NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Muziek
 • “Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen”
 • Prettig weekend iedereen
 • Happy Valentine iedereen
 • Liefde
 • Keuze
 • Fouten
 • Geschenk
 • Val op in het donker: handige lampjes en reflectoren voor je hond
 • Wonderen
 • Uniek
 • Weemoed
 • Kou in de lucht? 5 wintertips voor je hond
 • Kostbaarste
 • Beste
 • Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer
 • Grootmoedigheid
 • Tijd
 • Hoop
 • Kennis
 • Bijzondere
 • Waarom blaft mijn hond?
 • Vertrouwen
 • Sterk
 • Gefaald

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto
  Pekingees ofthemonkeylions
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  20-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek
  Ik zou de muziek willen kennen,
  waardoor de staart van mijn hond de maat slaat

  » Reageer (18)
  18-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen”

  Is je kat vrolijk, droef, depressief of gewoon totaal ongeïnteresseerd? Het is soms moeilijk om van hun gezicht af te lezen, waardoor steeds meer eigenaars met hun kat in therapie gaan. Helemaal niets vreemds aan, want door simpelweg het gedrag van je kat te begrijpen, voorkom je heel wat verborgen leed bij je harige viervoeter.

  Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts ziet steeds vaker baasjes met hun kat in haar praktijk verschijnen. En dat is goed, want zo’n 20 tot 50 procent van de huiskatten heeft gedragsproblemen, omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen. “Mensen denken te makkelijk over hun huisdier. Katten zijn tegenwoordig populairder dan honden, want een kat kun je lekker zijn gang laten gaan en hoef je niet uit te laten. Maar een kat heeft ook gewoon aandacht en zorg nodig, en dat vergeten mensen soms”, zegt Puts. Als kattengedragstherapeut geeft Liesbeth praktische adviezen over wat een kat nodig heeft.

  ”Je kan een kat niet in zijn eentje opsluiten, de hele dag gaan werken en dan vervolgens nog gaan sporten. We geven heel veel geld uit aan katten, kopen geweldige speeltjes, waterfonteinen en mooie kattenbakken voor ze, maar hebben minder aandacht voor ze dan goed voor ze is. Als ik tegen baasjes zeg dat ze iedere dag zeker vijf minuten actief met hun kat moeten spelen, kijken ze me echt met tegenzin aan.”

  Angstige beestjes

  Een kat die zich niet goed in haar vel voelt, vertoont vaak ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid of agressie. Maar vaak is de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken: de kattenbak is te klein, vuil of moet gedeeld worden met andere katten.

  De meest voorkomende oorzaak van problemen bij huiskatten is volgens kattengedragstherapeut Yvon Sweere angst. “Veel katteneigenaren herkennen dat niet, omdat ze maar weinig van de lichaamstaal van dieren weten. Ik denk dat we veel dierenleed kunnen voorkomen als we op school les zouden geven over de lichaamstaal. Ook bijtincidenten bij honden kunnen dan voorkomen worden.”


  » Reageer (16)
  15-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend iedereen
  Een weekend dat een lente gevoel geeft,heerlijk toch.
  Dus geniet met volle teugen en veel groetjes

  » Reageer (25)
  14-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Valentine iedereen

  .


  » Reageer (21)
  13-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde
  De maat van de liefde,
  is liefde zonder grenzen

  » Reageer (11)
  11-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuze
  Elke ja houdt een nee in.
  Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen

  » Reageer (19)
  06-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten
  Leer van andermans fouten,
  want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken

  » Reageer (24)
  04-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
  Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven
  is oprechte aandacht

  » Reageer (21)
  30-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val op in het donker: handige lampjes en reflectoren voor je hond

  Tijdens de korte dagen in de winter laten we onze honden steeds meer in het donker uit. Je hond loopt dan extra gevaar in het verkeer. Maar ook in buitengebieden waar weinig verkeer is én weinig straatverlichting is het belangrijk dat je jouw hond zelf niet uit het oog verliest. Met deze tips valt jouw hond op in het donker!

  In de winter is het belangrijk voor zowel de veiligheid van je hond als die van andere wandelaars, fietsers en automobilisten dat je hond goed zichtbaar blijft. Er zijn verschillende manieren om je hond extra op te laten vallen: met lichtjes of met reflectoren. Je kunt handige spullen gebruiken die je al in huis hebt, speciale lichtjes voor honden kopen óf zelf creatief aan de slag om je hond extra zichtbaar te maken tijdens de wandeling in het donker.

  Al in huis? Fietslampjes + hardloopgear

  Bevestig kleine fietslampjes op batterijen aan de lei- en halsband of het harnas van je hond. Die kunnen vaak knipperen voor een leuk feestelijk effect.

  Ben je een hardloper en heb je nog van die reflecterende, verstelbare banden? Ook die kun je makkelijk voor je hond gebruiken en bevestigen aan zijn halsband of tuig.

  Reflecterende leiband

  Het is belangrijk dat je hond zelf opvalt, maar in het verkeer is het belangrijk dat ook de leiband licht geeft of is voorzien van reflectoren. Zeker als je de hond aan een lange leiband laat lopen of gaat fietsen met de hond naast je, is het belangrijk om een reflecterende leibend of lichtgevende leiband te gebruiken. 

  Lichtgevende halsband

  Een geweldige uitvinding wat ons betreft: de lichtgevende halsband! Deze heeft verschillende standen (knipperen en stil) en is oplaadbaar met USB. Superhandig dus, nooit meer gedoe met lege batterijen. Check wel goed de verschillende maten en zorg dat de band niet te strak of ruim om de nek zit. Zorg dat je ongeveer twee vingers tussen de hals en de halsband kunt houden.

  DIY: Reflecterende tape of stof

  Lekker goedkoop, leuk en creatief: maak zelf je reflecterende hondenoutfit! Je kunt de hond extra laten opvallen door zijn halsband, leiband of bandana reflecterend te maken. Dat kan met reflecterende tape of reflecterende stof die je kunt naaien bijvoorbeeld op de jas of bandana van de hond. 

  Let op: reflecterende items lichten alleen op als er licht op valt zoals koplampen. Dit is dus goed om extra op te vallen in het drukke verkeer maar in een donker buitengebied zie je de hond er niet beter door. Gebruik daarnaast altijd nog een lichtbron zoals hierboven beschreven.

  DIY: Veiligheidsvest

  Ken je die gele of oranje veiligheidshesjes met reflectoren? Die kun je gebruiken om een superleuk en veilig hondenvestje te maken. Bekijk hier de DIY tutorial.

  Toelating tot publicatie van  pawshake https://nl.pawshake.be/blog/val-op-het-donker-handige-lampjes-en-reflectoren-voor-je-hond?


  » Reageer (26)
  28-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderen
  Wonderen gebeuren alleen bij diegenen die erin geloven....
  Maar vergeet niet:
  wie goed doet,goed ontmoet

  » Reageer (23)
  23-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek
  Beseft dat elk ogenblik uniek en onvervangbaar is

  » Reageer (31)
  21-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weemoed
  Alles is zo lang geleden,
  maar de tijd komt nooit meer terug
  en ik denk met stille weemoed...
  Oh wat gaat het leven vlug

  » Reageer (21)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kou in de lucht? 5 wintertips voor je hond

  We hebben er even op moeten wachten maar de winter komt er nu eindelijk aan(enkele dagen toch). Wij trekken een dikke jas aan, nemen een paraplu mee en zetten binnen de verwarming aan om ons te beschermen tegen de kou. Maar wat moeten we doen om onze honden warm te houden? 5 wintertips voor je hond:

  1) Blijf in beweging
  Ja, een hond kan onderkoeld raken in extreme omstandigheden, maar in ons klimaat zal dat niet snel voorkomen. Onderkoeling kun je voorkomen zolang je hond in beweging blijft (en daarom ga je sowieso ook naar buiten, toch?) Zeker als het regent of sneeuwt is het belangrijk dat je hond niet lang stilstaat of ergens lang stil moet zitten. Ga daarom lekker actief wandelen, gooi balletjes of takken en doe leuke spellen met de hond. Oh, en pas ook op met de auto: in een geparkeerde auto wordt het net zo koud als buiten, maar je hond kan zich niet bewegen. Laat je hond dus niet achter in de auto.

  2) Pas op met strooizout
  Pekel is niet goed voor de hond, hij kan last krijgen van z'n pootjes en het is giftig als hij het binnenkrijgt. Als je terugkomt van de wandeling kun je eerst de hond schoonwrijven met een handdoek, zodat je hond het zout niet uit zijn vacht gaat oplikken. En irritatie aan de pootjes kun je voorkomen door de voetzooltjes voor de wandeling even in te smeren met vaseline.

  3) Houd je hond droog
  Je hond heeft in normale omstandigheden geen behoefte aan een (regen)jas zoals wij. Sterker nog: de buitenlucht is heel goed voor hem! Zijn vacht is heel goed in staat om de temperatuur van zijn lijf goed te reguleren. Ook een beetje regen is geen probleem, als je de hond bij thuiskomst maar weer lekker droogwrijft met een handdoek. Maar, voor lange wandelingen in de sneeuw is het wel belangrijk om op te letten en de vacht droog te houden. Voorkom dat er sneeuw en ijs zich gaat ophopen in de vacht, en bedek kortharige honden met blote buikjes of puppy's eventueel met een hondenjas.

  4) Let op onderkoeling
  In ons land zal je hond niet gauw onderkoeld raken. Maar voor wie een lange wandeling in de kou, regen of sneeuw gaat maken is het wel belangrijk om goed op de hond te letten. Als hij het te koud krijgt wordt hij lusteloos, gaat hij rillen en gaat z'n hartslag omlaag. Dan moet hij gelijk naar een warme ruimte waar hij te eten en drinken krijgt. Neem voor de zekerheid contact op met je dierenarts.

  5) Wees voorzichtig met ijs
  Wij vinden ijs natuurlijk leuk om op te schaatsen, maar je hond vindt het minder prettig! Hij kan er zich lelijk op bezeren, bijvoorbeeld als hij uitglijdt. Bovendien kunnen honden niet goed inschatten of het ijs eigenlijk wel dik genoeg is. Hierdoor is de kans reeel dat hij door het ijs zakt, en dan komt hij er niet zo makkelijk weer uit. Bovendien is dat wel heel erg koud, zo'n ijsbadje!

  En het is natuurlijk vooral belangrijk om buiten genieten met je hond: weer of geen weer. Een mooie wandeling versterkt de band tussen jou en je hond, elke dag opnieuw!

  Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/kou-de-lucht-5-wintertips-voor-je-hond


  » Reageer (20)
  14-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste
  Het kostbaarste zijn altijd dingen,
  die geen prijs hebben!

  » Reageer (21)
  09-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste
  Soms moet je doen wat het beste is voor jou,
  niet wat het beste is voor iedereen

  » Reageer (27)
  07-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

  Moest je nog een reden nodig hebben om je hond een extra knuffel te geven, dan hebben wij goed nieuws voor je. Een studie bij meer dan 3,4 miljoen Zweden heeft aangetoond dat hondenbaasjes langer leven. Een huisdier blijkt extra gezond voor wie geen andere huisgenoten heeft.

  De onderzoekers aan de universiteit van Uppsala bestudeerden de gegevens van alle Zweedse mannen en vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Ze focusten zich op 3,4 miljoen mensen die geen voorgeschiedenis van cardiovasculaire ziekten hadden in 2001 en volgden hun gezondheidsgegevens gedurende 12 jaar. Zweedse baasjes moeten verplicht hun hond laten registreren en elk bezoekje aan het ziekenhuis komt in een nationale database terecht. 

  Wat bleek? Hondeneigenaars hebben een lager sterfterisico door cardiovasculaire ziekten in vergelijking met mensen die geen hond bezitten, en ze lopen ook minder risico te sterven aan andere oorzaken. Een hond in huis blijkt vooral positief voor mensen die alleen wonen, dit beperkt de kans op vroegtijdige sterfte bij hen met 33 procent, en beperkt het het risico op cardiovasculaire ziekten met 11 procent. 

   Waarom zijn honden gezond?

  De onderzoekers weten niet waarom honden zo goed zijn voor de gezondheid van hun baasjes. Maar ze vermoeden dat hondenliefhebbers sowieso actiever zijn en een betere gezondheid hebben. Maar hoofdonderzoeker Tove Fall zegt dat het ook mogelijk is dat een hond je verplicht om actief te blijven en gezonder te leven. “Ik heb al verschillende baasjes ontmoet die ervan overtuigd zijn dat een hond de eenzaamheid wegneemt. Ook ontmoet je tijdens wandelingen vaak andere hondeneigenaars.”

  Een andere verklaring is dat een hond de gezondheid van het baasje een boost kan geven. Eerdere studies hebben gesuggereerd dat opgroeien met een hond allergieën en astma bij kinderen kan beperken. Ook reageren eigenaars minder fel op stress en herstellen ze van een hoge bloeddruk na een stresserende gebeurtenis.

  Fall kan niet met zekerheid zeggen dat een hond je zal helpen langer te leven, maar het is geen slecht idee. “Een huisdier brengt veel vreugde in huis. Dus als je ervoor kan zorgen, dan is een hond aanschaffen zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende studies die aantonen dat baasjes meer lichamelijke activiteit krijgen, wat kan leiden tot een langer leven.” 


  » Reageer (19)
  02-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoedigheid
  Grootmoedigheid ligt niet zozeer in het geven,
  maar veeleer in het geven op het juiste moment

  » Reageer (22)
  19-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd
  Neem de tijd om lief te hebben,
  neem de tijd om te praten
  en neem de tijd om de kostbare gedachten die je hebt te delen

  » Reageer (24)
  17-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop
  Hoop is een voorschot op toekomstig geluk

  » Reageer (18)
  12-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis
  Deel je kennis.
  Het is een manier om onsterfelijkheid te bereiken

  » Reageer (24)
  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Schönes Wochenende
 • Fijne vrijdag een prachtige crea Ria
 • Hallo
 • Grüße
 • Allerliefste groetjes

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Zdenka
 • Locke
 • Lisa
 • Schreibi
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Dasa
 • Majena
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Mrs Karin
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • EvaKlaus
 • Agnes
 • Beate & Bella
 • Sandra
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • Eddy1953
 • Gerti
 • Jacqueline
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Franz

  Mijn favorieten
 • Christrose
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Krautl
 • Betka

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helmut
 • Heidi28
 • Justin
 • Angels
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • Angelika
 • Cajuscha

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Alice
 • Heike
 • Klaas
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Christine
 • Bea
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Renate
 • Wilfried-Gina
 • Radka
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi4
 • Kvetulky
 • Carola
 • Hanka(cz)
 • Hilde

  Foto

  Blog als favoriet !


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  loek_1934
  blog.seniorennet.be/loek_19


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!