Babbeles (beo.c@pandora.be
verzonden: 20/10/2008 13,51u
.........origineel bericht.........
&&&&&&&&&&&&
Voorgerecht: Rapensoep.
Ingrediënten: 3l water, 2 blokjes groentebouillon, 1/2 kg aardappelen, 2 ajuinen, 1 selder, 4 rapen, tijm, laurier en marjolein, peper en zout.
Bereidingswijze: ajuin aanstoven, water en bouillonblokjes bijvoegen, fijngesneden groenten toevoegen, alsook de kruiden. Laten gaarkoken. Je kunt de soep zo eten of je kan ze ook mixen. Smakelijk! -----------------------------------------------------------------------------------------------------
&&&&&&&&&&&
Hoofdgerecht: Rog met botersaus en aardappelpuree.
Voedingswaarde Rog is een magere vissoort (85 kcal/100g) die rijk is aan eiwitten (20,7 g/100 g), vitamine A en mineralen (vooral kalium en fosfor).
Ingrediënten: puree: - 1kg aardappelen, melk, 1 eidooier, 50 gr boter, peper, zout en muskaat. rog: - 1/2 kg rog, 70 gr boter, peper en zout.
Bereidingswijze: kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer, kluts de eidooier door een tas melk en voeg toe, roer er de boter mee onder en kruid naar smaak. Laat de in stukken gesneden rog in gezouten water gaarkoken. Laten uitdruipen en opdienen bij de puree met de gesmolten boter. Smakelijk! -----------------------------------------------------------------------------------------------------
&&&&&&&&&&&
Dessert: Appelen met honing en cider.
Ingrediënten: 6 appelen (renetten), 6 koffielepels honing, 175 gr boter, 1/4 l zachte cider.
Bereidingswijze: de appelen schillen en klokhuizen verwijderen, plaats ze dan in een flink beboterde vuurvaste schotel, de holten in de appels opvullen met 1 kl honing en een nootje boter, ze besprenkelen met de cider en +/- 40 min. bij 150° in de oven laten gaar stoven. Warm of lauw serveren. Smakelijk!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
babbeles
|