NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis
 • Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote
 • Blik
 • Zo laat je kat zien dat ze je graag heeft
 • De ontroerende reden achter deze fotoreeks met slechtziende katten
 • Veranderingen
 • Gruwelijk: Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen bij -32 graden
 • Puppy Ronnie diende als schattig kerstcadeau, nu is hij de eerste hond van 2018 die gedumpt werd in asiel
 • Gelukstreffer
 • Asielhond is bang van alles en iedereen. Tot baasje het tij weet te keren met meesterzet
 • Minister Weyts vraagt Vlaamse gemeenten diervriendelijk vuurwerk te gebruiken
 • Succes
 • “Puppy’s kunnen schuldig kijken”: 3 hondenmythes ontkracht

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing...
   

   Veel mensen leven liever met een probleem
  dat ze niet  kunnen oplossen,
  dan met een oplossing die ze niet kunnen begrijpen.

  » Reageer (29)
  09-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een huisdiertype?

  Ben jij een huisdiertype?

  "Ze zijn zo schattig en ze zijn zo lief." Dit zijn geen goede redenen om een dier in huis te nemen. Huisdieren zijn geen eendagsvliegen. Voor je weer een nieuwe klant voor 'Dieren zonder dak' in huis neemt, vraag je je best even af of je wel een huisdierenvriend bent.

  1) Verzorging. Elk dier, van een goudvis tot een paard, heeft verzorging nodig. Voor sommige dieren is dat een hele onderneming. Het is niet altijd de meest aangename en welriekende klus. Stel jezelf de vraag of je daar tijd voor kan en wil maken.

  2) Centjes. Dieren kosten geld. Een kat is klein maar de rekening van kattenvoer en kattenbakvulling kan hoog oplopen.

  3) Druk, druk, druk. Is je agenda altijd goed gevuld? Vind je nauwelijks nog tijd voor jezelf? Een vis heeft daar niet zoveel last van. Een hond vraagt elke dag lange wandelingen en veel beweging. De meeste huisdieren hebben wel behoefte aan gezelschap.

  4) Haartjes hier, pluisjes daar. Dieren die je in huis houdt, kunnen al eens haar verliezen of een geurtje achterlaten. Besef dat het niet stopt met het schoonmaken van hokken en kooien. Je zal iets vaker naar de stofzuiger of dweil moeten grijpen.

  5) Waf, piep, miauw. Dieren maken geluiden. Dat zit in hun natuur. Helaas doen ze dit ook op momenten dat jij er minder behoefte aan hebt. Wat dacht je van de hamster die 's nachts rondjes gaat rennen?

  6) Een heel leven lang. Als alles goed gaat, dan blijft je dier een tijdje bij jou. Een kat of een hond kan tussen elf en achttien jaar oud worden. Een cavia houdt het gemiddeld vijf jaar vol. Van een kanarie heb je algauw tien jaar plezier. De doosschildpad is je metgezel voor dertig tot veertig jaar.

  7) Zo ziek als een hond. Ook dieren kunnen ziek worden. Een huisdier heeft helaas geen recht op de hospitalisatieverzekering. Operaties kunnen duur zijn. Medicijnen ook. Oudere beesten krijgen last van ouderdomskwaaltjes. Extra verzorging is dan nodig.

  8) Reis rond de wereld. Het is elk jaar weer dezelfde hoofdbreker. Wat doen we met de dieren? Zorg dat je ruim op tijd een diervriendelijke oplossing hebt gevonden. Kleine dieren kan je makkelijk bij vrienden of familie onderbrengen. Paarden verplaats je niet zomaar.
  Bron MF


  » Reageer (34)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom jou kat haar behoeften liever bij de buren doet .

  Is het jou ook al opgevallen dat jouw kat regelmatig haar behoeften gaat doen bij de buren? Onderzoekers schijnen nu te weten waarom je huisdier zo graag een plekje bij de buurman uitzoekt...

  Volgens onderzoekers is die verklaring simpel: je kat beschouwt de tuin van de buren nog net als haar territorium. Om die bewering te staven hingen ze GPS-trackers met kleine camera's aan negen katten en dat over een periode van acht dagen. Zo verzamelden ze maar liefst 768 uur aan GPS-tracking en 150 uur aan beeldmateriaal. Daarnaast vulden zo'n 3.000 baasjes een enquête in.

  Uit de resultaten blijkt dat katten hun territorium tot op 300 meter van hun huis afbakenen. Die scheidingslijn bevond zich vaak in de tuin van de buren. En dat brengt de nodige hinder met zich mee, zoals de geur van urine en uitwerpselen.

  Burenruzies
  Volgens dierentherapeut Roger Tabor is het markeren van het territorium de oorzaak van heel wat burenruzies. "Soms lopen die ruzies zo uit de hand dat mensen er zelfs voor verhuizen", weet Tabor. "Als je een kleine tuin hebt en je wil het niet aan de stok krijgen met je buren, dan leg je in je tuin best een stukje met losse grond aan, hier kan je de uitwerpselen van je huisdier makkelijk opruimen."

  Dezelfde studie toont bovendien ook aan dat stadskatten vaker met stress kampen dan katten die op de 'boeren buiten' leven. Dat komt doordat hun territorium aanzienlijk kleiner is en omdat ze hun gebied vaker moeten beschermen tegen indringers. Stadskatten komen dagelijks ongeveer tien soortgenoten tegen waarvan de helft hun territorium binnendringt om voedsel te komen stelen. 'Dorpskatten' komen een pak minder poezen tegen, dus kunnen ze zich beter focussen op de jacht en zo meer muizen en vogeltjes vangen.

  Hoe drukker, hoe veiliger
  De doorsnee kat spendeert doorgaans 12 uur per dag op een plaats waar ze hun territorium in de gaten kunnen houden. Dat is meteen ook hun favoriete plekje om een dutje te doen, zodat ze tegelijkertijd ook een oogje in het zeil kunnen houden.

  Hoewel 32 procent van de baasjes vooral bang zijn dat hun kat op een dag zal worden aangereden, blijkt uit het onderzoek dat de meeste katten drukke wegen juist vermijden. Daarmee suggereren de onderzoekers dat de huisdieren sneller een ongeluk krijgen op rustige landwegen, waar ze niet voortdurend worden gestoord worden door lawaai en verkeersdrukte. (kgm)

  » Reageer (21)
  02-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blik in de spiegel.

   
  Om in de toekomst te kunnen kijken,
  dienen we slechts een blik te werpen in de spiegel van het verleden.

  » Reageer (27)
  30-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet je hond niet op oudejaarsavond!

  Vergeet je hond niet op oudejaarsavond!

  Gelukkig nieuwjaar! Niet alleen uitbundige gelukwensen, maar ook knallend vuurwerk doet op oudejaarsavond de ronde. Altijd goed voor sfeer. Al denkt je hond daar net iets anders over.

  1) De kans is groot dat je hond erg onrustig is voor en tijdens het vuurwerk. Probeer zijn gedrag zo veel mogelijk te negeren. Anders maak je hem nog banger. Doe alsof vuurwerk de normaalste zaak van de wereld is.

  2) Laat je hond op zijn eigen vertrouwde plekje liggen. Gezellig om middernacht je hond uitlagen is absoluut geen goed plan.

  3) Laat in de ruimte waar het huisdier zit het licht aan en de ramen en gordijnen gesloten. Je kan je hond ook op zijn gemak stellen door de radio of tv te laten spelen, zo merkt hij de knallen van het vuurwerk iets minder op.

  4) Als baasje kan je niet anders dan op oudejaarsavond bij je dier te blijven. Ga je toch elders vieren? Neem dan je voorzorgen en zorg ervoor dat je huisdier veilig zit.

  5) Ben je van plan om in je tuin vuurwerk af te steken? Hou je dan uit de buurt van je hond. Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op, anders heeft je hond het al veel te lang in de smiezen en is hij des te onrustiger. Controleer ook of er geen andere dieren in de buurt kunnen schrikken.
  bron: MF


  » Reageer (7)
  28-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef geen restjes van de feestmaaltijd aan je huisdier.

  Dierenartsen raden baasjes aan om voorzichtig om te springen met het geven van restjes van feestmaaltijden aan huisdieren. Artsen merken dan namelijk een stijging op van honden en katten die door voeding met hun gezondheid sukkelen.

  Dierenarts Rod Straw zegt dat baasjes hun huisdieren in gevaar brengen door hen restjes te geven. "Heel wat normale voeding voor mensen kan dodelijke gevolgen hebben voor je huisdier, dit kan lijden tot braken en complicaties voor de organen." Ook is het belangrijk te letten op de kerstversiering, veel katten en honden die van de boom eten, krijgen te maken met ernstige darmproblemen.

  Deze voeding is gevaarlijk voor dieren:
  Avocado's:
  deze bevatten een gevaarlijke stof die het hart, longen en andere weefsels bij heel wat dieren kunnen schaden.

  Chocolade:
  dit kan giftig of dodelijk zijn voor honden en andere huisdieren, zelfs in een kleine hoeveelheid.

  Huid van kalkoen, spek en ander vet vlees:
  dit kan de pancreas schaden door de hoeveelheid vet.

  Ui en look: kunnen de darmen irriteren en zelfs bloedarmoede veroorzaken.

  Rozijnen en druiven:
  deze kunnen zorgen voor nierfalen.

  Het beste wat je je dier kunt geven is aangepaste voeding, deze bevatten de stoffen die ze nodig hebben. Als je vermoedt dat je favoriete viervoeter iets giftig heeft gegeten, breng je het dier best zo snel mogelijk naar de dierenarts.


  » Reageer (29)
  26-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder pijn...

  Men geniet zonder zorg slechts dat,
  wat men zonder pijn kan verliezen. 

  » Reageer (23)
  21-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk uit met chocolade en kerstrozen.

  Kijk uit met chocolade en kerstrozen

  Kerst is op komst. Dan ziet ons huis er extra beeldig uit en komt er heel wat lekkers op tafel. Vergeet tijdens deze dagen je hond of kat niet. Sommige planten en voedingswaren zijn immers erg giftig voor je huisdier.Zeker katten durven al eens te knabbelen aan planten of bloemen. Tijdens de kerstdagen krijg je meer bezoek en wellicht ook wel eens een boeketje bloemen.
  Ook je huis versier je dan vaak met een plantje extra. Kijk uit met winterplanten als kerstroos en hulst. Als je huisdier hier aan knabbelt, krijgt het zonder twijfel problemen met de spijsvertering. Meestal zijn de gevolgen voor de gezondheid niet dramatisch, ze blijven beperkt tot een maagontsteking met misselijkheid en braken als symptomen. Leuk is anders, niet voor je huisdier en ook niet voor jou, want jij moet de boel wel opruimen.
  Toch blijft het uitkijken. Een bloemstukje met klimop bijvoorbeeld is niet aan te raden. Klimop is voor dieren erg giftig en kan zelfs voor verlamming zorgen. Kijk ook uit met kerstversiering, honden en katten durven ook wel te knagen aan hout, plastic of ander materiaal. Laat best niet te veel voorwerpen rondslingeren.
  Ook met feestelijke voedingsmiddelen is het oppassen geblazen. Van een avocado krijgt een kat bijvoorbeeld last aan de melkklieren, ook de hartspier kan aangetast worden met de dood als gevolg. Chocolade is al helemaal verboden. Cacao is bijzonder slecht voor het hart en de bloedsomloop van je huisdier. Geniet deze kerst, maar hou het ook gezellig voor je huisdier!

  bron: MF


  » Reageer (0)
  19-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fit door de sneeuw.

  De meeste honden houden van sneeuw. Een wandeling door de witte pracht is een waar genoegen voor Bello. Wanneer zijn vrouwtje of baasje op een paar dingen let, kan de hond optimaal fit en gezond van de witte wereld genieten. Wij hebben een paar tips voor u.

  Ten eerste is een juiste verzorging van de poten zeer belangrijk. Vooral wanneer u met uw hond op wegen loopt die gestrooid zijn, maar ook bij wandelingen in de natuur. In sommige dierenspeciaalzaken is een verzorgende zalf voor de poten verkrijgbaar. Wanneer u daarmee regelmatig de kussentjes van de poten van uw trouwe vriend insmeert, ontstaan er geen scheurtjes. Zou er namelijk strooizout in een wondje terechtkomen, dan zou dat zeer pijnlijk zijn voor uw hond. Bij langharige honden moet u bovendien de haren tussen de tenen knippen. Op die manier kan zich daar geen sneeuw ophopen, wat ook zeer onaangenaam kan aanvoelen. Leg thuis naast de deur een zachte hondenhanddoek klaar en zorg voor een emmer met lauwwarm water. Daarmee kunt u, nadat u de hond hebt uitgelaten, zijn poten schoonmaken. Zo is het zout verwijderd en kan uw viervoeter het er ook niet aflikken.

  Is uw hond bijzonder gevoelig en krijgt hij in sneeuw en ijs al snel wondjes aan de poten of mocht u van plan zijn een lange wandeling in de natuur te gaan maken, dan kan Bello ook schoentjes dragen. Wanneer u gaat wandelen, moet u ook in de winter altijd wat water voor uw hond meenemen. En let erop dat u de hond bij de wandeling niet overbelast: het lopen in de sneeuw, vooral wanneer er een dik pak ligt, kan zeer inspannend zijn. Honden met gewrichtsproblemen, maar ook gezonde viervoeters, moeten niets forceren.

  Hebt u een kleine hond of een hond met kort haar of weinig ondervacht, of is uw dier wat ouder of chronisch ziek? Dan zou u hondenkleding kunnen overwegen. Het hoeft natuurlijk geen modieuze outfit te zijn, er zijn zeer functionele, praktische modellen verkrijgbaar, die uw viervoeter beschermen tegen kou en regen. In het algemeen moet u erop letten dat uw hond bij vorst of sneeuw en regen steeds in beweging is, zodat hij niet onderkoeld raakt. Blijf in een vlot tempo doorlopen, het babbeltje onderweg kan beter worden uitgesteld tot na de wandeling.

  Is uw hond een echte ‘sneeuwvraat’? Dan is hij niet de enige. Honden hebben de neiging enthousiast sneeuw naar binnen te schrokken. Sta dit echter niet toe, het kan namelijk leiden tot maag- en darmproblemen en kan ook gevaarlijk zijn, wanneer er bijvoorbeeld gruis in de sneeuw zit. Zeg ‘nee’, roep Bello bij u en beloon hem wanneer hij komt met iets lekkers. Gooi geen sneeuwballen - deze worden door honden namelijk meestal ogenblikkelijk opgegeten!


  » Reageer (0)
  14-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat gebruikt de tuin als kattenbak.

  De kat gebruikt de tuin als kattenbak

  Naast de kattenbak doen katten hun behoefte ook gewoon in de tuin. Om te vermijden dat het grasveld of tuinpaadje vol uitwerpselen ligt, moet je maatregelen nemen. Al is de ene kat de andere niet ...

  1) Het is belangrijk dat je kat de kattenbak gebruikt. De uitwerpselen van het dier kunnen immers besmettelijk zijn voor de mens. Toch in het geval van toxoplasmose, beter gekend als de kattenziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door een parasiet en kan vooral voor zwangere vrouwen en jonge kinderen erg besmettelijk zijn.

  2) Vind je toch uitwerpselen? Strooi er dan schors of steentjes overheen. Geen fijn zand want daar laten katten zich niet door tegenhouden. Een mengeling van grove stukken als bodembedekkig in je tuin voorzien, houdt katten tegen om het als toilet te gebruiken.

  3) Heb je een moestuin? Scherm die dan zeker af voor je kat. Span er wat grove gaas overheen, zodat de katten er zeker niet aan beginnen te prutsen.

  4) Omheiningen kunnen een beetje helpen, maar vaak ben je eraan voor de moeite. Katten vinden toch wel een opening en klauteren tot ze hun weg gevonden hebben.

  5) Ook katten kan je trainen. Laat ze daarom alleen uit als je erbij bent. Zeker bij jonge katjes is dat een manier om je kat het juiste gedrag aan te leren.

  6) Gooi regelmatig koffiedik in de tuin. De katten hebben een hekel aan de geur én het is goed nog voor de planten ook.

  bron: MF


  » Reageer (0)
  12-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe moet je hond zich gedragen in het park?

  Hoe moet je hond zich gedragen in het park?

  Ook tijdens de winter heeft je hond nood aan een fikse wandeling. In het bos kan hij vrijuit lopen. Maar niet iedereen heeft zoveel ruimte in de buurt. Hondenliefhebbers die met hun viervoeter naar het park gaan, houden hun beestje toch best wat in toom. Wij zetten enkele etiquetteregels op een rij.

  1) Gebruik je gezond verstand. Is je hond ziek of heeft hij een agressieve reputatie? Neem hem dan niet zomaar mee naar het park waar hij in contact kan komen met ander honden of baasjes. Als er problemen zijn, ga je eerst naar een hondentrainer of dierenarts.

  2) Voor je het park betreedt, kijk je beter eens rond. Lopen er nog andere honden in het park? Hoe gedragen die dieren zich? En zijn er kleine kinderen of oudere mensen in de buurt? Zulke zaken op voorhand eens overschouwen, is verre van een slecht idee. Merk je dat er andere honden zijn die zich misdragen en hun baasjes doen weinig om dat gedrag te sturen? Ga dan aan de andere kant van het park wandelen.

  3) Ben je het niet gewoon om met andere mensen en honden samen te zijn? Ga de eerste keer maar kort. Merk je dat je hond niet op zijn gemak is en naar huis wil? Luister dan naar je huisdier. Want een dier dat zich niet comfortabel voelt, kan wel eens agressief uit de hoek komen. Doe de parkbezoeken in kleine stapjes.

  4) Jij bent nog steeds het baasje van je hond. Dat wil zeggen dat je hem, zeker op publieke plaatsen, in de hand moet kunnen houden. Laat je hem loslopen, dan moet je er zeker van zijn dat hij bij het eerste signaal meteen weer naar jou rent.

  5) Als je hond goed getraind is, kan je hem gerust met andere honden laten ravotten. Al zoek je best eerst uit of de andere honden ook rustig zijn. Wat dollen in het park kan geen kwaad, laten ze hun tanden zien of beginnen ze te grommen? Dan zijn ze niet meer aan het spelen, maar wordt het grimmig.

  6) Is jouw hond wild en merk je dat hij geen goede invloed heeft op andere honden, of mensen afschrikt? Verlaat het park dan of ga naar een afgelegen stukje waar er geen mensen zijn.
  bron: MF


  » Reageer (0)
  07-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheim...

  Het mooiste geheim dat er bestaat:
  een genie zijn en de enige zijn die het weet.
  (Mark Twain)

  » Reageer (0)
  05-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gibraltar.
  Tijdens onze aanwezigheid in Spanje hebben we gebruik gemaakt om Gibraltar een bezoekje te brengen.
  Onze mobilhome stond vlak aan de rots op Spaans grondgebied.
  De grens tussen Spanje en Gibraltar wordt gescheiden door Gibraltar Airport.Deze heeft één start en landingsbaan,die zowat langs de grens met Spanje loopt.
  Als bezoeker moet je dus de landingsbaan oversteken.De Winston Churchill Avenue is de enige weg tussen Spanje en Gibraltar.Deze weg kruist de startbaan waardoor het verkeer moet worden stilgelegd als er een vliegtuig landt of opstijgt.Als alles terug veilig is ,mag je verder oversteken,heel grappig om te zien en te doen vind ik.
  De rots van Gibraltar bestaan hoofdzakelijk uit kalksteen.Er bevinden zich in de rots prachtige grotten,zelfs een mooie concertzaal.
  Er is ook een netwerk aan tunnels in de rots.Hier staan er op verschillende plaatsen kanonnen ter verdediging.
  Natuurlijk mag ik de apen (berberapen)niet vergeten te vermelden.Er leven 3 kolonies apen,de oudere leven meer beneden,de jongere helemaal van boven op de rots.
  Alle 6 maanden worden de apen onderzocht en krijgen ze inentingen.De vrouwelijke apen krijgen de pil,en na 5 jaar mogen ze een jong hebben.
  Het gebeurt nogal eens dat de apen ,naar beneden komen en de huizen binnendringen,waar ze alles meenemen wat niet vast staat of vast hangt.
  Gibraltar is héél toeristisch,vooral in Mainstreet waar men tax free kan winkelen.
  Gibraltar is de moeite om eens bezocht te worden.


  » Reageer (0)
  30-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga ik met mijn hond naar de hondenschool?

  Ga ik met mijn hond naar de hondenschool?

  Neem je een hond in huis? Dan is het voor iedereen aangenamer als de hond zich goed voelt en niet ... het beest uithangt! De hondenschool biedt op dat vlak heel wat voordelen. Je traint er zo hard als jij en je hond zelf willen.

  1) Ben je net je pup gaan afhalen bij de kweker, bevriende dierenliefhebbers of in het asiel? Dan moet je goed nadenken over wat je met je hond wil gaan doen. Niet iedere hond heeft bij de geboorte alles meegekregen om een sociaal dier te zijn of te worden. Soms is er op dat vlak (veel) werk aan de winkel.

  2) Kies je voor een hondenschool, zoek er dan eentje uit die werkt met positieve trainingsmethodes. Deze methode werkt met beloning, niet met correcties of straf. Correct gedrag wordt beloond en verkeerd gedrag probeer je te vermijden.

  3) Als je zelf traint, maak je soms fouten zonder dat je het zelf beseft. In de hondenschool leer je de juiste methoden van de instructeurs én je kan ook nog eens ervaringen uitwisselen met andere baasjes.

  4) Ook als je alleen maar plannen hebt om een hond in huis te nemen, kan je naar de hondenschool. Je krijgt er tips over waar je moet op letten bij de aankoop.

  5) Een hond die naar de hondenschool gaat, leert met andere honden omgaan. Zo leert het dier sociaal zijn en kom je nadien niet voor verrassingen te staan tijdens een of andere wandeling.

  6) Wie met zijn viervoeter naar de hondenschool gaat, investeert in zijn huisdier. Je brengt samen tijd door en beleeft samen een moment van quality time.

  7) Niet onbelangrijk: tegen je zin op dat hondenterrein staan, heeft geen enkel nut. Je hond voelt dat en ook de andere deelnemers zullen je niet graag zien komen. Als je naar de hondenschool gaat, dan liefst vol enthousiasme.
  bron: MF


  » Reageer (0)
  28-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show in Spanje.
  Hier het beloofde verslagje.De eerste week hadden we de zon mee,heerlijk rijden over heuvels,bergen tot 12% en dalen tot aan de kust.Prachtige uitzichten,en onze pekingeesjes gedroegen zich voortreffelijk.
  Op vrijdagnamiddag zijn we dan in Bilbao(Baskenland) aangekomen.Gelukkig hadden we een plekje gereserveerd,want de hall ligt pal in het centrum,nu stonden we vlak bij de show hall.Op het secretariaat kreeg ik voor de 2 showdagen al direct mijn deelnemers nummers en de uren dat we moesten showen.Onze beurt was telkens vlak na de middag,dus heel relaxt,want we moesten niet zoals hier heel de dag aanwezig zijn.
  Zaterdag was het een nationale show.Onze pekingeesjes deden het heel goed en zowel Isar als Ilay werd beste pekingezen reu een teef van de dag.Isar werd bekroond als mooiste van de dag.De CAC en BOB was binnen.
  Op zondag was het een internationale show,hier waren we voor gekomen.
  Om internationaal kampioen te worden,moet je hond 2x winnen in je eigen land op een internationale show en moet je 2 verschillende internationale shows doen in 2 verschillende landen en ook winnen uiteraard.
  Hier moesten we ook vlak na de middag optreden.Het resultaat was identiek als de dag ervoor.Onze Isar en Ilay werden weer beste reu en teef ,en Isar opnieuw beste pekingees van de dag.Maar vooral we hadden de internationale titel CACIB voor beide hondjes opzak.
  's Avonds zijn we nog richting zuiden vertrokken.Via de uitlopers van de pyreneeën,trokken we het binnenland in,maar het weer  veranderde in zware bewolking en regen.
  Soms waanden we ons alleen op de weg,prachtige wegen in Spanje,maar geen mogelijkheid om even te stoppen om te genieten van het landschap of om een foto te nemen.Een "parking" was er alleen om brandstof te nemen.Dus werd er al rijdend foto's genomen,wat toch jammer is.
  Maar dinsdag was de zon terug van de partij.Heerlijke temperaturen 23-24 graden.
  We bezochten Tarifa ,dit is het zuidelijkste punt van Spanje,en hier vertrekken de boten richting Marokko.
  Op donderdag hebben we Gibraltar bezocht,maar dit verhaal vertel ik later wel.De kilometerteller stond dan op 2600km
  Dan vrijdag richting Jerez de la Frontera.Hier wachten we op vrienden van onze hondenclub die ook kwamen showen,het was een heerlijk weerzien.
  Jerez was ook een internationale show,maar er zijn in Spanje op verschillende plaatsen verplichte shows die je moet meedoen op Spaans kampioen te worden.Dus waarom niet proberen he.
  Maar het geluk zat ons ditmaal niet mee.
  Eerst hadden we al een andere keurmeester dan voorzien.Hij kende het voorste of het achterste nog niet eens van een peekje.Hij keurde niet op bouw,het gebit werd niet gecontroleerd,het gangwerk evenmin.Hij verkoos een kleiner type pekingees zonder vacht,zeer slecht gangwerk enz.Onze honden werden reserve kampioen.
  Ik kan er heel goed inkomen dat een keurmeester liever kleinere dan "grotere" types kiest,dit is een kwestie van voorkeur maar het globaal plaatje moet wel kloppen,en dat was niet het geval.
  Het regende al 2 dagen zonder oponthoudt dus zijn we op zondag na de show dadelijk huiswaarts gekeerd met toch een heel fijn gevoel dat, waar we voor gekomen waren, ons toch maar goed gelukt was,namelijk die internationale titel.
  De kilometerteller bij thuiskomst stond op 5100km.Hoe zot kan een mens zijn om zijn hobby doen,hahaha.Maar ik had spijt dat we niet langer hadden kunnen blijven.   

  Foto's van de show heb ik moeten wissen,wegens te donker en onduidelijk.Maar op onderstaande foto de rosetten als bewijs.

  » Reageer (0)
  23-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanval...

   Vaak kiest men voor de aanval
   en maakt men vijanden,
   om te verbergen
   dat je zelf zwak staat.
   (Nietzsche)

  » Reageer (0)
  21-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondsdolheid blijft gevaarlijke ziekte.

  Hondsdolheid blijft gevaarlijke ziekte

  Hondsdolheid is nog steeds een dodelijke ziekte. Omwille van steeds terugkerende problemen met honden en katten die niet in orde zijn met de regelgeving op hondsdolheid en die door terugkerende vakantiegangers worden meegebracht uit landen buiten Europa, wijst het FAVV nogmaals op het gevaar voor hondsdolheid.

  Je mag dan nog een dierenliefhebber zijn, breng nooit zomaar dieren mee uit risicolanden.
  Hondsdolheid is een infectieziekte veroorzaakt door een virus dat kan worden overgedragen van dieren op mensen. Zodra er symptomen zijn is hondsdolheid bij mens en dier altijd dodelijk. Wereldwijd sterven hierdoor jaarlijks 50.000 mensen. Soms is besmetting via het speeksel mogelijk, al maanden voordat er bij een besmet dier symptomen verschijnen. Het kan zes maanden duren vooraleer de eerste symptomen zichtbaar zijn en deze zijn niet steeds duidelijk in het begin.

  Bevestiging van de diagnose bij een dier is bovendien slechts mogelijk na autopsie en hersenonderzoek. Regelmatig keren vakantiegangers terug uit het buitenland met een hond of kat die niet in orde zijn met de Europese regelgeving en die dus hondsdolheid kunnen overdragen. Dit noemt men illegale import. Omwille van het gevaar voor een eventuele besmetting past het FAVV de voorschriften omtrent de invoer van dieren uit door hondsdolheid getroffen landen altijd zeer nauwgezet toe. Euthanasie op een illegaal geïmporteerd dier behoort tot de maatregelen.

  bron: MF

  » Reageer (1)
  16-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige tips voor de tandverzorging van je huisdier.

  Net als bij mensen, zijn ook de tanden van onze huisdieren gevoelig voor gaatjes en tandplak. Dat kan bij hen ook ongemak of zelfs pijn veroorzaken en vereist een (dure) trip naar de dierenarts. Tand- en tandvleesproblemen kunnen je huisdieren ook meer vatbaar maken voor bijvoorbeeld hartziekten, infecties en tast het immuunsysteem in z'n geheel aan. Met andere woorden: nog meer pijn en ongemak voor je lieveling (én je portemonnee). Hoe verzorg je de tanden van je huisdieren zodanig dat dit bijna niet voorkomt? Met deze vijf gewoontes!

  1)    Voeding
  Geef je huisdier de geschikte voeding voor zijn soort. Katten en honden zijn vleeseters, en zijn daar ook voor gebouwd. Geef ze bij voorkeur rauw vlees of laat ze knagen aan botten: dit kuist hun tanden vanzelf.

  2)    Speeltjes en snoepjes
  Wil je je hond of kat toch verwennen, geef ze dan snoepjes die erop gericht zijn de tanden schoon te maken en aan te sterken. Voor honden betekent dat ook bijtspeeltjes waar ze uren, zoniet dagen zoet mee zijn. Deze zijn veiliger dan botten, omdat ze niet splinteren en omdat honden met zwakkere tanden hun tanden er zeker niet op breken.

  3)    Poetsen
  Het poetsen van de tanden van je hond of kat? Jazeker! Vooral bij katten niet bepaald vanzelfsprekend, maar met wat geduld en wat tijd kan je de gezondheid van je liefste viervoeter wel vooruit helpen. Liefst elke dag, minstens enkele keren per week.

  4)    Inspectie
  Kijk regelmatig in de mond van je huisdier. Zoek naar gezwellen, uitslag of roodheid. Als je kat of hond uitzonderlijk tegenspartelt als je in de buurt van de mond komt, dan is er zeker iets niet pluis.

  5)    Dierenarts

  Normaal kijkt de dierenarts automatisch het gebit na bij de jaarlijkse vaccinatie van je huisdier. Indien dit niet zo is, kan je er best om vragen. (edp)


  » Reageer (0)
  14-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen zijn...

   Alleen zijn kan misschien heerlijk zijn,
   maar je hebt steeds een hart nodig
   aan wie je kunt zeggen
   dat alleen zijn, heerlijk kan zijn.

  » Reageer (0)
  09-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Lessen die je kunt trekken uit het leven van je huisdier.

  Pootjes geven, apporteren, op commando gaan zitten en zelfs dansen. Baasjes proberen hun hond of kat allerlei kunstjes aan te leren, al dan niet met succes. Maar je kan ook zelf heel wat leren van je viervoeter. Wij zetten 10 belangrijke lessen voor jou op een rijtje.

  1. Stop met multitasken

  Terwijl honden altijd hun onverdeelde aandacht geven aan iets dat ze moeten doen, zijn wij meestal met tien dingen tegelijk bezig. En toch zouden we beter een voorbeeld nemen aan onze trouwe viervoeter. Volgens wetenschappers ben je minder aandachtig en werkt je geheugen minder goed als je tegelijkertijd werkt, e-mailt, surft en belt.

  2. Doe een middagdutje

  De meeste huisdieren sluiten overdag wel even hun ogen om te genieten van een welverdiend middagdutje. En ook mensen kunnen van een kort dutje profiteren. Uit een studie bij 24.000 mensen bleek bijvoorbeeld dat mensen die regelmatig overdag slapen 37 procent minder kans hebben op een hartziekte. Bovendien zorgen middagdutjes ook voor een betere alertheid op werkgebied.

  3. Ga wandelen

  Of je nu twee of vier benen of poten hebt, wandelen is één van de eenvoudigste manieren om calorieën te verbranden en de gezondheid van je hart op peil te houden. Bovendien houdt het je botten sterk en is een wandeltochtje een uitstekend moment om je gedachten op een rijtje zetten.

  4. Geniet van het hier en nu

  Leven in moment is één van de belangrijkste lessen die we kunnen leren van ons huisdier. Harvard psychologen stelden namelijk vast dat mensen het gelukkigst zijn als bezig zijn met iets wat hun volledige aandacht verdient, zoals seks of sporten. Plannen maken, mijmeren over het verleden of denken aan iets anders dan het heden ondermijnen ons geluk.

  5. Koester geen wraak

  Als je leeft in het moment, wil dat natuurlijk ook zeggen dat je geen oude koeien uit de gracht mag halen. Laat het verleden los, want dat verbetert je ademhaling. Letterlijk. Chronische woede zorgt namelijk voor een minder goede werking van je longen, terwijl vergiffenis schenken je angsten wegneemt en je bloeddruk verlaagt. Mensen die vergeven hebben meestal ook een hoger gevoel van eigenwaarde.

  6. Kwispel

  Mensen hebben natuurlijk geen staart, maar we kunnen wel kwispelen op onze eigen manier. Laat andere mensen zien dat je dankbaar en tevreden bent door te lachen of te huppelen. Daardoor krijg je niet alleen zelf een beter gevoel, maar jouw geluk straalt ook af op de mensen rondom jou.

  7. Speel

  Spelletjes spelen en grappen uithalen is niet alleen voor kinderen en huisdieren. Volgens expert Stuart Brown is spelen een basisbehoefte, net zoals slapen en eten. Ontspanning is goed voor je intelligentie, creativiteit en sociale vaardigheden.

  8. Doe eens gek

  Even de gek uithangen kan goede gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo stelden cardiologen vast dat mensen met een sterk gevoel voor humor een gezonder hart hebben. Lachen is dus echt het beste medicijn.

  9. Verzorg jezelf

  Afgezien van de overduidelijke voordelen voor je lichaam, kan je ook op andere manieren profiteren van het nemen van een bad en het poetsen van je tanden. Persoonlijke hygiëne is niet alleen essentieel voor je zelfrespect, maar het brengt je ook tot rust.

  10. Als je van iemand houdt, laat het zien

  Honden doen niet alsof ze 'hard to get' zijn, maar laten zien dat ze van je houden. Kleine maar bedachtzame gebaren kunnen een grote impact hebben op het geluk in een relatie, want die zorgen voor meer verbondenheid. Als je van iemand houdt, is het dus belangrijk om dat gewoon te tonen. (lbs)


  » Reageer (0)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • goeiemorgen ...
 • Goede Morgen.
 • gruss
 • Een fijne maandag !
 • Vriendelijke groetjes Ria

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Angelika

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Lucia
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  wereldhumor
  blog.seniorennet.be/wereldh

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!