NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Hondje onder het mes omdat baasjes zijn oren haatten
 • Je kleine spruit en trouwe viervoeter dan toch een goede combo?
 • Weekend groetjes
 • Andere mensen
 • “Pas op met rauw vlees voor hond en kat”
 • Fijne moederdag
 • Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden
 • Leven
 • Niet elk baasje past bij elke hond
 • Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje onder het mes omdat baasjes zijn oren haatten

  Een Russisch echtpaar heeft hun jonge hondje plastische chirurgie laten ondergaan om de Jack Russell meer te laten lijken op Milo: het schattige viervoetertje van Hollywoodster Jim Carrey in zijn film The Mask. Het stel vond een dierenarts bereid de staande oortjes via een operatie voortaan te laten hangen.

  Dierenliefhebbers zijn woest, maar de baasjes staan volledig achter hun besluit. "We willen dat ons hondje shows gaat winnen. Dat lukt nooit als hij zijn oude oortjes nog had gehad."

  In eerste instantie zou het echtpaar zelf hebben geprobeerd de oortjes van de Jack Russell te laten hangen, zo meldt een Amerikaanse website. Zo werden de oortjes regelmatig met lijm vastgezet en liep het dier lagere tijd rond met gewichtjes aan de oorschelpen. "Onze hond voelde zich daar erg ongemakkelijk bij. Dus toen die methodes niet bleken te helpen hebben we een dierenarts inschakeld", aldus één van de baasjes die de oren van de hond 'begon te haten'.

  Fokken
  De arts ging uiteindelijk mokkend overstag. Het kraakbeen in de oortjes werd door hem gebroken waardoor de oren van het hondje voortaan hangen. Volgens de eigenaars van het dier heeft het hondje geen pijn gehad en zijn ze superblij met het eindresultaat. "We willen met de hond gaan fokken. Als hij nog staande oortjes had gehad, hadden we waarschijnlijk nooit een goede partner voor voortplanting kunnen vinden."

  Volgens Jack Russell-experts is de kans dat de Russen een prijs winnen met hun geopereerde hondje nul. "Hij ziet er uit als een rashondje, maar mensen die er verstand van hebben kunnen zo zien dat de oren kunstmatig zijn aangepast. Wat de baasjes wel hebben bereikt? Hun hondje lijkt nu inderdaad wel wat op Milo uit The Mask. Maar dat is dan ook alles", aldus een dierenarts in de VS.

                Jim Carrey met Milo in The Mask


  » Reageer (10)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kleine spruit en trouwe viervoeter dan toch een goede combo?

  Onderzoekers spraken elkaar lang tegen, maar nu is de kogel door de kerk. Ouders die binnenkort een kindje verwachten mogen op twee oren slapen, de aanwezigheid van jullie harige vriend zal de gezondheid van jullie kind alleen maar ten goede komen.

  Uit een onderzoek van University of Alberta blijkt namelijk dat kinderen die opgroeien in het bijzijn van een hond minder risico lopen op het ontwikkelen van allergieën en obesitas.

  Voor de studie werden 746 nieuwboorlingen en moeders gedurende de eerste 5 levensjaren opgevolgd. Maar het waren de laatste 6 maanden van de zwangerschap en de eerste 3 maanden na de bevalling die uiteindelijk de testresultaten bepaalden.

  Ruminococcus en Oscillospira?

  Oké, we geven toe dat ook wij voor die bizarre termen even Google moesten raadplegen. Maar nog belangrijker dan wat het is (het zijn trouwens bacterieën), is wat het doet met je kersverse spruit.

  Het onderzoek toonde aan dat kinderen die tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte in contact kwamen met die specifieke bacteriën bij huisdieren gezegend waren met een betere darmgezondheid. Door een overvloed aan die goede bacterieën loopt je mini-me in de eerste levensjaren minder kans op allergieën en obesitas. 70% van de onderzochte kinderen groeide op in het bijzijn van een hond. Je zou voor minder een trouwe viervoeter aan jullie gezinnetje toevoegen!


  » Reageer (21)
  18-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend groetjes
  Voor iedereen een fijn en deugdoend lang weekend,geniet ervan.
  Veel groetjes

  » Reageer (32)
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andere mensen
  Als we ons licht laten stralen,
  geven we onbewust andere mensen
  de gelegenheid om hetzelfde te doen

  » Reageer (30)
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Pas op met rauw vlees voor hond en kat”

  Huishoudens met kinderen, zieken, senioren en vrouwen die in verwachting zijn, kunnen hun huisdieren beter geen rauw vlees geven als hart en pens, ook niet als dat ingevroren is geweest. Dat zegt de Nederlandse dierenarts-microbioloog Paul Overgaauw die verbonden is  aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Zijn eigen onderzoek wordt morgen gepubliceerd.

  Ook andere mensen moeten oppassen met dergelijk diervoeder en er zo hygiënisch mogelijk mee omspringen. Samen met het gezondheidsinstituut RIVM stelde Overgaauw vast dat ook in Nederland rauwvleesproducten bacteriën en parasieten (kunnen) bevatten als salmonella, listeria, (antibiotica-resistente) E. coli, sarcocystis en toxoplasma gondii.

  De huisdieren kunnen op dit gebied zelf nog wel een stootje hebben (uitzonderingen daargelaten), maar ze kunnen er wel mee worden besmet en de bacteriën en parasieten doorgeven aan mensen, tijdens lichamelijke contacten als likken en aaien. Wie zeker van zijn zaak wil zijn, geeft hond of kat gewoon blikvoer of droge brokken, licht Overgaauw toe.    

  Nierfalen

  “We onderzochten 35 rauwvleesproducten van acht verschillende merken. Resultaat van ons onderzoek was dat 23 procent van de producten besmet was met E coli O157. Deze bacterie kan nierfalen bij mensen veroorzaken. Daarnaast was 80 procent van de producten van zeven merken besmet met antibiotica-resistente E. coli. Verder vonden we verschillende listeriabacteriën in meer dan de helft van de producten. Tenslotte was 20 procent besmet met salmonella, 23 procent met sarcocystis en 6 procent met toxoplasma gondii”, meldt hij op de site van de faculteit.

  Toxoplasma kan gevaarlijk zijn voor ongeboren kinderen. Salmonella kan organen aantasten. In de meeste gevallen veroorzaken genoemde bacteriën en parasieten maag- en darmklachten. Overgaauw vindt het lastig iets te zeggen over aantallen menselijke slachtoffers. “Niet iedereen met darmklachten gaat naar de huisarts, maar ook de dokter zal de relatie met diervoeder niet meteen leggen.”


  » Reageer (20)
  13-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne moederdag
  Aan alle mama's en oma's,een super fijne dag gewenst.
  Voor iedereen een leuke zondag

  » Reageer (13)
  09-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden

  Het dorpje Talkeetna in Alaska heeft zijn burgemeester verloren. De positie werd al twintig jaar ingevuld door de kat Stubbs, die na zijn benoeming in 1998 ‘Mayor’ (burgemeester) aan zijn naam mocht toevoegen. Mayor Stubbs hield van het drinken van water en catnip uit een margarita-glas, wat veel bekijks opleverde en de lokale economie een flinke impuls gaf. Hij overleed op de gezegende leeftijd van 20 jaar en drie maanden.

  De persoonlijke assistent van Mayor Stubbs liet in een verklaring weten dat het beestje “na twintig jaar en drie maanden” overleden was. “Hij was tot de laatste dag van zijn leven een schat en wilde ons steeds bij hem op het bed hebben zitten, zodat hij urenlang kon liggen spinnen op schoot”, klinkt het in de verklaring.

  Het stadje Talkeetna telt slechts 900 zielen, die de kat in 1998 als burgemeester verkozen. De kat dronk in een lokale bar graag water met catnip uit een margarita-glas en werd zo al snel een toeristische trekpleister.

  Het plaatsje kent geen ‘menselijke burgemeester’.

                                                     

  Mayor Stubbs wordt waarschijnlijk opgevolgd door kitten Denali.

  Opvolging staat klaar

  In 2013 overleefde Stubbs nog een aanslag op zijn leven, die door een hond werd gepleegd. Vorig jaar nog werd zijn dood al eens gemeld, maar dat bericht bleek onjuist te zijn. Wegens zijn hoge leeftijd trok de burgemeester zich de laatste jaren steeds vaker terug en had hij amper nog contact met zijn burgers.

  Volgens de assistent van wijlen Mayor Stubbs staat de opvolging al klaar: “Verbazingwekkend genoeg heeft onze kitten Denali dezelfde persoonlijkheid als Stubbs. Hij houdt van aandacht en gedraagt zich als een puppy als hij bij mensen in de buurt is. We kunnen ons geen betere plaatsvervanger wensen dan Denali, hij treedt in alle opzichten in Stubbs voetsporen!“

  Op Twitter wordt met gepaste verslagenheid gereageerd op het nieuws. “Een van de laatste eerlijke Amerikaanse politici is heengegaan”, klinkt het bedroefd.


  » Reageer (23)
  07-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven
  Het leven is te kort.
  Glimlach naar degene die treuren,
  negeer degene die je bekritiseren en
  wees gelukkig met degene die om je geven

  » Reageer (23)
  02-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet elk baasje past bij elke hond

  Een Nederlandse onderzoekster pleit voor een verplichte cursus voor hondeneigenaren - een ‘hondenbewijs’, net als een rijbewijs. Om overvolle asielen te vermijden, vindt Ineke van Herwijnen van de Wageningen Universiteit dat honden uitgekozen moeten worden op basis van de opvoedingsstijl van de baasjes.

  “Voor elk kind is er één optimale opvoedstijl. Mijn theorie is dat dat ook voor honden geldt. Ik ga uit van vier stijlen: gezaghebbend, autoritair, toegeeflijk en verwaarlozend. Wie toegeeflijk is, kan beter geen Duitse herder in huis nemen, maar een softer hondje, zoals een cockerspaniël.

  Herders zoeken graag grenzen op en hebben een baasje nodig dat duidelijk maakt wat wel en niet mag. Bordercollies hebben dan weer heel veel energie: met hen moet je sporten en werken.”

  Hondenscholen moeten een veel belangrijkere rol gaan spelen in die keuze en ook bij de begeleiding van het baasje, besluit ze.


  » Reageer (29)
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!

  Hoewel veel honden zowat àlles eten wat ze op hun pad tegenkomen en elke dag wel een poging ondernemen om iets uit je bord te vissen, kan je trouwe vriend maar beter enkele voedingsmiddelen mijden. Wij gingen op consultatie bij de dierenarts en verzamelden 15 dingen die je hond beter niet in zijn voederbakje krijgt.

  1. Chocolade

  Alert! Je neemt je viervoeter beter niet mee op paaseierenjacht want hoewel de meeste honden dol zijn op chocolade, kan het eten ervan leiden tot ongewenste effecten zoals braken, spiertrillingen, hartritmestoornissen, epileptische aanvallen en – bij grote hoeveelheden - zelfs overlijden.

  2. Noten

  Noten hebben een hoog vetgehalte, wat vaak voor maagproblemen bij honden zorgt. Bovendien zijn er ook een heleboel giftige noten. Onderzoek wijst uit dat je hond best ver wegblijft van macadamia noten, pecan noten, amandelen en walnoten.

  3. Rauwe eieren

  Rauwe eieren kunnen bepaalde bacteriën -  zoals salmonella – bevatten, die je hond ernstig ziek kunnen maken. Bovendien bevatten rauwe eieren ook een enzym dat voor huid -en vachtproblemen zorgt.

  4. Avocado

  Hoe hip je hond ook is – en ja, we kijken naar jou mops - geef hem vooral géén avocado. De stof persine, die rijkelijk aanwezig is in de vrucht, is giftig voor een heleboel dieren en veroorzaakt onderhuidse vochtophopingen en hartfalen, met kans op dodelijke afloop.

  5. Kauwgom

  Het is vooral de suikervervanger die in de meeste kauwgom zit, die tot ernstige leverproblemen kan leiden. 

  6. Rauwe aardappelen

  Rauwe aardappelen bevatten solanine. Het eten van voeding met solanine kan een maagdarmontsteking, apathie en zelfs coma tot gevolg hebben. 

  7. Spruitjes

  Er zijn veel redenen om spruitjes van het menu te halen. Je kinderen zullen je dankbaar zijn, je reukorgaan ook én je hond zal alvast minder kans hebben op gasvorming in het darmkanaal, met braken en misselijkheid als gevolg.

  8. Druiven & rozijnen

  Druiven en rozijnen kunnen - zelfs in heel kleine hoeveelheden - voor nierfalen zorgen bij zowel honden als katten.

  9. Perziken en pruimen

  Niet omwille van de vrucht, wel omdat de pitten vast kunnen raken in de keel of de maag van je trouwe huisdier.

  10. Wit brood

  Wit brood bevat een overvloed aan oliën en suikers, ongezonde hoeveelheden die onder meer een alvleesklierontsteking teweeg kunnen brengen.

  11. Maïskolven

  Maïs is niet giftig voor je hond, maar, er zijn wel verhalen bekend van stukjes kolf die in het darmkanaal komen vast te zitten. Bovendien is ongemalen maïs voor honden niet zo makkelijk verteerbaar.

  12. Kip-of kalkoenbotjes

  De hond en zijn bot, het lijkt een perfecte match. Maar, als de botjes zo klein zijn zoals die van gevogelte, dan is het allesbehalve veilig. Ten eerste kan je hond zich er makkelijk in verslikken en ten tweede hebben de botjes scherpe kanten, waardoor ze de maag- of darmwand van je hond kunnen beschadigen of vast komen te zitten. 

  13. Zuivel

  Wist je dat de meeste honden lactose-intolerant zijn? Je zal het in ieder geval snel merken (en vervolgens nooit meer geven), want diarree is het onprettige resultaat.

  14. Rauwe vis

  Geen sushi voor Fifi. Rauwe vis kan namelijk neurologische klachten teweeg brengen bij honden en ze kunnen er zelfs van in coma raken.

  15. Ajuin

  De ‘ui’ - en we spreken dan wel van een grote hoeveelheid - zorg voor een afbraak van rode bloedcellen, met bloedarmoede tot gevolg. Knoflook, bieslook en prei hebben overigens hetzelfde effect.


  » Reageer (13)
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schild
  De beste manier om je tegen negativiteit van anderen te beschermen,
  is je te omringen met een schild van positiviteit

  » Reageer (14)
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”

  De bekende Britse militaire viervoeter Mali met trainer Daniel Hatley. De legerhond kreeg vorig jaar een hoge onderscheiding voor zijn heldenmoed in Afghanistan. De Mechelse herder leidde ondanks ernstige verwondingen een speciaal peloton in 2012 in Kaboel rechtstreeks naar verborgen talibanstrijders. Mali is nog steeds in militaire dienst.

  Cijfers van het Britse ministerie van Defensie tonen aan dat vorig jaar tussen maart en december 38 Defensiehonden zijn geëuthanaseerd. Parlementslid Tim Farron trekt aan de alarmbel.

  Zes honden van de 38 kregen een spuitje omwille van een ‘gevaarlijk temperament’, zes anderen ‘voldeden niet meer aan de standaard’. Nog vijf andere viervoeters werden geëuthanaseerd voor ‘ouderdomsredenen’ en ‘gezondheidsissues’. Uit oudere cijfers blijkt dat in 2015 en 2016 79 militaire honden een spuitje kregen. 40 daarvan waren ‘ongeschikt voor herplaatsing’.

  Volgens Defensieminister Gavin Williamson wordt alles op alles gezet om militairen honden een nieuwe thuis te geven na hun diensten bij het leger. Sinds 2013 zouden volgens de minister 600 legerhonden geadopteerd zijn. Maar de voormalige partijleider van de Liberal Democrats Tim Farron, die de cijfers in handen kreeg na een parlementaire vraag, vindt het niet kunnen dat daarnaast een aanzienlijk deel legerhonden wordt gedood. “Er wordt niet genoeg gedaan om ze te herplaatsen. Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend, onze mannen en vrouwen geholpen, mensenlevens gered. We zijn het verschuldigd aan alle dienende honden om andere opties te bekijken dan ze te laten inslapen. Dit is een gruwelijke manier om om te gaan met dieren die zoveel hebben gegeven.”

  Tod Bradbury van Animal Aid staat het parlementslid bij. “Hoewel het goed is dat veel legerhonden uiteindelijk bij nieuwe baasjes belanden, is het alarmerend om te moeten vaststellen dat er anderzijds zoveel honden geëuthanaseerd worden.” Hij vindt het ook niet kunnen dat de dieren een spuitje krijgen voor redenen als ‘niet voldoen aan de standaard’ en ‘gedragsproblemen’. “Deze honden worden getraind om agressief te zijn en daar betalen ze later de prijs voor. Hoewel ze in dienst vaak ‘helden’ worden genoemd, worden ze erna gewoon weggegooid. In plaats van deze dieren te doden uit gemak hopen we dat meer ingezet wordt op een goede mentale en fysieke gezondheid en een mooi leven na het leger.”

  Een wereldberoemde foto van een legerhond. Een Amerikaanse soldaat springt samen met zijn hond uit een CH-47 Chinook helikopter.


  » Reageer (13)
  18-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers

  Heb jij een kwispelende huisgenoot rondlopen? Dan is de kans groot dat jullie er in het weekend of op woensdagnamiddag samen op uit trekken voor een stevige wandeling. En dan begint de ellende: niet alleen krijg je Blackie onmogelijk snel en comfortabel de koffer in, nà jullie uitje kan die auto ook weer steevast richting carwash. Modderige pootjes en stoffen of lederen bekleding gaan immers niet goed samen. Of wel?

  Bij Nissan werken blijkbaar heel wat hondenliefhebbers, want hun nieuwe X-Trail 4Dog concept is dé oplossing voor al uw viervoeterproblemen. Niet alleen zit je beste vriend comfortabel in zijn eigen privécabine, inclusief drinkbak en snacks, er zijn ook heel wat handige hulpmiddeltjes die het vervoeren een eitje maken. Van een uittrekbare ladder om de puppy makkelijk in de koffer te krijgen tot een speciale hondendouche die komaf maakt met modderige pootafdrukken in de kofferbak. 

  Voorlopig is de auto enkel nog in conceptfase, maar wij hopen alvast dat de bolide snel op de markt komt!


  » Reageer (14)
  16-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom
  De eerste stap tot het realiseren van een droom
  is hem in je geest tot prioriteit maken

  » Reageer (13)
  11-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de nieuwste internetsensatie

  Schattige katten zijn een vast onderdeel van de internetwereld, maar af en toe zit er eentje tussen die een instant sensatie wordt. Grumpy Cat, ruim baan, want nu is iedereen gek van P'Bone.

  De naam 'P'Bone' zegt je waarschijnlijk weinig, maar de kat zelf duikt intussen veelvuldig op in allerlei social mediafeeds. En dat heeft hij te danken aan zijn uiterst fluffy vacht, aan het feit dat hij graag geknuffeld wordt ondanks zijn enorme omvang, en ook aan het rugzakje dat hij steeds lijkt te dragen.

  Waarom de kat, die ook wel Bone Bone wordt genoemd, dat doet, blijft tot dusver een raadsel. Wél staat vast dat de Thaise kat in het oosten enorm geliefd is, en nu ook de rest van de wereld aan het veroveren is. Hij kan zelfs de deur niet meer uit zonder dat een horde mensen hem wil aaien:


  » Reageer (15)
  09-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”

  Een voorbijganger trof het verwaarloosde dier aan langs het kanaal in het Britse Doncaster. Het was zo koud dat de ondervoede hond het in die toestand niet lang meer had kunnen uithouden. Gelukkig is nu de redding nabij.

  Jennie Ronksley van dierenorganisatie RSPCA kwam de viervoeter oppikken om hem vervolgens naar een dierenarts te brengen. “Hij was vel over been, je kon bijna al zijn beenderen zien”, zei ze. “Om eerlijk te zijn, is het een mirakel dat hij nog leeft. Het was zo koud buiten en hij was zo mager dat hij het onmogelijk nog veel langer had kunnen volhouden.”

  “Hij kon amper rechtstaan of rondlopen. Ik moest hem naar de wagen dragen. Daarom vermoeden we dat iemand hem met de auto naar het kanaal heeft gebracht en opzettelijk heeft gedumpt”, verklaarde Ronksley.

  Een ‘lurcher’, een kruising van een windhond met een ander ras, zou normaal toch ongeveer 25 à 30 kg moeten wegen. ‘Ollie’ zoals het dier in het opvangcentrum wordt genoemd, weegt amper 15,6 kg. 

  De viervoeter wordt opgevangen in een gastgezin waar hij kan bekomen van zijn beproeving en weer kan aansterken. Hij is 2,5 kg bijgekomen op een week tijd. “Hij heeft nu weer energie om met zijn staart te kwispelen”, aldus Ronksley.

  De RSPCA wil nu uitzoeken wat er is gebeurd en wie hier verantwoordelijk voor is. De organisatie vraagt aan eventuele getuigen om zich te melden.


  » Reageer (15)
  04-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijn
  Een kus en een omhelzing zullen pijn helen
  als het diep uit je hart komt

  » Reageer (14)
  02-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes

  Wie wordt er nu niet blij van een hond of kat die je bij thuiskomst enthousiast staat op te wachten? Die schattige kopjes kunnen steevast op een vertederde blik rekenen. En soms - hatsjie - ook een ferme niesbui. Maar liefst 1 op de 10 is allergisch voor huisdieren. Al betekent dat niet dat jij nooit samen met een zacht vriendje op de bank kan kruipen. Integendeel, met deze rassen kunnen ook allergische mensen perfect samenleven.

  Hoe komt het eigenlijk dat we allergisch zijn aan huisdieren? Dat ligt nooit aan het diertje zelf, maar heeft te maken met de huidschilfers die ze verliezen. Die huidschilfers zijn in feite allergenen en kunnen dus voor een allergische reactie zorgen. Bij katten zijn die allergenen vaak het sterkst, dus daar komen de meeste klachten voor. Maar daarnaast kan je ook allergisch zijn aan honden, konijnen, cavia's en zelfs kanaries, parkieten en duiven. Wil dat dan zeggen dat je nooit een huisdier kan hebben? Gelukkig niet.

  Hypoallergeen

  Wist je dat er hypoallergene huisdieren bestaan? Trouwe maatjes die het perfecte gezelschap zijn voor baasjes met een allergie. Natuurlijk is geen enkel dierenras ooit volledig anti-allergeen, maar omdat deze honden en katten amper haren en dus erg weinig huidschilfers verliezen, of ze bepaalde eiwitten die als allergeen functioneren slechts in beperkte mate hebben, blijven de symptomen tot een minimum beperkt.

  HONDEN

  Andere honden die ideaal zijn als gezelschap: Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier. In het buitenland kan je ook kiezen voor een gekruiste hond. Kruisingen met poedels hebben meestal veel hypoallergene kwaliteiten, maar hondenrassen kruisen is in België vooralsnog verboden

  KATTEN

  Het meest anti-allergeen is de Siberische kat, aangezien die erg weinig van het allergeen Fel d 1-eiwit bezit. Maar er zijn ook andere rassen waar je niet spontaan van in een niesbui uitbarst. Andere katten dan die hierboven zijn nog de Balinees, Oosterse kort- en langhaar, Rex en Cornish Rex en de Noorse Boskat.

  » Reageer (13)
  28-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa

  Kattenliefhebbers kunnen al sinds vorig jaar terecht in het poezencafé in Gent, nu kunnen ook hondenliefhebbers een kop koffie drinken in het gezelschap van hun favoriete pluizige vrienden. Voor het eerste hondencafé van Europa 'Le Waf' in Rijsel (Lille) moet je immers maar even over de Franse grens wippen.

  Le Waf is een initiatief van de 24-jarige Ophélie Poillon, die vorig jaar haar master in management behaalde. In het café, dat in november 2016 de deuren opende, zijn elke dag een negental honden aanwezig die afkomstig zijn uit dierenasielen in de regio. Zes honden wonen ondertussen permanent in het café, de drie andere roteren en zijn beschikbaar voor adoptie.

  Poillon heeft een dubbel doel met 'Le Waf': enerzijds wil ze honden die nood hebben aan een nieuwe thuis in contact brengen met mensen die hen misschien wel willen adopteren. Maar tegelijkertijd is het café er ook voor hondenliefhebbers die om praktische redenen thuis geen hond kunnen houden. In 'Le Waf' vinden ze de ruimte én het gezelschap om naar hartenlust te knuffelen.

  Hygiëne wordt in Le Waf hoog in het vaandel gedragen: het verbruiksgedeelte en de speelruimte voor de honden zijn van elkaar gescheiden en alle 'bewoners' van Le Waf zijn behandeld tegen vlooien en gevaccineerd. Elke twee uur trekt Ophélie of een van de vrijwilligers er met de dieren op uit om hen in groep uit te laten. 

  Klanten worden om praktische redenen verzocht om hun eigen honden niet mee te brengen naar het café.


  » Reageer (11)
  26-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheimen
  Het kleinste bloempje met een warm hart gegeven,
  vertelt een verhaal.
  Een van de diepste geheimen van het leven

  » Reageer (8)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Grüße
 • hallo
 • Mittwochsgruß
 • Hallo Ria.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  rikvanbeek2
  blog.seniorennet.be/rikvanb

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!