Inhoud blog
  • Uitslag 16e bekermatch van 18 april 2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn homepage
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senior1
    blog.seniorennet.be/senior1
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Groetjes uit het zonnige Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Indivueel klassement na 17e speeldagen
  • UNIE BELGISCHE POOLCLUBS

    Om poolbiljart te spelen moet ge bij de UBP zijn
    17-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    U.B.P.

    ARBITRAGE REGLEMENTEN

    Art.  1

    Alleen de scheidsrechter leidt een wedstrijd, met uitsluiting van eender welke andere persoon. De spelers hebben alleen het recht tussenbeide te komen wanneer het gaat om een geval van toepassing van de reglementen voor toezicht op het leggen of herspotten van de ballen.

    Art.  2

    De scheidsrechter spreekt luid, klaar en duidelijk.

    a)       Na de break, zal de scheidsrechter steeds klaar en duidelijk de gepotte kleur vermelden ofwel,  indien er geen gekleurde bal gepot werd, “ vrije keuze” geven.

    b)      De scheidsrechter zal steeds het nummer van de pocket herhalen welke hem door de speler mondeling werd medegedeeld.

    c)       De scheidsrechter moet steeds na de opzet het verworven kleur aan de betrokkenen speler mededelen.

     

    Art.  3

    ·         De scheidsrechter  verwittigt de spelers ervan als de bal vastligt.

    ·         Alleen de scheidsrechter mag de ballen tijdens het spel aanraken om ze, indien nodig, op de aangeduide plaatsen te leggen, te reinigen of om de speelbal na een begane fout in de hand van de speler te geven.

    ·         Alvorens de bal weg te nemen om te reinigen, dient de plaats van de bal nauwkeurig aangeduid te worden. Hiervoor MOET het speciaal daarvoor dienend hulpstuk gebruikt worden, Om moeilijkheden te vermijden.

     

    Art.  4

    De scheidsrechter moet op ieder ogenblik het aantekenbord en het wedstrijdblad op de juistheid van de aangepaste resultaten controleren. De scheidsrechter MOET, voor zover het mogelijk is, ALTIJD ZELF het wedstrijdblad invullen.

    Art.  5

    ·         De scheidsrechter moet erop letten dat de bal juist terug geplaatst wordt en dat de speler op de juiste kleur verder speelt.

    ·         De scheidsrechter mag pas verder laten spelen wanneer alle ballen volledig stilliggen. Hij mag ook DAN de tegenstrever laten beginnen aan zijn spel in zover dit mogelijk is.

    ·         Een speler heeft het recht te vragen waarom de beurt overgaat en er een fout toegekend wordt. De scheidsrechter MOET dan de juiste termen van de fout opgeven en ook de reden waarom hij een fout toekent. De verwijzing naar het reglement met art. Nr. is hierbij noodzakelijk.

    Art.  6

    ·         De scheidsrechter mag in GEEN  enkel geval de speler ervan verwittigen dat hij een fout zal begaan OOK indien hij een verkeerd kleur NOMINEERT of GEBRUIKT.

    ·         De aan de beurt zijnde of komende speler heeft ten allen tijde het recht om te vragen aan de scheidsrechter op welke kleur hij speelt of moet spelen.

    Art.  7

    ·         In geval van twijfel aan een scheidsrechtelijke beslissing, heeft elke speler het recht om eenmaal te vragen de zaak opnieuw te onderzoeken, daarna is de uitspraak definitief.

    ·         De scheidsrechter MOET ALTIJD aan dit verzoek voldoen.

    BELANGRIJK : de scheidsrechter is evenwel vrij een zaak te onderzoeken.

    Art.  8

    ·         De scheidsrechtelijke beslissingen zijn onherroepelijk voor kwesties van feitelijke aard ( menselijke vergissing. De kwesties die slaan op de reglementen vormen hierop een UITZONDERING.

    ·         Iedere betwisting omtrent de toepassing van de reglementen moet onmiddellijk bij het gebeuren van de fout op discrete wijze aan de scheidsrechter kenbaar gemaakt worden. Indien die hieraan GEEN gevolg geeft, mag men na het beëindigen van de wedstrijd schriftelijk klacht neerleggen met een nota op het wedstrijdblad en daarna gericht aan de U.B.P.

    BELANGERIJKE OPMERKING:

    Deze klacht moet onmiddellijk door de wedstrijdleiding onderzocht worden. Indien de gebeurde vergissing de uitslag KON beëinvloeden. MOET de wedstrijdleiding de klacht overmaken aan de U.B.P. Onder wedstrijdleiding wordt verstaan: de ploegverantwoordelijken en de scheidsrechter. Deze verantwoordelijken worden vooral mondeling medegedeeld.

    Art; 9

    ·         De scheidsrechter dient erover Te waken dat de spelers zich KORREKT en SPORTIEF gedragen. Ook dient hij erover Te waken dat de spelers geen beweging maken die de tegenstrever kunnen hinderen.

    ·         DE SPELER DIE NIET aan de beurt is, MOET zich, op de zijn aangeduide plaats, gaan neerzetten of ervoor staan.

     

    Art.  10

    Alle uitzonderlijke gevallen, die ook niet voorzien zijn in het reglement, worden rechtsgeldig en onherroepelijk door de beslissing van de scheidsrechter.

    Art.  11

    ·         Wanneer de stilte tijdens het spel niet Meer bewaard wordt, en de concentratie van de spelers hierdoor beëinvloed wordt, MOET de scheidsrechter de omstanders hierop wijzen. Indien de gewenste stilte daarna nog niet verkregen wordt, Kan de scheidsrechter het aan gang zijnde spel voor een bepaalde duur STILLEGGEN.

     

    Art.  12

    ·         Het is enkel en alleen de scheidsrechter die beslist of er onsportiviteit of oneerlijk spel gebeurt, waarna hij het toegestane reglement TOEPAST. Is zijn beslissing ONHERROEPELIJK.

    ·         LET WEL: DE SCHEIDSRECHTELIJKE BESLISSING IS TIJDENS HET SPEL TOEPASSELIJK EN NIET AANVECHTBAAR.

    Indien bepaalde partijen hiermede niet akkoord gaan, MOET er klacht ingediend worden.

    Art.  13

    ·         Een schriftelijke klacht moet vergezeld zijn (ingesloten) door vijfhonderd frank voor de administratie kosten. De partij die de klacht verliest zal dan ook instaan voor de administratie kosten.

     

    Art.  14

    ·         Aanvullende reglementen:

    ·         BELANGERIJKE OPMERKING:  de scheidsrechter dient na een fout steeds de speelbal van de tafel te nemen, en in DE HAND te geven, van de aan de beurt zijnde speler.

    ·         Iedere club mag over een onbeperkt aantal reserves beschikken. Deze spelers mogen bij IEDERE aangesloten ploeg van hun club opgesteld worden, ( behalve voor de bekerwedstrijden), maar nooit meer dan 1 maal per speelkalenderdag. Reservespelers kunnen, als ze op het wedstrijdblad ingevuld zijn, tijdens de wedstrijd ingeschoven worden volgens de volgorde op het wedstrijdformulier.

    ·         Indien de betrokken reservespeler ook niet aanwezig is, als de wedstrijd moet aanvangen, is dit een forfait score van 3 – 0.

    Het bestuur van de U.B.P is als volgt samengesteld:

    Voorzitter en publieke relaties                           :  VANDAMME  Noël

    Ondervoorzitter                                                                       :  BLANCKE Peggy

    Secretaris                                                                                  :  OOGHE Marina 

    Penningmeester                                    :  HUYGHEBAERT  Mauréén

    Werkend lid:  BOUTON  Bart

    KLACHT ADRES:

    VANDAMME Noël

    Langestraat  137

    8620    NIEUWPOORT

    ' 0474 / 45 71 34

    COMPETITIE EN BEKERREGLEMENTEN

    ·         Iedere club moet tenminste 2 vaste spellers aanstellen per ploeg.

    Men kan met minstens 3 en maximum 4 spelers deelnemen aan een competitie of bekerwedstrijd. De vaste spelers mogen alleen spelen voor de ploeg waarvoor zij getekend hebben.

    ·         Iedere ploeg moet minstens 1 vaste speler opstellen per competitiewedstrijd. Indien dit niet zo is, wordt eerst een 3 – 0 individueel en dan een 27 – 0 voor de ploeg toegekend aan de tegenpartij.

    ·         De competitie en bekerwedstrijden vangen steeds aan ten laatste om 20.30 uur. Voor 20.15 uur moet er steeds 1 speler aanwezig zijn om het wedstrijdblad in te vullen en met de wedstrijd op tijd te kunnen aanvangen. Na aanvang van de wedstrijd kan het wedstrijdblad niet meer ingevuld worden. ( Uitzondering voor het lidnummer ).

    ·         De lidkaarten moeten steeds gevraagd worden ter controle. Indien deze niet aanwezig zijn zal de betrokkene speler niet mogen starten, en zal hij verliezen met forfait cijfers. De betrokkene speler zal dan ook persoonlijk beboet worden met € 2,50 per match waarvoor hij werd ingeschreven. Deze boetes zullen door de bond aan de club verrekend worden.

    ·         De ploeg dewelke voor 20.30 uur niet aanwezig is met tenminste 1 speler om de wedstrijd aan te vangen, krijgt een forfait score van 3 – 0 voor de eerste ingeschreven match. Indien er om 21.00 uur nog steeds geen  spelers aanwezig zijn, wordt een algemene forfait van 27 – 0 toegekend aan de tegenpartij.

    ·         De onderlinge matchen ingevuld op het wedstrijdformulier, moeten steeds in volgorde gespeeld worden, zoals ingevuld op het wedstrijdformulier. ( Tenzij gezamenlijk anders overeen gekomen wordt)

    ·         Iedere club mag over een onbeperkt aantal reserves beschikken. Deze spelers mogen bij iedere aangesloten ploeg van hun club opgesteld worden, MAAR NOOIT MEER DAN 1 MAAL PER SPEELKALENDERDAG. Reservespelers kunnen, als ze op het wedstrijdblad ingevuld zijn, tijdens de wedstrijd ingeschoven worden volgens volgorde op het wedstrijdformulier. Hij neemt de plaats in van de speler die was ingevuld op het wedstrijdformulier, en vervalt de plaats van de ingeschrevene speler voor zijn volgende wedstrijden. Indien de betrokken reservespeler ook niet aanwezig is, als de wedstrijd moet aanvangen is dit een forfaitscore van 3 – 0. als deze reserve voor zijn volgende match nog niet aanwezig is, krijgt deze speler een algemene forfait, voor de matchen waarvoor hij ingevuld was op het wedstrijdformulier (naargelang het aantal matchen)

    ·         Om een competitie vervalsing tegen te gaan, zullen in geen geval nog nieuwe spelers mogen ingeschreven worden vanaf de laatste 5 speeldagen van het einde van de competitie, om zich zo nog te kunnen versterken. Dit geld voor alle deelnemende ploegen. Uitzonderingen zijn mogelijk, na overleg met het bestuur van de U.B.P. deze uitzonderingen zijn echter niet van toepassing voor de 5 best geklasseerde ploegen.

    ·         De laatste 2 wedstrijden kunnen en mogen niet meer worden uitgesteld, en dienen allemaal op dezelfde dag en uur aan te vangen. Van deze regel wordt niet afgeweken, en kunnen ook niet voordien gespeeld worden.

    ·         De speeltafel moet voorzien zijn van een optimale verlichting die op ongeveer ± 80 cm van de tafel moet hangen, er mag geen schaduw meer waarneembaar zijn op de tafel.

    ·         De pockets moeten vastgehecht zijn zoals voorzien in het reglement.

    ·         Indien dit niet het geval is zal de tegenstrever winnen met forfait cijfers ( geen uitzonderingen ).

    AANVULLENDE BEKERREGLEMENTEN.

    1.                  Om te mogen deelnemen aan de bekerwedstrijden moet een speler 3 competitie speeldagen hebben gespeeld, en dit voor 1 januari.

    2.                  Het klassement wordt opgeteld als volgt : Het meest gewonnen frames, indien gelijk tellen het minst verloren frames, indien nog gelijk, de meest gewonnen frames op verplaatsing, indien er nog een gelijke stand is telt het onderling resultaat.

    3.                  De ploeg met het meest aantal gewonnen frames. Zal de volgende ronde eerst op verplaatsing spelen.

    4.                  Een ploeg die tijdens de bekermatchen een forfait geeft zal onmiddellijk geweerd worden om nog deel te nemen aan de bekerwedstrijden

     

    Het bestuur.



     

     

     

     

     

     

     

     

     

    .

     

     

     

     

     

     

        

    17-11-2005 om 00:00 geschreven door Noël Vandamme

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie Zijn Wij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  
    De U.B.P. ( UNIE BELGISCHE POOLCLUBS )
    Is een vereniging die zich enkel bezig houd met het spelen van  poolbiljart in competitie verband en het spelen van bekermatchen. Een speelseizoen begint vanaf de 1ste  vrijdag in de maand september tot ongeveer halfweg de maand juni.  Om te kunnen deelnemen aan de bekermatchen moeten de spelers drie (3) competitie avonden hebben meegespeeld en dit voor 1 januari van het lopend seizoen.
    Wij bestaan reeds 12 jaar en kunnen spreken van een goede verstandhouding tussen alle deelnemende ploegen en de spelers in het bijzonder. Volgens de gegevens zijn wij een van de beste verenigingen uit de streek, dit mag zeker onderstreept worden.
    Wat het zeker interessant maakt is de onderlinge strijd voor het individueel klassement, daar word er gespeeld op het scherp van de snee met als resultaat dat er zeer mooie duels worden uitgevochten op de pooltafels.
    Het bestuur bestaat momenteel uit vier personen.
    Indien er interesse mocht zijn om deel te nemen in de toekomst gelieve zich te wenden tot één van de bestuursleden

    05-11-2005 om 00:00 geschreven door Noël Vandamme

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/noel_4951

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.

     


    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    05-11-2005 om 00:00 geschreven door Noël Vandamme

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 14/11-20/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!