Opera - Operette - Lied - Filmmuziek - Zang - Koor
17-04-2018
24ste Internationale Opera-Artiestenmis
Uniek Internationaal evenement waarbij de mis wordt opgeluisterd door artiesten : koor, orkest en solisten. Messa di Gloria van Puccini + werken van Opera- componisten e.a. Koor en Orkest Zanglust Tielt o.l.v. Bart Snauwaert. Solisten : Timothy Veryser en Erwin Muller. Dit is een organisatie van De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw. ( V.L.K. ) ( Les Amis de l'Art Lyrique ) Met dank aan onze sponsors, donatoren, en De Stad Gent voor alle financiële en materiële hulp. Wij zijn steedsop zoek naar helpende handen, zowel voor de administratie, ledenwerving, fondsenwerving, het vervoer, als voor het bouwen van podia.
Ter info en ter herinnering ( zoals in ons magazine ) : Lidmaatschap V.L.K. De Vrienden van de Lyrische Kunst : 15 Euro als gewoon lid, 30 Euro als erelid, 60 Euro als steunend lid, 100 Euro als beschermend lid, vanaf 250 Euro per jaar krijgt men de titel van mecenas, ( al dan niet op naam ) met bijhorend attest op aanvraag. Sponsoring en adverteerders welkom ( wij bezorgen steeds een fiscaal attest ). Één enkele rekening : BE84 0010 7553 2259 VLK vzw Gent.
Plechtige Nationale Herdenking van de Politieke Gevangenen, georganiseerd door de Nationale confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden van België ( NCPGR - CNPPA ) met de medewerking van War Heritage Institute, S E R V I O, Koninklijke Nationale Strijdersbond ( NSB ), Vrienden van Fort Breendonk, bariton Léon-Bernard Giot uit Melle. Deze plechtige herdenking zal bijgewoond worden door de vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, die zelf niet kon komen wegens een reis naar New York. De plechtigheid zal ongeveer anderhalf uur duren. Speeches, a capella zang, bloemenhulde, eresaluut en vaderlands lied zullen elkaar aanvullen in zeer serene sfeer van herdenken, van nooit meer oorlog, van gedenken om nooit te vergeten, als verwittiging naar de toekomst toe, en vooral als dank voor de zovelen die hun leven gaven voor onze huidige vrijheden... Om deze ceremonie luister bij te zetten werde de Melse bariton Léon-Bernard Giot aangezocht om hier het Moorsoldatenlied en het Partizanenlied a capella te komen zingen. Velen kennen de echte geschiedenis achter het Moorsoldatenlied nog niet : de politieke gevangenen ( ook Duitsers die niet akkoord gingen met het regime ) werden in kampen ondergebracht tegen de grens met Nederland alwaar zij dwangarbeid moesten verrichten in de meest mensonterende omstandigheden. Elke dag trokken zij met groene politie-uniformen, met klompen, en een spade in de venen om er te graven. Elke dag opnieuw zongen zij dit lied, alhoewel verboden... zelfs de Duitse soldaten die daar moesten toeicht houden zongen mee alsof het ook hun lied was... quod non ! Iedereen is er van harte welkom. U kan deze info nog nalezen op onderstaande verschillende links :