NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed
 • Toeval
 • Fijn weekend
 • Hond verloor poot bij militaire operatie in Afghanistan. Nu krijgt Lucca hoogste onderscheiding
 • Honden vaak fout geregistreerd:
 • Prettig weekend
 • Vogels
 • Waarom uw poes u kopjes geeft (en andere inzichten in de kattenpsyche)
 • Koddige hond met tandproblemen krijgt een beugeltje
 • Huisdieren op een vleesloos dieet: is dat wel slim?
 • Geschenk
 • Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen
 • Hond of kat? De wetenschap verklaart wie het meest van je houdt
 • Leeftijd
 • Zie hoe angstige en eenzame pitbull voor het eerst liefde krijgt
 • Dit is waarom honden hun kop schuinhouden
 • Wensen
 • Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters
 • Inwoners Russische stad willen kat als burgemeester
 • Verhaal
 • 1 op 3 gecontroleerde honden- en kattenkwekers in overtreding
 • Activisten in China bevrijden duizenden gestolen katten bestemd voor restaurants
 • Iedereen
 • Stoere stationskat heeft een echte job en is nu zelfs gepromoveerd
 • Hij heeft nooit geweten hoeveel levens hij redde

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Bedankt Nikki

   

  Bedankt Etienne


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt lieve miryam


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Eddy

  Bedankt Joyce

  Bedankt Martine

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
   
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed

  Brigit, een kat uit de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton, heeft een bizarre voorliefde voor mannenondergoed. De zes jaar oude kat heeft op twee maanden tijd elf onderbroeken en meer dan 50 paar sokken mee naar huis gebracht. Waar het dier de spullen vindt, is voor haar baasje een raadsel.

  "Elke ochtend worden we wakker en vinden we meer," schrijft haar baasje Sarah Nathan op Facebook. "Ik heb een briefje in elke brievenbus in de straat gestopt. Iemand moet deze spullen missen." 

  Nathan, die vermoedt dat het ondergoed van een of meerdere buren is, vertelde aan een lokale krant dat Brigit in het verleden al verschillende keren betrapt werd op diefstal, maar sinds ze zes maanden geleden naar hun nieuwe woning verhuisden, leek de kat zich te herpakken. Tot twee maanden geleden.

  "Het is allemaal mannenondergoed," zegt Nathan. "Het is heel erg raar. Ze heeft een heel specifieke smaak. "In onze vorige woning bracht ze een beetje vanalles mee naar huis. Mannondergoed, vrouwenondergoed, kleren, ze bracht zelfs een hockeyscheenbeschermer en een sweater mee." Maar nu heeft Brigit duidelijk een voorkeur voor mannenondergoed ontwikkeld. 

  Na een nachtje op rooftocht legt ze de gestolen goederen aan het voeteinde van het bed van haar baasje. De kat blijkt er ook altijd naar te streven om beide sokken van een paar te verzamelen. "Een zal aan de voordeur liggen en een aan de achterdeur, dus ze is duidelijk teruggekeerd om de bijpassende sok te vinden," aldus de eigenares. "Ze voelen alsof ze van een wasdraad komen, ze hebben dat ruwe gevoel." 

  Nathan, die binnenkort verhuist naar het platteland, hoopt dat Brigit daar een andere hobby vindt. Maar vooraleer ze gaan, hoopt ze het ondergoed terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. "Ik voel me er zo slecht over. Iemand spendeert een fortuin aan ondergoed."


  » Reageer (1)
  30-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeval
  Ieder mens heeft een bestemming en
  het toeval helpt mee om die te bereiken.

  » Reageer (12)
  27-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
  Geniet van jullie weekend en van alles wat je gaat doen.
  Veel groetjes

  » Reageer (27)
  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond verloor poot bij militaire operatie in Afghanistan. Nu krijgt Lucca hoogste onderscheiding

  Ze redde het leven van duizenden Amerikaanse militairen door bermbommen tijdig op te sporen in Afghanistan en Irak. Bij een missie verloor Lucca haar linkervoorpoot. Nu heeft de heldhaftige hond de hoogste onderscheiding voor dieren gekregen in Groot-Brittannië, de 'Dickin Medal'.

  De twaalfjarige Lucca voltooide 400 missies tijdens de zes jaar dat ze 'in dienst' was bij het Amerikaanse leger. Ze beschermde de militairen tegen bermbommen en boobytraps. Ze deed dat zo vakkundig dat er geen enkele gewonde viel bij de patrouilles waarbij ze betrokken was. 


  Chris Willingham en Lucca samen tijdens een missie

  Militair Juan Rodriguez met Lucca tijdens haar herstel.

  In 2012 sloeg het noodlot dan toe toen een bom afging en de linkervoorpoot van Lucca moest geamputeerd worden. Daarna mocht de dappere hond genieten van een welverdiend pensioen bij het gezin van sergeant Christopher Willingham. Ondanks de handicap waarmee Lucca door het leven moet, weet ze zich toch goed te redden. Spelen lukt prima.

  De uitzonderlijke moed van het dier wordt nu beloond met de prestigieuze Dickin Medal, de hoogste Britse onderscheiding voor heldhaftige dieren. Speciaal voor de uitreiking is Lucca met sergeant Willingham naar Londen gereisd om de medaille in ontvangst te nemen.

  31 honden (inclusief Lucca), 32 WO2-postduiven, 3 paarden en 1 kat sleepten de prijs eerder al in de wacht sinds de introductie ervan in 1943. De erkenning van politiehond Diesel, die omkwam tijdens de raid op een appartement in Saint-Denis waar terroristen zich verscholen, vindt later dit jaar postuum plaats.

  Bekijk hieronder het ontroerende levensverhaal van Lucca.


  » Reageer (34)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden vaak fout geregistreerd:

  Nog te veel honden in Vlaanderen zijn niet of niet correct geregistreerd. Daardoor konden vorig jaar 1.107 honden, of 22 procent van alle verloren gelopen honden, niet herenigd worden met hun baasje. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vandaag. Hij roept hondeneigenaars op hun gegevens te checken in de centrale databank.

  Sinds 1998 moet elke hond in Vlaanderen gechipt en geïdentificeerd worden. De gegevens worden geregistreerd in de centrale databank dogID.

  Uit onderzoek van de Dienst Dierenwelzijn en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent blijkt echter dat 29 procent van alle honden niet correct geregistreerd is. Ofwel heeft de hond geen chip, ofwel is hij niet geregistreerd in de databank, ofwel zijn de gegevens onvolledig of onjuist, bijvoorbeeld omdat het gezin verhuisd is.

  Weyts roept alle hondeneigenaars op om de registratie van hun trouwe viervoeter na te kijken en indien nodig in orde te brengen. Dat kan opwww.dogid.be

  "Wie 100 procent correct geregistreerd is, kan 100 procent gerust zijn", zegt de Vlaams minister in een persbericht. "Een kleine moeite, die later veel dierenleed en menselijk hartzeer voorkomt."


  » Reageer (23)
  20-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend
  Heel fijn weekend voor iedereen,geniet ervan.
  Veel liefs en groetjes

  » Reageer (31)
  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels
  Voor vogels die niet al te goed kunnen vliegen
  zijn er lage takken

  » Reageer (36)
  16-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom uw poes u kopjes geeft (en andere inzichten in de kattenpsyche)

  Wie in Mechelen een kitten uit het asiel wil adopteren, is verplicht om er ineens twee in huis te halen. Een kitten alleen wordt later een sociaal gehandicapte kat, luidt de redenering. Dat klopt maar gedeeltelijk, zegt Tiny De Keuster, gedragsdierenarts en gastprofessor aan de UGent. "We mogen het sociale leven van onze kat niet vanuit een mensenbril bekijken."

  Tot zestien weken onthouden kittens alles wat ze leren, zegt de Mechelse dierenbescherming . Leren ze in die periode niet met andere katten spelen, dan zullen ze het nooit leren. Wilt u katten dus leren omgaan met andere dieren, dan doet u dat eenvoudigweg door twee kittens tegelijk in huis te halen.

  Maar het kattenbrein zit toch net iets ingewikkelder in elkaar, zegt Tiny De Keuster in Radio 1-programma 'De bende van Annemie', dat de gelegenheid te baat nam om in de wondere wereld van de kattenpsyche te duiken.

  Drie levensmotto's

  De redenering van de Mechelse dierenbescherming klinkt voor ons, mensen, inderdaad logisch. En kittens kunnen er wel degelijk van genieten om met elkaar te ravotten. "Maar naarmate ze opgroeien, zijn katten heel anders dan mensen en honden", zegt de gedragsdierenarts. 

  Katten houden er een totaal verschillend sociaal leven op na. Volgens De Keuster richten ze hun leven in volgens drie levensmotto's: "Ze houden niet van onbekenden, ze leven in een wereld van geuren, en katten zijn graag op hun eentje."

  De communicatieverwarring tussen mens en kat valt te verklaren door die drie leefregels. Als wij - of honden - bijvoorbeeld iemand nieuw ontmoeten, zullen we die begroeten. "Bij een kat zit het anders in elkaar", zegt De Keuster. "Een kat houdt niet van nieuwe ontmoetingen. Een vreemde kat is voor haar geen optie."

  Iets anders is het wanneer twee katten uit hetzelfde nest komen. "De kans dat ze maatjes worden en blijven is dan groter. Uit onderzoek blijkt dat katten uit hetzelfde nest later kunnen blijven samenleven. Al kan het ook dan nog misgaan, wanneer er bijvoorbeeld een baby of een hond bijkomt."

  Een belangrijke factor daarbij is de geurwereld waarin katten leven. Bekende geuren geven de kat een comfortabel gevoel. Dat verklaart ook waarom katten altijd hun eigen geur willen aanbrengen in hun vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld door u kopjes te komen geven.

  Ook ruziemaken gebeurt in de mysterieuze wereld van de kat helemaal anders. Waar mensen hun woede meestal uiten door te roepen, maken katten in stilte ruzie, door naar elkaar te staren of door hun geurmerk achter te laten, "als een soort post-it".

  LAT-relatie

  Ondanks die communicatieverschillen kunnen katten zich toch hechten aan mensen. Maar het blijft belangrijk signalen te leren kennen en een kat te benaderen vanuit haar eigen mentaliteit. "Katten zijn de uitvinders van de LAT-relatie", legt De Keuster uit. "Ze houden van korte sociale contacten. Ze komen wel even hallo zeggen, maar zijn graag een groot deel van de dag op hun eentje. Mensen nemen vaak een kat omdat ze ervan genieten het dier op hun schoot te nemen en te aaien. Maar dan houd je niet altijd rekening met het welzijn van je kat. Het is beter dat je het initiatief aan de kat laat."


  » Reageer (21)
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koddige hond met tandproblemen krijgt een beugeltje

  Jawel, ook honden kunnen een beugel krijgen. Deze pup bewijst dat het niet alleen een oplossing is voor zijn pijnlijke tandprobleempjes, maar ook dat zo'n beugeltje hem onweerstaanbaar schattig maakt. Foto's van Wesley en zijn tandtroubles gingen in geen tijd viraal.

  Wesley, een golden retriever pup uit het Amerikaanse Michigan, heeft last van zijn tandjes. De ambetante dingen groeien scheef, waardoor hij moeilijk kan eten en zijn mond niet volledig kan sluiten. De jonge viervoeter heeft ook pijn, en dus kon een trip naar de dokter niet uitblijven. Gelukkig is Jim Moore, de papa van baasje Molly, toevallig een expert in hondentandheelkunde. 

  Wesley kon het dus niet beter treffen en kreeg onlangs een schattige beugel aangemeten, die ervoor moet zorgen dat zijn tandjes weer comfortabel op hun plaats vallen. Dokter Moore geeft toe dat een hondenbeugel een nogal ongewone techniek is, maar dat het echt dieren van hun tandproblemen -en pijn kan afhelpen. 

  De kleine Wesley ziet er met zijn beugel zó schattig uit, dat de koddige foto's van hem met zijn beugeltje al meer dan 285.000 keer zijn gedeeld. Daar haalt elke hond graag zijn tandpastasmile voor boven! Wesley heeft helemaal geen last van de beugel en zal hem slechts enkele weken moeten dragen. Hopelijk zijn dan al zijn tandproblemen van de baan!


  » Reageer (31)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren op een vleesloos dieet: is dat wel slim?

  Met de voorstelling van een boek wordt de nieuwe editie van Dagen zonder vlees voorgesteld. Ook dit jaar engageren deelnemers zich om tijdens de vastenperiode veertig dagen lang minder vlees te eten, en zo een ecologische bijdrage te leveren. Vanuit ecologische overwegingen zetten ook steeds meer mensen hun huisdieren op een vegetarisch dieet. Maar is dat wel nodig, en hoe gezond is het voor uw trouwe viervoeter?

  Zowel voor katten als voor honden zijn vegetarische brokken zonder dierlijke eiwitten op de markt. Net als voor de mens vormen eiwitten voor dieren een essentieel onderdeel van hun voeding. In deze vegetarische alternatieven worden dierlijke eiwitten bijvoorbeeld vervangen door soja-eiwitten.

  Redelijk absurd, meent professor dierenvoedingsleer aan de UGent Myriam Hesta. "Strikt gezien is het mogelijk om dierenvoeding te maken op basis van plantaardige producten", zei ze in 'Hautekiet' op Radio 1. "Maar in soja-eiwitten ontbreken bepaalde essentiële aminozuren, waardoor supplementen nodig zijn. De fabrikant moet dus synthetische aminozuren toevoegen, zodanig dat aan die behoefte voldaan is."

  Hoe voedzaam zijn deze brokken?

  Het probleem stelt zich vooral bij katten. "In tegenstelling tot de hond is de kat een strikte carnivoor", aldus Hesta. "Dat betekent dat zij de mogelijkheid verloren is om bepaalde voedingstoffen, die van nature in hoge concentraties aanwezig zijn in zijn prooien, zelf aan te maken." De kat heeft daardoor een veel hogere eiwitbehoefte dan de hond en moet voedingstoffen als arachidonzuur en vitamine A via haar voeding opnemen.

  Daarnaast speelt ook dat huisdieren, en dan vooral katten, best kieskeurig kunnen zijn. Melanie Jacques van de organisatie EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) ondervond dat aan den lijve toen ze haar twee honden en zes katten op een vegetarisch dieet probeerde te zetten. "De katten bleken kieskeuriger en verteren de voeding niet allemaal even goed", klonk het in 'Hautekiet'. Haar katten zijn intussen weer overgeschakeld op vleesbrokken.

  Loont het desondanks de moeite om vegetarische voeding te proberen?

  Volgens Ruben Boonen, bioingenieur en adviseur van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen, is de ecologische voetafdruk van vleesetende honden en katten hoe dan ook vrij beperkt. "In verhouding met hun gewicht eten katten meer vlees dan honden, maar hun impact is kleiner omdat ze doorgaans kleiner zijn", zegt hij. "Een hond eet gemiddeld 75 gram dierlijke producten per dag. Een verschil met de menselijke vleesconsumptie is echter dat het hier meestal gaat om dierlijk afval."

  En dat is sowieso duurzamer, zegt ook Myriam Hesta. Voor wie toch aandacht wil schenken aan de voetafdruk van zijn dier, heeft ze enkele tips. "Doe niet mee aan overconsumptie, geef het dier meer droge dan natte voeding, en kijk naar de bron van het eiwit. Gaat het om dierlijke bijproducten, dan is de voeding duurzamer want dit zijn de delen die niet gebruikt worden voor humane consumptie."


  » Reageer (28)
  04-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
  Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen
  is een nieuwe dag om te leven

  » Reageer (27)
  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen

  We zien ze natuurlijk graag, die huisdieren van ons. Maar als de kat de zoveelste koffiemok achteloos tegen de grond smakt, dan hebben we eerder zin om er zelf mee te gooien. Waarom hebben katten de neiging om voorwerpen van tafels en kasten te stoten? Dierenarts Ellen Whiteley gunt ons een blik in het kattenbrein.

  Dat duwtje dat poezen zonder verpinken met hun poot tegen een voorwerp geven, kan je verklaren doordat de dieren het instinct hebben van een listig roofdier. "Katachtige jagers spelen eerst met hun prooi voor ze die opeten," legt dierenarts Ellen Whiteley uit. "Wanneer een kat duwt tegen een klein, rechtopstaand voorwerp met haar poot, doet ze eigenlijk hetzelfde. Het instinct zegt haar dat dit voorwerp wel eens een muis zou kunnen zijn."

  Op zoek naar een snack
  Bij katten kan er altijd wel een snackje in, en ze laten geen enkele mogelijkheid onbenut tot een lekker hapje. Daarom geven ze het voorwerp een duwtje, om even te controleren of het geen muis is. Blijkt het uiteindelijk jouw portefeuille of de afstandsbediening van de televisie te zijn, dan verliezen ze de interesse. "Als een kat daarenboven in de gaten krijgt dat jij alert wordt als zij iets op de grond gooit, zal ze het misschien met opzet doen om jouw aandacht te krijgen. Zeker als ze die dag nog geen brokjes heeft gekregen," zegt Whiteley. 

  Cadeautjes voor de kat
  Erachter komen waarom je kat dit frustrerend gedrag uitvoert, is het belangrijkste om er weer vanaf te geraken. Wil jouw poes haar jachtinstinct aanscherpen, geeft haar dan wat speeltjes waar ze op kan slaan, in bijten en krabben. Zo gaat ze in het beste geval niet op zoek naar andere voorwerpen om kapot te maken. In het andere geval geeft Dr. Whiteley nog één efficiënte tip mee: verwijder voorwerpen die je kat in de verleiding kunnen brengen. "Alles wat geen val van een meubel op de grond overleeft, en waar de kat bij kan, zet je beter op een andere plek."


  » Reageer (21)
  27-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond of kat? De wetenschap verklaart wie het meest van je houdt

  Honden houden vijf keer meer van de mens dan katten, dat heeft professor Paul Zak ontdekt dankzij een recente studie. De resultaten van zijn onderzoek aan de universiteit van Claremont kunnen voorgoed een einde maken aan discussies tussen honden- en kattenmensen.

  De resultaten van het onderzoek zullen aan bod komen in de documentaire voor BBC2 Cat vs Dog. Zak nam de bloedstalen van 10 katten en 10 honden voor en nadat ze met mensen hadden gespeeld. De professor controleerde de stalen vervolgens op het niveau van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. "Het is een chemische stof die hersenen produceren wanneer je om iemand geeft. Zoogdieren maken deze stof aan om een band te scheppen met hun jongen." 

  Honden én het knuffelhormoon
  Volgens Zak produceren we oxytocine ook wanneer we een positieve ervaring beleven, en de hoeveelheid hangt af van hoe stresserend de omgeving is tijdens die ervaring. Mensen produceren ongeveer 15 tot 25 procent oxytocine wanneer we een aangename interactie met een vreemde hebben, dat niveau loopt op tot 25 à 50 procent wanneer we omgaan met een bekende. Als we reageren op iemand die we écht graag zien, kan dat zelfs stijgen naar 50 procent. In het experiment van Zak produceerden de honden ongeveer 57,2 procent. De wetenschapper concludeert daaruit dat een hond zijn baasje graag ziet. "Vooral het feit dat de beesten oxytocine produceren voor een andere soort is erg bijzonderen. De hersenen van de honden geven de boodschap dat de beestjes de mens graag zien."

  Wat katten produceren
  Katten daarentegen produceerden slechts 12 procent oxytocine en de helft van de katten maakten het knuffelhormoon zelfs niet aan. Maar als je een kattenpersoon bent, dan moet je niet meteen panikeren. Het labo waar Zak de beestjes testte was steriel en onbekend, waardoor de omgeving stresserender was voor de katten dan voor de honden. Als het experiment thuis had plaatsgevonden, zouden de katten volgens de professor meer oxytocine produceren. 

  Vreemde hond
  Zak is zelf baasje van Cookie, een zwart-witte hond. Zijn dochter ontdekte de straathond in hun garage en werd er meteen verliefd op. "Als ik toen niet al met dit onderzoek was bezig geweest, dan zou ik mijn kind nooit met een dier laten spelen dat we nog maar net kenden. Maar nu ik weet hoeveel de beestjes om ons geven, kon ik niet anders dan de hond adopteren."


  » Reageer (26)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijd
  De gelukkigste leeftijd is die,
  waarop men reeds in zichzelf gelooft
  en nog steeds in anderen gelooft

  » Reageer (30)
  20-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie hoe angstige en eenzame pitbull voor het eerst liefde krijgt

  Het is ongelofelijk om gade te slaan hoe een liefdevol gebaar een angstige en eenzame pitbull omtovert tot een overgelukkige hond. De Amerikaanse Hulporganisatie 'Hope For Paws' krijgt het maar weer eens voor elkaar.

  Nadat Michele Claseri een pitbull dicht bij een drukke autosnelweg in Los Angeles opmerkte, contacteerde hij de hulporganisatie. De reddingsoperatie beloofde gevaarlijk te worden voor mens en dier met die voorbij scheurende voertuigen in de buurt.

  'Veyron', zoals de redders de hond begonnen te noemen, had immers zo veel schrik dat hij voortdurend wegliep en dreigde de autoweg op te sukkelen. Gaandeweg konden ze het dier insluiten en zijn vertrouwen winnen waardoor Veyron uiteindelijk toch kon gered worden.

  Eens in het centrum van Hope For Paws aangekomen, kreeg de pitbull een deugddoend bad en ontzettend veel liefde. En het is die liefde die de hond transformeerde van een angstig hoopje ellende naar een vrolijk kwispelende viervoeter! Kippenvel!


  » Reageer (33)
  18-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom honden hun kop schuinhouden

  Hondenfan of niet, iedereen smelt een beetje weg als de viervoeters hun hoofd schuinhouden. Maar waarom doen ze dat eigenlijk?

  De meeste honden doen het: ze houden hun hoofd schuin als jij aan het praten bent, en soms ook zonder aanwijsbare reden. En daar is nu ook een wetenschappelijke verklaring voor: de dieren doen het om medeleven uit te drukken.

  Hun kop kantelen is een manier om empathie en begrip uit te drukken bij honden. Ze geven aan dat ze luisteren en geïnteresseerd zijn in wat je zegt. En ze doen het soms ook als je niet aan het praten bent. Honden kunnen je emoties aanvoelen: als je in een trieste bui bent, zullen ze de praktijk ook toepassen om je te steunen.

  Daarnaast is er ook een iets minder aandoenlijke reden: honden kantelen ook hun hoofd om beter te horen. De dieren hebben over het algemeen een goed gehoor, maar hebben wat moeite om te ontdekken waar het geluid precies vandaan komt. Door hun oren in een andere positie te draaien, kunnen ze geluiden beter oppikken.


  » Reageer (27)
  13-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen
  Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent
  daadwerkelijk te realiseren.

  » Reageer (41)
  11-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

  De FBI beschouwt dierenmishandeling voortaan als een zware misdaad, die in dezelfde categorie thuishoort als doodslag, aanranding en brandstichting. Uit onderzoek is gebleken dat veel criminelen -alvorens ze mensen aanpakken- eerst hun pijlen gericht hebben op dieren.

  Er worden nu vier onderverdelingen gemaakt: verwaarlozing, foltering, georganiseerde mishandeling (denk aan honden- of hanengevechten; ) en seksueel misbruik.

  De nieuwe regelgeving zat al enkele jaren in de pijplijn, met dank aan advocate Mary Lou Randour. Zij wist er de FBI van te overtuigen dat dierenmishandeling strenger bestraft moeten worden. "Het gaat om kleine wezens waarvan we weten dat ze pijn kunnen lijden. Wie afhankelijk is van anderen moet beschermd worden. Of het nu om oudere mensen, kinderen of dieren gaat, dat doet er niet toe."

  Nog belangrijk om aan te stippen: het gaat in eerste instantie niet zozeer om straffen, wel om gegevens verzamelen. Vandhana Bala, een advocate van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, vindt de bewustwording een stap in de goede richting. "Al bestaat er nog een verschil in de manier waarop bestraft wordt: honden en katten genieten een andere behandeling dan pakweg varkens, koeien en kippen. Maar het is hartverwarmend dat de FBI de ernst van dierenmishandeling begint te begrijpen."


  » Reageer (26)
  06-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Russische stad willen kat als burgemeester

                      Barsik is de favoriete kandidaat voor het burgemeesterschap van de Russische stad Barnaul

  De inwoners van de stad Barnaul in Rusland zijn de fratsen van hun lokale politici spuugzat. Ze hebben laten weten dat de siamese kat Barsik wat hen betreft de nieuwe burgemeester mag worden.

  De Siberische stad met 650.000 inwoners op zo'n 2900 kilometer van Moskou krijgt een nieuwe burgemeester. Die zal verkozen worden door een commissie die gevormd wordt door de gemeenteraad en de lokale gouverneur. Daarbij hebben ze de keuze uit zes kandidaten. 

  Geen enkele kandidaat kan echter op veel sympathie rekenen bij de inwoners van Barnaul. Zij konden via een online poll aangeven welke kandidaat hun voorkeur geniet: daarbij hadden ze de keuze tussen de zes officiële kandidaten en de kat Barsik. De kat ging uiteindelijk lopen met meer dan 90 procent van de stemmen. 

  Barsik is in een mum van tijd een hit geworden in de Russische media. Gelukkige begrijpen enkele lokale politici dat de mensen van Barnaul ook een ernstig signaal geven. Net als verschillende andere Russische steden heeft de stad te kampen met ernstige corruptie.


  » Reageer (20)
  04-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhaal
  Er schuilt een verhaal in ieder persoon.
  Er is een reden waarom iemand is zoals die is.
  Laat ons hieraan denken voordat we oordelen

  » Reageer (29)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 gecontroleerde honden- en kattenkwekers in overtreding

  Bij kwekers van honden en katten zijn dit jaar al 680 controle-acties uitgevoerd. In een derde van de gevallen leidde dat tot een pv of een pv van waarschuwing. Dat heeft minister van Dierenwelzijn Ben Weyts vandaag gezegd in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement.

  Vooral professionele kwekers bleken in overtreding met de regels rond dierenwelzijn. Van de 124 gecontroleerde kwekers kreeg 61 procent een pv of een pv van waarschuwing, vaak in verband met huisvestings- en hygiënevoorwaarden. Een probleem dat vaak terugkeert is een slechte verzorging van de tanden.

  Weyts noemt het welzijn van katten en honden een prioriteit. "Er zijn vele bonafide handelaars", zegt hij. "Maar de cowboys die op alles besparen om meer winst te boeken moeten er uit. Met kordate en consequente controle zal ik blijven strijden voor het welzijn van deze dieren."

  Vooral het kweken van honden is een lucratieve bezigheid in België, met een jaarlijkse vraag naar pups die rond de 160.000 zou zitten. Regelmatig komen de kwekers in opspraak, zoals begin vorig jaar toen uitgebroken dieren een meisje van tien toetakelden.


  » Reageer (27)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten in China bevrijden duizenden gestolen katten bestemd voor restaurants

  Dierenrechtenactivisten hebben in China ruim 2000 gestolen katten bevrijd die aan restaurants zouden verkocht worden. Volgens de website van de krant People's Daily zouden de katten verkocht worden als konijnen- of varkensvlees.

  De in houten kratten opgesloten dieren zaten in een vrachtwagen die werd onderschept in Suzhou, in de provincie Jiangsu. De vrachtwagen was op weg naar de provincie Guangxi in het zuiden van het land.

  Vrijwilligers die lucht hadden gekregen van het transport verwittigden de politie. Die hield de vrachtwagen aan. Een aantal van de dieren was er slecht aan toe.

  In een gelijkaardig incident redden dierenrechtenactivisten in december vorig jaar in Xi'an in de provincie Shaanxi tientallen honden die bestemd waren voor experimenten. Nog vorig jaar wisten activisten honden te bevrijden die waren bestemd voor het beruchte hondenvleesfestival in de stad Yulin.

  "Iedereen die een kat of hond heeft, wordt misselijk van de idee dat hun dier wordt gestolen en verkocht aan een slachthuis om er een stuk vlees van te maken", zo reageerde een woordvoerder van dierenrechtenorganisatie PETA.


  » Reageer (23)
  23-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen
  Iedereen ziet wie je lijkt te zijn,
  maar weinigen voelen aan wie je werkelijk bent

  » Reageer (29)
  21-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoere stationskat heeft een echte job en is nu zelfs gepromoveerd

  Al jaren is Felix de onbetwiste kattenkoningin van het West Yorkshire-station in Huddersfield, Engeland. Ze is de beste muizenvanger van Huddersfield en omstreken en zorgt er op onnavolgbare wijze voor dat het station volledig ongediertevrij blijft. De lieve kat doet haar job zo goed dat ze nu zelfs gepromoveerd is tot 'Senior Pest Controller', oftewel chef van het departement ongediertebestrijding. En daar hoort natuurlijk een gepaste outfit én een badge bij.

  Felix is al meer dan vijf jaar een graag geziene werknemer van het station in Huddersfield, Engeland. Ze was amper negen weken oud toen ze met veel liefde werd opgevangen door het stationspersoneel.

  Ze begon als ratten -en muizenvanger en werd al snel een volwaardige en graag geziene collega. Ze heeft zelfs haar eigen kattenluikje zodat ze ongestoord haar belangrijke functies kan uitoefenen. 

  Van patrouilleren op het perron en muizen de stuipen op het lijf jagen tot bedelen voor kattensnoepjes, Felix kan het als de beste. Ze doet haar job al die jaren zo goed, dat een promotie niet kon uitblijven. Nu is het dus zover!

  Dat Felix heel wat fans heeft, hoeft niet te verbazen. Niet alleen de vele pendelaars aaien haar graag dankbaar over haar kopje, ook het internet is dol op deze coole kat. Op Facebook heeft ze al meer dan 44.000 fans.


  » Reageer (30)
  16-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij heeft nooit geweten hoeveel levens hij redde

  Het begon allemaal met een foto van een hond. Iemand stuurde Danielle Eden een kiekje van een zielig hoopje ellende in een asiel in Miami. Zijn naam was Apollo. Hij zou ontelbare levens redden zonder het ooit te weten.

  Als mede-oprichter van het dierenopvangcentrum Dog Tails in het Canadese Toronto had Danielle al vele beelden van mistroostige honden voorbij zien komen. De foto van Apollo raakte haar recht in het hart.

  Tranen
  Ze contacteerde het asiel in Miami maar de hond had blijkbaar al een spuitje gekregen. "Het was een zeer trieste dag hier", zei Clare Forndran, persverantwoordelijke van Dog Tales. "De tranen vloeiden."

  Actie
  Danielle besloot de werking van het asiel in Miami aan een nader onderzoek te onderwerpen. Ze schrok hoe snel Apollo was geëuthanaseerd. De vrouw realiseerde zich hoe penibel de toestand er was. Dog Tales besloot actie te ondernemen. 

  Meedogenloos
  Met vier medewerkers bezochten ze het asiel. Ze zagen hoe viervoeters meedogenloos door hun baasjes werden achtergelaten door ze aan een hek vast te binden. Ze ontmoetten Phoenix, die overgoten was met benzine en voor dood werd achtergelaten. En Baxter, die was ondergedompeld in accuzuur. Elke dag kwamen er 50 honden toe terwijl er maar 4 terecht konden bij een adoptiefamilie. Euthanasie bleek het onontkoombare lot voor alle anderen. En dat ging zo door. Elke dag.

  Verdubbeld
  Het team van Dog Tales was van plan om 40 honden mee te nemen naar Canada. Het werden er 112. Het aantal dieren in het opvangcentrum is nu verdubbeld.

  Eerbetoon
  "Elke hond die we sindsdien uit Miami hebben weggehaald, is een eerbetoon aan de hond die we niet hebben kunnen redden", verklaarde Clare. "Dat maakt het allemaal de moeite waard."

  En dus heeft Apollo, de hond voor wie alle hulp te laat kwam, wel het leven gered van ontelbare anderen.

  R.I.P. Apollo.


  » Reageer (35)
  14-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegening
  Een tevreden geest is de grootste zegening
  die een mens in deze wereld kan hebben.

  » Reageer (38)
  09-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een hond in het gezin goed is voor de gezondheid van je kind

  Baby's die opgroeien met een hond hebben 15 procent minder kans dat ze tegen hun zesde astma ontwikkelen. Contact met boerderijdieren doet het risico op astma zelfs halveren. Dat blijkt uit een Zweedse studie waarbij een miljoen kinderen werd onderzocht die werden geboren tussen 2001 en 2010. De bevindingen ondersteunen de zogenaamde 'hygiënehypothese' dat een al te propere omgeving ons ontvankelijker maakt voor allergieën.

  De Zweedse onderzoekers stelden vast dat de blootstelling aan honden tijdens het eerste levensjaar resulteerde in een 15% lagere kans op astma. Bij kinderen die opgroeiden in de buurt van boerderijdieren daalde het risico met 52%.

  Brede studie
  "Eerdere studies hebben aangetoond dat opgroeien op een boerderij het risico op astma bij het kind halveert", stelt hoofdonderzoeker Tove Fall van de universiteit van Uppsala. "We wilden kijken of er een gelijkaardig effect is voor kinderen die thuis een hond hebben. Onze resultaten bevestigen het effect. We zagen dat kinderen die opgroeien met honden 15% minder astma hebben dan kinderen zonder hond. Omdat we toegang hadden tot zo'n grote groep, konden we factoren als astma bij de ouders, de woonplaats en sociaal-economische status ook in kaart brengen".

  Het onderzoek, gepubliceerd in vakblad JAMA Pediatrics, was mogelijk omdat Zweden nationale databases bijhoudt die voor wetenschappers toegankelijk zijn. Alle doktersconsultaties en elk voorschrift worden in Zweden in een gegevensbank opgeslagen. 

  Professor Catarina Almqvist Malmros, mede-auteur van de studie, verklaart dat het voorlopig onduidelijk is hoe dieren kinderen beschermen tegen astma. 

  Microben en parasieten
  "We weten dat kinderen die een allergie hebben voor katten of honden die dieren moeten mijden, maar onze resultaten tonen ook aan dat kinderen die opgroeien met honden later minder risico op kanker lopen. Onze resultaten kan je veralgemenen tot andere Europese landen met een gelijkaardige cultuur inzake huisdieren en boerderijen". 

  Volgens de hygiënehypothese kan het immuunsysteem zich niet goed ontwikkelen wanneer kinderen niet worden blootgesteld aan microben en parasieten.


  » Reageer (28)
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove hond vangt kogel op voor baasje maar is nu dakloos

  Dit is het hartverscheurende verhaal van Kiko, een dove hond die het leven van zijn baasje redde, maar nu op zoek is naar een nieuwe thuis. Door zijn ouderdom vindt de hond geen nieuwe familie.

  Kiko haalde in 2012 het nieuws toen hij een kogel opving voor zijn baasje. Een man die zich voordeed als een pakjesbezorger probeerde in Kiko's huis in te breken in New York. Kiko probeerde de inbreker tegen te houden, maar werd in het hoofd geschoten. De kogel kaatste af op zijn schedel en als bij wonder herstelde Kiko volledig, ondanks zijn gezegende leeftijd van veertien jaar. 

  Kiko's leed was nog niet ten einde, want Kiko's baasje raakte in financiële moeilijkheden. Het baasje werd gedwongen om te verhuizen en kon Kiko niet meenemen. Plots was Kiko dakloos. 

  De hond werd opgevangen door 'Mighty Mutts', een organisatie die honden opvangt en een nieuwe thuis voor ze zoekt. "Kiko was heel onrustig en hij leek constant naar zijn baasje op zoek te zijn", vertelt Jill Haynes van Mighty Mutts. "Na een tijdje beseften we dat hij volledig doof was." 

  Het is niet duidelijk of Kiko al zijn hele leven doof is of het een resultaat is van de schotwonde. Maar sinds de ontdekking, communiceren de verzorgers veel gemakkelijker met hem. "Kiko reageert meer op aanraking en geniet meer dan andere honden van een knuffelen", vertelt Haynes. "Hij is schuchter, waardoor hij niet gemakkelijk opgemerkt wordt door mogelijke adoptiegezinnen." 

  Mighty Mutts zoekt al meer dan anderhalf jaar naar een gezin voor Kiko, een fantastische hond die net wat meer zorg nodig heeft dan de doorsnee hond.


  » Reageer (29)
  02-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd
  Wat het hart vandaag weet,
  zal het hoofd morgen begrijpen.

  » Reageer (49)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland draaischijf voor heel Europa in illegale puppyhandel.

  Het Nederlandse VARA-programma Zembla heeft de illegale handel in puppy's uit Oost-Europa onderzocht. In de reportage wordt uitgezonden getuigt een Vlaming over hoe de illegale puppyhandel naar Nederland verhuist, omdat de pakkans daar kleiner is

  De Vlaamse insider vertelt over hoe Nederland een draaischijf voor heel Europa is geworden in de illegale puppyhandel. Omdat het om grote bedragen gaat, valt er hier heel wat geld met de verkoop van Oost-Europese dieren te rapen, vertelt een Nederlandse 'dierenagent' die het probleem probeert aan te pakken. De handelaars opereren vanuit Nederland omdat er daar minder regels en controles zijn.

  Volgens de Vlaamse insider verhuizen Belgische veroordeelde handelaars naar Nederland. Per week zouden 600 honden vanuit Tilburg naar België vertrekken. Zo ontlopen de handelaars de belastingen en moeten ze zich niets aantrekken van de strenge rabiës-regels. De handelaars vaccineren de honden dan op te jonge leeftijd, omdat hoe jonger de puppy is, hoe sneller het beestje verkocht raakt. 

  Om bij controles de autoriteiten om de tuin te leiden gaan de handelaars nu zelfs zo ver dat ze chips onder de oksels van de dieren plakken zodat de dieren in de officiële papieren ouder lijken dan werkelijk het geval is. Je kan de reportage hier bekijken.


  » Reageer (32)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

     Bekijk ook eens:   http://blog.seniorennet.be/welenwee/
  Gewoon op bovenstaande link klikken

     Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • Hezký den přeji Ria
 • Ria
 • goedemiorgen
 • Midweeks! Hartelijke en welgemeende groetjes van mij.
 • FIJNE WOENSDAG DE WEEK IS IN TWEE

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Logo

  Stille Pagina
  Onze kampioen teven


  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Trudy(nl)
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Nikki
 • Kvetka
 • Erika

  Mijn favorieten
 • ornitogalen
 • petros
 • Helga
 • steffie
 • Angie
 • j&f
 • wel en wee
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Mandy
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Jacqueline

  Mijn favorieten
 • dolfijntje
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Anita
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Betka
 • Gerry
 • Steffie
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Steve
 • jirka40
 • Jeske

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • majka
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Jana
 • omis
 • karin en gina spitshonden
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Monik
 • Gerd
 • Iveta64
 • Stefan
 • Johanka
 • Heda

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Dominique  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske  Bedankt Brigitte


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  leewee3
  blog.seniorennet.be/leewee3


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!