NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Veel groetjes-----blogstop
 • Deze übercoole hond houdt landingsbanen vogelvrij
 • Situatie
 • Allen daarheen: dit tropische eiland loopt vol puppy's
 • Er is nu ook een IQ-test voor honden
 • Genoegens
 • Zo weet je of je hond je leuk vindt
 • Waarom je kat zich zo vreemd gedraagt
 • Gezeldschap
 • Heb je een hond of een kat? Zie je die dolgraag? Lees dan toch even dit ...
 • Labo's testen meest op beagles
 • Licht
 • Je hond kan nu ook professioneel ontstressen in ons land
 • Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed
 • Toeval
 • Hond verloor poot bij militaire operatie in Afghanistan. Nu krijgt Lucca hoogste onderscheiding
 • Honden vaak fout geregistreerd:
 • Vogels
 • Waarom uw poes u kopjes geeft (en andere inzichten in de kattenpsyche)
 • Koddige hond met tandproblemen krijgt een beugeltje
 • Huisdieren op een vleesloos dieet: is dat wel slim?
 • Geschenk
 • Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen
 • Hond of kat? De wetenschap verklaart wie het meest van je houdt
 • Leeftijd

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Bedankt Nikki

   

  Bedankt Etienne


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt lieve miryam


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Eddy

  Bedankt Joyce

  Bedankt Martine

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  15-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel groetjes-----blogstop
  Maak er fijn weekend van vrienden.
  Veel groetjes en liefs
  Even een blogstop
  wij vertrekken volgens jaarlijkse gewoonte
  zondag voor 2 weken op vakantie met de kleinkinderen
  Ps:mijn blogje welenwee loopt gewoon verder
  Als je op onderstaand plaatje  klikt, kom je er wel

  » Reageer (46)
  13-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze übercoole hond houdt landingsbanen vogelvrij

  Maak kennis met Piper, een 7-jarige border collie en 'K9 Wildlife Manager' van de Cherry Capital Airport in Traverse City, Michigan. Piper is cool. Héél cool.

  Piper heeft een erg belangrijke job op de luchthaven. Hij staat al heel vroeg op om vogels en andere dieren van de landingsbanen te jagen zodat de vliegtuigen er veilig kunnen landen en opstijgen. Dat doet hij met een onnavolgbaar enthousiasme.

  En heel vaak met een 'badass' reflecterende bril die zijn ogen beschermt.

  Iedereen op de luchthaven is dol op hem.

  Onlangs was Piper zo enthousiast dat hij een teen brak. Geen probleem voor deze hippe viervoeter, want zijn plaaster werd in geen tijd omgetoverd in een te gek ding dat hem alleen maar meer 'cachet' geeft.

  De laatste tijd moest Piper het daardoor iets rustiger aandoen. Hij kon niet wachten om opnieuw in dolle vaart de vogelachtervolging in te zetten en het vliegverkeer weer veiliger te maken. Nu is hij er weer helemaal klaar voor.

   


  » Reageer (25)
  11-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Situatie
  In welke situatie we ons ook bevinden,
  het is altijd mogelijk deze met een positieve houding te benaderen

  » Reageer (22)
  06-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allen daarheen: dit tropische eiland loopt vol puppy's

  Dames en heren puppyliefhebbers (iedereen dus): begin maar al te sparen voor een ticket naar Providenciales. Dit tropische eiland biedt je naast een geweldig klimaat immers ook puppy's aan om mee te knuffelen.

  Providenciales maakt deel uit van de Turks- en Caicoseilanden in de Antillen. Het eiland heeft de obligate parelwitte stranden en azuurblauwe zee, maar dat is niet de reden waarom toeristen er graag heen gaan. Het plaatselijke dierenasiel heeft immers een geweldige regeling uitgewerkt.

  Sinds 2005 redt Potcake Place puppy's van de straat en vangt ze op in hun asiel. De honden, stuk voor stuk enorm schattig, worden Potcakes genoemd en zijn vaak een mix van labrador, Duitse herder en Engelse Foxterriër. Omdat het eiland niet zo veel inwoners heeft, kregen de vrijwilligers de honden maar moeilijk geplaatst. Tot ze besloten om de toeristen te betrekken bij het adoptieproces.

  Wie het asiel bezoekt, kan een puppy uitkiezen om er gedurende zijn verblijf op te passen. Je krijgt dan een pakket mee met alles wat je nodig hebt om voor de hond te zorgen - inclusief voedsel - en kan er naar hartelust mee knuffelen op het strand. Als je vakantie ten einde loopt heb je twee keuzes: ofwel ben je hopeloos verliefd geworden op de viervoeter en neem je hem mee naar huis, ofwel breng je hem terug en heb je een handje geholpen bij de socialisering van het dier. Maar aan de foto's te zien, vermoeden wij dat optie één het meest gekozen wordt.

   

   


  » Reageer (27)
  04-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nu ook een IQ-test voor honden

  Wetenschappers hebben een IQ-test voor honden. Bedoeling is een doorbraak te forceren in ons begrip van de link tussen intelligentie en gezondheid.

  Experts hebben ontdekt dat intelligentie bij honden op dezelfde manier werkt als menselijke intelligentie. Slimme honden die goed presteren bij een welbepaalde taak doen het doorgaans ook goed bij andere taken. Net als bij mensen.

  Dementie onderzoeken

  Recente onderzoeken hebben aangetoond dat slimmere mensen langer leven. Wetenschappers menen dat indien ze kunnen aantonen dat dit ook geldt voor honden, ze honden kunnen gebruiken voor de studie van gezondheidsproblemen zoals dementie.

  Dokter Rosalind Arden van de London School of Economics, die samen met de universiteit van Edinburgh het onderzoek verrichtte, stelt dat de ontdekking "verstrekkende gevolgen kan hebben voor het begrijpen van zowel menselijke ziektes als de gezondheid van honden".

  "We vroegen ons af of een hond die goed presteert in één test het ook beter doet in andere proeven. Dat bleek het geval te zijn". Het onderzoek is de eerste stap naar de ontwikkeling van een eenvoudige en betrouwbare IQ-test voor honden.


  68 bordercollies kregen een reeks kennistaken, zoals het vinden van een weg naar een voederbak achter een obstakel en een grotere portie voeding leren kiezen.

  Zonder drank of drugs

  Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het vakblad Intelligence, stelt dat studies op honden een goed inzicht verschaffen omdat de bevindingen niet worden verstoord door zaken die invloed hebben op de hersenen zoals alcohol, roken of druggebruik.


  » Reageer (22)
  28-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genoegens
  Er schuilt soms meer geluk in kleine genoegens,
  dan in grote gebeurtenissen

  » Reageer (29)
  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo weet je of je hond je leuk vindt

  Honden worden niet voor niets de beste vriend van de mens genoemd. Ze zijn trouw, leuk om mee te spelen en geweldige knuffelaars. Maar hoe weet je eigenlijk of je hond echt dol op je is? De wetenschap geeft antwoord.

  Ze worden jaloers

  Je hond kan er niet goed tegen wanneer je aandacht schenkt aan een andere viervoeter? Goed nieuws, dan is hij jaloers. Merk je dat jouw hond om aandacht komt vragen wanneer je een andere hond aait, dan komt het groene monster even kijken. Wees geduldig en zie het vooral als een compliment.

  Ze lijken je emoties te voelen

  Honden hebben een neus voor emoties en interacties tussen mensen. Uit een Italiaanse studie blijkt dat honden die dol zijn op hun baasje, steeds aan hun kant zullen staan. In het experiment werden 100 hondeneigenaars op een slechte manier behandeld, terwijl hun hond toekeek. Wanneer de persoon die gemeen was geweest tegen het baasje de hond vervolgens iets lekkers aanbood, moest de meerderheid er niets van weten. Bovendien zijn honden ook goed in stemnuances en gezichtsexpressies herkennen. Zit je in de put, en lijkt je hond plots aanhankelijker? Dan mag je er prat op gaan dat je trouwe viervoeter dat maar al te goed beseft en je graag wil troosten.

  Ze willen aandacht

  Wanneer mensen een sterke band hebben met anderen, zal de productie van het hormoon oxytocine in het lichaam stijgen. Deze stof wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd, omdat het een belangrijke rol speelt in het smeden van banden. Een studie van de Azabu Universiteit in Japan legde bloot dat honden even graag bij ons zijn als wij bij hen, en dezelfde band voelen. Heeft jouw hond nood aan aandacht, contact en af en toe een knuffelsessie of spelletje? Dan mag je er zeker van zijn dat je huisdier dol op je is.


  » Reageer (24)
  22-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zich zo vreemd gedraagt

  Zet jouw kat regelmatig de nagels in je peperdure meubels en kruipt het beestje in elke doos die het ziet? Dat is niet zo vreemd, voor elke aanval van vreemd gedrag bestaat een logische verklaring. 

  Een kat kruipt niet zomaar in de boekenkast of die hoge boom in de tuin. Ooit leefden hun voorouders in het wild waar ze op kleinere beestjes joegen, maar zelf bedreigd werden door grotere dieren. Daarom zaten ze om hun prooi te zoeken liefst zo hoog mogelijk. Vandaag bedienen baasjes de huisdieren op hun wenken en hebben ze deze strategieën niet meer nodig om te overleven. Maar deze vreemde gedragingen zitten wel nog altijd in de moderne huiskat gebakken. 

  Dode vogels
  Komt je kat regelmatig met een dode vogel aandraven? Dat lijkt vreemd omdat ze nu eten voorgeschoteld krijgen. Maar je kat is instinctief een opportunist. Wilde katten joegen op kleine prooien, denk aan een muis of een vogel, daarom moesten ze verschillende keren per dag op jacht. Wanneer de moderne kat een prooi spot, slaan ze instinctief altijd toe. Een erfenis van de voorouders dus.

  Fascinatie voor dozen
  Muizen en andere prooien verstoppen zich vaak in kleine plaatsjes in de natuur. Wilde katten moesten wel nieuwsgierig zijn om te kunnen overleven, want zo vonden ze hun prooien. Moderne huiskatten hebben daarom nog steeds de drang om alle kleine hoekjes en plekjes te ontdekken. Daarom wriemelt je kat zich dus graag tussen de kussens in de zetel, kruipt ze graag in dozen of gaat ze op ontdekkingstocht achter de kast.

  Die gemene klauwen
  En die eeuwige drang om hun klauwen overal in te zetten? Wilde katten hadden scherpe nagels nodig om zich te verdedigen, prooien te doden en te klimmen. Dus hielden de beestjes deze in topconditie door tegen ruwe oppervlakten te 'slijpen'. Je kat ruïneert dus je muren of meubels niet om je te pesten, het is simpelweg een overlevingsinstinct. 

  Het gespin
  En als laatste het gespin, katten doen het bij verschillende gelegenheden: omdat ze stress ervaren, blij of hongerig zijn. De frequentie van het gespin, tussen 25 en 150 hertz, stimuleert de vernieuwing van weefsels. Dus je kat is een goede slaapgezel, omdat het gespin helend is voor botten en spieren. Niet alleen voor henzelf maar ook voor hun baasjes.


  » Reageer (10)
  20-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezeldschap
  Je moet je hele leven vooral met jezelf doorbrengen,
  wees daarom prettig gezeldschap

  » Reageer (13)
  15-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je een hond of een kat? Zie je die dolgraag? Lees dan toch even dit ...

  Baasjes geven steeds vaker een zelf samengesteld dieet van rauw vlees en botten aan hun hond of kat. Ze doen dat uit liefde: de trend is ontstaan door de overtuiging dat het natuurlijk voedsel is en beter voor de gezondheid van hond- of poeslief. Maar, het blijkt helemaal niet zo goed te zijn als je zou denken.

  Dierenartsen in Nederland trekken alvast aan de alarmbel. "Mensen gaan mee in de voedingshypes vanuit de allerbeste bedoelingen. Maar wij kennen de gevaren: darmklachten, vergroeiingen en botbreuken. Ik vrees dat we in de kliniek het topje van de ijsberg zien”, zeggen ze.

  Het is zelfs zo erg dat “soms is er zoveel schade aangericht dat we deze dieren niet meer kunnen helpen en we het dier alleen nog maar kunnen laten inslapen."

  De balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen is volgens de dierenartsen gewoon niet goed wanneer je je huisdier op een eigen biodieet zet. Ze zien steeds meer dieren met darmklachten, vergroeiingen en botbreuken als gevolg van zo’n glutenvrij, graanvrij en rauw dieet waarvan de baasjes overtuigd zijn dat het goed is.

  De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van dierenartsen, is dan ook faliekant tegen het geven van rauw vlees aan je kat of hond. "Er ontstaat regelmatig een welles-nietesdiscussie in de spreekkamer waarbij de bloeddruk van beide kanten hoog oploopt", zegt Tjerk Bosje, specialist interne geneeskunde der gezelschapsdieren in Amsterdam in De Volkskrant.

  Geen bewijs

  Dierenarts Joris van Ling uit Amersfoort is het met Bosje eens. "Mensen geloven bijvoorbeeld dat conserveermiddelen in commercieel voer allergieën bij hun hond of kat veroorzaken, maar dat is nog nooit aangetoond."

  Wat wel aangetoond is: het voeren van rauw vlees is ook gevaarlijk voor de mens zelf. Rauw vlees kan ziekteverwekkers als toxoplasma, salmonella, campylobacter en resistente bacteriën bevatten. Zo’n voedselvergiftigingen kunnen overigens ook gewoon bij honden en katten voorkomen - en fataal zijn.

  De balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen is volgens de dierenartsen gewoon niet goed wanneer je je huisdier op een eigen biodieet zet. Ze zien steeds meer dieren met darmklachten, vergroeiingen en botbreuken als gevolg van zo’n glutenvrij, graanvrij en rauw dieet waarvan de baasjes overtuigd zijn dat het goed is.


  » Reageer (10)
  13-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labo's testen meest op beagles

  Vorig jaar gebruikten Vlaamse laboratoria exact 1.539 proefhonden. De meeste daarvan zijn beagles. Een Duitse dog zou al snel te groot uitvallen in een labo, maar de bruin-wit-zwarte viervoeters hebben de ideale grootte. Toch is vooral het karakter van de jachthond doorslaggevend.

  "Beagles zijn erg meegaande, vriendelijke dieren die goed in groep kunnen leven", zegt Michel Van Den Bossche van dierenrechtenorganisatie GAIA. "Bij testen bieden ze veel minder weerstand dan bijvoorbeeld een pitbull. Dat maakt hen uiterst geschikt voor testen en experimenten."

  Eerder bezorgde het Amerikaanse 'Beagle Freedom Project' nog aan 38 beagles een nieuwe thuis. De honden zouden afgemaakt worden, omdat ze niet langer nodig waren in het lab. De beelden van de vrolijke dieren die voor het eerst over gras liepen, gingen toen de wereld rond.


  » Reageer (9)
  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht
  In het juiste licht en op het juiste ogenblik
  is alles bijzonder

  » Reageer (9)
  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond kan nu ook professioneel ontstressen in ons land

  Honden met stress kunnen vanaf volgende week terecht in het eerste Anti-Stress Center speciaal voor viervoeters. VetSelect en de apotheek in Brussels Airport hebben de handen in elkaar geslagen om gedurende de kerstvakantie reizigers en hun honden voor en na hun vlucht te informeren en hun honden met stress te helpen.

  Giovanni De Laet, CEO van Loën Laboratories en initiatiefnemer van het Anti-Stress Center voor honden, legt uit: "Stress bij honden neemt toe door verschillende oorzaken. Het aantal passagiers met honden in Zaventem zien we ook toenemen. En we weten dat reizen extra stress veroorzaakt bij honden. Daarom zochten wij naar een leuke manier om de mensen te informeren over stress bij honden. Met het VetSelect Anti-Stress Center willen we tijdens de kerstvakantie reizigende baasjes attent maken op stress bij honden, hen adviseren en hun geliefkoosde viervoeters helpen. Helpen doen we met ons product tegen stress 'Serenity' zodat de vliegtuigreis voor de hond stressvrij kan verlopen."

  Honden worden steeds vaker meegenomen op reis. Brussels Airlines vervoerde in 2015 vanaf 1 januari tot eind oktober al meer dan 5.000 honden in hun vliegtuigen. In Amerika is er zelfs een luchtvaartmaatschappij Animal Airways, die zich specifiek richt op het vervoeren van baasjes met hun honden.

  Hondengedragstherapeute Hilde Quisquater beaamt dat stress toeneemt bij honden en dat reizen extra stress bij honden veroorzaakt. Gelukkig zijn er tips en middelen om honden te helpen elke reis stressvrij door te komen.

  "De luchthavenapotheker kreeg in het verleden geregeld vraag naar middelen tegen stress bij honden. Met het Anti-Stress Center spelen we hier op in en dit tijdens een periode waarin mensen veel reizen: de kerstvakantie. Als ons eerste Anti-Stress Center een succes wordt, zullen we in 2016 nog meer Anti-Stress centra voor honden openen," vertelt De Laet.


  » Reageer (11)
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed

  Brigit, een kat uit de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton, heeft een bizarre voorliefde voor mannenondergoed. De zes jaar oude kat heeft op twee maanden tijd elf onderbroeken en meer dan 50 paar sokken mee naar huis gebracht. Waar het dier de spullen vindt, is voor haar baasje een raadsel.

  "Elke ochtend worden we wakker en vinden we meer," schrijft haar baasje Sarah Nathan op Facebook. "Ik heb een briefje in elke brievenbus in de straat gestopt. Iemand moet deze spullen missen." 

  Nathan, die vermoedt dat het ondergoed van een of meerdere buren is, vertelde aan een lokale krant dat Brigit in het verleden al verschillende keren betrapt werd op diefstal, maar sinds ze zes maanden geleden naar hun nieuwe woning verhuisden, leek de kat zich te herpakken. Tot twee maanden geleden.

  "Het is allemaal mannenondergoed," zegt Nathan. "Het is heel erg raar. Ze heeft een heel specifieke smaak. "In onze vorige woning bracht ze een beetje vanalles mee naar huis. Mannondergoed, vrouwenondergoed, kleren, ze bracht zelfs een hockeyscheenbeschermer en een sweater mee." Maar nu heeft Brigit duidelijk een voorkeur voor mannenondergoed ontwikkeld. 

  Na een nachtje op rooftocht legt ze de gestolen goederen aan het voeteinde van het bed van haar baasje. De kat blijkt er ook altijd naar te streven om beide sokken van een paar te verzamelen. "Een zal aan de voordeur liggen en een aan de achterdeur, dus ze is duidelijk teruggekeerd om de bijpassende sok te vinden," aldus de eigenares. "Ze voelen alsof ze van een wasdraad komen, ze hebben dat ruwe gevoel." 

  Nathan, die binnenkort verhuist naar het platteland, hoopt dat Brigit daar een andere hobby vindt. Maar vooraleer ze gaan, hoopt ze het ondergoed terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. "Ik voel me er zo slecht over. Iemand spendeert een fortuin aan ondergoed."


  » Reageer (11)
  30-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeval
  Ieder mens heeft een bestemming en
  het toeval helpt mee om die te bereiken.

  » Reageer (12)
  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond verloor poot bij militaire operatie in Afghanistan. Nu krijgt Lucca hoogste onderscheiding

  Ze redde het leven van duizenden Amerikaanse militairen door bermbommen tijdig op te sporen in Afghanistan en Irak. Bij een missie verloor Lucca haar linkervoorpoot. Nu heeft de heldhaftige hond de hoogste onderscheiding voor dieren gekregen in Groot-Brittannië, de 'Dickin Medal'.

  De twaalfjarige Lucca voltooide 400 missies tijdens de zes jaar dat ze 'in dienst' was bij het Amerikaanse leger. Ze beschermde de militairen tegen bermbommen en boobytraps. Ze deed dat zo vakkundig dat er geen enkele gewonde viel bij de patrouilles waarbij ze betrokken was. 


  Chris Willingham en Lucca samen tijdens een missie

  Militair Juan Rodriguez met Lucca tijdens haar herstel.

  In 2012 sloeg het noodlot dan toe toen een bom afging en de linkervoorpoot van Lucca moest geamputeerd worden. Daarna mocht de dappere hond genieten van een welverdiend pensioen bij het gezin van sergeant Christopher Willingham. Ondanks de handicap waarmee Lucca door het leven moet, weet ze zich toch goed te redden. Spelen lukt prima.

  De uitzonderlijke moed van het dier wordt nu beloond met de prestigieuze Dickin Medal, de hoogste Britse onderscheiding voor heldhaftige dieren. Speciaal voor de uitreiking is Lucca met sergeant Willingham naar Londen gereisd om de medaille in ontvangst te nemen.

  31 honden (inclusief Lucca), 32 WO2-postduiven, 3 paarden en 1 kat sleepten de prijs eerder al in de wacht sinds de introductie ervan in 1943. De erkenning van politiehond Diesel, die omkwam tijdens de raid op een appartement in Saint-Denis waar terroristen zich verscholen, vindt later dit jaar postuum plaats.

  Bekijk hieronder het ontroerende levensverhaal van Lucca.


  » Reageer (34)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden vaak fout geregistreerd:

  Nog te veel honden in Vlaanderen zijn niet of niet correct geregistreerd. Daardoor konden vorig jaar 1.107 honden, of 22 procent van alle verloren gelopen honden, niet herenigd worden met hun baasje. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vandaag. Hij roept hondeneigenaars op hun gegevens te checken in de centrale databank.

  Sinds 1998 moet elke hond in Vlaanderen gechipt en geïdentificeerd worden. De gegevens worden geregistreerd in de centrale databank dogID.

  Uit onderzoek van de Dienst Dierenwelzijn en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent blijkt echter dat 29 procent van alle honden niet correct geregistreerd is. Ofwel heeft de hond geen chip, ofwel is hij niet geregistreerd in de databank, ofwel zijn de gegevens onvolledig of onjuist, bijvoorbeeld omdat het gezin verhuisd is.

  Weyts roept alle hondeneigenaars op om de registratie van hun trouwe viervoeter na te kijken en indien nodig in orde te brengen. Dat kan opwww.dogid.be

  "Wie 100 procent correct geregistreerd is, kan 100 procent gerust zijn", zegt de Vlaams minister in een persbericht. "Een kleine moeite, die later veel dierenleed en menselijk hartzeer voorkomt."


  » Reageer (23)
  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels
  Voor vogels die niet al te goed kunnen vliegen
  zijn er lage takken

  » Reageer (36)
  16-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom uw poes u kopjes geeft (en andere inzichten in de kattenpsyche)

  Wie in Mechelen een kitten uit het asiel wil adopteren, is verplicht om er ineens twee in huis te halen. Een kitten alleen wordt later een sociaal gehandicapte kat, luidt de redenering. Dat klopt maar gedeeltelijk, zegt Tiny De Keuster, gedragsdierenarts en gastprofessor aan de UGent. "We mogen het sociale leven van onze kat niet vanuit een mensenbril bekijken."

  Tot zestien weken onthouden kittens alles wat ze leren, zegt de Mechelse dierenbescherming . Leren ze in die periode niet met andere katten spelen, dan zullen ze het nooit leren. Wilt u katten dus leren omgaan met andere dieren, dan doet u dat eenvoudigweg door twee kittens tegelijk in huis te halen.

  Maar het kattenbrein zit toch net iets ingewikkelder in elkaar, zegt Tiny De Keuster in Radio 1-programma 'De bende van Annemie', dat de gelegenheid te baat nam om in de wondere wereld van de kattenpsyche te duiken.

  Drie levensmotto's

  De redenering van de Mechelse dierenbescherming klinkt voor ons, mensen, inderdaad logisch. En kittens kunnen er wel degelijk van genieten om met elkaar te ravotten. "Maar naarmate ze opgroeien, zijn katten heel anders dan mensen en honden", zegt de gedragsdierenarts. 

  Katten houden er een totaal verschillend sociaal leven op na. Volgens De Keuster richten ze hun leven in volgens drie levensmotto's: "Ze houden niet van onbekenden, ze leven in een wereld van geuren, en katten zijn graag op hun eentje."

  De communicatieverwarring tussen mens en kat valt te verklaren door die drie leefregels. Als wij - of honden - bijvoorbeeld iemand nieuw ontmoeten, zullen we die begroeten. "Bij een kat zit het anders in elkaar", zegt De Keuster. "Een kat houdt niet van nieuwe ontmoetingen. Een vreemde kat is voor haar geen optie."

  Iets anders is het wanneer twee katten uit hetzelfde nest komen. "De kans dat ze maatjes worden en blijven is dan groter. Uit onderzoek blijkt dat katten uit hetzelfde nest later kunnen blijven samenleven. Al kan het ook dan nog misgaan, wanneer er bijvoorbeeld een baby of een hond bijkomt."

  Een belangrijke factor daarbij is de geurwereld waarin katten leven. Bekende geuren geven de kat een comfortabel gevoel. Dat verklaart ook waarom katten altijd hun eigen geur willen aanbrengen in hun vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld door u kopjes te komen geven.

  Ook ruziemaken gebeurt in de mysterieuze wereld van de kat helemaal anders. Waar mensen hun woede meestal uiten door te roepen, maken katten in stilte ruzie, door naar elkaar te staren of door hun geurmerk achter te laten, "als een soort post-it".

  LAT-relatie

  Ondanks die communicatieverschillen kunnen katten zich toch hechten aan mensen. Maar het blijft belangrijk signalen te leren kennen en een kat te benaderen vanuit haar eigen mentaliteit. "Katten zijn de uitvinders van de LAT-relatie", legt De Keuster uit. "Ze houden van korte sociale contacten. Ze komen wel even hallo zeggen, maar zijn graag een groot deel van de dag op hun eentje. Mensen nemen vaak een kat omdat ze ervan genieten het dier op hun schoot te nemen en te aaien. Maar dan houd je niet altijd rekening met het welzijn van je kat. Het is beter dat je het initiatief aan de kat laat."


  » Reageer (21)
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koddige hond met tandproblemen krijgt een beugeltje

  Jawel, ook honden kunnen een beugel krijgen. Deze pup bewijst dat het niet alleen een oplossing is voor zijn pijnlijke tandprobleempjes, maar ook dat zo'n beugeltje hem onweerstaanbaar schattig maakt. Foto's van Wesley en zijn tandtroubles gingen in geen tijd viraal.

  Wesley, een golden retriever pup uit het Amerikaanse Michigan, heeft last van zijn tandjes. De ambetante dingen groeien scheef, waardoor hij moeilijk kan eten en zijn mond niet volledig kan sluiten. De jonge viervoeter heeft ook pijn, en dus kon een trip naar de dokter niet uitblijven. Gelukkig is Jim Moore, de papa van baasje Molly, toevallig een expert in hondentandheelkunde. 

  Wesley kon het dus niet beter treffen en kreeg onlangs een schattige beugel aangemeten, die ervoor moet zorgen dat zijn tandjes weer comfortabel op hun plaats vallen. Dokter Moore geeft toe dat een hondenbeugel een nogal ongewone techniek is, maar dat het echt dieren van hun tandproblemen -en pijn kan afhelpen. 

  De kleine Wesley ziet er met zijn beugel zó schattig uit, dat de koddige foto's van hem met zijn beugeltje al meer dan 285.000 keer zijn gedeeld. Daar haalt elke hond graag zijn tandpastasmile voor boven! Wesley heeft helemaal geen last van de beugel en zal hem slechts enkele weken moeten dragen. Hopelijk zijn dan al zijn tandproblemen van de baan!


  » Reageer (31)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren op een vleesloos dieet: is dat wel slim?

  Met de voorstelling van een boek wordt de nieuwe editie van Dagen zonder vlees voorgesteld. Ook dit jaar engageren deelnemers zich om tijdens de vastenperiode veertig dagen lang minder vlees te eten, en zo een ecologische bijdrage te leveren. Vanuit ecologische overwegingen zetten ook steeds meer mensen hun huisdieren op een vegetarisch dieet. Maar is dat wel nodig, en hoe gezond is het voor uw trouwe viervoeter?

  Zowel voor katten als voor honden zijn vegetarische brokken zonder dierlijke eiwitten op de markt. Net als voor de mens vormen eiwitten voor dieren een essentieel onderdeel van hun voeding. In deze vegetarische alternatieven worden dierlijke eiwitten bijvoorbeeld vervangen door soja-eiwitten.

  Redelijk absurd, meent professor dierenvoedingsleer aan de UGent Myriam Hesta. "Strikt gezien is het mogelijk om dierenvoeding te maken op basis van plantaardige producten", zei ze in 'Hautekiet' op Radio 1. "Maar in soja-eiwitten ontbreken bepaalde essentiële aminozuren, waardoor supplementen nodig zijn. De fabrikant moet dus synthetische aminozuren toevoegen, zodanig dat aan die behoefte voldaan is."

  Hoe voedzaam zijn deze brokken?

  Het probleem stelt zich vooral bij katten. "In tegenstelling tot de hond is de kat een strikte carnivoor", aldus Hesta. "Dat betekent dat zij de mogelijkheid verloren is om bepaalde voedingstoffen, die van nature in hoge concentraties aanwezig zijn in zijn prooien, zelf aan te maken." De kat heeft daardoor een veel hogere eiwitbehoefte dan de hond en moet voedingstoffen als arachidonzuur en vitamine A via haar voeding opnemen.

  Daarnaast speelt ook dat huisdieren, en dan vooral katten, best kieskeurig kunnen zijn. Melanie Jacques van de organisatie EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) ondervond dat aan den lijve toen ze haar twee honden en zes katten op een vegetarisch dieet probeerde te zetten. "De katten bleken kieskeuriger en verteren de voeding niet allemaal even goed", klonk het in 'Hautekiet'. Haar katten zijn intussen weer overgeschakeld op vleesbrokken.

  Loont het desondanks de moeite om vegetarische voeding te proberen?

  Volgens Ruben Boonen, bioingenieur en adviseur van de dienst Landbouw en Plattelandsbeleid van de provincie Antwerpen, is de ecologische voetafdruk van vleesetende honden en katten hoe dan ook vrij beperkt. "In verhouding met hun gewicht eten katten meer vlees dan honden, maar hun impact is kleiner omdat ze doorgaans kleiner zijn", zegt hij. "Een hond eet gemiddeld 75 gram dierlijke producten per dag. Een verschil met de menselijke vleesconsumptie is echter dat het hier meestal gaat om dierlijk afval."

  En dat is sowieso duurzamer, zegt ook Myriam Hesta. Voor wie toch aandacht wil schenken aan de voetafdruk van zijn dier, heeft ze enkele tips. "Doe niet mee aan overconsumptie, geef het dier meer droge dan natte voeding, en kijk naar de bron van het eiwit. Gaat het om dierlijke bijproducten, dan is de voeding duurzamer want dit zijn de delen die niet gebruikt worden voor humane consumptie."


  » Reageer (28)
  04-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
  Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen
  is een nieuwe dag om te leven

  » Reageer (27)
  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat altijd alles op de grond laat vallen

  We zien ze natuurlijk graag, die huisdieren van ons. Maar als de kat de zoveelste koffiemok achteloos tegen de grond smakt, dan hebben we eerder zin om er zelf mee te gooien. Waarom hebben katten de neiging om voorwerpen van tafels en kasten te stoten? Dierenarts Ellen Whiteley gunt ons een blik in het kattenbrein.

  Dat duwtje dat poezen zonder verpinken met hun poot tegen een voorwerp geven, kan je verklaren doordat de dieren het instinct hebben van een listig roofdier. "Katachtige jagers spelen eerst met hun prooi voor ze die opeten," legt dierenarts Ellen Whiteley uit. "Wanneer een kat duwt tegen een klein, rechtopstaand voorwerp met haar poot, doet ze eigenlijk hetzelfde. Het instinct zegt haar dat dit voorwerp wel eens een muis zou kunnen zijn."

  Op zoek naar een snack
  Bij katten kan er altijd wel een snackje in, en ze laten geen enkele mogelijkheid onbenut tot een lekker hapje. Daarom geven ze het voorwerp een duwtje, om even te controleren of het geen muis is. Blijkt het uiteindelijk jouw portefeuille of de afstandsbediening van de televisie te zijn, dan verliezen ze de interesse. "Als een kat daarenboven in de gaten krijgt dat jij alert wordt als zij iets op de grond gooit, zal ze het misschien met opzet doen om jouw aandacht te krijgen. Zeker als ze die dag nog geen brokjes heeft gekregen," zegt Whiteley. 

  Cadeautjes voor de kat
  Erachter komen waarom je kat dit frustrerend gedrag uitvoert, is het belangrijkste om er weer vanaf te geraken. Wil jouw poes haar jachtinstinct aanscherpen, geeft haar dan wat speeltjes waar ze op kan slaan, in bijten en krabben. Zo gaat ze in het beste geval niet op zoek naar andere voorwerpen om kapot te maken. In het andere geval geeft Dr. Whiteley nog één efficiënte tip mee: verwijder voorwerpen die je kat in de verleiding kunnen brengen. "Alles wat geen val van een meubel op de grond overleeft, en waar de kat bij kan, zet je beter op een andere plek."


  » Reageer (21)
  27-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond of kat? De wetenschap verklaart wie het meest van je houdt

  Honden houden vijf keer meer van de mens dan katten, dat heeft professor Paul Zak ontdekt dankzij een recente studie. De resultaten van zijn onderzoek aan de universiteit van Claremont kunnen voorgoed een einde maken aan discussies tussen honden- en kattenmensen.

  De resultaten van het onderzoek zullen aan bod komen in de documentaire voor BBC2 Cat vs Dog. Zak nam de bloedstalen van 10 katten en 10 honden voor en nadat ze met mensen hadden gespeeld. De professor controleerde de stalen vervolgens op het niveau van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. "Het is een chemische stof die hersenen produceren wanneer je om iemand geeft. Zoogdieren maken deze stof aan om een band te scheppen met hun jongen." 

  Honden én het knuffelhormoon
  Volgens Zak produceren we oxytocine ook wanneer we een positieve ervaring beleven, en de hoeveelheid hangt af van hoe stresserend de omgeving is tijdens die ervaring. Mensen produceren ongeveer 15 tot 25 procent oxytocine wanneer we een aangename interactie met een vreemde hebben, dat niveau loopt op tot 25 à 50 procent wanneer we omgaan met een bekende. Als we reageren op iemand die we écht graag zien, kan dat zelfs stijgen naar 50 procent. In het experiment van Zak produceerden de honden ongeveer 57,2 procent. De wetenschapper concludeert daaruit dat een hond zijn baasje graag ziet. "Vooral het feit dat de beesten oxytocine produceren voor een andere soort is erg bijzonderen. De hersenen van de honden geven de boodschap dat de beestjes de mens graag zien."

  Wat katten produceren
  Katten daarentegen produceerden slechts 12 procent oxytocine en de helft van de katten maakten het knuffelhormoon zelfs niet aan. Maar als je een kattenpersoon bent, dan moet je niet meteen panikeren. Het labo waar Zak de beestjes testte was steriel en onbekend, waardoor de omgeving stresserender was voor de katten dan voor de honden. Als het experiment thuis had plaatsgevonden, zouden de katten volgens de professor meer oxytocine produceren. 

  Vreemde hond
  Zak is zelf baasje van Cookie, een zwart-witte hond. Zijn dochter ontdekte de straathond in hun garage en werd er meteen verliefd op. "Als ik toen niet al met dit onderzoek was bezig geweest, dan zou ik mijn kind nooit met een dier laten spelen dat we nog maar net kenden. Maar nu ik weet hoeveel de beestjes om ons geven, kon ik niet anders dan de hond adopteren."


  » Reageer (26)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijd
  De gelukkigste leeftijd is die,
  waarop men reeds in zichzelf gelooft
  en nog steeds in anderen gelooft

  » Reageer (30)
  20-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie hoe angstige en eenzame pitbull voor het eerst liefde krijgt

  Het is ongelofelijk om gade te slaan hoe een liefdevol gebaar een angstige en eenzame pitbull omtovert tot een overgelukkige hond. De Amerikaanse Hulporganisatie 'Hope For Paws' krijgt het maar weer eens voor elkaar.

  Nadat Michele Claseri een pitbull dicht bij een drukke autosnelweg in Los Angeles opmerkte, contacteerde hij de hulporganisatie. De reddingsoperatie beloofde gevaarlijk te worden voor mens en dier met die voorbij scheurende voertuigen in de buurt.

  'Veyron', zoals de redders de hond begonnen te noemen, had immers zo veel schrik dat hij voortdurend wegliep en dreigde de autoweg op te sukkelen. Gaandeweg konden ze het dier insluiten en zijn vertrouwen winnen waardoor Veyron uiteindelijk toch kon gered worden.

  Eens in het centrum van Hope For Paws aangekomen, kreeg de pitbull een deugddoend bad en ontzettend veel liefde. En het is die liefde die de hond transformeerde van een angstig hoopje ellende naar een vrolijk kwispelende viervoeter! Kippenvel!


  » Reageer (33)
  18-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom honden hun kop schuinhouden

  Hondenfan of niet, iedereen smelt een beetje weg als de viervoeters hun hoofd schuinhouden. Maar waarom doen ze dat eigenlijk?

  De meeste honden doen het: ze houden hun hoofd schuin als jij aan het praten bent, en soms ook zonder aanwijsbare reden. En daar is nu ook een wetenschappelijke verklaring voor: de dieren doen het om medeleven uit te drukken.

  Hun kop kantelen is een manier om empathie en begrip uit te drukken bij honden. Ze geven aan dat ze luisteren en geïnteresseerd zijn in wat je zegt. En ze doen het soms ook als je niet aan het praten bent. Honden kunnen je emoties aanvoelen: als je in een trieste bui bent, zullen ze de praktijk ook toepassen om je te steunen.

  Daarnaast is er ook een iets minder aandoenlijke reden: honden kantelen ook hun hoofd om beter te horen. De dieren hebben over het algemeen een goed gehoor, maar hebben wat moeite om te ontdekken waar het geluid precies vandaan komt. Door hun oren in een andere positie te draaien, kunnen ze geluiden beter oppikken.


  » Reageer (27)
  13-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen
  Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent
  daadwerkelijk te realiseren.

  » Reageer (41)
  11-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de FBI menens: dierenbeulen in hetzelfde rijtje als aanranders en brandstichters

  De FBI beschouwt dierenmishandeling voortaan als een zware misdaad, die in dezelfde categorie thuishoort als doodslag, aanranding en brandstichting. Uit onderzoek is gebleken dat veel criminelen -alvorens ze mensen aanpakken- eerst hun pijlen gericht hebben op dieren.

  Er worden nu vier onderverdelingen gemaakt: verwaarlozing, foltering, georganiseerde mishandeling (denk aan honden- of hanengevechten; ) en seksueel misbruik.

  De nieuwe regelgeving zat al enkele jaren in de pijplijn, met dank aan advocate Mary Lou Randour. Zij wist er de FBI van te overtuigen dat dierenmishandeling strenger bestraft moeten worden. "Het gaat om kleine wezens waarvan we weten dat ze pijn kunnen lijden. Wie afhankelijk is van anderen moet beschermd worden. Of het nu om oudere mensen, kinderen of dieren gaat, dat doet er niet toe."

  Nog belangrijk om aan te stippen: het gaat in eerste instantie niet zozeer om straffen, wel om gegevens verzamelen. Vandhana Bala, een advocate van dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals, vindt de bewustwording een stap in de goede richting. "Al bestaat er nog een verschil in de manier waarop bestraft wordt: honden en katten genieten een andere behandeling dan pakweg varkens, koeien en kippen. Maar het is hartverwarmend dat de FBI de ernst van dierenmishandeling begint te begrijpen."


  » Reageer (26)
  06-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Russische stad willen kat als burgemeester

                      Barsik is de favoriete kandidaat voor het burgemeesterschap van de Russische stad Barnaul

  De inwoners van de stad Barnaul in Rusland zijn de fratsen van hun lokale politici spuugzat. Ze hebben laten weten dat de siamese kat Barsik wat hen betreft de nieuwe burgemeester mag worden.

  De Siberische stad met 650.000 inwoners op zo'n 2900 kilometer van Moskou krijgt een nieuwe burgemeester. Die zal verkozen worden door een commissie die gevormd wordt door de gemeenteraad en de lokale gouverneur. Daarbij hebben ze de keuze uit zes kandidaten. 

  Geen enkele kandidaat kan echter op veel sympathie rekenen bij de inwoners van Barnaul. Zij konden via een online poll aangeven welke kandidaat hun voorkeur geniet: daarbij hadden ze de keuze tussen de zes officiële kandidaten en de kat Barsik. De kat ging uiteindelijk lopen met meer dan 90 procent van de stemmen. 

  Barsik is in een mum van tijd een hit geworden in de Russische media. Gelukkige begrijpen enkele lokale politici dat de mensen van Barnaul ook een ernstig signaal geven. Net als verschillende andere Russische steden heeft de stad te kampen met ernstige corruptie.


  » Reageer (20)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

     Bekijk ook eens:   http://blog.seniorennet.be/welenwee/
  Gewoon op bovenstaande link klikken

     Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • Fijne dag
 • Goeiedag Ria
 • Een lieve groet en een knuffel voor jou !!!
 • Goede morgen.
 • GOEDEMORGEN LIEVE BLOGGERTJES

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Logo

  Stille Pagina
  Onze kampioen teven


  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Trudy(nl)
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Kvetka

  Mijn favorieten
 • ornitogalen
 • petros
 • Helga
 • steffie
 • Angie
 • j&f
 • wel en wee
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Mandy
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Jacqueline

  Mijn favorieten
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Anita
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Betka
 • Gerry
 • Steffie
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Steve
 • jirka40
 • Jeske

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • majka
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Jana
 • omis
 • karin en gina spitshonden
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Monik
 • Alice
 • Iveta64
 • Stefan
 • Johanka
 • Heda

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Dominique  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske  Bedankt Brigitte


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  stonetours
  blog.seniorennet.be/stoneto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!