Muziek voor allen & door allen
Inhoud blog
  • Kerstconcert met samenzang te Zomergem
  • Opera-zanger opent nieuw koor-seizoen !
  • Sint-Pieterskoraal Merelbeke trekt professionele dirigent aan !
  • 24ste Internationale Opera-Artiestenmis
  • Nationale Herdenking van de Politieke Gevangenen

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto


    Zoeken in blog


    Opera - Operette - Lied - Filmmuziek - Zang - Koor
    17-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert met samenzang te Zomergem

                  Zaterdag 14 / 12 / 2019 om 17 uur in de Sint-Martinuskerk te Zomergem, Zomerlaan 1 

    Groot Kerstconcert met meer dan 100 zangers en zangeressen...
    Ook intensieve samenzang op het programma !
    Er wordt gezongen in, onder andere, het Latijn, het Engels, het Frans, het Duits, het Portugees, het Italiaans, en in het Nederlands. De Verenigde Koren hebben bijna 30 jaar ervaring met grote bezettingen.


    Deelnemende koren : 


    Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek,

    Vierstemmig Gemengd Zangkoor Sint-Pieterskoraal Merelbeke, ( SPK ) 

    Het Martinuskoor Zomergem.


    Solisten : sopraan-soliste Mariette Van Damme uit Appels ( 87 ) & bariton Léon-Bernard Giot. 


    Klavier : Francis Latin.

    Algemene leiding : Léon-Bernard Giot


    https://www.wattedoen.be/martinuskoor-zomergem-in-1009908.shtml 

    https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/kerstconcert-met-samenzang/9ad74389-6543-4940-b987-977dabd2eef1

    https://www.out.be/nl/events/595254/kerstconcert-met-samenzang/

    https://agenda.nieuwsblad.be/agenda/e/kerstconcert-met-samenzang/9ad74389-6543-4940-b987-977dabd2eef1

    https://www.koorenstem.be/nl/concerten/kerstconcert-met-samenzang

    filmpje : 

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=ETIQrFMQdb0&feature=emb_logo

    17-11-2019, 22:00 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opera-zanger opent nieuw koor-seizoen !

    Opera-zanger opent nieuw koor-seizoen 
    te Dilbeek – Merelbeke – Middelkerke – Nieuwpoort
    Begin september 2019 starten de wekelijkse repetities, zoals elk jaar, bij tal van muziekverenigingen.
    Zo ook bij De Verenigde Koren©. Deze Verenigde Koren© worden gevormd door koren die geleid worden door één en dezelfde dirigent, opera-zanger Léon-Bernard Giot uit Melle. Kandidaat-zangers en -zangeressen kunnen nu reeds contact opnemen met de verschillende koorbesturen om hun kandidaturen in te dienen.

    Coloratuur-sopranen, 1ste, 2de en 3de sopranen, 1ste en 2de alten, mezzosopranen, 1ste en 2de tenoren, baritons, bassen en edel-bassen zijn allemaal welkom. Het spreekt dat er een stemtest dient afgelegd te worden, zeker niet als selectieproef maar veeleer als de énige manier om alle zangers en zangeressen op de meest geschikte plaats in het koor te kunnen indelen naargelang het bereik en de kleur / timbre van hun stem. Ook de vaste leden moeten een stemtest ondergaan om na te kijken of hun stem nog past binnen dezelfde stemgroep, met als énig doel de kwaliteit van de gebrachte koorgezangen te optimaliseren. De samenwerking van al deze koren staat dan weer garant voor een mooie uniforme en homogene koorklank, met voldoende draagkracht in alle koorpartijen. Ook eenzelfde uitspraak in de verschillende talen, samen met dictie voor zangers, dragen bij aan deze samenzang. Door de nieuwe Europese wetgeving ter bescherming van de privacy wordt het de koren ( en andere verenigingen ) helemaal niet gemakkelijk gemaakt om nieuwe leden te werven, daar waar men vroeger eenvoudig met lijsten kon werken om de bewoners van een gemeente persoonlijk te bevragen. Hierdoor dienen kandidaat-zangers en zangeressen nu zelf het initiatief te nemen om naar een koorbestuur, of de koorleider te stappen, ofwel naar een opendeur-repetitie te gaan om er de sfeer op te snuiven… 
    Ook De Verenigde Koren© houden verschillende opendeur-repetities in september en ook op verschillende locaties. ( zie onderaan ) Mooi kunnen zingen kan men leren, juist op toon zingen kan men ook leren, maar de koren zijn natuurlijk permanent op zoek naar mensen die reeds kunnen zingen, in koor hebben gezongen, ofwel bereid zijn alle inspanningen te doen om ’bij te benen’… 
    Het unieke aan deze Verenigde Koren© is dat zij geleid worden door één en dezelfde opera-zanger, stempedagoog en dirigent… met meer dan 47 jaar ervaring : Léon-Bernard Giot uit Melle. De regelmatige samenwerking met internationale solisten, zangers en pianisten van wereldberoemde opera-studio’s, bewijst dat dit koor op hoog niveau kan werken. Vele leden-zangers zijn dan ook nog zelf lid van meerdere koren wat de kwaliteit van de klanken alleen maar kan verbeteren. 
    Ook mensen die nog nooit eerder gezongen hebben zijn nu permanent lid, dank zij de juiste tips en aangename en leerrijke zangrepetities. De leden komen eveneens uit alle sectoren van het maatschappelijke leven : in het koor zijn ze allemaal evenwaardige koorstemmetjes !
    De repetities vormen de basis voor het aanleren van de werken, voor het opnemen van de talrijke zangtips, de uitspraak van de verschillende talen, de dictie voor zangers waarbij woorden zonder hoorbare overgang aan elkaar dienen gebonden te worden ( liaison ), tong plat, huig hoog,… Kortom : een hobby met stijl, klasse, standing en daarbij ook nog leerrijk. 
    De Verenigde Koren © : 0476 431 990 : Léon-Bernard Giot 
    Repetities op zondag van 20 tot 22 uur : J. Van Hinsberghstraat 11 Middelkerke
    Het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek : www.singhetscone.be Repetities op woensdag van 20 tot 22 uur : Muziekacademie Dil’arte : lokaal 015 : 
    gelijkvloers. Kamerijklaan zonder nr te 1700 Dilbeek. Gsm : 0486 37 24 63. e-mail : singhetscone@hotmail.com 
    Het Gemengd Zangkoor Sint-Pieterskoraal Merelbeke : https://www.merelbeke.be/vrije-tijd/vereniging/gemengd-koor-sint-pieterskoraal-1 
    Repetities op maandag van 20 tot 22 uur : Paus Johannescollege : Baron Arthur 
    Verhaegenlaan 8 te 9820 Merelbeke. Tel . 09 / 230 92 13 e-mail : jaak.thybaut@skynet.be

    03-09-2019, 21:06 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Pieterskoraal Merelbeke trekt professionele dirigent aan !

    Merelbeke - Land van Rhode - Oost-Vlaanderen

    Het Sint-Pieterskoraal trekt professionele dirigent aan !

    Het vierstemmig gemengd koor uit Merelbeke werd gesticht in november 1963 door de toenmalige onderpastoor van de centrumkerk van Merelbeke, E. H. Wim Van Avermaet. Van in het begin zong het koraal gregoriaans en later waagden zij zich aan polyfonie. In 1974 werd Frans Timmerman dirigent en begon het koor zich ook toe te leggen op het profane repertoire en werkte het mee aan het gemeentelijke socio-culturele leven. Didier De Mol nam de artistieke leiding over in november 1997, en gaf de fakkel door aan Hedwig Van Daele, die tot op heden de titularis-dirigent is. Om gezondheidsredenen moet deze laatste echter tijdelijk het dirigeerstokje overlaten aan de nieuwkomer.
    Nieuwkomer maar geen onbekende voor het Sint-Pieterskoraal !
    Léon-Bernard Giot, Mellenaar en geboren Gentenaar, heeft namelijk einde 2017 een heus Kerstconcert gebracht met het Sint-Pieterskoraal en zijn andere koren… in Merelbeke en in Gent. Daarnaast was hij een persoonlijke vriend van wijlen Didier De Mol, en was in het begin van zijn muzikale loopbaan ook een 5-tal jaren dirigent van het symfonisch orkest Dolce Legato uit Gent, orkest waarmee het Sint-Pieterskoraal ook heeft opgetreden.
    Onlangs bekwam hij de hoogste kerkelijke onderscheiding van Paus Franciscus, met name het Gouden Kruis Pro Ecclesia et Pontifice ( letterlijk voor kerk en paus ) voor zijn jarenlange activiteiten als kerkmusicus ( dirigent, voorzanger-orgelist, koorleider ), en vorig jaar nog mocht hij in Parijs de Gouden Medaille ontvangen van de academische vereniging Arts-Sciences-Lettres, voor zijn levenslange werk als dirigent en zangpedagoog.
    Giot is tevens de pivot voor België voor de Internationale Dag van de Stem op 16 april. Deze dag werd in het leven geroepen door de laryngologen, die wereldwijd eenieder er willen op wijzen voorzichtig te zijn met het stemgebruik. De stem is ons énige en eenmalige communicatie-middel… draag er zorg voor door niet te forceren, niet te roepen, enz… Hij staat in permanent contact met de vice-voorzitster van de Europese laryngologen, met name Dr Mieke Moerman die onlangs Phoniatry oprichtte binnen de muren van het Algemeen Ziekenhuis Maria-Middelares te Gent. Hij is ook lid van de mundiale koorfederatie I.F.C.M.
    Na wijs beraad heeft Giot de opdracht aanvaard, als dirigent ad interim van het Sint-Pieterskoraal te Merelbeke...
    Het koor heeft volgens deze bekende zang- en ademhalingsdeskundige voor sprekers, zangers blazers veel potentieel, maar moet ook op zoek naar nieuwe krachten om een volwaardig koor te kunnen uitbouwen, want zoals hij het steeds herhaalt : ”een vereniging die niet tijdig verjongt, is gedoemd om uit te sterven”…
    Hetzelfde probleem stelt zich met veel verenigingen in het algemeen maar ook bij koren in het bijzonder. Hierop heeft Giot zijn oplossing gevonden: hij leidt verschillende koren die ver genoeg uit elkaar liggen om elkaars leden  niet te kunnen afsnoepen, maar die toch dicht genoeg bij elkaar liggen om te kunnen samenwerken aan mooie optredens. Voor Bernard heeft een koor van liefhebbers alleen maar een echt mooie koorklank als zij tenminste met 60 à 80 personen zijn, dat wil zeggen 15 à 20 zangers per stemgroep. Ook Peter Benoit was die mening toegedaan, en dat is de reden waarom hij steeds muziek schreef voor grote koren van 3 à 400 zangers en zangeressen.  "Wie ben ik om onze grote Peter Benoit tegen te spreken?" zegt Giot dan als motivatie.  
    En zeg nu zelf: Merelbeke telt ruim 24.000 inwoners… 100 zangers en zangeressen vinden, die wekelijks op maandavond willen komen repeteren, kan toch niet zó moeilijk zijn… door de doorgedreven privacy wetgeving is het daarenboven verboden om adressen te gebruiken en zomaar gelijk wie aan te schrijven. Het is zeer zeker absoluut noodzakelijk dat kandidaat-zangers en kandidaat-zangeressen zich zelf aanmelden bij de voorzitter, de heer Jaak Thybaut. ( tel. 09/230.92.13.   jaak.thybaut@skynet.be )
    Twijfelaars kunnen natuurlijk steeds terecht op de repetities in de lokalen van het Paus-Johannescollege, met toegang via Baron Arthur Verhaegenlaan 8 te 9820 Merelbeke, om eens te komen kijken, te luisteren of even mee te zingen.
    Repetities op maandagavond van 20 tot 22 uur.
    https://www.merelbeke.be/vrije-tijd/vereniging/gemengd-koor-sint-pieterskoraal-1

    Het koor zingt jaarlijks tijdens een tiental erediensten in de hoofdkerk van Merelbeke ( Sint-Pietersbanden ) telkens aan het orgel begeleid door de plaatselijke orgelist Jan Van den Daele, die daar meer dan 52 jaar orgelt !
    Daarnaast zingt het koor ook een profaan repertoire en brengt eveneens concerten, dikwijls samen met andere muzikale verenigingen of orkesten.
    De derde zondag van juni staat nu reeds de 25ste Internationale Opera-Artiestenmis gepland in de prachtige Sint-Michielskerk te Gent-centrum.
    Het Sint-Pieterskoraal zal er optreden met De Verenigde Koren© uit onder andere Dilbeek en Aalst, in opdracht van V.L.K. De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw. De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw is de oudste opera-vereniging van het land en bestaat sinds 1957! De Verenigde koren zullen op zondag 16 juni 2019 om 10:30 h het eigenlijke van de mis brengen, een Onze Vader en een Marialied, en Internationale Solisten uit verre landen zullen er de solopartijen voor hun rekening nemen. De voorwaarde voor het programma van deze artiestenmis is dat alle werken geschreven werden door operacomponisten, die door V.L.K. beschouwd worden als de ingenieurs-architecten van de muziek, de toppers in het componeren dus.  
    Het Sint-Pieterskoraal is vast van plan om zijn beste beentjes voor te zetten voor het welslagen van dit sublieme optreden! Een nauwe samenwerking met Het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek, waar Léon-Bernard Giot eveneens dirigent is, is één van de middelen om dit project tot een goed einde te brengen…
    De nieuwe dirigent a.i. wordt maandag 21 / 01 / 2019 om 20 uur verwacht te Merelbeke voor de eerste repetitie met Het Sint-Pieterskoraal. Wie wil meezingen maakt best gebruik van dit ideale instapmoment ! En het moet herhaald worden: volgens de nieuwe wet moeten kandidaat-zangers en kandidaat-zangeressen zich zelf aanbieden of melden… 

    17-01-2019, 12:17 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24ste Internationale Opera-Artiestenmis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uniek Internationaal evenement waarbij de mis wordt opgeluisterd door artiesten : koor, orkest en solisten.
    Messa di Gloria van Puccini + werken van Opera- componisten e.a. Koor en Orkest Zanglust Tielt
    o.l.v. Bart Snauwaert.
    Solisten : Timothy Veryser en Erwin Muller.
    Dit is een organisatie van De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw. ( V.L.K. ) 
    ( Les Amis de l'Art Lyrique )
    Met dank aan onze sponsors, donatoren, en De Stad Gent voor alle financiële en materiële hulp.
    Wij zijn steedsop zoek naar helpende handen, zowel voor de administratie, ledenwerving, fondsenwerving, het vervoer, als voor het bouwen van podia.

    Ter info en ter herinnering ( zoals in ons magazine ) : 
    Lidmaatschap V.L.K. De Vrienden van de Lyrische Kunst :
      15 Euro als gewoon lid,
      30 Euro als erelid,
      60 Euro als steunend lid,
    100 Euro als beschermend lid,
    vanaf 250 Euro per jaar krijgt men de titel van mecenas, ( al dan niet op naam ) met bijhorend attest op aanvraag.
    Sponsoring en adverteerders welkom ( wij bezorgen steeds een fiscaal attest ). 
    Één enkele rekening : BE84 0010 7553 2259 VLK vzw Gent.

    17-04-2018, 14:53 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Herdenking van de Politieke Gevangenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Plechtige Nationale Herdenking van de Politieke Gevangenen, georganiseerd door de Nationale confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden van België ( NCPGR - CNPPA ) met de medewerking van War Heritage Institute, S E R V I O, Koninklijke Nationale Strijdersbond ( NSB ), Vrienden van Fort Breendonk, bariton Léon-Bernard Giot uit Melle. 
    Deze plechtige herdenking zal bijgewoond worden door de vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, die zelf niet kon komen wegens een reis naar New York.
    De plechtigheid zal ongeveer anderhalf uur duren. Speeches, a capella zang, bloemenhulde, eresaluut en vaderlands lied zullen elkaar aanvullen in zeer serene sfeer van herdenken, van nooit meer oorlog, van gedenken om nooit te vergeten, als verwittiging naar de toekomst toe, en vooral als dank voor de zovelen die hun leven gaven voor onze huidige vrijheden...
    Om deze ceremonie luister bij te zetten werde de Melse bariton Léon-Bernard Giot aangezocht om hier het Moorsoldatenlied en het Partizanenlied a capella te komen zingen. 
    Velen kennen de echte geschiedenis achter het Moorsoldatenlied nog niet : de politieke gevangenen ( ook Duitsers die niet akkoord gingen met het regime ) werden in kampen ondergebracht tegen de grens met Nederland alwaar zij dwangarbeid moesten verrichten in de meest mensonterende omstandigheden. Elke dag trokken zij met groene politie-uniformen, met klompen, en een spade in de venen om er te graven. Elke dag opnieuw zongen zij dit lied, alhoewel verboden... zelfs de Duitse soldaten die daar moesten toeicht houden zongen mee alsof het ook hun lied was... quod non ! 
    Iedereen is er van harte welkom. 
    U kan deze info nog nalezen op onderstaande verschillende links :

    https://www.wattedoen.be/nationale-herdenking-van-de-866858.shtml

    https://www.quefaire.be/commemoration-nationale-de-866861.shtml?utm_source=det1&utm_medium=web&utm_campaign=facebook

    https://agenda.brussels/nl/event/445273/nationale-herdenking-politieke-gevangenen.html

    http://www.herinneringmemoire.be/media/tijdschriften/kracht-l-effort/Kracht-L-Effort-2018-1/index.htm

    https://www.out.be/nl/events/533045/nationale-herdenking-van-de-politieke-gevangenen/


    http://2017.world-voice-day.org/events2018/all-in-national-commemoration-of-political-prisoners/

    Men zegge het voort, de weersomstandigheden lijken zeer gunstig... 

    17-04-2018, 14:25 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:herdenking, plechtigheid, nationale, Schaarbeek, Brussel, politieke gevangenen, gefusilleerden, NCPGR, NSB, Giot, Koning, commemoratie, oorlog, vrede, Moorsoldaten, zang, a capella, Moorsoldatenlied,
    22-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Kerstconcert met 3 koren / A Solis Ortus II / De Verenigde Koren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wegens een totaal uitverkocht concert in Merelbeke hernemen we dit prachtig Kerstconcert te Gent : 

    Het Gemengd Zangkoor Sint-Pieterskoraal Merelbeke, 
    Het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek,
    Het Koninklijk Parochiaal Mannenkoor Gent. 

    Bariton-Solist : Léon-Bernard Giot. 
    Aan het grote pijp-orgel : Pieter Van Ingelgem.
    Dirigent : Léon-Bernard Giot. 
    Kerstliederen uit Europa, uit Merelbeke, dé originele versie van Stille Nacht, en enkele warme verrassingen, in harmonie gebracht door meer dan 75 zangers en zangeressen ! 
    Ter info : De 3 koren zingen het gehele concert samen ( iedereen zingt alles mee ); 
    in tegenstelling tot verschillende meerkoren-projecten waarbij elk koor ’zijn eigen ding’ doet en alleen op het einde enkele werken samen gezongen worden, zullen deze 3 koren alles samen zingen in minstens 4 stemmen : sopraan, alt, mezzo, tenor, bariton, bas. 
    Soms nog een solistische passage als 5de stem er bovenop.

    Met medewerking van Mariette Van Damme ( 85 ) uit Appels, de oudste sopraan-soliste van België.

    Speciale voorwaarden en kortingen voor kaartenverkopers, groepen van 20, 50 en 100.
    Er is ook een wedstrijd verbonden aan het uithangen van onze affiches ! 

    Bijlagen:
    Affiche Kerstrozen.docx (68.7 KB)   
    Affiche met foto's koren champagneflessen rand.jpg (567.7 KB)   

    22-11-2017, 00:00 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:KOREN, dirigent, Léon-Bernard Giot, A Solis Ortus, Christus koning, Christ-Roi, Dilbeek, Gent, Merelbeke, Singhet Scone, SPK, Sint-Pieterskoraal,
    24-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwfeest Fatima 1917 - 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eeuwfeest van Fatima : 1917 - 2017 : afsluitende misviering en bedevaart !

    Beste vrienden,

    De Beauraing-Banneux-vrienden nodigen iedereen hartelijk uit om deel te nemen aan hun viering en hun bedevaart in 2017. Iedereen is van harte welkom : ook niet-leden.

    Woensdag 04 / 10 / 2017 in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatima-kerk
                     Erwetegemstraat 18  te  9550 Sint-Lievens-Esse :
    om 19:00 uur Rozenhoedje
    om 19:30 uur Heilige Mis voorgegaan door Z. E. Pater François en
    opgeluisterd door de Melse orgelist en bariton Léon-Bernard Giot. 

    Speciale aandacht voor het Fatima-lied ! Met samenzang !

    .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .  

    Bedevaart naar Banneux : sluiting bedevaartseizoen op zondag 15 oktober 2017

    Bushaltes en vertrekuren :

    7:00u Sint-Lievens-Houtem,              7:10u Oombergen kruispunt De Vos,

    7:20u Zottegem achterkant station,     7:30u Hillegem kerk,

    7:40u Burst kerk,                               7:45u Erpe-Mere afrit E40.

    Info en inschrijvingen : 09 / 360 11 10   of   09 / 360 31 65

    Wij wensen alle pelgrims en geïnteresseerden
    een goede bedevaart en een aangename reis !

    24-09-2017, 20:56 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bedevaart , Banneux , Sint-Lievens-Esse , Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatima-kerk , Fatimakerk , Zottegem , Wijnhuyze , Steenhuyze-Wynhuyze , De Beauraing-Banneux-vrienden , gebedsgroep , eeuwfeest , fatima , 1997 - 2017 , Erwetegemstraat , Fatimalied ,
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23ste Internationale Opera-Artiestenmis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedereen is van harte welkom ! 
    Dit jaar vieren we ( later ) ook het 60 jaar bestaan van onze vereniging ! 
    Aansluiten kan op elk moment...



    27-03-2017, 23:21 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PEVOC12

    Pevoc 12 onder de Hoge Bescherming van de Koningin der Belgen, Koningin Mathilde.

    PEVOC12

    Open voor idereen : sprekers, zangers, blazers, geïntersseerden, professionelen en amateurs, koorzangers en -zangeressen, toneelspelers, speakerinnen, nieuwslezeressen en -lezers, radio-mensen, leraars, leraressen, advocaten, enz... iedereen die met de stem bezig ! ! ! 

    Inschrijven is absoluut verplicht. 
    http://www.pevoc12.be/

    23-08-2016, 16:14 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plechtige Opening Gentse Feesten : een overzicht

    Plechtige Openingsviering der Gentse Feesten 2016

    Voorganger : Z.E.H. Deken Flor Brondeel

    Uitvoerders :

    Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek ( alleen de heren ) 

    Léon-Bernard Giot : dirigent en bariton-solist


    Programma : 

    Intrede : Lauda Sion van Peter Benoit ( B ) Kyrie en Gloria : Missa in honorem Beatae Mariae Immaculatae van Fernand Mawet ( B )

    1ste Tussenzang : Domine non sum dignus ( Anton Ponten )

    2de tussenzang : Victimae Paschali Laudes van Peter Benoit ( solo : L-B Giot + 3-stemmig mannenkoor ) ( B )

    Acclamatie Evangelie : Alleluia van Kanunnik Michael Georg Haller

    Voorbeden : Ubi Caritas ( tweestemming en samenzang ) van Taizé

    Offerande : Panis Angelicus (solo : bariton Léon-Bernard Giot + koor in canon) van César Auguste Franck ( B )

    Sanctus en Benedictus : Missa in honorem Beatae Mariae Immaculatae van Fernand Mawet ( B )

    Acclamatie Consecratie : Heer Jezus (ZJ 8 b ) U lof komt de lof toe

    Onze Vader : Our Father ( The Lord's Prayer : Albert Hay Malotte USA ) solist : Léon-Bernard Giot ( B )

    Agnus Dei : Missa in honorem Beatae Mariae Immaculatae van Fernand Mawet ( B )

    Communielied : blij orgelspel Slotlied : Tu es sacerdos van de Gentse kanunnik Aloïs de Smet

    Na de mis : Klokke Roelandlied ( Officiële hymne van de Stad Gent ) ( 1 strofe : samenzang )

    Nieuwe zingende leden steeds welkom ! 

    23-08-2016, 00:00 geschreven door Léon-Bernard Giot

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 11/11-17/11 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 22/08-28/08 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Internationale Zang- en Ademhalingsschool voor sprekers, zangers en blazers
  • Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek
  • Koninklijk Parochiaal Mannenkoor Singhet Scone Gent
  • Boog Nederland
  • World Voice Day
  • World Voice Day België
  • Vocalweb
  • International Federation for Choral Music
  • Kunstenpunt Muziek
  • Starnews.be

    Welkom ! Zangers, zangeressen, sponsors, donateurs, mecenassen, podiumbouwers, kaartenverkopers, affichendragers, flyerverdelers, e.a. mogen steeds contact opnemen ! Wij weten niet waar jullie vertoeven... neem zelf het initiatief en kom er bij !

    Rondvraag / Poll
    Moet muziek in het algemeen, en zang in het bijzonder een plichtvak worden op school ?
    Neen
    Ja, vanaf de kleuterklas
    Ja, vanaf het 1ste leerjaar
    Ja, vanaf de laatste leerjaren ( 5 en 6 )
    Ja, vanaf het 1ste middelbaar
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!