Leeftijd : 56 jaar Beroep : bruggepensioneerde Hobby's : Tuinieren -- Reizen met de camper - fietsen Wonende : Provincie Oost-Vlaanderen
Weegschaal (24 september --- 23 Oktober )
Positief: Vriendelijk, charmant, houdt van harmonieuze en plezierige levensomstandigheden, gemakkelijk in de omgang, romantisch, verfijnd, idealistisch, diplomatisch, evenwichtig, groot rechtvaardigheidsgevoel.
Negatief: Besluiteloos, eeuwige twijfelaar, wisselvallig, gemakkelijk te beïnvloeden, frivool, van het ene uiterste in het andere vallend.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Keukenhof
Nederland
Beoordeel dit blog
Vakantie in Frankrijk - Spanje-Duitsland-Nederland
29-07-2007
Fietsverslag vierdaagse Goes
Fietsverslag vierdaagse Goes
Maandag 23 Juli , rond de middag aangekomen in Goes aan Sportpunt Zeeland waar ik op de camping verblijf voor deze fietsvierdaagse.
Dinsdag 24 Juli Noord Bevelandroute afstand 40 km
Na een stormachtige en natte nacht ging de 19e editie van start. Via goed uitgepeilde wegen gaat het richting Kats voor de eerste stempelcontrole in kerkje met name het Nieuw Zeelandhuis (Het Nieuw Zeelandhuis is aan de Gemeente geschonken door Nieuw Zeeland na de ramp van 1953) in dit kerkje kunnen wij genieten van een koffie met gebak .Daarna rijden we verder richting Zeeuwse rozentuin een bezoekje meer dan waard ,als we de Colijnplaat passeren zien we de oudste molen in Zeeland ,dateert van rond de jaren 1598 en heet dus voor niets "De Oude Molen" . De laatste stempelplaats is gelegen in Eetcafe 't Kompas in Kortgene aan de haven ,al is het uitzicht door de nieuwbouw wat minder geworden . Daarna gaan we richting Goes voor deze eerste dag.
Woensdag 25 Juli :Route elk wat wils afstand 45 km
Vandaag is het weder heel wat beter ,we trekken richting Stelleplas en daarna naar restaurant.Paviljoen de Meerkoet in Wolphaarsdijk voor de eerste stempelcontrole. We vervolgen onze rit richting Arnemuiden om vandaar richting Goes te rijden.
Donderdag 26 Juli Dijken en polderroute afstand 40 km
Vandaag vertrekken wij via Kloetinge richting de Zak van Zuid-Beveland via de zee- en inlaagdijk van Hoedekenskerke ; in het dorp is de eerste controlepost :SGB"De Buffer" Voor niet ingewijden :SBG staat voor Stoomtrein Goes - Borsele tevens kan u hier ook bekijken hoe klompen gemaakt worden.In Lageweegje kan u een bezoekje brengen aan de Vlindertuin Berkenhof ,van hieruit trekken wij richting s'Graven-Polder waar de laatste stempelcontrole is ,in café De Smidse en van hieruit richting Sportpunt Zeeland.
Vrijdag 27 Juli :De schelden - en friuttocht afstand 42 km.
Schelde in het meervoud wil dus zeggen dat we zowel de Ooster-als de Westerschelde te zien krijgen vandaag;via Kattendijke als in Wemeldinge komen wij nogal wat kunstuitingen tegen ,tevens is de kerk van Wemeldinge open voor een bezoekje .Bij de stempelpost in Wemeldinge is het aanschuiven voor de eerste stempelcontrole op de 2-mast klipper"Avontuur" Het ruim van dit schip is omgebouwd als passagiersacomodatie ,maar voor de rest kan u zien hoe een schippersgezin vroeger leefde. Daarna rijden wij via de Yeseke-moer naar vlakte ,langs het water hebben wij de wind op kop wat een zware karwei wordt richting eindpunt Goes.
Deze fietvierdaagse was de moeite waard ,een goede organisatie ,goed bewegwijzerde omloop ,spijtig van het mindere weer .
Dicht bij het centrum ligt het stadsrecreatiepark 'De Hollandsche Hoeve' met (water)speeltuinen, een kinderboerderij, het ambachtscentrum en een midgetgolfbaan. Bij dit park liggen de stadscamping en het sport/zwemcomplex Sportpunt Zeeland. Goes ligt aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. De meeste jachthavens van de gemeente liggen in het watersportcentrum Wolphaartsdijk. Aan het kanaal Goes-Goese Sas zijn nog twee jachthavens te vinden. De Oosterschelde bij Kattendijke staat hoog aangeschreven bij sportduikers en vissers. Aan de oevers van het Veerse Meer liggen twee gebieden voor dagrecreatie. Natuurstranden zijn te vinden bij het Goese Meer en het strand Katseveer.
De Hollandsche Hoeve Vlakbij het centrum van Goes ligt het stadsrecreatiepark 'De Hollandsche Hoeve', een groot gebied met een kinderboerderij, speeltuin, waterspeeltuin, jeu de boulesbaan, heemtuin, Milieu Educatie Centrum en een verwilderde boomgaard met schapen. In het overdekte ambachtscentrum geven handwerklieden demonstraties van hun oud-hollandse ambacht. In dit centrum is ook een poppentheater. Centraal in het park is er een eethuis met midgetgolfbaan.
Bij de entree van de Hollandsche Hoeve ligt het Sportpunt Zeeland, een sportcomplex met sporthallen, drie zwembaden, een sportcafé en een camping.
Jachthavens De meeste jachthavens van de gemeente liggen in het watersportcentrum Wolphaartsdijk. Aan het kanaal Goes-Goese Sas zijn nog twee jachthavens te vinden. In Goes zelf vindt u een pittoreske stadshaven met zo'n 70 ligplaatsen.
Oosterschelde Goes ligt aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. De Oosterschelde is nog altijd een stukje van de Noordzee. De stormvloedkering zorgt voor deze open verbinding. Voor de watersporters is de Oosterschelde uitermate geschikt omdat het zo'n weids en groot watergebied is. Natuurliefhebbers en onderwater-sporters beleven zoveel plezier aan de Oosterschelde, omdat het water van zeer goede kwaliteit is. Het gebied rondom Kattendijke staat hoog aangeschreven bij sportduikers en vissers. Aan de oevers van het Veerse Meer liggen twee gebieden voor dagrecreatie. Natuurstranden zijn te vinden bij het Goese Meer en het strand Katseveer. Verder is de Oosterschelde bekend om de oester- en mossel-cultures.
Overige activiteiten Het gemeentearchief heeft een groot aantal wandel- en fietsroutes uitgezet. Zelfs puzzeltochten kunt u opvragen. Ook verzorgen zij verschillende lezingen en cursussen. U kunt bijvoorbeeld geschoold worden in het lezen van oude handschriften en kennis opdoen over de geschiedenis van Goes.
Langs de moezel vindt je veel kleine, knusse en schilderachtige plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Vooral de wat kleinere dorpen onderscheiden zich door prachtige vakwerkhuizen uit de vroege middeleeuwen en sommigen zelf nog uit de Romeinse tijd. De onderstaande plaatsen liggen tussen Koblenz en Trier. Op de site http://www.mosel-reisefuehrer.de vindt je alle plaatsen die tussen deze steden liggen en nog veel meer toeristische informatie.
De naam is afkomstig van "Confluentes" wat betekent "samenvloeiing". Hier stroomt t.h.v. de "Deutsches Eck" de Moezel in de Rijn. Hierdoor is deze stad met 120.000 inwoners een zeer belangrijk wijncentrum van zowel de Moezel- als de Rijnwijnen.
Enkele uitstapjes in Koblenz zij het wijndorf, de Deutche Eck op de grens tussen de Rijn en de Moezel met het standbeeld van Keizer Wilhelm I, Ehrenbreitenstein, één van de grootste rotsvestiging in Europa of winkelen in het Lohrcetrum met haar zijstraten.
Een romantisch wijndorp dat aan beide zijden van de moezel ligt. Je kunt hier wandelen langs de moezel of in de bossen van het Lutzbachtal. In de omgeving staan enkele kasteelruines. In karden staat de fraaie sint-Castorkerk en aan de overkant van de moezel in Treis tref je de burchtruines Treis en Wildburg aan.
Cochem is een uitgesproken toeristenstadje.Het is zeker een stuk duurder om hier op één van de vele terrassen te vertoeven dan in een andere plaats aan de moezel. De belangrijkste plaats van deze wijnstad is de markt met zijn fontein en 18de eeuws stadhuis. Hier ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinkerk. In deze kerk van 1950 zijn er nog een paar mooi bewaarde kunstschatten van de voormalige kerk.
Boven de stad staat het in de 19de eeuw herstelde kasteel. De Reichburcht werd rond 1020 gebouwd, ze werd vernietigd door Lodewijk XIV in 1689. Een steile weg brengt je naar boven voor een adembenemend zicht over de Moezel.
De wijnfeesten hebben hier plaats tijdens het laatste weekend van augustus. Dan is er niet alleen veel wijn maar ook veel volk, te veel!
Het rustige, sfeervolle wijndorpje ligt tussen de steile wijngaarden in de vallei van de Moezel. Beide dorpen liggen naast elkaar aan één zijde van de moezel. Vanuit Bruttig kan men mooie uitgestippelde wandelpaden volgen of een boottocht maken op de moezel. In Bruttig hebben de wijnfeesten plaats tijdens het 2de weekend van augustus, in Fankel tijdens het 2de weekend van juli. Beide plaatsen hebben een leuke dorpskern waar je heerlijk kunt wandelen
Voor Beilstein kun je gerust een dag uittrekken. Het zeer toeristich plaatsje wordt door velen bezocht om zijn filmverleden. Vele vooral Duitstalige films zijn hier opgenomen. Boven Beilstein tornt de bergruime Metternich boven alles uit. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de moezel. Zowel links als rechts kun je vele moezeldorpjes zien liggen.
Bijna alle vakwerkhuizen hebben inmiddels een horeca bestemming. Wie sterke kuiten heeft kan de meer dan 100 treden op naar de schitterende barokke kloosterkerk met de "Schwarze Madonna ".
De traditionele Gierpont (kabel), was vroeger de enigste verbinding naar de andere dorpen langs de Moezel, omdat er langs de rechte kant van de rivier geen straat was.
Het schilderachtig dorpje Ediger-Eller is een must als je voor je vakantie aan de moezel verblijft. Het hoogste vakwerkhuis in de omgeving van de Moezel vindt u aan de Moezelstraat. In 1995 was Ediger het mooiste dorp aan de Moezel. Tijdens een wandeling door het dorp komt u door slingerende stegen, langs rustige hoeken en kunt u zien dat de oorspronkelijke stadsindeling uit de 14e eeuw nog goeddeels bewaard is gebleven. De smalle straatjes zijn overal aangekleed met druivenranken die het wijndorp nog meer cachet geven. De oude stadsmuur is in 1363 gebouwd. Bovendien hebben de bewoners hun huizen gerestaureerd zoals die er vroeger moeten hebben uitgezien. De Pfarkirche St. Martin stamt uit de vijftiende eeuw en is zeker een bezoekje waard. Net buiten Ediger-Eller ligt nog een toeristische attractie de Kreuzberg. Vanaf de kerk kunt u de kruisweg volgen die via de wijnbergen naar de kruiskapel leidt. Hier vindt je de wereldberoemde steenrelief van Christus in der Kelter.
Verder zijn er voldoende mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. Ook voor de wijn ie Ediger-Eller een ideaal uitgangspunt, De tientallen wijnboeren in deze dorpen zijn zeer gastvrij en nodigen je graag uit om een slokje van één of meerdere wijnen van hun wijngaard uit te proberen. Natuurlijk koop je dan ook enkel flessen wijn die je thuis met veel plezier opdrinkt.
Kom je met de caravan of camper naar Ediger-Eller volg dan de weg langs de moezel om het plaatsje te bereiken. De kortste weg van Cochem naar Ediger-Eller over de K19 en K20 strand in één van de beide dorpjes. De straten zijn zo smal, waarbij de eerste verdieping ook nog vaak over de weg steekt, dat er voor de bredere of hogere voertuigen geen doorkomen aan is.
Tijdens de wijnfeesten in het tweede weekend in augustus gaan alle remmen los. Vier dagen feesten. Als op vrijdag tegen zessen de weinbrunnen geopend worden staan velen al klaar om de eerste fles wijn aan te schaffen. Het eerste glas koop je erbij. Deze kun je houden of op het einde van het feest weer inleveren. Op de zaterdag volgt het ene hoogte punt het andere hoogtepunt op. Middags wordt onder muzikale begeleiding Bacchus, de oude wijnkoningin en de nieuwe wijnkoningin opgehaald. Bij de feesttent wordt dan na de toespraken het wijnfeest officieel geopend. Avonds wordt de wijngod Bacchus op een spectaculaire wijze van de berg afgehaald. Met fakkels en kleine bootjes wordt Bacchus vanaf de overzijde van de moezel opgehaald. Zondagsmorgens is er het traditionele fruhschoppen en middags volgt dan de traditionele optocht door Ediger-Eller. Zondagavond is de mosel und heimatabend. Het wijnfeest wordt op maandag afgesloten met de Ediger Stuhlgang. Een rondtocht door de smalle straten van Ediger waarbij de honderden deelnemers op hun eigen meegebrachte stoel het (gekoelde) eten en drinken delen met de anderen. Eén gezellige bende die dan door de straten trekt, sommigen met gevulde bolderwagen, enkelen zelfs met een biertapinstallatie op wieltjes.Avonds wordt het feest dan in de feesttent voortgezet totdat de laatste hapjes zijn verdeeld en de laatste slok is opgedronken.
Hou je van wandelen of het echte klimwerk, dan is de Calmont een echte uitdaging. Deze stijlste wijnberg van Europa met een stijgingspercentage van meer dan 65% is op verschillende manieren te bedwingen. (zie hoofdtuk over de Calmont).
St. Aldegund staat bekend om haar sluis, met een verval van 6,5 meter, die ook gedeeltelijk voor de toerist te bereiken is. De oude stadskern herbergt nog vele goed onderhouden vakwerkhuizen dus zeker een wandeling waard. Wandel dan ook even door naar de in 1144 gebouwde romantisch gelegene Bergkerk"apud Sanctam Aldegundam"
Tussen de wijnbergen, weilanden en bossen ligt het vakantiedorp Alf Heel hoog zie je de oude Burg Arras. Romantische vakwerkhuizen, mooie wandel en fietsgebieden maken van Alf een interessant vakantie gebied. Alf is een knooppunt tussen de weg langs de moezel in de wegen richting de Eifel.
Bad Bertrich ligt niet aan de moezel, maar is het wel waard om hier even genoemd te worden. Het is een echt kuurstadje. Een idyllisch, groen paradijsje tussen de Moezel en de vulkaanmeertjes of maren van de Eifel, nog zonder platgetreden paden. En met in plaats daarvan het rustgevende vooruitzicht alle muizenissen te laten waaien en eens écht op verhaal te komen aldus de website van bad Bertrich.
De wijnstad Zell/Mosel met de stadsdelen Kaimt, Merl en Barl biedt haar gasten de charme van een levendige kleine stad. Bezienswaardigheden en evenementen zijn er in overvloed, van de Ronde Toren een overblijfsel van de oude stadswallen over het laatgotische kasteel van de keurvorst met aanbouw uit de renaissance en het wijn- en streekmuseum tot het veelzijdige vrijetijds- , sport- en ontspanningsaanbod. Dé wijnberg van Zell/Mosel is de Schwarze-Katz met zijn beroemde wijnen. De geschiedenis vermeldt dat de naam Schwarze-Katz ontstaan is door een kat van een wijnbouwer die bij voorkeur op het beste wijnvat van de kelder zat.
Sinds 1904 vormen Trarbach en Traben één gemeente. Boven in de heuvels staat een kasteelruïne, de restanten van een kasteel dat werd opgeblazen door de Fransen in 1735. Nu is er een horecaonderneming in ondergebracht. De brug die beide steden verbindt is in 1898 gebouwd en zeer recent geheel opgeknapt. Van het middeleeuws plaatsje is weinig overgebleven na zware branden in 1761 en 1857. Bovendien werd Traben ook nog door brand geteisterd in 1879. In beide delen, aan weerszijden van de Moezel, zijn er door die verschillende branden geen vakwerkhuizen te zien. Vooral in Traben tref je er de moderne bouwstijlen aan zoals Jugendstil (Art Nouveau).
Dit stadje aan de Moezel ligt aan beide zijden van deze rivier. En zoals alle steden hebben ze ook hier een kasteelruïne, Burg Landshut, een eindje van het centrum en een mooi doel voor een wandeling. Het werd gebouwd nog voor het jaar 1000, daarna herbouwd in 1260, vergroot in 1662 en afgebrand in 1693. Nu is er een horecazaak.Het hoogtepunt van Bernkastel is het marktplein en zijn omgeving met zijn wondermooie vakwerkhuizen, het 17de eeuws stadhuis en de St.-Michaelsbronnen. In de Karlstrasse vind je trouwens een zeer smal hoekhuis in vakwerk.
In Kues heeft men het St. Nikolaus Hospital. Het werd gesticht door Nicolaas Krebs en hij verzorgde er 33 arme mannen. Het getal 33 staat voor de leeftijd van Jezus. Het aantal van 33 is nu nog altijd het maximum. Je kunt de kapel en het klooster bezoeken. Daar werd trouwens ook het wijnmuseum voor de Moezel ondergebracht. Bernkastel-Kues is één van de grootste toeristenplaatsen langs de Moezel.
Trier (120.000 inw.) is de oudste stad in Duitsland. Dat de stad al in het jaar 16 voor Christus door de Romeinen werd gesticht, kun je zien aan de overblijfselen van de Romeinse bouwwerken die er nog staan. Enkele daarvan staan op de UNESCO-lijst van werelderfstukken. Trier was van ongeveer 275 tot 375 zelfs hoofdstad van het Westromeinse Rijk en de woonplaats van de keizer. Het werd daarom ook wel het tweede Rome genoemd.
Het is een fascinerende stad met vele gezichten, van de indrukwekkende gebouwen uit de tijd der Romeinen, zoals de Porta Nigra, de Kaiserthermen of het amfitheater.
De Porta Nigra (Zwarte Poort) is het waarmerk van de stad Trier. De Romeinse stadspoort dateert uit de 2e eeuw en is opgebouwd uit zandsteenblokken, die met doken verbonden zijn. Vanaf de 11 eeuw tot aan de 18e eeuw was de stadspoort als de dubbelkerk St. Simeon in gebruik, van deze kerk is de Romaanse apsis behouden gebleven
Trier heeft zoveel bezienswaardigheden dat één dag eigenlijk te kort is om alles goed te kunnen zien en te bezoeken.
Valence is een stad in zuidoost-Frankrijk, en de hoofdstad van het departement Drôme. Valence ligt aan de linkeroever van de rivier de Rhône, 90 kilometer ten zuiden van Lyon en 110 kilometer ten noorden van Avignon. Het ligt aan de autosnelweg A6, ofwel de autoroute du Soleil en heeft een TGV-station waar de TGV tussen Amsterdam en Marseille een tussenstop maakt. In 1999 telde Valence 64.260 inwoners.
De industrie in Valence bestaat uit textiel, leer en juwelen en het vormt een handelscentrum voor de agricultuur van de regio.
Valence onderhoudt een stedenband met de volgende steden
Nyons is een Franse gemeente in het departement van de Drôme in de regio Rhône-Alpes. Ze heeft een een oppervlakte van 23,45 km².
Nyons heeft als bijnaam "Petit Nice" door het micro-klimaat, dat net zoals dat in Nice schijnt te zijn. Door het mooie klimaat hebben zich in Nyons veel gepensioneerden gevestigd. De lokale wind wordt de Pontias genoemd. Nyons bezit, net als Nice, zijn eigen "Promenade des anglais", niet een kustboulevard zoals in Nice, maar een smalle bochtige weg over de heuvels tussen de olijfbomen, met uitzichtpunten over het stadje. Met Pasen organiseert de stad een corso dat elk jaar duizenden mensen aantrekt. Nyons heeft een romaanse brug over de l'Eygues of Aygues.
De lokale specialiteit is de olijf en in het bijzonder de olijfolie. "La tanche" is een olijfsoort die alleen voorkomt in de olijfboomgaarden van Nyons.
Het departement was 1 van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart1790 door uitvoering van de wet van 22 december1789, uitgaand van een deel van de provincie Dauphiné. De grenzen van dit departement zijn meermaals gewijzigd ten gevolge van de annexatie van het Comtat Venaissin in 1792 en het aanmaken van het departement Vaucluse in 1793.
Op de linkeroever van het Rhonedal, halverwege Lyon en Avignon, ligt de Drôme, het land waar de Alpen en de Provence elkaar ontmoeten.
Uit deze verbintenis zijn spectaculaire landschappen geboren : uitgestrekte bossen, alpenweiden en stijle rotswanden in het regionale natuurpark Vercors, een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur, dat s winters veranderd in een ideaal langlaufgebied.
In de Drôme des Collines ligt rond het beroemde Ideale Paleis van postbode Cheval in Hauterives, een lieflijk heuvellandschap getooid met fruitbomen, zonnebloemvelden en beroemde wijngaarden waar de Hermitage en Crozes Hermitage wijnen al eeuwenlang met veel liefde en vakmanschap gemaakt worden. Winkelen doe je in Romans, bekend om zijn luxe schoenen-en modeindustrie.
Vanuit de hoofdstad Valence met lommerrijke marktpleintjes waar op zoele juliavonden het Zomerfestival wordt gehouden bereik je het Drômedal en de Diois : een wirwar van bergen, dalen en riviertjes waar gentianen en wilde tulpen groeien en het licht al een zuidelijk tintje krijgt. De prachtige natuur biedt een ideaal decor om in te wandelen, mountainbiken, klimmen of kanoën. Crest, bekend om zijn middeleeuwse slottoren (de hoogste van Frankrijk) en Die waar je Clairettewijn geniet op één van de vele terrassen rond de kathedraal, zijn de bekendste stadjes in dit gebied.
In de Drôme Provençale is de lavendel koning : van half juni tot begin augustus bedekt het landschap zich met een dieppaarse tint afgewisseld door het lichtgroen van de wijngaarden, het helgeel van de zonnebloemen en het zilver van de olijfbomen. Middeleeuwse dorpjes lijken tegen de heuvels geplakt : Mirmande, Le Poët-Laval, La Garde Adhémar hebben vele kunstenaars verleid om zich in hun oude muren te vestigen. In Grignan ligt het het grootste Renaissance kasteel van zuid-oost Frankrijk dat beroemd werd door de correspondentie van Madame de Sévigné, en in Suze la Rousse, in het middeleeuwse kasteel van de prinsen van Oranje biedt de wijnuniversiteit cursussen aan amateurs en vakmensen. Stadjes als Dieulefit, dè plek om poteriën te kopen, Nyons, waar een uitstekende olijfolie wordt gemaakt en Buis-les-Baronnies, de hoofstad van de lindebloesem, bieden uitbundige markten waar de boeren hun produkten verkopen : in de zon gerijpte tomaten, perziken en abrikozen, olijven, truffels, geitenkazen, honing . het leven is goed in de Drôme.
Weer vertrekken zal het moeilijkste zijn.Fréjus, gelegen in deProvence, in het departement de Var, was de eerste militaire haven van de hele Middellandse Zee onder de Romeinen, een welvarende stad, vol emotie en historie. Tegenwoordig is het een kunst- en cultuurstad midden aan de Côte d'Azur, een bestemming voor een gevarieerde, aangename, subtiele vakantie, zoals u zult ervaren.
Het Office du Tourisme, de la Culture et de l'Animation (VVV) heet u welkom in Fréjus en verschaft u graag meer informatie over de stad en de omgeving.
Aanvang reis via Nederbrakel (ophalen reisgenote) richting frankrijk via tolvrije wegen richting Bergen -Reims -Troyes ,en richting Arnay -Le-Duc .Waar we de nacht doorbrachten op camping Etang de Fouche ,gelegen aan een prachtig meer. Mooie campeerplaats en niet duur ,enig minpuntje de niet gans overdekte ruimte waar de storbaden, wc en afwasplaatsen zijn ondergebracht. Aantal gereden km circa 550.
Dag 2--3--4--5-- Zaterdag 23 Juni
Via snelwegen (tol) richting Lus-La-Croix - Haute in de Drome waar mijn reisgenote een vakantiewoning heeft .Deze is gelegen circa 50 km van de snelweg. langs een mooie en goed berijdbare route komen wij aan in het dorpje Lus -La-Croix-Haute .We rijden richting vakantiehuisje ,de baantjes zijn niet breed ,maar goed berijdbaar met de camper.De vakantiewoning is gelegen op een hoogte van circa 1300 meter en geeft een prachtig uitzicht op het lager gelegen dal. Na een verkwikende nachtrust staan er enkele werzaamheden op het programma o.a. onderhoud tuin ,maaien gras en enkele kleine klusjes.Deze streek is een droom voor wandelaars en montainbikers. Aantal gereden km op snelwegen en alternatieve wegen circa 390.
Dag 6 en 7 Woensdag 27 Juni en Donderdag 28 Juni
Vertrokken uit Lus-La Croix Haute via snelwegen richting Cote D'Azur naar camping Frejus in Frejus, na enkele km verkeerd te zijn gereden bij het binnenkomen van Frejus en na navraag waar de camping juist gelegen was komen wij aan op deze camping,hier zijn enkele langenoten aanwezig meer bepaald uit West-Vlaanderen en uit Wallonie. De camping geeft een verwaarloosde indruk en de sanitaire voorzieningen zijn in een woord erbarmelijk (onderhoud en reiningen saniteir).niet voor herhaling vatbaar . dag 2 in de voormiddag naar de supermarkt gereden met de fiets voor inkopen , na de middag het openbaar vervoer genomen richting Sint-Rafaél (bus stopt juist voor de camping).voor de prijs moet je het niet laten 1,10 per persoon enkele rit wel moet je vernoemen dat je naar Sint-Rafaél wilt (je moet overstappen op een andere bus,dit zit in de prijs inbegrepen ).Aangekomen in sint-Rafaél is het maar een 100 meter van de promenade ,via deze promenade kan u naar Frejus wandelen langs de zee (circa 500m) Frejus is zeer mooi ,hier kan men tevens een boottocht boeken naar Cannes,alsook een rondvaartrit rond Frejus. In Frejus is alles netjes en proper onderhouden langs de promenade.Hier kom ik zeker terug !!!..In de vooravond eens een kijkje gaan nemen op de nabijgelegen campings , een ervan was wel een pareltje :twee zwembaden ,iedere avond animatie en optredens van artiesten .De prijs was ook niet van de poes voor overnachting : laagseizoen 18 per overnachting, in het hoogseizoen betaald men 33 per overnachting .
Aantal gereden km cica 300 Dag 8 Vrijdag 29 Juni.
Via snelwegen richting Nyons (Tol) Waar we het stadje bezoeken en de camper parkeren op de aanwezige camperplaats waar we een vlaming tegenkomen welke niet ver van mijn Gemeente woont in Lokeren. Nyons is een bezoekje zeker waard ,na de middag zoeken wij de camping op Le Terrasses Provencales om te overnachten .Wat een verschil met Frejus ,hier is alles netjes en proper en men heeft een prachtig uitzicht .de eigenaars doen er alles aan om de gasten een zorgeloze vakantie te laten doorbrengen.
Aantal gereden km circa 280
Dag 9
Zaterdag 30 Juni Vertrokken richting Dieulefit (mooie stadje) om daarna naar Montbard te rijden via alternatieve wegen ,we rijden door mooie streken met prachtige lavendelvelden en wijngaarden. Montbard valt wat tegen en we besluiten verder af te reizen richting Troyes ,waar we in de omgeving overnachten op camping Du Coq à Mantenay Montlin waar het goedkoop overnachten is en waar de eigenaar in de vooravond komt ontvangen (prijs overnachting zonder stroom 6).
Dag 10 Zondag 1 Juli
Verder via alternatieve wegen richtin Vertus (Champagne streek ) voor aankoop van enkele flessen godendrank en overnachting bij een champagneboer.aangekomen in Vertus bleek de overnachtingplaats van de champagneboer spijtig genoeg gesloten.Dan maar verder richting Epernay waar we in Louvois een champagne adress vonden welke op Zondag open was .Na het proeven werd besloten enkele flessen aan te kopen . Daarna verder richting Reims waar we na wat zoekwerk de richting naar Belgie terugvonden .Reims is ook zeer druk op Zondag. Eens Reims doorgekomen was het tijd om een overnachtingplaats op te zoeken in een rustig dorpje langs de D 966.
Dag 11
Maandag 2 Juli
Na een goede nachtrust verder via Vervins richting Mons waar we de eerste regendruppels tegenkwamen ,wat een verschil tegen de Cote D'Azur . Na het doorrijden van Bergen verder richting Nederbrakel waar we rond de middag aankwamen .