NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Gezellig weekend
 • Ocharme: kat vriest letterlijk vast, maar dit koppel kan haar redden
 • Hype in Nederland: streelservice voor katten
 • Vriendschap
 • Snoepje of complimentje? Dit werkt het best om je hond af te richten
 • Mysterie van de dag: waarom worden zwarte katten het minst graag gezien?
 • Waarom alcohol aan dieren geven echt geen goed idee is
 • 5 manieren om je hond of kat rustig te houden op oudejaarsavond
 • Mens
 • Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden
 • Big Brother met katten in de hoofdrol is binnenkort een feit
 • Don't give up
 • Wetenschappelijk bewezen: honden zijn ego´stische wezens
 • Ook hond wordt ongelukkig van co-ouderschap
 • Wensen
 • Man tatoeŰert neus, oren en ogen van zijn hond en de reden is belachelijk
 • Maak kennis met Thor, de kat met de mooiste vacht ooit
 • Schilder
 • Is je huisdier te dik? Zo zet je ze op dieet
 • Deze hond was te dik om te lopen. Zo fit is hij nu na dieet
 • Tijd
 • Helft meer proeven op honden bij Janssen Pharma:
 • Hoe verwerk je de dood van een huisdier?
 • Weelde
 • Waarom je maar beter niet samen met je huisdier slaapt

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Jacqueline

  Bedankt Lisa

  Bedankt voor jullie awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  20-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig weekend
  Geniet van je weekend blogvrienden
  Ik zend jullie veel warme groetjes

  ╗ Reageer (22)
  18-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocharme: kat vriest letterlijk vast, maar dit koppel kan haar redden

  Ben jij het nu al beu om je auto ijsvrij te krabben? Dan moet je zeker niet verhuizen naar het Russische gebied waar dit koppel woont. De dieren vriezen er namelijk letterlijk vast in het ijs.

  Waar het Russische koppel precies woont, is niet duidelijk, maar de man geeft in het filmpje wel mee dat het op straat -35 graden Celsius is. Koud genoeg om létterlijk vast te vriezen blijkbaar. Ze vinden immers een zielige kat die vastzit in het ijs. Het dier is bevroren tot aan haar snorharen toe.

  Met wat geduld en een paar emmers warm water weten ze de kat gelukkig los te weken van de ijzige grond. Ze wikkelen haar daarna meteen in een jas. Hoe ze het er verder van af heeft gebracht, is niet duidelijk; maar wij hopen alvast dat ze er zonder problemen is uitgekomen. Bron: Daily Mail(HLN)


  ╗ Reageer (31)
  16-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hype in Nederland: streelservice voor katten

             © thinkstock

  Nederlandse dierenliefhebbers hebben een gat in de markt ontdekt: de aai -en knuffelservice voor katten die door de afwezigheid van hun baasje korte of langere tijd alleen thuis zitten. Steeds meer mensen huren er bedrijfjes in om voor achterblijvende katten te zorgen. De reguliere dierenpensions hebben het nakijken, omdat katten gehecht zijn aan hun eigen huis. Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD) dinsdag.

  "Particuliere kattenoppassers worden massaal ingehuurd. Het is echt booming business'', zegt Susan Koppies van de dierenoppas Utrecht. Tijdens zomer- en kerstvakanties werkt ze tien uur per dag, maar ze kan de vraag niet aan. 

  Een half uurtje aaien kost gemiddeld 10 euro. De verzorger geeft de katten in die tijd ook te eten, verschoont de kattenbak, leegt de brievenbus en geeft de plantjes water. Wie een langharige raskat heeft, betaalt iets meer.

  Nederland telt momenteel circa 2,6 miljoen geregistreerde (gechipte) katten. Een groot deel daarvan werd de afgelopen jaren in vakantietijd - of als de baasjes er even niet waren - ondergebracht bij dierenpensions. Maar die tijd lijkt voorgoed voorbij. De dierenoppasbedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond.(hln)


  ╗ Reageer (19)
  11-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
   
  Vriendschap is niet een verbintenis met iemand die je al lang kent, maar met iemand die je vertrouwt,
  onder alle omstandigheden

  ╗ Reageer (30)
  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepje of complimentje? Dit werkt het best om je hond af te richten

  © Thinkstock

  Als je hond voor je staat nadat je hem hebt geroepen, begin je dan 'flinke jongen' te kirren of geef je hem een snoepje? Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de eerste aanpak niet alleen goedkoper, maar zeker even efficiënt is om je huisdier af te richten.

  De Amerikaanse neurowetenschapper Gregory Berns gebruikte een MRI-scan om het brein van 15 verschillende honden te scannen terwijl ze wakker waren. Zo wilde hij ontdekken of honden voeding echt zo belangrijk vinden. Of vinden ze sociale beloning belangrijker? De wetenschapper koos dieren die makkelijk gedurende 30 minuten konden stilliggen als ze wakker waren en in de MRI-scanner moesten. Hij ging dus voor rustige beestjes. 

  Teleurgestelde hondjes
  In een van de experimenten voor het onderzoek kregen de deelnemers een haarborstel, een speelgoedautootje en een speeltje van een paard te zien. Vervolgens kregen de dieren een snack als ze het object volgden, in het andere experiment kregen de hond complimentjes en in het derde kregen de gehoorzame beestjes niks. Daaruit bleek dat bij 13 van de 15 honden de hersenen even hard reageerden op beloning met complimentjes als op voeding. 

  Een tweede experiment bevestigde de resultaten van het eerste onderzoek. Berns legt uit: "Ook erg opvallend: de honden die feller reageerden op complimentjes in het eerste experiment waren meer teleurgesteld als ze geen complimentje kregen bij het opvolgen van een bevel." 

  Ook goed voor geleidehonden
  Berns concludeert uit dit onderzoek dat je honden makkelijk kan motiveren met een beloning. Dit onderzoek kan erg belangrijk zijn voor het trainen van honden, zowel geleidehonden als huisdieren. "Heel wat baasjes concentreren zich vandaag al op positieve training, maar deze studie suggereert dat een complimentje beter werkt dan een snoepje. Een groot voordeel: dat is een pak goedkoper dan een snack."(hln)

  © Thinkstock


  ╗ Reageer (16)
  03-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie van de dag: waarom worden zwarte katten het minst graag gezien?

  © ap.

  Maak jij je zorgen als je een zwarte kat ziet lopen? Is het dankzij dat bijgeloof dat je minder snel geneigd bent een zwarte kat te adopteren in plaats van een anderskleurige soortgenoot? Het bizarre fenomeen heeft zelfs een naam: 'Black Cat Syndrome'. Wij proberen uit te leggen waarom zwarte katten vaak minder graag gezien worden.

  1. Zwarte katten worden nog altijd gelinkt aan ongeluk en kwaad. Dat heeft alles te maken met een middeleeuws verhaal, waarin vrouwen, die beschuldigd werden van hekserij, vaak een straatkat in huis namen. Er werd gezegd dat zij een duistere band hadden met de dieren.

  2. Zwarte dieren, ook honden, blijven het vaakst achter in een dierenasiel. Een van de redenen zou kunnen zijn dat zwarte dieren moeilijker te fotograferen zijn en dus niet zo flatterend op de foto staan (hoe ziet jouw zwarte kat eruit op een Instagramfoto?)

  3. Anderen zeggen dat de witte haartjes rond de ogen en de mond veel meer opvallen in een zwarte pels, waardoor de dieren ouder lijken dan ze eigenlijk zijn - en dat wordt dan vaak gelijkgesteld met 'ongezonder'.

  4. Zwarte katten zien er gewoon niet aardig uit. Terwijl dieren met een bleke vacht als 'het liefst' beschouwd worden (dat hebben studies uitgewezen), worden zwarte katten gemeen en agressief genoemd.

  5. Of het is gewoon eenvoudig: de genen die een zwarte vacht veroorzaken, zijn dominant en dus worden er veel meer zwarte katten geboren. Het is het ook logisch dat er veel meer zwarte pelsjes overblijven in het dierenasiel.(HLN)   ╗ Reageer (28)
  28-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom alcohol aan dieren geven echt geen goed idee is

                 © thinkstock.

  Je zou denken dat de regel "geef nooit alcohol aan (huis)dieren" wel algemene kennis is. Maar toch zijn er blijkbaar mensen die het nodig vinden om zelf te testen waarom dat geen goed idee is. In Australië kampen dierenartsen rond de feestdagen met een hoger aantal dieren dat wordt binnengebracht met een alcoholvergiftiging. Zij waarschuwen nu om je viervoeter extra in de gaten te houden tijdens de feestperiode.

  Een week nadat een bende grapjassen het hilarisch leek te vinden om vodka te schenken aan een hamster, waarschuwt de Australische dierenartsenvereniging AVA voor de gevolgen van alcohol bij dieren. Zeker rond de feestdagen is het extra oppassen geblazen. Of het nu een hoop zatte nonkels is die het een goede grap vinden, of een hond of kat die per ongeluk van een omgestoten glas likt: alcohol en dieren zijn nooit een goede combinatie.

  Risico op hartaanval

  Een dier met een alcoholvergiftiging kan een plots dalende bloedsuikerspiegel krijgen, wat tot een hartaanval kan leiden, waarschuwen de dierenartsen. Mogelijke symptomen van alcoholvergiftiging bij dieren zijn moeilijk wandelen of staan, coördinatieproblemen, trage ademhaling, vaak plassen of niet reageren.

  Andere bronnen van alcohol

  Geen flauwe grappenmakers in de familie en ook de restjes van de glazen wijn zorgvuldig opgeruimd? De artsen waarschuwen nog voor andere bronnen van alcohol. "Dieren kunnen ook aan alcohol blootgesteld worden door in aanraking te komen met producten die het bevatten, zoals mondwater, parfum, schoonmaakmiddelen of medicatie," aldus dierenarts Dr. David Neck nog. "Hou katten en honden op een veilige plek tijdens een feestdiner en zorg ervoor dat alle bronnen van alcohol uit de buurt blijven," besluit hij.           Bron: Mashable(HLN)


  ╗ Reageer (21)
  26-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 manieren om je hond of kat rustig te houden op oudejaarsavond

  © Thinkstock.

  Vuurwerk, luide muziek, geroep en gelach zijn geen lachertje voor de gevoelige oren van je hond of kat. Op oudejaarsavond kunnen de dieren in huis erg onrustig worden door de drukte, sommige beestjes slaan dan helemaal tilt. We geven je enkele tips om huisdier door een lawaaierige nacht te helpen.

  Veel beestjes hebben een favoriete plek om zich te verstoppen als ze angstig zijn. Dit kan een veilig gevoel geven. Maar als het dier het niet gewoon is om in een mand of bench te zitten, is het een slecht idee om dit nu naar boven te halen. Zet de kat of de hond dan in een aparte kamer waar het beestje niets kan beschadigen of zichzelf pijnigen. 

  Je kan het geluid proberen te overstemmen met een zachter geluid dat de aandacht afleidt.Kalmerende klassieke muziek kan dieren rustig maken. Zet het op een aangenaam volume, maar niet te luid. Sommige beestjes kijken ook graag naar televisie. 

  Een aangename geur kan wonderen verrichten. Voor honden kan lavendelolie angst bestrijden. Je kan je viervoeter hier aan laten ruiken of op zijn favoriete dekentje aanbrengen. Voor katten kunnen de Feliwaysprays heilzaam zijn. Dit is een synthetische kopie van een feromoon dat katten gebruiken om hun territorium af te bakenen als veilig. 

  Leid je huisdier af met speelgoed als het lawaai uit de hand loopt. 

  Je hebt altijd gehoord dat je negatief gedrag niet mag aanmoedigen met aandacht. Maar die regel geldt niet wanneer je huisdier extreem angstig is. Beeld je in hoe je zelf behandeld zou willen worden als je zo angstig bent. Zou jij genegeerd of net getroost willen worden door een geliefde?(hln) 


  ╗ Reageer (17)
  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens
  Als ge een goed mens ziet,
  bedenk dan hoe ge hem kunt navolgen;
  als ge een slecht mens ziet,
  onderzoek dan uw eigen hart.

  ╗ Reageer (22)
  19-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond werpt zich voor bus om blind baasje te redden

  © Facebook/Middlebranch Veterinary.

  Toen golden retriever Figo een kleine schoolbus op zijn blinde baasje zag afkomen, twijfelde de viervoeter geen seconde en probeerde hij de schok op te vangen door voor de bus te springen. Hoewel de hond volgens getuigen duidelijk gewond was, weigerde hij vervolgens zijn baasje alleen te laten tot de hulpdiensten arriveerden en hij niet anders kon.

  Blindengeleidehond Figo was met zijn baasje, Audrey Stone op pad in New York toen een buschauffeur zonder te kijken de hoek omdraaide. "De hond heeft de grootste klap opgevangen", aldus politiechef John Del Gardo aan The Journal News. "En hij wilde niet van haar zijde wijken. Hij bleef naast haar zitten en was er om haar te redden."

  "Ik heb al gezien hoe honden hun eigenaars beschermen wanneer er een inbreker op hen afkomt, maar nog nooit van een voertuig", aldus Del Gardo tegen ABC News.

  De 62-jarige Stone werd naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken enkel, elleboog, enkele gebroken ribben en een hoofdwonde. De acht jaar oude Figo liep door het ongeval een wonde aan zijn voorpoot op en volgens getuigen hingen plukken van zijn vacht zowel aan de bumper van de bus als op het voetpad. De hond is intussen geopereerd en zal in de dierenkliniek blijven tot Stone er weer bovenop is.

  Beroemd
  Paul Schwartz, die in het plaatselijke tankstation werkt, zag het ongeval gebeuren en snelde meteen te hulp. Hoewel de hond mankte, bleef hij volgens Schwartz erg rustig. "Hij liet ons zijn pootje zonder problemen inwikkelen. Hij blafte of jankte niet, maar hij bleef wel trekken om tot bij haar [Audrey] te geraken", aldus de man. Toen ze met de ambulance vertrok, "leek hij een beetje verloren".

  Intussen zijn zowel Figo als zijn baasje aan de beterhand en verovert het nieuws van de reddingspoging langzaam het internet. Al is dierenarts LouAnn Pfeifer helemaal niet verbaasd dat het dier zichzelf wilde opofferen voor Stone: "Dit is waarvoor ze getraind worden", zei ze. "Hij wordt al door ons verzorgd sinds hij bij mevrouw Stone woont en hij is een geweldige hond."

  De chauffeur vertelde de politie dat hij de twee niet had zien oversteken. Volgens de politie reed de bus niet te hard en bleven de twee kinderen aan boord ongedeerd.(hln)


  ╗ Reageer (17)
  14-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Brother met katten in de hoofdrol is binnenkort een feit

  © Unsplash.

  Wat doet een kat eigenlijk als het baasje de deur uit is? Het is een vraag die veel poezenfans zich stellen, maar tenzij ze een vernuftig verborgen camerasysteem in huis instaleren, zullen ze het nooit weten. Gelukkig doet een Franse televisiezender dat in onze plaats: op TF1 kijk je binnenkort naar de kattenversie van Big Brother, waarin microcamera's en GPS-systemen de viervoeters voortdurend volgen.

  Een realityshow met katten in de hoofdrol, het klinkt gek maar is niet nieuw van opzet. In Groot-Brittanië was het BBC Two programma The Secret Life Of The Cat waanzinnig populair, die in 4 afleveringen van bijna een uur de belevenissen volgde van onder meer Lily, Tom Tom Obi en 47 andere katten. Dat format heeft het Franse TF1 nu opgekocht, waardoor op die zender binnenkort ook binnengegluurd kan worden in het dagelijks leven van de zachte viervoeters. 

  Met behulp van minuscule cameraatjes en een GPS-systeem zullen in deze Franse versie ook een hoop poezen gevolgd worden, waarbij we erachter komen of ze nu echt stiekem dingen doen die niet mogen als het baasje niet thuis is. Wij zijn alvast razend benieuwd of de beestjes ook andere dingen doen dan eten, spinnen en slapen.(hln)  


  ╗ Reageer (21)
  12-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don't give up
  Als je denkt dat je alles in een volgend leven anders zou doen,
  waarom dan nu niet meteen?

  ╗ Reageer (22)
  07-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: honden zijn ego´stische wezens

  Mensen beschouwen de hond al 30.000 jaar als hun beste vriend, maar nu blijkt dat je favoriete viervoeter die gevoelens niet deelt. Dat schrijven wetenschappers in het vakblad PLoS One.

  Onderzoekers van de universiteit van Portsmouth hebben het gedrag van 24 honden bestudeerd om te checken hoe behulpzaam ze zijn. De dieren werden een voor een in een kamer geplaatst, samen met een leuk speeltje, een notebook en een nietmachine. Aanvankelijk zien de honden hoe de wetenschappers druk in de weer zijn met het notebook.

  Na een tijdje verlaat de wetenschapper de kamer om even later terug te komen en de notebook te zoeken. Als de honden mee op zoek gaan naar het voorwerp, zijn ze hulpvaardig. Gaat al hun aandacht naar het speelgoed, zijn ze eerder egoïstisch. Het nietmachine dient als controleobject.

  Wat blijkt? De honden toonden veel meer interesse in hun speeltje dan in het helpen van de mensen rondom hen. Zelfs als er geen speeltje in de zaal is, staken velen geen poot uit. De wetenschappers besluiten dat de dieren lang niet zo hulpvaardig zijn als vaak gedacht wordt.


  ╗ Reageer (24)
  05-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook hond wordt ongelukkig van co-ouderschap

             © PN / James Arthur Gekiere.

  De plus-mama en plus-papa kennen we al. Nu is er ook het plus-baasje. Want als koppels scheiden, moet vaak ook de hond mee verhuizen. En dat schept problemen, net als bij kinderen. De oplossing? Naar de hondentherapeut.

  Dat er voor de kinderen een goeie oplossing moet worden gevonden als mama en papa scheiden, is vanzelfsprekend. Dat kinderen het daar moeilijk mee hebben ook. Maar wat met de hond van het gezin? Zeker als beide ex-partners gehecht zijn aan hun huisdier en ervoor willen blijven zorgen, moet ook daar een passende oplossing voor uit de bus komen. Oók voor de hond zelf. Nathalie Minoodt (23) uit Aalst kan ervan meespreken: toen haar ouders drie jaar geleden scheidden was niet zij, maar wel Boris, de 7-jarige cavalier king charles spaniël van het gezin, de inzet van menige discussie. "Boris bleef eigendom van mijn beide ouders. Dat staat allemaal op papier. Boris blijft net als ik slapen bij mijn vader, maar mijn moeder mag hem overdag op elk moment komen halen. Als mijn ouders met elkaar contact hebben, dan gaat het vooral over Boris", zegt Nathalie. "In alles wat we doen met Boris, staat zijn welzijn centraal. Toch merk ik dat hij er soms onder lijdt. Als hij van mijn mama terugkomt, ligt hij wat ongelukkig op de grond en moet ik hem troosten. Een hond richt zich naar één iemand en dat is dan zijn baas. Sinds hij klein is, is mijn moeder dat altijd geweest en dat is dus soms wel moeilijk."(hln)


  ╗ Reageer (13)
  30-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen
  Alle mooie dingen van het leven zijn bereikbaar
  voor iedereen die bescheiden blijft in zijn wensen

  ╗ Reageer (19)
  28-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man tatoeŰert neus, oren en ogen van zijn hond en de reden is belachelijk

  Bron: Daily Mail;

  Hondenliefhebbers van over de hele wereld zijn razend om een foto van een jonge bulterriër die door zijn baasje werd getatoeëerd. De Braziliaanse tattoo-artist Emerson Damasceno zette liefst vijf tattoo's op het dier, maar hij beweert dat hij het voor een goede reden deed. Hij wou zijn hond beschermen tegen kanker...

  Emerson Damasceno zette tattoo's op de neus, oren en ogen van zijn witte bulterriër en zette foto's van zijn huisdier op Facebook. Onmiddellijk kreeg de man bakken kritiek over zich, waarna hij de foto's offline haalde. Maar de internetstorm was toen al losgebroken.

  De hond kreeg een anker, een boksbeugel en een diamant op zijn neus, sterren onder zijn ogen en het logo van baseballclub Los Angeles Dodgers op beide oren. "Dierenmishandeling", klonk het op sociale media. Maar Damasceno beweert dat hij zijn hond met de tattoo's wou beschermen tegen kanker. En de man krijgt ook steun van zijn vriendin, die liet weten dat de tatoeages pas werden gezet na de goedkeuring van dierenartsen.

  Verschillende dierenartsen hebben ondertussen verduidelijkt dat tatoeages geen enkele bescherming bieden tegen kanker en dat ze zelfs voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen bij de hond.

  Verschillende mensen roepen de Braziliaanse politie op sociale media op een onderzoek te starten naar de man. Het is nog onduidelijk of dat onderzoek er komt.(hln)


  ╗ Reageer (13)
  23-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met Thor, de kat met de mooiste vacht ooit

             © Instagram.

  Zelfs hondenmensen zullen het moeten toegeven: deze kat ziet er geweldig uit met het stoere luipaardmotiefje op haar prachtige vacht. De Bengaalse kat, Thor voor de vrienden, is een kruising tussen een wilde Aziatische luipaardkat en een normale huiskat. En dit prachtige beestje spint gewoon ergens in een Belgische huiskamer.

  Dit fotogenieke lieverdje combineert het beste van twee werelden: de vacht van een wilde kat, in combinatie met het gedrag van een gewone huiskat. De Bengaalse kat Thor is een hit op Instagram en wij begrijpen ook waarom. Zelfs wie geen fan is van poezen kan maar niet genoeg krijgen van de foto's van die fascinerend blinkende vacht.

  Wie verslaafd raakt na dit voorsmaakje, kan verder kijken op de persoonlijke instagram of zelfs facebookpagina van het beroemde beestje, die ergens in een Belgische huiskamer woont. Oh ja, en om meteen een illusie te doorprikken: dit type kat kost je gemakkelijk 750 à 1.000 euro om in huis te halen. (Mi)auw.(hln)


  ╗ Reageer (26)
  21-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilder
  Een goede schilder kan wel een bloem schilderen,
  maar haar geur kan hij niet weergeven

  ╗ Reageer (23)
  16-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je huisdier te dik? Zo zet je ze op dieet

  © Unsplash

  Zelf volgen we als een bezetene onze stappen op, tellen we calorieën en kiezen we massaal voor superfoods, maar onze trouwe viervoeters krijgen wel drie keer per dag een overvolle etensbak voorgeschoteld, met af en toe nog een lekkere snack tussendoor. Geen wonder dat de kilootjes eraan vliegen bij veel huisdieren.

  Hoe weet je of je huisdier te dik is?
  Heb je een vermoeden dat Blackie enkele kilootjes te veel meesleurt, maar ben je niet zeker? De beste manier om erachter te komen of je huisdier overgewicht heeft (zonder dure toestellen te kopen) is door recht boven hen te gaan staan en op je viervoeter neer te kijken. Zie je de ribben? Dan is je huisdier te mager. Zie je de ribben niet, maar voel je ze wel, dan is het perfect in orde. Als je de ribben echter niet voelt wanneer je je handen aan weerszijden van de borst plaatst, dan is je huisdier te zwaar.

  Daarnaast is zo'n zandloperfiguur niet alleen het ideaal voor ons, ook dieren hebben een natuurlijke curve. Zowel katten als honden hebben een curve naar hun middel. Als die niet te zien is en je eerder een ovaalvorm waarneemt, dan heeft je hond of kat wat overgewicht. Zwaar obese dieren hebben daarnaast ook vet op de heupen, buik en nek. Bovendien is dat overgewicht allesbehalve onschuldig. Van hernia's tot hart- en leverproblemen, die extra kilo's brengen soms grote gevolgen met zich mee.

  Op dieet?
  Dacht je dat jij het al vervelend vond om af te vallen, een dier op dieet zetten is zo mogelijk nog moeilijker. Plots de portie halveren en stoppen met snacks en snoepjes geven is namelijk niet voldoende. Belangrijker is dat je het hele eetpatroon van je huisdier verandert. Stap één: stop met je huisdier restjes te geven. Amper 14 gram kaas staat voor Minoes namelijk gelijk aan een hamburger met frietjes voor jou. Ook kan je speciale dieetvoeding in huis halen, die is vaak duurder dan de gewone katten- en hondenbrokjes, maar bevat meer vezels, waardoor je huisdier sneller verzadigd is en minder zal eten. Meet voeding ook nauwkeurig af en geef snacks die weinig koolhydraten bevatten, zoals groenten.

  Bewegen is van groot belang om je huisdier een handje te helpen. Regelmatig samen gaan wandelen of spelen is dus zeker een must. Maar er zijn tegenwoordig ook handige hulpmiddeltjes. Zo zijn er apps die bijhouden of je huisdier wel genoeg beweest. Een applicatie als wonderWoof gaat na hoeveel er gelopen is, en stelt net zoals een gewone fitnesstracker ook doelen. Daarnaast kan je ook eens kijken naar voerballen. Hier doe je het voedsel in, en vervolgens moet je kat of hond ermee spelen voor het aan het voedsel kan. Ook kan je het eten verdelen over verschillende voerbakjes die op andere plaatsen staat, waardoor je huisdier wel meer moét wandelen.(hln)


  ╗ Reageer (22)
  14-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze hond was te dik om te lopen. Zo fit is hij nu na dieet

             © One tail at a time

  Dit is de Beagle genaamd 'Chips' een jaar geleden. Hij was zo dik dat hij amper kon lopen. Er zat niets anders op dan hem naar de dierenkliniek te brengen voor een behandeling. Daar voltrok zich een geweldige metamorfose.

  'Chips' woog 38 kg toen er aan de alarmbel getrokken werd. Heel de dag lang was hij een echte 'couch potato'. Bewegen kon hij nog amper en hij had veel pijntjes waardoor hij vaak slecht geluimd was. Je zou voor minder natuurlijk. 

  Het bejaarde baasje van de achtjarige hond leed aan dementie en nam het niet zo nauw met de voeding van de viervoeter.  Tijd voor verandering! Met een wagentje werd hij in januari de dierenkliniek van Chicago binnengerold. Daar volgde de viervoeter een streng dieet en moest hij weer beetje bij beetje meer gaan bewegen. De resultaten bleven niet uit. Nauwelijks een half jaar later weegt hij 18 kg lichter. Een fantastische realisatie, al mogen er nog steeds een paar kilo's af.

  'Chips' doet weer alles wat hij lang niet meer kon zoals rennen, zwemmen en achter de eekhoorntjes zitten. Zijn energiepeil is opnieuw als dat van een jong veulen. Nu zoekt men voor de afgeslankte en 'happy' Beagle een adoptiefamilie.(hln)

  Een gelukkige en fitte Beagle na zijn streng dieet.© Instagram


  ╗ Reageer (24)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • avondgroetjes van Krikie en voor morgen een fijne week
 • groetjes uit Scherpenheuvel
 • Anikˇ
 • Ionhar-Dreamland
 • http://czizella.lapunk.hu/

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  <img src="......" />  Stille Pagina
  Onze kampioen teven


  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Jindra
 • Kvetka
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Mathieu
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Marta
 • j&f
 • Jan
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Jacqueline

  Mijn favorieten
 • Gentiel
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Inge
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Betka
 • Gerry
 • Steffie
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Steve
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Ann
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Iveta64
 • Helena
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Czilla
 • Kzella
 • Ionar
 • Schreibi
 • Marcela
 • Renate
 • Frank
 • Lucia
 • Christine
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Tina
 • Helke
 • Monika & Klaus
 • Spiderma
 • Jenny
 • Nena
 • Lisa

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  slimmie
  blog.seniorennet.be/slimmie

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!