45 min. - Aantal personen: 4
Ingrediënten
20 grote scampi, 2 vleestomaten, ontveld, en in stukjes gesneden, halve dl tomatensap, olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 koffielepel cayennepeper, zout, mespunt suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal, bestrooi ze met een klein beetje zout en leg ze op keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook 5 minuten, voeg de tomaat, cayennepeper, zout en suiker toe, bak even mee en blus af met tomatensap, leg een deksel op de pan en laat alles een half uurtje zachtjes sudderen. Verwijder na 15 minuten het deksel, pureer de saus met de staafmixer of klop ze met een garde flink door.
Verdeel de (rauwe) scampi over 4 ovenvaste schaaltjes, schep de warme saus erover en zet de schaaltjes 8 minuten in de oven, serveer meteen.
Wat is er nu speciaal aan dit recept ?
Volgens vriend Fernand is het best dat ge al de tomaten weg werpt, geen gewoon tomatensap gebruikt en ge U simpelweg in de Delhaize een blik "Tomate Frito" - dit is een spaans recept - gaat kopen. Meng dit onder de heerlijke ingrediënten en klaar is kees.
Ingeval van klachten gelieve jullie zich te wenden tot : Topkok Fernando L'Espagnol - Café "De Ton" - Lebbeke.
 
|