© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Ons Pluskleinkind

June

Mijn 3 mannen

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
23-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid
Eenzaamheid is een herinnering hebben
en er met niemand over kunnen praten

» Reageer (21)
18-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden
Je hebt vrienden in het leven,
en je hebt vrienden voor het leven

» Reageer (26)
16-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu een huisdier nemen: ja of nee?

Huisdieren maken ons leven echt mooier. Maar hoe weet je of nu het goede moment is om een dier aan te schaffen of te adopteren? Met deze tips maak je een betere keuze waar jij een (dieren)leven lang plezier van zult hebben

Is een huisdier iets voor mij

Huisdieren zijn ontzettend belangrijk in ons leven en ze maken ons gezonder, blijer en minder eenzaam. Bovendien is het natuurlijk hartstikke goed om een asieldier een tweede thuis te geven! Wel is het belangrijk om vooraf goed na te gaan op welk moment je het beste en huisdier kunt nemen. Huisdieren zijn echt voor de lange adem: ze vragen geduld, kosten geld en hebben vooral veel, veel aandacht nodig. De spanning van de eerste maanden maakt plaats voor échte toewijding en een serieuze band tussen jou en je dier. En ja, dat vraag ook offers.

 

Een huisdier adopteren tijdens de coronacrisis: ja of nee?

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zien asielen, rescueorganisaties maar ook fokkers een enorme toename in de vraag naar puppy's, kittens en volwassen huisdieren. Misschien logisch, nu meer mensen thuis zitten en tijd hebben voor een huisdier. Een dier geeft natuurlijk een fijne afleiding, en met een hond heb je mooi een reden om lekker te wandelen.

Aan de ene kant is dit natuurlijk prachtig: veel dieren die al lang op een baasje wachten krijgen eindelijk een nieuw thuis. Aan de andere kant maken veel dierenorganisaties zich ook zorgen wat er met deze dieren gebeurt als de lockdown weer wordt opgeheven.

Dieren die tijdens de coronacrisis worden geadopteerd raken eraan gewend dat het baasje zo ongeveer heel de dag thuis is. Wanneer de lockdown wordt opgeheven en alle huisgenoten plotseling veel meer weg zijn, kan dit een traumatische ervaring zijn voor het huisdier. Verlatingsangst is een serieus probleem bij honden en ze kunnen er letterlijk ziek van worden.

Een hond is een echt gezelschapsdier. Wil je nu een hond adopteren, bedenk dan dat een hond gemiddeld nooit langer van 5 uur alleen kan zitten. (en dit is al behoorlijk lang). Daarnaast is het belangrijk om al vroeg je hond aan te leren dan (eventjes) alleen te zijn. Bouw het alleen zijn heel rustig op om verlatingsangst later te voorkomen 

Wat is er dan zo ingewikkeld aan het adopteren van een huisdier?

De afgelopen decennia zijn we anders voor onze huisdieren gaan zorgen. Dierenwelzijn heeft gelukkig een hogere prioriteit gegeven en dieren zijn niet meer een 'bezit' maar meer een onderdeel van het gezin geworden. Er is veel onderzoek gedaan naar het gedrag van huisdieren en we weten veel meer over bijvoorbeeld het natuurlijke gedrag van honden en katten en wat hun behoeften zijn - en dat is meer dan alleen wat eten geven en af en toe naar de dierenarts.

Honden en katten hebben (net als de andere zoogdieren en mensen) complexe emoties. Ze kunnen blijdschap, pijn, angst of stress ervaren. Het is belangrijk dat ze worden begrepen in hun natuurlijke behoeften zodat wij ze kunnen geven wat ze nodig hebben. Het vraagt dus veel inspanning van de mens om de dieren te leren begrijpen. 

Wanneer is een huisdier nemen geen goed idee?

Huisdieren hebben meer nodig dan alleen wat eten, spelen en medische zorg. Ze hebben een uitgebalanceerd dieet nodig (en dat kan best wat kosten), socialisatie, training en prikkels, beweging, medische zorg, hygiëne, liefde, aandacht en heel veel begrip en geduld.

Een huisdier kost geld. Denk aan mandjes, speelgoed, kattengrind, poepzakjes, riemen, halsbanden, de trimsalon, dierenarts, medicatie, (puppy)training

Een huisdier verandert je dagelijks leven ingrijpend

Wanneer je een huurhuis hebt, hou er dan rekening mee dat niet overal huisdieren zijn toegestaan. Huisdieren beperken je dus in je vrijheid als het gaat om huisvesting. Ook moet je huis geschikt zijn voor een hond/kat en moet er genoeg ruimte zijn. Ook kunnen lang niet alle honden trappen lopen.

Heb je kinderen of zou je die in de toekomst willen? Denk aan wat dit betekent voor je huisdier. Zul je ook in de toekomst voor je huisdier kunnen blijven zorgen? Is je huisdier veilig voor kinderen?

Even spontaan een last-minute avondje uit, ergens blijven slapen of een weekendje weg is er niet meer bij. Je moet áltijd iets regelen voor je dier.

'Even geen zin vandaag' bestaat niet bij een huisdier. Een dier heeft je altijd nodig, iedere dag weer. Maar dat is tegelijkertijd ook het mooie. Als je even down bent, kan een dier je weer opbeuren. Het is enorm dankbaar om voor een dier te zorgen en het geeft je een groot gevoel van verantwoordelijkheid en voldoening. Een huisdier zorgt bovendien voor een gezonde routine. Maar de vraag is: ben je daar klaar voor? Neem het belang van het huisdier mee als de belangrijkste prioriteit in je afweging.

Let op: honden kunnen tot 15 jaar worden en katten zelfs ouder dan 20 jaar. Jij bent hun anker, hun hele leven. Wees eerlijk naar jezelf. Misschien ben je er nú nog niet 100% klaar voor, maar later wellicht wel. 

Wil je toch een huisdier nemen? Het beste is natuurlijk om een dier te adopteren dat hard een huisje nodig hebt. Wil je toch een dier bij een fokker of particulier aanschaffen? Let er dan goed op dat je niet bij een 'foute fokker' koopt. Voorkom dierenleed, koop bij een verantwoorde fokker. 


» Reageer (16)
09-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxeartikelen
Liefde, mededogen en verdraagzaamheid zijn geen luxeartikelen,
maar eerste levensbehoeften

» Reageer (17)
24-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter mens
Hoe beter een mens is,
des te meer moeite heeft hij om anderen van slechtheid te verdenken

» Reageer (50)
22-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedere dag
Kennis,is iedere dag iets leren.
Wijsheid is iedere dag iets loslaten

» Reageer (11)
17-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bescherm je ook je huisdier tegen de hitte

Dacht je dat jij het al moeilijk had met deze temperaturen? Beeld je dan eens in hoe warm het moet zijn als je ook nog eens een dikke pels hebt. Onze huisdieren kunnen ook flink last hebben van de extreme warmte. Met deze tips maak je het hen zo comfortabel mogelijk.

Huisdieren kunnen het dan wel niet vertellen wanneer ze last hebben van de warmte, dat wil niet zeggen dat er geen symptomen of tekenen zijn die we zelf niet kunnen herkennen. Is je hond of kat plots vrij lusteloos, ademt het dier snel, of blijft de etensbak onaangeroerd? Dan heeft het waarschijnlijk last van de warmte. Een ander signaal zijn de pootafdrukken. Honden en katten hebben namelijk nergens zweetklieren, behalve in hun voetzooltjes. Zie je plots natte pootafdrukken op de vloer? Dan zijn ze behoorlijk aan het zweten van de warmte.

Goed, nu weten we dan wel of ze het al dan niet te warm hebben, maar zijn er ook dingen die we zelf kunnen doen?

Je hond

Honden zijn erg gevoelig voor de hitte en hebben het dan ook snel warm. Bovendien kunnen ze die warmte alleen maar kwijtraken door te hijgen. Neem hen op een warme dag als vandaag dus zeker niet mee voor een lange wandeling of een jogsessie in het park. Het beste is om honden binnen te houden en de ramen en gordijnen te sluiten, zodat het zo koel mogelijk blijft. Zorg ook dat er steeds voldoende fris water is om te drinken. Om het water zo lang mogelijk koel te houden, kies je het best voor een grote drinkbak, die warmt minder snel op dan een klein schaaltje met water.

Gaan jullie toch naar buiten voor een wandeling? Dan doe je dat het best ’s ochtends of ’s avonds. Overdag is het niet alleen verzengend warm, ook asfalt kan erg heet zijn en zo de pootjes van je viervoeter verbranden. Of de grond al dan niet te warm is kan je makkelijk zelf testen door je hand 3 seconden lang op de grond te houden. Voelt het te warm aan voor jou? Dan is het ook te warm voor je hond. Altijd een topper: verras je hond met een privéplonsbadje. Met een paar hondenspeeltjes erin is pret waterpret gegarandeerd verzekerd. Let wel op: honden met een dunne vacht smeer je het best in met zonnebrand, want ze kunnen net als jij verbranden.

Je kat

Langharige katten of katten met een dikke vacht hebben beslist last van de hitte. Even langs het trimsalon, of gewoon zelf de vacht van je kat borstelen om losse en overbodige haren te verwijderen, kan al meteen wat verkoeling bieden. Let wel op: katten die net van de trimster komen of katten met een lichte vacht hebben een hoger risico op huidkanker én ze zijn gevoeliger voor de zon, dus smeer hen als ze buiten gaan voorzichtig in met een niet-vette zonnebrandcrème. Lijkt je kat zich plots vaker schoon te likken dan anders? Dat is normaal. Wassen werkt immers verkoelend, net zoals zweten bij de mens. Als je wil kan je hen zelfs een handje helpen: neem een koude, vochtige doek en wrijf daarmee over hun vacht. Een klein beetje vocht kunnen de meeste katten wel appreciëren, al helemaal als ze merken hoe verkoelend het werkt. 

Daarnaast heeft je kat voldoende water nodig. Omdat katten er niet van houden op één plek te drinken, en al helemaal niet in de buurt van hun etensbak, plaats je het best verschillende schaaltjes met water verspreid door het huis. Om het water koel te houden, kan je er eventueel een ijsblokje aan toevoegen. Ben je zelf de hele dag op je werk? Dan kan je ’s avonds een flesje water vullen en dat een nachtje in de diepvries leggen. ’s Morgens wikkel je er een handdoek omheen en leg je het flesje in het mandje of op de favoriete plek van je kat, zo blijft het daar de hele dag lekker koel. Let wel op: vul het flesje niet tot de rand, water zet immers uit wanneer het bevriest.(bron HLN)


» Reageer (27)
15-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet
Vergeet nooit wie aan je zijde stond,
in moeilijke tijden van je leven

» Reageer (22)
10-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ervaring
Ervaring is niet wat je overkomt.
Het is wat je doet,met wat je overkomt

» Reageer (27)
08-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven
Het leven bestaat niet uit grote opofferingen en plichten,
maar uit kleine dingen,
waar een hart wordt gewonnen en bewaard
door een alledaagse gegeven ,glimlach en vriendelijkheid

» Reageer (25)
03-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste bezit
Het kostbaarste bezit in slechte tijden,
is de herinnering aan goede tijden

» Reageer (32)
01-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energie
In het leven draait alles om energie.
Probeer haar te voelen rondom en in jezelf.
Maak een onderscheid tussen het positieve en het negatieve

» Reageer (21)
27-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenbaasjes opgelet: slakken kunnen je huisdier besmetten met levensbedreigende parasiet

De longwormparasiet rukt op in België, zo waarschuwt Bayer. Dat is niet alleen een probleem voor moestuinen, maar ook voor honden. Is een viervoeter besmet met de parasiet, dan kan deze infectie in het ergste geval leiden tot de dood van het dier. De honden krijgen de ziekte door in contact te komen met slakken en kikkers of door water te drinken waarin die diertjes leven.

Enkele jaren geleden was de longworm nog onbekend in België, maar uit een onderzoek van de universiteit van Luik blijkt dat de parasiet bij 1 op de 20 honden infecties veroorzaakt. De worm tast de longen en het hart aan, waarbij de ziekte zelfs dodelijk kan zijn.

“De weinige symptomen zoals hoesten, vermoeidheid en bloedingen zijn niet sluitend voor longworm en blijven in sommige gevallen zelfs uit, waardoor een laattijdige diagnose fataal kan aflopen. De infectie komt vooral voor bij jonge honden, omdat ze nieuwsgierig zijn. Maar in principe kunnen honden van elk ras op elke leeftijd worden getroffen door deze levensbedreigende parasiet via besmette slakken of zelfs hun slijmspoor”, verduidelijkt dierenarts Lena Maes.

Tips

Bayer geeft in een nieuwe sensibiliseringscampagne advies tegen de overdracht van de longwormparasiet door slakken. Door de warme, natte maanden mei en juni zijn die momenteel talrijk aanwezig.

- Gooi uitwerpselen van je huisdier meteen weg, want deze lokken slakken die mogelijk besmet kunnen zijn door longworm. 

- Haal de speeltjes van je hond binnen wanneer de avond valt. Zo vermijd je dat slakken - die vooral ’s nachts in je tuin rondkruipen – er een slijmspoor op achterlaten.

- Ververs het water uit de buitenkom twee keer per dag om te vermijden dat je hond zo niet per ongeluk een slak opeet. Zet de bakjes eventueel wat hoger, zodat slakken er minder snel in kruipen.

Wie het vermoeden heeft dat zijn huisdier besmet is, raadpleegt best de dierenarts. Op de site www.slakkendodelijk.be vind je ook meer info over de longwormcampagne van Bayer. De longworm is niet gevaarlijk voor de mens. Er bestaat wel een variant die ook katten ziek maakt.


» Reageer (25)
25-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnestraal
Wie kostbaar van elke zonnestraal geniet,
zal in de schaduw kunnen leven

» Reageer (23)
27-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen,
is een nieuwe dag om te leven

» Reageer (48)
22-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charme
Charme is niets anders,dan karakter met een grote uitstraling

» Reageer (11)
20-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede
Vrede: is een kind dat glimlacht als je er naar kijkt

» Reageer (3)
15-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bewezen: Puppyogen zijn allesbehalve toeval

 Honden hebben een rijk arsenaal aan gelaatsuitdrukkingen, die ze gebruiken om te communiceren met mensen. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth. Zij willen aantonen dat expressie bij dieren niet louter een onbewuste reflex is.

“Gezichtsexpressie bij dieren wordt vaak beschouwd als een emotionele, vast bepaalde actie”, vertelt Bridget Waller, professor evolutionaire psychologie aan de Universiteit van Portsmouth, in The Guardian. Haar onderzoek wilt het omgekeerde aantonen: honden kunnen puppyogen opzetten als mensen naar hen kijken.

Communicatie

Uit het Britse onderzoek blijkt dat honden opvallend meer expressie tonen als ze aandacht krijgen van soortgenoten of mensen, dan als ze genegeerd worden. Honden kunnen bijvoorbeeld hun wenkbrauwen optrekken en hun ogen groter doen overkomen afhankelijk van met wie ze communiceren.

In het onderzoek filmden wetenschappers het gelaat van 24 honden tijdens een reeks experimenten waar een mens naar de hond keek, of de hond negeerde. In een tweede reeks werd de oefening herhaald met een snack die al dan niet werd gegeven. De wetenschappers analyseerden iedere frame en publiceerden hun bevindingen in Scientific Reports.

Hieruit moet blijken dat er een verschil is in expressie als de mens wel of geen aandacht geeft, maar dat de aanwezigheid van een snack geen rol speelt. Expressie bij honden is volgens de onderzoekers dan ook niet louter een gevolg van opwinding.

Domesticatie

Van een poging tot manipulatie door de honden is volgens Waller geen sprake. “Dan zouden ze bij het zien van eten juist meer expressie tonen, en dat deden ze niet.” Volgens haar toont het onderzoek in de eerste plaats aan dat de uitdrukkingen niet louter emotioneel zijn, maar een vorm van communicatie.

Waller betwijfelt of de honden echt iets willen vertellen. “Het toont vooral de impact van domesticatie. Het heeft honden veranderd om meer expressief te zijn bij mensen.” Haar onderzoek toont wel aan dat honden puppyogen voornamelijk lijken te gebruiken als mensen aandacht geven. Weten honden dat mensen dit leuk of schattig vinden? Misschien.


» Reageer (25)
13-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvol
Hoopvol uitzien naar betere tijden moet niet alleen een gevoel blijven,
maar het moet een gevoel zijn dat zich omzet, in een dadelijk doen

» Reageer (27)
08-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strooi
Strooi om je heen sterretjes van vreugde,
lichtjes van liefde, en momenten van geduld.
Als je aan iedereen zoiets kunt geven
wordt ook jouw leven met blijdschap vervuld

» Reageer (29)



For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
antje
blog.seniorennet.be/antje


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!