NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje
 • Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis
 • Wijsheid
 • Prettige paasdagen iedereen
 • Is jouw huisdier verslaafd aan televisie
 • Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival
 • Verschil
 • De allerbeste haarborstel ter wereld? De tong van je kat
 • Bewezen: gezinnen met een huisdier maken minder ruzie
 • Flits
 • Heldhaftige honden die door het leger werden ingezet in oorlogsgebied afgemaakt ‘omdat ze oud en versleten zijn’
 • Tienermeisjes filmen zichzelf terwijl ze honden en katten doodfolteren
 • Leven
 • Kattenvriend? Dan is de kans groter dat je van kinky houdt
 • Dit is dus waar honden over dromen
 • Bescheiden
 • Dit is Romeo, het katje dat te lelijk was om geadopteerd te worden
 • Puppy kan niet meer bewegen nadat hij in lijm werd gedrenkt door kinderen
 • Friendship
 • Man uit Aleppo ontfermt zich over 150 zwerfkatten
 • Honden moeten borstkanker ontdekken:
 • Fijne en gezellige valentijn allemaal
 • Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?
 • Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Jacqueline

  Bedankt Lisa

  Danke Elisabeth

  Bedankt voor jullie awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje

  © kos

  Binnenkort kan u naast een frikandel, een kleintje met mayonaise en een hamburger ook een zakje 'doggy fries' bestellen. Frietjes voor uw geliefde viervoeter. Het Belgische bedrijf The Happy Animal Planet, dat wereldwijd ook hondenbier verkoopt, komt ermee op de proppen. "Let op: ze zijn wel gezond. Amper 0,8 procent vet."

  Hun hondenbier Snuffle valt wereldwijd in de smaak, maar nu lanceert The Happy Animal Planet ook van ons ander wereldberoemd exportproduct een versie voor honden. Frietjes van aardappelen en maïs. "Een friteuse en een pot mayonaise komen er niet aan te pas, geen nood", lacht Stefaan Dielens, salesmanager en hondenfokker. "Het wordt net een heel gezonde snack. Die er weliswaar hetzelfde uitziet als een frietje. Met amper 0,8 procent vetgehalte. De dagelijkse portie hondenbrokken vervangen door frietjes is dus niet de bedoeling. Het is echt een snack, een extraatje. Honden zijn immers dol op aardappelen."

  Dielens heeft grootse plannen met zijn 'Doggy fries'. "Vanaf februari, maart moeten ze in de rekken liggen. Zakjes van 80 gram voor de winkels, maar ook van 40 gram voor op café. Want net zoals dat met ons bier al het geval is, willen we ze ook in die sector graag verdelen. Hondenfrietjes zijn perfect om aan je viervoeter te geven na een wandeling, bijvoorbeeld."(Hln)

  © kos


  Reageer (10)
  21-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Lentebloementjes voor jullie.
  Maak er een leuk weekend van ,
  veel groetjes en dikke vriendschapsknuff

  Reageer (18)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis

  Dierenrechtenactivisten geven hartverscheurende beelden vrij van honderden honden die opeengepakt zitten in een vrachtwagen in China. Ze zouden op weg zijn geweest naar het slachthuis toen de activisten de vrachtwagen tegenhielden in Bazhou, in de provincie Hebei.

  Volgens berichten in Chinese media zouden de transporteurs van geen enkel dier een eigendomsbewijs hebben, waardoor wordt gevreesd dat de honden van straat werden geplukt. Volgens nieuwssite Asia One kwam een vrouw van wie enkel de achternaam Zhang bekend is, ter plaatse omdat haar huisdier op de vrachtwagen zat.

   © screenshot Rita Wong

  Jammerend en onverzorgd

  De beelden werden gemaakt tijdens een indrukwekkende operatie waarbij de activisten drie wagens gebruikten om de vrachtwagen tot stilstand te brengen op een snelweg. Daarbij werd een van de wagens aangereden, waarna een gevecht ontstond met de bestuurder. Dat meldt de verkeerspolitie in Langfang, in de provincie Hebei. De vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar de provincie Jilin. Vier activisten liepen verwondingen op, van wie een 26-jarige man ernstige.

  De vrachtwagen werd naar een opslagplaats van de transportautoriteit in Bazhou gebracht, waar de 320 honden volgens de activisten nog een hele tijd zonder eten of drinken in de truck moesten blijven zitten. Enkele mensen mochten erbij en filmden verschrikkelijke taferelen van jammerende en onverzorgde dieren, sommige bebloed. Uiteindelijk mochten ze er toch uit, maar voor sommige was dat te laat.

                      © screenshot Rita Wong

  Hondenvlees

  Een woordvoerster van PoCAA (The Plight of Chinese Animal Activists) zag hoe een dier door de poten zakte en vervolgens werd vertrappeld door de andere honden. Aan de krant The Mirror vertelt ze dat het niet duidelijk is wat de transporteurs met de honden van plan waren, maar dat ze mogelijk verkocht werden voor hun vlees. Ze zegt te hopen dat de honden gered zouden worden, maar vreest het ergste. Inwoners vangen bevrijde honden vaak op, maar met honderden dieren in de vrachtwagen is ze niet optimistisch. "We vrezen dat de honden teruggaan naar de handelaars, zoals altijd."

  In China zijn geen wetten die de handel of consumptie van hondenvlees verbieden. Jaarlijks worden zo'n 10 miljoen honden geslacht voor hun vlees

   Bron: The Mrror, Asia One(Hln)

                    © screenshot Rita Wong


  Reageer (19)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid
  Wijsheid=minder treuren om het verleden,
  minder hopen op de toekomst,
  meer houden van het moment

  Reageer (19)
  14-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige paasdagen iedereen
   
  Pasen is weer in het land
  Ik zoek naar paaseitjes,
  neem ze vlug in mijn hand
  en leg ze heel snel in m'n mand
  al die chocolade met
  verschillende kleurtjes
  Mmmm pasen is zo fijn
  met al die chocolade
  Pasen wordt weer een
  vrolijk en fleurig festijn

   


  Reageer (19)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is jouw huisdier verslaafd aan televisie

  Lijkt jouw hond een even grote fan van "Thuis" als jij? Dat kan kloppen, want sommige hondenrassen zijn net zo verknocht aan de beeldbuis als mensen. Een Britse dierenarts legt uit welke hondenrassen de grootste televisiekijkers zijn, en wat ze dan zoal graag zien als ze in de zetel ploffen na een lange, euhm, "speeldag".

  Dat huisdieren graag gezellig met jou naar de beeldbuis staren, is niets nieuws. Dierenartsen zijn al langer vertrouwd met de bingewatch-cultuur onder viervoeters, en er zijn zelfs hele YouTubekanalen gewijd aan tv-kijkende dieren. Malcolm Welshman, een voormalig dierenarts bij London Zoo, legt uit welke honden het liefst televisie kijken en welke programma's hun voorkeur genieten. Wordt jouw hond binnenkort baas over de afstandsbediening?

  Wat zien honden op het scherm?

  Of Frank uit Thuis een groen of rood hemd draagt, dat kan jouw viervoeter niet duidelijk zien. Voor een hond zien HD-televisiebeelden eruit als een hoop bewegende plaatjes, waarin ze slechts twee primaire kleuren zien: geel en blauw. Rood, groen en oranje is voor hen één geelachtige mengeling, en over het algemeen zien de beelden er vaag uit. De fijne details die wij als mensen zien kunnen zij niet onderscheiden. Maar toch hebben de dieren een specifieke voorkeur over wat er op de beeldbuis komt.

  De favorieten van jouw viervoeter

  Sommige programma's zijn hondvriendelijker dan andere, weet psycholoog Stanley Coren, die gespecialiseerd is in het gedrag van honden. "Honden reageren vooral op beelden van dieren of vogels die gefilmd zijn op ooghoogte van de hond," legt Stanley uit. "Veel honden kijken geen televisie omdat die op ooghoogte van de mens staat afgesteld." Wil je jouw huisdier plezieren? Dan zet je de televisie op de grond of op een laag tv-kastje. Ook het ras van de hond bepaalt of hij zich al dan niet ontpopt in een televisiekijker. Jachthonden worden bij het jagen meer gedreven door hun reukzin, dus zij zijn minder vatbaar voor wat ze zien op televisie. Soorten die meer op hun zicht zijn aangewezen om te jagen - zoals terriërs of een hazewind - zijn vatbaarder voor televisiebeelden.

  Fictie versus realiteit

  Begint je hond te grommen voor televisie? Dat komt omdat bewegende beelden tegen een stilstaande achtergrond hun jachtinstinct aanwakkeren. Een hond denkt al snel dat een televisiebeeld "echt" is, en kan wel eens in de huiskamer op zoek gaan naar die andere hond die hij op het scherm ziet. Soms leren ze daaruit dat wat ze zien niet "echt" is, maar lang niet altijd. Ook katten durven wel eens tegen een televisiescherm springen, in een poging iets wat zij daar zien te "vangen". Omdat ze meer kleuren onderscheiden dan honden, is het beeld voor hen nog realistischer.


  Reageer (21)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival

                    © thinkstock

  Dit jaar vindt het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev plaats. Volgens dierenrechtenactivisten zal het de dood betekenen voor duizenden straathonden.

  De vereniging 'Animal Rights Switzerland/France' luidt de alarmbel. De dierenrechtenorganisatie heeft de Europese Radio-Unie die verantwoordelijk is voor de productie van de liedjeswedstrijd, gewaarschuwd dat het leven van de viervoeters in gevaar is.

  De activisten vrezen dat duizenden straathonden zullen worden afgemaakt in aanloop naar het Songfestival. Volgens 'Animal Rights Switzerland/France' gebeurde een gelijkaardige afslachting tijdens het EK voetbal in 2012 dat Oekraïne samen met Polen organiseerde. Ook nu weer zouden particulieren jacht maken op de honden.

  De voorzitter van de Eurosong-fanclub in Oekraïne, Paul Hrosul, verklaarde aan de Duitse televisiezender ARD dat het doden van de dieren een gangbare praktijk is in het land en dat die niet samenhangt met de organisatie van het liedjesfestival op zich. "Alle viervoeters die op straat leven, worden omgebracht omdat er amper hondenasielen zijn", zei hij.

  Een opdracht van overheidswege om de dieren om te brengen, is er niet volgens de Duitse dierenbescherming. "Onze contacten ginder hebben geen weet over een verordening in die zin van het stadsbestuur van Kiev", klinkt het. "We volgen het uiteraard wel verder op en zullen reageren wanneer we specifieke aanwijzingen hebben."

  De zender ARD die het Songfestival in Duitsland uitzendt, heeft beloofd de problematiek aan te kaarten op een vergadering met deelnemende landen in maart. Bron: Huffingtonpost.de(Hln)


  Reageer (8)
  05-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil
  Laat een klein verschil geen grote gevolgen
  hebben voor de verstandhouding

  Reageer (21)
  03-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerbeste haarborstel ter wereld? De tong van je kat

  © thinkstock.

  Je al eens afgevraagd waarom een kattenvacht er van zichzelf zo wonderlijk verzorgd uitziet? Het geheime schoonheidswapen van de diertjes bevindt zich simpelweg in hun mond. De textuur van een kattentong zit namelijk zo in elkaar dat hij werkt als een superefficiënte haarborstel die knopen ontwart. Daar kwamen wetenschappers van Georgia Tech achter met behulp van 3D-scans.

  Je leest het goed: er zijn wetenschappers die zich buigen over de structuur van een kattentong. Lang werd gedacht dat een tong van een poes de structuur van schuurpapier heeft, maar wetenschappers van Georgia Tech onder leiding van doctoraatsstudent Alexis Noel hebben dat roze lichaamsdeeltje nog eens uitgebreid onder de loep genomen met behulp van 3D-scans. 

  Close-up van "de perfecte haarborstel", de kattentong © Alexis Noel.

  Daaruit blijkt dat een kattentong de meest efficiënte haarborstel is die elke vrouw zich zou kunnen wensen. De tong bestaat uit kleine haakjes die in vier richtingen kunnen bewegen, waardoor ze zachtjes over de vacht glijden en alle knopen makkelijk ontwarren. 


  Jaloers op zo'n gesofisticeerde haarborstel? Dan is er goed nieuws. Noel en haar team willen hun bevindingen gebruiken als een mogelijk model voor een nieuwe haarborstel. Vergeet dus een borstel van paardenhaar, binnenkort kam jij je lokken met kattentong. Bron: The Washington Post


  Reageer (13)
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: gezinnen met een huisdier maken minder ruzie

  Vraagt je kind al langer om een hond? Of droom jij stiekem van weer een kat in huis? Nieuw onderzoek geeft je de ultieme redenen om ervoor te gaan.

  Wetenschappers van de universiteit van Cambridge stelden vast dat een huisdier opvallend goed is voor de sfeer in huis: het zou ervoor zorgen dat er veel minder geruzied wordt in een gezin. Ook het sociale welzijn van de kinderen zou hoger zijn, aangezien een huisdier voor sociale steun kan zorgen. Maar de meest opmerkelijke conclusie van de studie was weliswaar deze: kinderen zouden liever in de buurt van hun kat of hond dan in de buurt van hun eigen broer of zus vertoeven, omdat zij geen oordeel vellen over hun gedrag.


  Reageer (11)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • ho
 • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
 • Lieve groetjes van roosje
 • Lieve groetjes van roosje
 • Gre

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  <img src="......" />  Stille Pagina
  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Jindra
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Marta
 • Tooske
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Gentiel
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Inge
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Elfy
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Iveta64
 • Helena
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Czilla
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Schreibi
 • Marcela
 • Renate
 • Frank
 • Lucia
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Anne2
 • holabdacsere
 • Monika & Klaus
 • Spiderma
 • Jenny
 • Lisa
 • Hans
 • G

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  tom
  blog.seniorennet.be/tom

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!