NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Waarom je hond zo blij is als je 's avonds thuiskomt
 • Drinkt jouw kat een beetje vreemd? Daar is een reden voor
 • Fijn weekend
 • Dieren
 • Zou jij je hond in een locker parkeren om te gaan winkelen?
 • Zo zorg je voor je huisdier in deze hitte
 • Catastrofe
 • Brussels gewest verplicht identificatie en inschrijven van alle katten
 • Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen
 • Drie woorden
 • Geef jij uw hond of kat konijnenvoer?
 • Deze Řbercoole hond houdt landingsbanen vogelvrij
 • Situatie
 • Allen daarheen: dit tropische eiland loopt vol puppy's
 • Er is nu ook een IQ-test voor honden
 • Genoegens
 • Zo weet je of je hond je leuk vindt
 • Waarom je kat zich zo vreemd gedraagt
 • Gezeldschap
 • Heb je een hond of een kat? Zie je die dolgraag? Lees dan toch even dit ...
 • Labo's testen meest op beagles
 • Licht
 • Je hond kan nu ook professioneel ontstressen in ons land
 • Stelende kat schuimt buurt af op zoek naar mannenondergoed
 • Toeval

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Bedankt Nikki

   

  Bedankt Etienne


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt lieve miryam


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Eddy

  Bedankt Joyce

  Bedankt Martine

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer.
  31-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je hond zo blij is als je 's avonds thuiskomt

  Heerlijk, zo 's avonds thuiskomen na een lange werkdag of een dagje uit om vervolgens getrakteerd te worden op die kwispelende staart en een dolenthousiaste hond. Want de band tussen baasje en viervoeter, die is bijzonder sterk. Hechter nog dan je zou denken, zo blijkt.

  Honden herkennen ons aan onze geur, die blijft als een parfum hangen in hun brein en maakt een emotionele reactie los wanneer ze je weer zien. Maar dat is nog niet alles, de Monash Universiteit in Australië ontdekte immers dat de hartslag van honden zelfs gelijk gaat kloppen met die van hun baasje, als ze elkaar na enige tijd weer terugzien. Dat vonden ze door een hartslagmeter aan beiden te koppelen en de verandering in hartslag te meten wanneer ze van elkaar gescheiden en weer herenigd werden. 

  Volgens hoofdonderzoekster Mia Cobb zijn die resultaten erg opvallend, want bij zowel mens als dier was er een serieuze stressverlaging. "Dit onderzoek is een goede manier om het gevoel van de meeste baasjes wanneer ze thuiskomen bloot te leggen." Mooi, toch?


  ╗ Reageer (1)
  29-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkt jouw kat een beetje vreemd? Daar is een reden voor

  Is het je ooit al eens opgevallen dat katten nooit op een normale manier uit hun waterbak drinken? Ze duwen hem heen en weer, of zitten er met hun poten in. En daar hebben ze een goede reden voor.

  Natuurlijk is het al een hele opgave om een kat in de eerste plaats uit zijn waterbak te doen drinken - regenwater blijkt zo veel beter te smaken. Maar als ze het doen, hebben ze een vreemd ritueel waarbij ze de bak bewegen en intussen de helft eruit smossen.

  Katten kijken immers geweldig scherp op lange afstand, maar als ze ergens dichtbij staan, zien ze een stuk minder goed. Ze hebben dan ook moeite om in te schatten hoe diep het water zich bevindt als ze er met hun snoet net boven hangen. Om te vermijden dat ze hun kop per ongeluk volledig onderdompelen, laten ze het water bewegen om het niveau te checken, of ze gaan even na hoe diep het is met hun poot. Sommige poezen morsen met opzet en drinken dan van de grond. Zo weten ze meteen zeker dat het niet om diep water gaat.

  Conclusie: katten zien gewoon niet zo goed. Al zijn er ook een aantal andere redenen waarom je kat met zijn water speelt:

  - Hij is gewoon in een speelse bui
  - Ze drinken vaak van stromend water, zoals de kraan, en hebben liever dat het beweegt
  - Ze hebben hun spiegelbeeld gezien en vallen dat aan
  - Ze houden niet van de smaak van de plastic pot. Sommige katten hebben liever een metalen bak.


  ╗ Reageer (22)
  26-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
  Een zomers weekend iedereen,geniet er nog van.
  Veel liefs en groetjes

  ╗ Reageer (20)
  24-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren
  Dieren praten met de ogen vaak verstandiger
  dan mensen met de mond

  ╗ Reageer (27)
  22-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou jij je hond in een locker parkeren om te gaan winkelen?

  In New York kan je sinds kort een hondenhok huren waar je je viervoeter in achterlaat, de locker afsluit en vervolgens rustig je boodschappen doet of gaat lunchen. De Dog Parkers staan op het voetpad voor winkels in Brooklyn. Voorlopig zijn het er slechts vijf, maar binnenkort komen er maar liefst honderd. Zou jij je hond in een locker parkeren om te gaan winkelen of tijdens je restaurantbezoek?

  De Amerikaanse hondenexperte Alexandra Horowitz is er alvast niet voor gewonnen. "Je hond parkeren? Ik dacht het niet. Nee", tweette ze. Anderen noemen het ding een miniatuur gevangeniscel voor je hond. 

  Niet aan paal
  Oprichtster en CEO van Dog Parker Chelsea Brownridge wuift de kritiek weg. Zij kreeg het idee uit frustratie toen ze merkte dat ze haar hond Winston niet overal kon meenemen. Zij ziet het zo: "Dankzij Dog Parker kunnen honden hun baasje vergezellen terwijl ze boodschappen doen zonder dat ze aan een paal moeten vastgemaakt worden".

  Net als autodelen
  Brownridge inspireerde haar initiatief op Car2Go, een vorm van autodelen. Gebruikers downloaden een app en betalen een jaarlijkse bijdrage. Voor Dog Parker is dat 25 dollar (22 euro). Via de app kunnen leden zo'n Dog Parker huren, met de app kunnen ze de locker openen en er hun hond in parkeren voor 1 dollar per vijf minuten. Via de app kunnen ze hun hond ook in de gaten houden via een cameraatje in de locker.

  Horror
  Volgens Horowitz is het voor een hond pure horror in zo'n krat. De auteur van het boek 'Inside of a Dog' probeert de wereld te bekijken vanuit het standpunt van de hond. "Het lijkt veilig, maar dat is enkel zo vanuit het standpunt van de mens. De hond voelt zich gevangen in zo'n ding", oordeelt ze. Bovendien heeft de hond te weinig uitzicht volgens haar. "Als de hond een geluid hoort, kan hij niet zien wat er gebeurt. Honden kijken, ze zitten niet met hun rug naar de zaak". Brownridge maakt zich sterk dat het geluid in de Dog Parker gedempt is en dat toekomstige modellen meer vensters zullen hebben. 

  Airco en tijdsbeperking
  Brownridge bouwde ook een airco in de locker. Een ventilator slaat aan wanneer de temperatuur en vochtigheid te hoog worden. Daalt de temperatuur onder het vriespunt of wordt het warmer dan 29 graden, dan krijgen de baasjes een bericht dat ze hun dier moeten komen ophalen. Wie zijn hond langer dan drie uur in de locker laat zitten, wordt gestraft met een hoger tarief: 5 dollar per minuut. Na een half uur komt dan iemand de hond ophalen, die dan naar een asiel wordt gebracht waar de eigenaar 200 dollar moet neertellen om zijn hond terug te krijgen.

  In het pilootproject bleken hondenbaasjes hun dier gemiddeld 10 tot 15 minuten in de Dog Parker achter te laten.


  ╗ Reageer (23)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zorg je voor je huisdier in deze hitte

  Van hond tot fret, van kat tot konijn: met deze tips maak je het je huisdier zo aangenaam mogelijk in deze warme temperaturen.

  De hond
  Honden zijn erg gevoelig voor warmte. Ze verliezen hitte door te hijgen, en zoeken vaak zelf al de schaduw op. Bind je hond dus niet aan een korte riem in de tuin of op de camping, maar zorg voor een lang touw waardoor het dier vrij kan rondlopen en een koel plekje kan zoeken. 

  Vanzelfsprekend moet genoeg water in de buurt zijn. Veel honden vinden het heerlijk om te zwemmen, dus neem je viervoeter mee naar een rustig meertje waar het een goeie plons kan nemen. Laat hem of haar na afloop wel goed opdrogen. 

  Let op met asfalt, dat vaak zo heet is dat de hond blaren aan de voetzolen kan krijgen. Veel honden graven graag een kuil als het heet is. De grond is koel, en ze hopen een koel plekje aan te treffen. Tenzij de hond je pasgemaaide gazonnetje aan het molesteren is, kan je hem of haar het best zijn gang laten gaan met de kuil. 

  De kat
  Naast last hebben van de hoge temperatuur kunnen katten ook verbranden. Vooral poezen met witte oortjes of een wit hoofd zijn er gevoelig voor. Smeer je kat eventueel voorzichtig in met niet-vette zonnebrandcrème.

  Zorg bij katten voor voldoende water op verschillende plekken. Als je kat geen zin heeft om te drinken, kun je wat ijsklontjes toevoegen aan het water.

  Je kunt je kat eventueel nat maken, alhoewel veel katten daar waarschijnlijk niet al te enthousiast van worden. Zorg ervoor dat de kat makkelijk naar binnen en naar buiten kan. Waarschijnlijk gaat je kat zelf op zoek naar een koel plekje, bijvoorbeeld op een stenen vloer of onder een plant.

  De fret
  Fretten zijn een geval apart. Een ventilator helpt niet, want een fret kan niet zweten. Ook kun je om je dier te koelen beter lauw water gebruiken, dan koud water. Wat ook werkt, is het vullen van flessen water, deze in de vriezer leggen en eenmaal bevroren in een handdoek rollen. Dit pakketje kun je vervolgens in de kooi leggen. Ze vinden het vaak heerlijk om hier tegenaan te liggen. De pootjes kun je koelen met water. Buiten kun je je fret voorzichtig een beetje natspuiten. Is het meer dan 30 graden? Houd je fret dan binnen! Ze kunnen hier niet tegen. 

  Het konijn
  Konijnen kunnen erg slecht tegen de hitte. Ze zijn gewend om in een koud hol onder de grond te kruipen, en niet om in een snikheet hok te zitten. Zorg dus dat het hok in de schaduw staat, maak wat theedoeken nat en vries deze in. Als ze koud en stijfbevroren zijn, kun je de doeken op de kooi leggen. De truc met de ingevoren flessen en handdoeken werkt behalve bij fretten ook goed bij konijnen (en trouwens ook bij ratten, hamsters, cavia's, muizen etc). Zorg dat er voldoende water is en dat de waterflesjes niet gloeiend heet zijn. Het ijzeren drinktuutje kan vaak erg warm worden, waardoor ze er niet meer uit willen/kunnen drinken. 

  De vogel
  Wamte stijgt op, dus een een vogel in een vogelkooi die aan het plafond hangt, heeft het extra warm. Kooien mogen nooit vol in de zon. Zorg voor een badje waar de vogel in kan, mocht deze dat fijn vinden. Zitten je vogels in een buitenhok? Creëer dan schaduw met een parasol of bijvoorbeeld met een wit, nat laken. Zorg ook daar voor voldoende water.

  Het paard
  Paarden kunnen op zich goed tegen de warmte omdat ze via zweet veel hitte kwijt kunnen. Maar ga geen lange tochten maken op het heetst van de dag. Staan de paarden in de wei? Zorg dan dat ze in de schaduw kunnen staan en genoeg te drinken hebben. 


  Doordat paarden zo veel zweten, moeten ze ook meer vocht opnemen. Zorg dus altijd voor voldoende vers drinkwater en een schone bak. Een volwassen paard van rond de 600 kg drinkt normaal zo'n 20 tot 30 liter water per dag, maar met warm weer kan dit oplopen tot zo'n 40 liter per dag. 

  Net als bij katten kunnen paarden ook verbranden. Vooral de neus is hier gevoelig voor. Staat je paard buiten? Dan kun je de neus en eventueel de oren insmeren met zonnebrandcréme met een hoge factor.


  ╗ Reageer (23)
  15-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catastrofe
  Een kleinigheid drijft mensen uit elkaar,
  een catastrofe brengt ze tot elkaar

  ╗ Reageer (22)
  10-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels gewest verplicht identificatie en inschrijven van alle katten

  De Brusselse regering verplicht de identificatie en inschrijven van alle katten in het gewest. Op termijn moeten de inschrijvingen het aantal geëuthanaseerde katten in asielen doen verminderen, zegt staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets 

  In 2014 al voerde Brussel de verplichte sterilisatie, identificatie en inschrijven van katten die verkocht worden of veranderen van eigenaar. Nu wordt identificatieverplicht en inschrijvingsplicht voor alle katten die geboren worden, maar het is de bedoeling dat het gebeurt voor ze de leeftijd van twaalf weken hebben en in elk geval voor de kat verhandeld wordt. De katjes zullen een microchip ingeplant krijgen.

  Voordelen
  "Net zoals voor honden willen we ook voor katten een centraal registratiesysteem opbouwen", zegt Debaets. "De voordelen van zo'n systeem liggen voor de hand. Ik denk in de eerste plaats aan eigenaars die sneller zullen worden herenigd met hun verloren kat. Ook kunnen we op die manier de strijd aangaan met mensen die hun dier achterlaten. En op termijn houden we zo ook de populatie van wilde katten in Brussel onder controle."

  Euthanasie
  Momenteel wordt in Brussel 36 procent van de opgevangen katten geëuthanaseerd. In 2015 ging het om 900 katten in de Brusselse asielen.


  ╗ Reageer (23)
  08-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen

  Wij verontschuldigen ons bij voorbaat bij alle hondenliefhebbers, maar we moeten vandaag de drager van slecht nieuws zijn: de beestjes blijken helemaal geen fan van knuffelen te zijn.

  Geen paniek, de meeste honden zijn nog steeds verzot op een goede portie aaien, strelen en krabben. Maar echt je armen rond je viervoeter slaan en een knuffel geven, is misschien niet zo'n goed idee.

  Volgens expert Stanley Coren in het tijdschrift Psychology Today zal zo'n knuffel je hond meer angst en stress bezorgen. Je geeft hen zo immers het gevoel dat ze gevangen zitten en niet kunnen weglopen in geval van gevaar. "Het eerste verdedigingsmechanisme van een hond zijn niet zijn tanden, maar de mogelijkheid om het hazenpad te kiezen. Als je hem zo vasthoudt dat hij niet kan bewegen, zal hij meer stress krijgen."

  Coren constateerde dit door 250 foto's van geknuffelde honden te observeren. In 82 procent van de gevallen kon hij tekenen van stress zien: ze draaien hun hoofd weg, tonen het wit van hun ogen en leggen hun oren in hun nek. En die likjes in je gezicht die je krijgt? Eveneens een teken van stress. "Ze knuffelen je echt niet terug. Ze willen gewoon dat je hen met rust laat."


  ╗ Reageer (22)
  03-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie woorden
  Alles wat je over het leven leert
  kan men in drie woorden samenvatten:het gaat verder...

  ╗ Reageer (33)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

     Bekijk ook eens:   http://blog.seniorennet.be/welenwee/
  Gewoon op bovenstaande link klikken

     Voor hen die interesse hebben voor
  een verblijf in ons vakantiehuisje,
  zie onderstaande link

   
  Gastenboek
 • aangenaamste avondgroetjes...
 • Een zonnige dinsdag groet Ria
 • HEZK╔ ODPOLEDNE
 • Goedemiddag Ria en Jozef.Geniet van deze prachtige en zonnige dinsdag !!!!!
 • Goedemorgen.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina
  Onze kampioen teven


  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Trudy(nl)
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Lieve
 • Kvetka

  Mijn favorieten
 • ornitogalen
 • petros
 • Helga
 • steffie
 • Angie
 • j&f
 • wel en wee
 • Angeles
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Mandy
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Jacqueline

  Mijn favorieten
 • Gentiel
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Henrieta
 • Anita
 • Vlasta
 • Zdena
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Betka
 • Gerry
 • Steffie
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Steve
 • jirka40
 • Jeske

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • majka
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Jana
 • seniorennet
 • karin en gina spitshonden
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • anina
 • Hanka
 • Elisabeth
 • Amelie
 • Monik
 • Alice
 • Iveta64
 • Stefan
 • Johanka
 • Heda

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !

  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Dominique  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske  Bedankt Brigitte


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


  Bedankt Joanne


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  lady488
  blog.seniorennet.be/lady488

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!