NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Waarom je maar beter niet samen met je huisdier slaapt
 • Gezellig weekend
 • Is dit de reden waarom je hond niet naar je luistert?
 • Herinneringen
 • Wat wij kunnen leren van de eetgewoonten van katten
 • De Engelse bulldog sterft uit, maar niemand wil de oplossing
 • Zielen
 • Belgen spenderen 1,3 miljard euro aan huisdieren
 • Na zes jaar in een stal werd deze loebas eindelijk bevrijd
 • Vastgehouden
 • Dit is de verrassende reden waarom je hond zich misdraagt
 • 'Pornohond' nieuwe collega Amerikaanse politie
 • Some one
 • Beestachtige luxe voor troetels in Weens verblijf
 • Is je labrador te dik? Daar kan hij misschien niets aan doen
 • Leven
 • Waarom je hond zo blij is als je 's avonds thuiskomt
 • Drinkt jouw kat een beetje vreemd? Daar is een reden voor
 • Dieren
 • Zou jij je hond in een locker parkeren om te gaan winkelen?
 • Zo zorg je voor je huisdier in deze hitte
 • Catastrofe
 • Brussels gewest verplicht identificatie en inschrijven van alle katten
 • Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen
 • Drie woorden

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je maar beter niet samen met je huisdier slaapt

  Met je huisdier in bed knuffelen: het mag dan wel gezellig zijn, het houdt ook gevaren voor je gezondheid in. Je kan er immers oogproblemen door krijgen.

  Zelfs wie niet allergisch is aan huisdieren, kan last krijgen van jeukende, gezwollen rode ogen. Vooral als je je kat of hond toelaat in bed loop je gevaar op problemen. Er bestaat immers zoiets als demodex, een soort mijten die leven rond de ogen van je dier. En die oogmijten zijn overdraagbaar van dier naar mens als je niet oplet.

  Demodex houden niet van licht, dus worden net actief in het donker. Ze gedijen het best op haarfollikels die wat vochtig zijn. Met andere woorden: je wimpers zijn de perfecte kweekvijver voor de minieme parasieten. 's Nachts kunnen ze dus via je beddengoed van je huisdier richting jouw ogen kruipen.

  Eens de mijten zich in je wimpers bevinden, zijn ze moeilijk weg te krijgen. Op korte termijn blijven de klachten beperkt tot jeuk en zwellingen, maar op lange termijn kan het probleem leiden tot permanente schade. In de ergste gevallen krijg je erg droge ogen en een wazig zicht. 

  Wie denkt dat de demodex zeldzaam zijn, heeft het helaas mis: recent onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 80 procent van de dierenliefhebbers de beestjes in zijn wimpers heeft zitten. Mogen jouw huisdieren op je bed liggen? Dan is het verstandig om je ogen eens te laten nakijken door een oogarts.


  » Reageer (13)
  21-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig weekend
  Iedereen een fijn en gezellig herfstweekend
  Veel liefs en groetjes

  » Reageer (23)
  19-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de reden waarom je hond niet naar je luistert?

  Zijn er dagen waarop je hond echt niet naar je wil luisteren? Dan is de kans groot dat je huisdier voelt dat je overstuur bent, wat het beestje onzeker maakt. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat je stemming een grote invloed heeft op het gedrag van honden.

  Psychologen Ross Flom en Peggy Gartman aan de universteit van Brigham Young lieten honden en hun baasjes een reeks experimenten uitvoeren. De proefpersonen gaven een bevel aan de honden door in een richting te wijzen. 

  De ene keer zeiden ze tijdens dat bevel met een hoog stemmetje: "Wow, dat is geweldig". De andere keer zeiden ze op een lage toon: "Dat is vreselijk". De onderzoekers ontdekten dat de honden goed reageerden op het geluidloos gebaar van de baasjes. Hetzelfde gold voor de positieve emotie. Maar als het gebaar gepaard ging met een negatieve emotie, reageerden de huisdieren trager en twijfelden ze meer. De honden deden er twee keer zo lang over om een bevel van een overstuur persoon op te volgen dan van een vrolijk of neutraal baasje. 

  Meelevende beestjes
  De conclusie van het onderzoek luidt dat honden die negatieve emoties aanvoelen zich daar op gaan concentreren. Dit leidt de aandacht af van de taak die ze opgelegd krijgen. Een boos baasje maakt de beestjes ook onzeker. Honden zijn erg meelevende dieren, ze willen weten wat hun eigenaars dwars zit. Om je volgende zet beter te kunnen inschatten, willen ze weten wat er in je omgaat. Het gevolg: de hond verstijft en reageert trager.

  Als je je negatieve emoties niet onder controle kunt krijgen, is het beter om even geen bevelen aan je favoriete viervoeter te geven. Neem een pauze en wacht tot je je beter voelt.


  » Reageer (18)
  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen
  Herinneringen zijn trouwer dan vrienden,
  ze zoeken ons op als we rillen van de eenzaamheid

  » Reageer (16)
  12-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij kunnen leren van de eetgewoonten van katten

  Katten hebben hun eigen willetje, en dat is op vlak van eten niet anders. Haalt jouw kat ook de neus op voor bepaalde voedingsmiddelen? Dan heeft dat eigenlijk een heel goede reden, zo schrijft een nieuwe studie.

  Niet de geur, smaak of textuur van eten maakt dat katten hun arrogante neusje ophalen, wel hoe voedzaam de voorgeschotelde maaltijd is. Dat ontdekte onderzoekers van het Verenigd Koninkrijk en Australië in een nieuwe studie. Poezen gaan volgens deze wetenschappers op zoek naar een goede balans tussen vetten en eiwitten, onafhankelijk van de smaak van het eten. Zo zorgen ze er zelf voor dat ze de juiste, gezonde voedingsmiddelen opnemen. 

  Vis of appelsien? 
  Tijdens hun experiment schotelden de onderzoekers katten gedurende enkele weken verschillende smaken van voedsel voor. Ze kozen bewust voor enkele katvriendelijke dingen zoals konijn of vis, en andere voedingsmiddelen met een smaak waar katten een hekel aan hebben: appelsien. Aanvankelijk kozen de katten voor het konijn en de vis, maar die voorkeur veranderde na een tijd.

  Slimme keuzes
  "Eerst kozen de katten op basis van smaak, maar door te 'leren' over de  voedzaamheid van bepaalde voedingsmiddelen, kozen de diertjes voor het eten dat hen een goede balans van vetten en eiwitten zou geven, onafhankelijk van de smaak," zegt hoofdonderzoeker Adian Hewson-Hughes. Ze aten ook 'snoepjes' tussendoor, maar over het algemeen keken de katten erop toe dat ze genoeg macronutriënten (eiwitten, vet en koolhydraten) binnen kregen. Ook al moesten ze daarvoor iets eten dat naar appelsien smaakt. Katten zijn met andere woorden geboren diëtisten. Daar kunnen wij nog iets van leren.


  » Reageer (26)
  10-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Engelse bulldog sterft uit, maar niemand wil de oplossing

  Hij is net zo Engels als het slappe bier, de bobby en de fish and chips: de bulldog. Maar dit nationale symbool dreigt te verdwijnen nu de Engelse hondensoort is doorgefokt.

  De enige manier om de Engelse bulldog te redden is door deze te kruisen met een Amerikaans ras, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit in Californië. De bulldog werd oorspronkelijk gefokt als vechthond, maar Engelsen roemen hem vooral om zijn vasthoudende karakter.

  Korte pootjes
  De honden met korte pootjes kampen nu met gezondheidsproblemen zoals huidallergieën en een smal bekken. Door zijn terugliggende neus lijdt hij aan ademhalingsproblemen - vroeger was die neus juist een voordeel omdat deze hem in staat stelde adem te halen zonder de tegenstander los te laten.

  Volgens fokker Märia Konings van Happy Bulls uit Sprundel mankeert de Engelse bulldog echter niks. "Die platte neus is allang teruggefokt en hij is ook niet meer zo zwaar. Alsjeblieft, kruis hem niet," smeekt ze. "Nu durf ik met een gerust hart een baby te zetten bij een Engelse bulldog, zó lief is hij, maar als hij straks is gekruist met een Amerikaans ras weet ik niet of hij nog te vertrouwen is."


  » Reageer (19)
  05-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zielen
  Niet alle zielen hebben dezelfde aanleg voor geluk.
  Zoals niet alle gronden dezelfde oogst hebben

  » Reageer (30)
  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen spenderen 1,3 miljard euro aan huisdieren

  Belgische gezinnen hebben in 2014 1,3 miljard euro uitgegeven aan hun huisdieren, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het meeste geld gaat naar dierenvoeding.

  Gemiddeld gaat 0,8 procent van de uitgaven van de Belgische gezinnen naar huisdieren. De cijfers zijn wel inclusief de gezinnen die geen huisdieren bezitten. Voor Waalse gezinnen zijn huisdieren een relatief grotere uitgavenpost (0,9 procent van hun budget) dan voor Vlaamse (0,7 procent) en Brusselse gezinnen (0,5 procent).

  De grootste uitgavenpost is voeding (55,9 procent), gevolgd door uitgaven aan de dierenarts (23,2 procent), allerlei artikelen voor huisdieren (10,5 procent) en uitgaven aan dierenpensions en verzorging van dieren (6,3 procent). De aankoop van huisdieren weegt het minst zwaar door in de totale kostprijs van huisdieren (4,1 procent).

  Overigens blijven katten en honden de populairste huisdieren. In 2014 hadden de Belgische gezinnen samen 1,5 miljoen honden en 2,2 miljoen katten. In Wallonië bezit 1 op de 3 huishoudens minstens 1 kat, en iets meer dan 3 op de 10 huishoudens houden 1 of meer honden. In Vlaanderen houdt 1 op de 5 huishoudens minstens 1 hond en iets meer dan 1 op de 4 minstens 1 kat. Slechts iets meer dan 7 procent van de Brusselse huishoudens bezit minstens 1 hond, bijna 18 procent minstens 1 kat.


  » Reageer (12)
  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na zes jaar in een stal werd deze loebas eindelijk bevrijd

  Zes jaar lang werd Lazarus de hond opgesloten in een modderige stal ergens in Nashville (Tennessee). Hij kreeg water en voedsel, maar dat was het dan ook. Een uitzichtloos bestaan, waar vorige week gelukkig een einde aan kwam.

  Jarenlang werd zijn leven herleid tot de kleine stal waar zijn eigenaars hem in opsloten. Hij werd nooit gekamd of geschoren, laat staan dat er met hem gewandeld werd. Na al die jaren was zijn vacht gegroeid tot een klittende massa van meer dan 15 kilogram, die voortdurend aan zijn huid trok. De hond had constant pijn, en kon met moeite staan of lopen.

  De arme hond werd uiteindelijk gevonden door een koppel, aan wie gevraagd werd om de hond eten te geven. De twee zagen in afgrijzen hoe Lazarus moest leven, en stelden alles in het werk om de hond daar weg te halen. De eigenaar, die het duidelijk weinig kon schelen, stond algauw alle rechten op het dier af. Lazarus werd daarna snel naar het opvangcentrum Big Fluffy Dog Rescue gebracht.

  Enorme hitte
  Daar begrijpen ze nog altijd niet hoe Lazarus al die tijd kon overleven. "De grootte van zijn vacht kan je vergelijken met een dikke winterjas. Stel je voor dat je daarmee rondloopt in Madrid. In juli." De enige optie was om de hond volledig kaal te scheren, wat al snel gebeurde. Onder de dikke vacht bleek Lazarus een resem gezondheidsproblemen te hebben overgehouden aan zijn verblijf in de stal. Hij had een gebroken staart, huidirritaties, oorproblemen en een paar kleine tumoren. Daarnaast was de hond vergeten hoe hij normaal moest stappen en was hij sociaal helemaal in zichzelf gekeerd.

  Maar sinds hij bevrijd werd van zijn enorme vacht, gaat Lazarus met grote sprongen vooruit. Hij voelt zich stukken beter en leert weer omgaan met de wereld. "Zijn ogen worden een stuk helderder, hij herkent affectie en kan stabieler lopen. Hij is snel onder de indruk, dus we doen alles aan zijn tempo", klinkt het. "Maar het is een lieve, dankbare pup die graag een dekentje heeft." De hond is nog lang niet klaar voor adoptie, maar eens het zover is, zal de organisatie alles in het werk stellen om een geschikt gezin te vinden. "Hij voelt zich niet zo comfortabel met alles wat modern is, en we laten het van hem afhangen wanneer hij er klaar voor is."


  » Reageer (30)
  26-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastgehouden
  Wat met geweld moet worden vastgehouden,
  is niet blijvend.
  Wat van harte wordt vastgehouden,
  blijft bestendig

  » Reageer (29)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

     Bekijk ook eens:   http://blog.seniorennet.be/welenwee/
  Gewoon op bovenstaande link klikken

     Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Laat je een berichtje na
 • fijne week Ria
 • Zo Slovenska ti krásny den praje
 • Dag Ria ik wens jou nog een gezellig avond liefs van Suz
 • Omlouvám se
 • Nog een leuke avond toegewenst Ria

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina
  Onze kampioen teven


  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Trudy(nl)
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Lieve
 • Kvetka
 • Helena

  Mijn favorieten
 • ornitogalen
 • petros
 • Renate
 • steffie
 • Marta
 • j&f
 • wel en wee
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Mandy
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Jacqueline

  Mijn favorieten
 • Gentiel
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Anita
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Betka
 • Gerry
 • Steffie
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Steve
 • jirka40
 • Aszila

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • majka
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Jana
 • seniorennet
 • karin en gina spitshonden
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Monik
 • Alice
 • Iveta64
 • Stefan
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  3979
  blog.seniorennet.be/3979

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!