1 persoon = 350 kcal/ 1470 kj = 3kh - waarden
150 gr groene split erwten
1/4 knolselder (+- 100 gr )
1 prei
60 gran magere bacon
1 liter water of bouillon
peper en zout 1 snee bruin brood 1 eetlepel vetstof
laat de erwten gedurende 1 nacht weken in 3 maal hun volume water. giet ze daarna af en kook de erwten gaar in 1/2 liter water of bouillon , in ongeveer een uur maak de groenten schoon, snij de knolselder in dobbelsteentjes en de prei in fijne reepjes.
snij ook het vlees in kleine reepjes en kook ze samen met de groenten in een 1/2 liter water +- 20 minuten.
wrijf nu de gaargekookte groenten door een zeef of mix ze fijn en voeg deze puree bij de groentenbouillon.
breng op smaak met peper en zout
snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in hete vetstof in een antikleefpan
strooi ze daarna bij in je bord soep.
laat het je smaken.....
|