NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Afwezig
 • Je oude mascaraborsteltjes kunnen dieren in nood helpen
 • Celstraffen voor dierenbeulen die hond spijker in kop sloegen
 • Luxe
 • Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje
 • Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis
 • Wijsheid
 • Is jouw huisdier verslaafd aan televisie
 • Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival
 • Verschil
 • De allerbeste haarborstel ter wereld? De tong van je kat
 • Bewezen: gezinnen met een huisdier maken minder ruzie
 • Flits
 • Heldhaftige honden die door het leger werden ingezet in oorlogsgebied afgemaakt ‘omdat ze oud en versleten zijn’
 • Tienermeisjes filmen zichzelf terwijl ze honden en katten doodfolteren
 • Leven
 • Kattenvriend? Dan is de kans groter dat je van kinky houdt
 • Dit is dus waar honden over dromen
 • Bescheiden
 • Dit is Romeo, het katje dat te lelijk was om geadopteerd te worden
 • Puppy kan niet meer bewegen nadat hij in lijm werd gedrenkt door kinderen
 • Friendship
 • Man uit Aleppo ontfermt zich over 150 zwerfkatten
 • Honden moeten borstkanker ontdekken:

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Jacqueline

  Bedankt Lisa

  Danke Elisabeth

  Bedankt voor jullie awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  07-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwezig
  Beste blogmaatjes,
  ik zal geruime tijd afwezig zijn
  wij vertrekken vandaag naar andere oorden
  Hopelijk blijven jullie mijn blogje toch nog bezoeken
  Veel groetjes en tot later
  xxx

  Reageer (56)
  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Ik wens jullie allen een fijn weekend toe.
  Geniet ervan en veel groetjes
   

  Reageer (15)
  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je oude mascaraborsteltjes kunnen dieren in nood helpen

                    © thinkstock. 

  Dat mascara onze wimpers in nood een nieuw en beter leven geven, dat wisten we al. Maar dat ook dieren er iets aan kunnen hebben? Dat is nieuws. En toch is dat precies wat Savannah Trantham, oprichtster van nonprofit dierenorganisatie Appalachian Wildlife Refuge, beweert.

  Volgens Savannah zijn oude mascaraborsteltjes hét ideale hulpmiddel om larven en en eitjes uit de vacht van dieren te verwijderen. Op Facebook riep ze dan ook op om massaal mascaraborsteltjes op te sturen.

  "Wist je dat een mascaraborsteltje dieren in nood kan helpen? We gebruiken ze om eitjes en larven uit de vacht van dieren te borstelen. Deze zijn ideaal omdat de haartjes zo dicht op elkaar staan." Haar post werd in een mum van tijd meer dan 35.000 keer gedeeld en 7.000 keer geliked. "We staan versteld van de respons die we kregen," vertelde mede-oprichtster Kimberly Brewster aan de pers.

  Om nu zelf meteen je mascaraborsteltjes moet opsturen naar Amerika of gewoon de dichtstbijzijnde dierenarts, lijkt ons een beetje overbodig. Maar het is wél handig om te weten wanneer Blackie of Minoes met vlooien of andere ongewenste gasten zit. Wel eerst even schoonmaken met water en zeep natuurlijk.(Hln)


  Reageer (20)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celstraffen voor dierenbeulen die hond spijker in kop sloegen

                   "Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje moest laten inslapen. © North News

  De rechter heeft in Groot-Brittannië twee mannen tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens ernstige dierenmishandeling. De twee hadden bij een hond een spijker in zijn kop geslagen en hem levend begraven.

  Wandelaars ontdekten de terriër in een bos. Een dierenarts heeft het beest laten inslapen. Op röntgenbeelden was te zien dat er een spijker dwars door de schedel van de hond was geslagen.

  "Om rekening dierenarts te onwijken"
  De mannen van 59 en 60 jaar oud vertelden de rechter dat ze het toen al zieke dier wilden laten inslapen en om een hoge rekening van de dierenarts te ontwjken, besloten ze het maar zelf te doen. De rechter noemde de daad "barbaars" en zei dat ze het dier "onnoemelijk leed" hadden toegebracht.

  Twee wandelaars ontdekten het hondje in oktober vorig jaar toen ze een geluid hoorden tijdens hun namiddagwandeling. "Ik dacht dat het een kikker was", getuigde één van hen. "Maar toen we beter luisterden, hoorden we een zacht huilend geluid. Ik trok wat klimop weg en toen zag ik wat grijze vacht. Daarna zag ik ook een neus in de modder".

  Met behulp van een werkman uit de buurt kon het koppel de hond bevrijden en ontdekten ze dat de terriër een spijker in zijn hoofd had en levend begraven zat in de modder.

  Liefde voor blinde hond van 16
  "Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje onder ogen kreeg.

  De advocaat van de 59-jarige hondenbezitter zei dat de man ontzettend hield van de zestienjarige blinde terriër en dat het niet zijn bedoeling was om het dier te kwellen.

  Voor het gerechtsgebouw hadden zich tientallen demonstranten verzameld die eisten dat de wet ter bescherming van dieren in het Verenigd Koninkrijk wordt aangescherpt.Bron: ANP, eigen berichtgeving(Hln)


  Reageer (5)
  26-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe
  Het gevoel geen haast te hebben,
  is op zichzelf een vorm van luxe

  Reageer (23)
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje

  © kos

  Binnenkort kan u naast een frikandel, een kleintje met mayonaise en een hamburger ook een zakje 'doggy fries' bestellen. Frietjes voor uw geliefde viervoeter. Het Belgische bedrijf The Happy Animal Planet, dat wereldwijd ook hondenbier verkoopt, komt ermee op de proppen. "Let op: ze zijn wel gezond. Amper 0,8 procent vet."

  Hun hondenbier Snuffle valt wereldwijd in de smaak, maar nu lanceert The Happy Animal Planet ook van ons ander wereldberoemd exportproduct een versie voor honden. Frietjes van aardappelen en maïs. "Een friteuse en een pot mayonaise komen er niet aan te pas, geen nood", lacht Stefaan Dielens, salesmanager en hondenfokker. "Het wordt net een heel gezonde snack. Die er weliswaar hetzelfde uitziet als een frietje. Met amper 0,8 procent vetgehalte. De dagelijkse portie hondenbrokken vervangen door frietjes is dus niet de bedoeling. Het is echt een snack, een extraatje. Honden zijn immers dol op aardappelen."

  Dielens heeft grootse plannen met zijn 'Doggy fries'. "Vanaf februari, maart moeten ze in de rekken liggen. Zakjes van 80 gram voor de winkels, maar ook van 40 gram voor op café. Want net zoals dat met ons bier al het geval is, willen we ze ook in die sector graag verdelen. Hondenfrietjes zijn perfect om aan je viervoeter te geven na een wandeling, bijvoorbeeld."(Hln)

  © kos


  Reageer (11)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis

  Dierenrechtenactivisten geven hartverscheurende beelden vrij van honderden honden die opeengepakt zitten in een vrachtwagen in China. Ze zouden op weg zijn geweest naar het slachthuis toen de activisten de vrachtwagen tegenhielden in Bazhou, in de provincie Hebei.

  Volgens berichten in Chinese media zouden de transporteurs van geen enkel dier een eigendomsbewijs hebben, waardoor wordt gevreesd dat de honden van straat werden geplukt. Volgens nieuwssite Asia One kwam een vrouw van wie enkel de achternaam Zhang bekend is, ter plaatse omdat haar huisdier op de vrachtwagen zat.

   © screenshot Rita Wong

  Jammerend en onverzorgd

  De beelden werden gemaakt tijdens een indrukwekkende operatie waarbij de activisten drie wagens gebruikten om de vrachtwagen tot stilstand te brengen op een snelweg. Daarbij werd een van de wagens aangereden, waarna een gevecht ontstond met de bestuurder. Dat meldt de verkeerspolitie in Langfang, in de provincie Hebei. De vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar de provincie Jilin. Vier activisten liepen verwondingen op, van wie een 26-jarige man ernstige.

  De vrachtwagen werd naar een opslagplaats van de transportautoriteit in Bazhou gebracht, waar de 320 honden volgens de activisten nog een hele tijd zonder eten of drinken in de truck moesten blijven zitten. Enkele mensen mochten erbij en filmden verschrikkelijke taferelen van jammerende en onverzorgde dieren, sommige bebloed. Uiteindelijk mochten ze er toch uit, maar voor sommige was dat te laat.

                      © screenshot Rita Wong

  Hondenvlees

  Een woordvoerster van PoCAA (The Plight of Chinese Animal Activists) zag hoe een dier door de poten zakte en vervolgens werd vertrappeld door de andere honden. Aan de krant The Mirror vertelt ze dat het niet duidelijk is wat de transporteurs met de honden van plan waren, maar dat ze mogelijk verkocht werden voor hun vlees. Ze zegt te hopen dat de honden gered zouden worden, maar vreest het ergste. Inwoners vangen bevrijde honden vaak op, maar met honderden dieren in de vrachtwagen is ze niet optimistisch. "We vrezen dat de honden teruggaan naar de handelaars, zoals altijd."

  In China zijn geen wetten die de handel of consumptie van hondenvlees verbieden. Jaarlijks worden zo'n 10 miljoen honden geslacht voor hun vlees

   Bron: The Mrror, Asia One(Hln)

                    © screenshot Rita Wong


  Reageer (19)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid
  Wijsheid=minder treuren om het verleden,
  minder hopen op de toekomst,
  meer houden van het moment

  Reageer (19)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is jouw huisdier verslaafd aan televisie

  Lijkt jouw hond een even grote fan van "Thuis" als jij? Dat kan kloppen, want sommige hondenrassen zijn net zo verknocht aan de beeldbuis als mensen. Een Britse dierenarts legt uit welke hondenrassen de grootste televisiekijkers zijn, en wat ze dan zoal graag zien als ze in de zetel ploffen na een lange, euhm, "speeldag".

  Dat huisdieren graag gezellig met jou naar de beeldbuis staren, is niets nieuws. Dierenartsen zijn al langer vertrouwd met de bingewatch-cultuur onder viervoeters, en er zijn zelfs hele YouTubekanalen gewijd aan tv-kijkende dieren. Malcolm Welshman, een voormalig dierenarts bij London Zoo, legt uit welke honden het liefst televisie kijken en welke programma's hun voorkeur genieten. Wordt jouw hond binnenkort baas over de afstandsbediening?

  Wat zien honden op het scherm?

  Of Frank uit Thuis een groen of rood hemd draagt, dat kan jouw viervoeter niet duidelijk zien. Voor een hond zien HD-televisiebeelden eruit als een hoop bewegende plaatjes, waarin ze slechts twee primaire kleuren zien: geel en blauw. Rood, groen en oranje is voor hen één geelachtige mengeling, en over het algemeen zien de beelden er vaag uit. De fijne details die wij als mensen zien kunnen zij niet onderscheiden. Maar toch hebben de dieren een specifieke voorkeur over wat er op de beeldbuis komt.

  De favorieten van jouw viervoeter

  Sommige programma's zijn hondvriendelijker dan andere, weet psycholoog Stanley Coren, die gespecialiseerd is in het gedrag van honden. "Honden reageren vooral op beelden van dieren of vogels die gefilmd zijn op ooghoogte van de hond," legt Stanley uit. "Veel honden kijken geen televisie omdat die op ooghoogte van de mens staat afgesteld." Wil je jouw huisdier plezieren? Dan zet je de televisie op de grond of op een laag tv-kastje. Ook het ras van de hond bepaalt of hij zich al dan niet ontpopt in een televisiekijker. Jachthonden worden bij het jagen meer gedreven door hun reukzin, dus zij zijn minder vatbaar voor wat ze zien op televisie. Soorten die meer op hun zicht zijn aangewezen om te jagen - zoals terriërs of een hazewind - zijn vatbaarder voor televisiebeelden.

  Fictie versus realiteit

  Begint je hond te grommen voor televisie? Dat komt omdat bewegende beelden tegen een stilstaande achtergrond hun jachtinstinct aanwakkeren. Een hond denkt al snel dat een televisiebeeld "echt" is, en kan wel eens in de huiskamer op zoek gaan naar die andere hond die hij op het scherm ziet. Soms leren ze daaruit dat wat ze zien niet "echt" is, maar lang niet altijd. Ook katten durven wel eens tegen een televisiescherm springen, in een poging iets wat zij daar zien te "vangen". Omdat ze meer kleuren onderscheiden dan honden, is het beeld voor hen nog realistischer.


  Reageer (21)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival

                    © thinkstock

  Dit jaar vindt het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev plaats. Volgens dierenrechtenactivisten zal het de dood betekenen voor duizenden straathonden.

  De vereniging 'Animal Rights Switzerland/France' luidt de alarmbel. De dierenrechtenorganisatie heeft de Europese Radio-Unie die verantwoordelijk is voor de productie van de liedjeswedstrijd, gewaarschuwd dat het leven van de viervoeters in gevaar is.

  De activisten vrezen dat duizenden straathonden zullen worden afgemaakt in aanloop naar het Songfestival. Volgens 'Animal Rights Switzerland/France' gebeurde een gelijkaardige afslachting tijdens het EK voetbal in 2012 dat Oekraïne samen met Polen organiseerde. Ook nu weer zouden particulieren jacht maken op de honden.

  De voorzitter van de Eurosong-fanclub in Oekraïne, Paul Hrosul, verklaarde aan de Duitse televisiezender ARD dat het doden van de dieren een gangbare praktijk is in het land en dat die niet samenhangt met de organisatie van het liedjesfestival op zich. "Alle viervoeters die op straat leven, worden omgebracht omdat er amper hondenasielen zijn", zei hij.

  Een opdracht van overheidswege om de dieren om te brengen, is er niet volgens de Duitse dierenbescherming. "Onze contacten ginder hebben geen weet over een verordening in die zin van het stadsbestuur van Kiev", klinkt het. "We volgen het uiteraard wel verder op en zullen reageren wanneer we specifieke aanwijzingen hebben."

  De zender ARD die het Songfestival in Duitsland uitzendt, heeft beloofd de problematiek aan te kaarten op een vergadering met deelnemende landen in maart. Bron: Huffingtonpost.de(Hln)


  Reageer (8)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • Goede nacht Ria, fijne vrijdag.
 • Good night Ria, sweet dreams. Click on the Gif to see it move
 • Goedemiddag lieve Ria
 • Lieve groetjes
 • Gre

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  <img src="......" />  Stille Pagina
  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Jindra
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Marta
 • Tooske
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Gentiel
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Inge
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Elfy
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Iveta64
 • Helena
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Czilla
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Marcela
 • Renate
 • Frank
 • Lucia
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Anne2
 • holabdacsere
 • Monika & Klaus
 • Spiderma
 • Jenny
 • Lisa
 • Hans
 • G

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  nicolaas
  blog.seniorennet.be/nicolaa

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!