NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Omhelzing
 • 8 op de 10 Belgen wil dierenrechten in de grondwet
 • Fijn weekend voor jullie
 • Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar
 • Vriendelijk woord
 • Nieuw onderzoek toont aan dat katten wel eens slimmer zouden kunnen zijn dan we denken
 • Ongelofelijk: hond beschermt zijn gewond vriendinnetje voor aanstormende treinen
 • Stukken
 • De reden waarom katten zo'n asociale wezens zijn
 • Henry wordt gedumpt met tumor van 20 kg, maar kijk hoe hij er nu uitziet
 • Loslaten
 • Een hond is even vervuilend als een Toyota: zo ecologisch is jouw huisdier
 • Dierenrechten in de grondwet
 • Muren
 • Deze Belgische kat met de mooiste vacht ooit krijgt een manager
 • Baasje stuurt kat naar kapsalon voor scheerbeurt. Het onvoorziene resultaat maakt haar hysterisch
 • Gedachten
 • Agenten tonen zich de beste vrienden van twee gedumpte pitbulls
 • Wetenschappelijk bewezen: een huisdier is goed voor je mentale gezondheid
 • Ademen
 • Laat je niet verleiden door designerhonden
 • Deze sticker moet leven van huisdieren redden bij brand
 • Handen
 • Oef! Tegen je huisdier praten is volkomen normaal
 • Uw kat moet terug naar dierenarts om te registreren, zelfs al heeft ze al een chip

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Jacqueline

  Bedankt Lisa

  Danke Elisabeth

  Bedankt voor jullie herfst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  27-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je niet verleiden door designerhonden

                   Sabine Vermeulen met haar hond Ozzy. © RV. 

  Meer en meer hondenkwekers verkopen 'designerhonden', of kruisingen tussen bestaande hondenrassen. Zo is de Pomsky een nieuwe kruisingsrage die vanuit Hollywood Vlaanderen verovert. Maar hondenrassen kruisen is verboden, en daar zijn goede redenen voor. Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA) roept op om je niet te laten verleiden door een nieuwigheidje met hoog fluffygehalte.

  Ozzy

  Tien maanden oud was Ozzy toen ik hem uit het asiel haalde. Hij verleidde me. Al liggend met zijn kopje op zijn voorpootjes, vanachter de tralies, zwichtte ik voor die bastaard. Een testwandeling, die wel héél enthousiast vanuit hondenstandpunt verliep, deed me toch even twijfelen. Een bastaard... wat haal je daarmee in huis? Het resultaat van een gelegenheidsdekking - zeg maar ongelukje - is onvoorspelbaar. Want weet dat wanneer een hond voorkomt uit rasloze ouderhonden, er niets te zeggen valt over wat voor een soort hond het zal worden. Bij een bastaard is het dus afwachten. Want eigenschappen van verre voorouders kunnen naar voren komen, ook qua gedrag.

                                                                                    Sylvester Stallone heeft een Puggle: een kruising tussen een mopshond en een beagle. ©Thinkstock

  "Ik ging overstag"

  Maar Ozzy lijkt toch ook een kruising? Er valt uiterlijk veel van een border collie op te merken, gekruist met een fox terriër. Dat deed me al minder twijfelen, want bij een kruising valt er nog iets te zeggen over hoe de puberhond als volwassen hond kan zijn. Wat betreft het gedrag kan men al iets verwachten, al is natuurlijk vooraf nooit te zeggen welke van de ouders dominant zijn in het doorgeven van die eigenschappen. En passen de rassen van beide ouders wel bij elkaar? Ik ging overstag. Want zowel het vriendelijke leiderschap van een fox terriër als de zenuwachtige aanhankelijkheid van een border collie kunnen mij wel bekoren. Ozzy heeft bovendien de intelligentie van een border collie en weet als een fox terriër perfect van mijn zwakheden te profiteren. Maar wees er maar zeker van dat ik niet voor elke kruising zomaar overstag was gegaan. Er zijn grenzen aan het maken van kruisingen. Bovendien zijn moedwillige kruisingen verboden in ons land, tenzij men een gemotiveerde uitzondering verkrijgt van de minister en na advies van de raad voor dierenwelzijn. En dat is maar best ook, want je weet niet waar je uitkomt met moedwillige kruisingen van nieuwe rassen.

                                                                                            Een Cockapoo: een mix van Cocker Spaniel en een Poedel. © Thinkstock

  Sylvester Stallone, Rihanna, ...

  De hype van nieuwe gekruiste hondenrassen of designerrassen begon in Hollywood en is overgewaaid naar hier. Hun populariteit viert hoogtij: Sylvester Stallone heeft een Puggle - een kruising tussen een mopshond en een beagle, Rihanna bezit een Malti-poo - een kruising tussen een Maltezer en Poedel en Ashley Judd is de eigenaar van een Cockapoo - je raadt het al: een mix van Cocker Spaniel en een Poedel.
  In ons land is helaas de verboden kruising van de Pomsky in opmars. Dit is een kruising tussen een pomeriaan van 3 kg met een husky van 20 kg, wat een soort pluizige mini-husky oplevert. Waarbij ik persoonlijk echt twijfel of die rassen bij elkaar passen.

                                                                                             In ons land is helaas de verboden kruising van de Pomsky in opmars. Dit is een kruising tussen een pomeriaan van 3 kg met een husky van 20 kg, wat een soort pluizige mini-husky oplevert. ©VTM Nieuws.
  Pomsky

  Het is nu eenmaal zo dat ieder hondenras in het verleden bepaalde taken had. De honden werden niet op uiterlijk beoordeeld, zoals tegenwoordig veel te veel het geval is. Ze werden geselecteerd op eigenschappen die ze geschikt maakten voor bepaalde taken. Deze specifieke eigenschappen van een hondenras moet u respecteren. Doet u dat niet, dan kunt u problemen verwachten. Zorg er steeds voor dat als u een hond neemt, dat die ook qua karakter en werkaanleg bij u en uw omstandigheden past. Als jouw pluizige Pomksybolletje het karakter van de husky-ouder heeft meegekregen, zal je alleszins geen katje gekocht hebben om zonder handschoenen aan te pakken. De website pomsky.be heeft wel de eerlijkheid te vermelden dat ze niet met 100% kunnen zeggen wat men van dit nieuw gecreëerde ras mag verwachten.

  Pitbulls en Staffords

  Sommige designerkruisingen worden zeer populair. En populariteit brengt het gevaar van overfokken met zich mee. Het probleem bij dergelijke nieuwe kruisingen is dat ze niet als nieuw ras erkend zijn en dat er dus nog geen verenigingen beschikbaar zijn met bonafide adressen van fokkers.
  In Nederland genieten op dit moment kruisingen van pitbulls en Staffords grote populariteit. Het is daar een modetrend om met een zo stoer mogelijke hond op straat te lopen en te kruisen met verschillende rassen om zo een grotere, sterkere en agressievere hond te creëren. Een gevaarlijke evolutie in verboden kruisingen.

  Inteelt, incest en erfelijke ziektes

  Er wordt al eens stellig beweert dat kruisingen vitaler en gezonder zijn. Maar dat klopt niet helemaal. Goede fokkers van een erkend ras investeren in diverse bloedlijnen van hun ouderdieren; hierdoor ontstaat diversiteit tussen de nakomelingen van hun fokdieren. Bovendien moeten ze voor heel wat erfelijke ziekten aantonen dat hun dieren niet belast zijn. Op welke manier worden de designerassen ingedeeld voor onderzoek? Staan de fokkers van deze rassen, die bovendien fokken zonder afstammingsgegevens, stil bij eventuele inteelt, incest en erfelijke ziektes? Als de genetische achtergrond van de ouders onbekend is, wat meestal het geval is bij kruisingen van honden zonder stamboom of afstammingsinformatie, kunnen er zelfs nog meer afwijkingen ontstaan dan bij rashonden. 

  Voor elk wat wils

  Onthoud dat je bij een kruising niet weet wat er uit komt. En laat je niet verleiden door een nieuwigheidje met hoog fluffygehalte. In België zijn er ongeveer driehonderd hondenrassen erkend; dus voor elk wat wils. En laat fokken over aan fokkers die wat willen betekenen voor het ras.

  Sabine Vermeulen,
  Vlaams parlementslid voor de N-VA


  » Reageer (14)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze sticker moet leven van huisdieren redden bij brand

  De brandweerzone Westhoek verkoopt vanaf 9 september stickers die het leven van huisdieren moeten redden in geval van brand.

  "Als eerste hulpverleningszone van België zullen de eigenaars van een huisdier aan de hand van een sticker kunnen aanduiden hoeveel dieren er mogelijks aanwezig zijn in een woning", zegt brandweerkapitein Bruno Denyss. "Zo kunnen brandweerploegen in een oogopslag zien hoeveel dieren ze kunnen aantreffen. Wanneer de situatie het toelaat, kunnen zij een reddingsoperatie aanvatten en de geliefde beestjes veilig en wel bij hun baasjes brengen. De stickers zijn te koop in de verschillende gemeentehuizen en kosten 4 euro per stuk", aldus nog kapitein Denyss.


  » Reageer (13)
  20-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen
  Omlaag vallen lukt wel alleen,
  maar het zijn de handen van je vrienden die je omhoog helpen

  » Reageer (18)
  18-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef! Tegen je huisdier praten is volkomen normaal

  Van "kom eens bij de mama" tot "heb je me gemist?" Die trouwe viervoeter wordt doorgaans niet alleen getrakteerd op een dikke knuffel, maar ook een heuse monoloog. Maar hoe komt dat, dat we zo graag tegen onze huisdieren praten? En is dat eigenlijk wel normaal?

  Een kleuter die kletst met haar konijn, of favoriete speelgoed is schattig. Een volwassene die al eens graag keuvelt tegen de Sanseveria is dan weer vooral raar. En toch doen we het zelf stiekem ook in onze eigen huiskamer. Antropomorfiseren noemen we dat in de wetenschap, of het toekennen van menselijke eigenschappen (zoals praten) aan niet-menselijke wezens. En het is eigenlijk helemaal niet zo abnormaal.

  Stompzinnigheid?
  Professor Nicholas Epley, gespecialiseerd in gedragswetenschappen, legt uit: "antropomorfiseren wordt al jarenlang gezien als een teken van stompzinnigheid, maar in feite is het een heel normaal gevolg van ons menselijke karakter. Of we ons er nu bewust van zijn of niet, we antropomorfiseren eigenlijk continu." Zo durven we objecten als auto's, boten en instrumenten wel eens een naam geven, "het zijn immers voorwerpen waar we een speciale band mee hebben," verklaart de professor. "Ze worden als het ware een verlengstuk van onze persoonlijkheid."

  Heel normaal
  Maar het gaat nog verder dan dat. "We vinden dat onze kat een diva is, zeggen dat de beurs zich moet herstellen en we vragen onze auto vloekend waarom hij in godsnaam niet wil starten. En dat is heel normaal. Het is het gevolg van ons sociale bewustzijn." De meest voorkomende is het geven van een menselijke naam aan niet-menselijke wezens en voorwerpen. Een neiging die mensen al meer dan duizenden jaren hebben, tot aan de zwaarden en schilden in de mythen van Homerus terug. "Een ridder legt zijn leven letterlijk in handen van zijn zwaard, terwijl een zeevaarder afhankelijk is van een schip," weet taalkundige Ingrid Piller. "En dus geef je die voorwerpen een naam, want ze zijn immers jouw allerbelangrijkste metgezellen. Het is een manier om te geloven dat dat voorwerp jou wil beschermen, ook al wil een zwaard of schip op zichzelf natuurlijk helemaal niets."

   We willen graag overal gezichten in herkennen

  Waarom doen we het?
  In feite zijn er drie redenen waarom we niet-menselijke dingen toch zullen antropomorfiseren.

  1. Het ziet eruit alsof het een gezicht heeft
  2. We willen er vrienden mee zijn
  3. We begrijpen het niet

  1. Het ziet eruit alsof het een gezicht heeft
  Onze hersenen hebben de buitengewone gave om overal gezichten in te zien. Dat is nog een overblijfsel van een essentieel instinct, aangezien we vroeger zo onze vrienden konden onderscheiden van potentiële roofdieren. Vandaag de dag is die vaardigheid om gezichten te herkennen en te lezen nog steeds cruciaal om te kunnen communiceren. En die neiging om andere mensen te herkennen, straalt soms af op niet-menselijke dingen. "We willen continu ontcijferen wat een ander wezen denkt of wil doen. Daardoor hebben we de neiging om een object dat ogen heeft, meteen ook als menselijk te beschouwen, alsof het een eigen geest heeft. We zijn immers hypergevoelig voor ogen, aangezien die de spiegel van de ziel van een ander zijn," legt Epley uit.

  2. We willen graag vriendjes zijn
  "Antropomorfiseren doen we alleen met dingen die we leuk vinden. Hoe leuker we iets vinden, hoe liever we zouden hebben dat we met hun geest zouden kunnen communiceren. Epley zelf verwijst daarbij naar een studie bij luisteraars van de show 'Car Talk'. "Hoe meer mensen aangaven tevreden te zijn met hun auto, hoe meer ze geneigd waren om hun auto te antropomorfiseren, en bijvoorbeeld een naam te geven. En hetzelfde geldt natuurlijk voor onze huisdieren. We zien Blackie of Minoes graag, en dus willen we maar wat graag een conversatie met hen aangaan."

  3. Onvoorspelbaarheid betekent menselijkheid
  Want mensen zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. "Als we iets moeilijk kunnen begrijpen, dan hebben we de neiging om er menselijke eigenschappen aan toe te schrijven. Bijvoorbeeld de computer niet wil opstarten, dan doen we geen moeite om ons te verdiepen in de wereld van de bits en bytes. In tegendeel, we wijten het gewoon aan een koppige pc. Daarom zullen we ook sneller praten tegen onze auto wanneer die 'weigert' te starten, dan wanneer de bolide perfect functioneert.

  Uniek
  Het mag duidelijk zijn: mensen die praten tegen hun huisdier of hun auto een naam geven, zijn allesbehalve abnormaal. "Bovendien is het ook allesbehalve kinderachtig of dom," stelt professor Epley. "Voor het herkennen van de geest of denkvermogen van iemand anders heb je evenveel intelligentie en dezelfde psychologische processen nodig als bij dieren, een god of zelfs voorwerpen. Het is net een voorbeeld van de unieke vaardigheid van onze hersenen."


  » Reageer (14)
  13-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw kat moet terug naar dierenarts om te registreren, zelfs al heeft ze al een chip

  Katteneigenaars moeten hun jonge katten laten chippen en registeren. Zo kan het baasje van een verloren gelopen kat makkelijk teruggevonden worden. Alleen bestaat de centrale databank waarin alle gegevens verzameld moeten worden nog steeds niet. Vlaams minister voor Dierenwelijn Ben Weyts (N-VA) wacht namelijk al maanden op een advies van de privacycommissie.

  Minister Weyts zegt dat er een centrale databank in de steigers staat, alleen wacht hij al acht maanden op een advies van de privacycommissie. Als dat advies positief is, kan de databank gelanceerd worden. Dan moeten alle eigenaars van een gechipte kat wellicht opnieuw naar de dierenarts om hun kat te laten registreren.

  Minister Weyts bestempelt de oorspronkelijk registratiemaatregel als een flop. "Ik heb deze wet geërfd van het federale niveau. Dierenwelzijn was tot 2014 een federale materie en op dat niveau zijn ze vergeten in te schrijven dat er ook een officiële databank opgericht moest worden om al die kattenchips in te schrijven." Toch heeft ook Weyts zelf katteneigenaars mee aangespoord om hun kat te laten chippen, en in de loop van 2015 beloofde hij ook dat een erkende databank vanaf 2016 in werking zou zijn.

  Verschillende databanken
  Katteneigenaars, dierenartsen en asielen hebben de voorbije jaren wel massaal gevolg gegeven aan die verplichting. Al maakten zij gebruik van verschillende databanken, waarin al de gegevens van die katten werden genoteerd. Maar omdat er geen sprake is van een centrale databank, bleef het vaak zoeken naar een naald in een hooiberg als een kat teruggevonden moest worden.

  Opnieuw registreren (en betalen)
  De meeste dierenartsen registreren de poezen op dit moment in de online database 'Id Chips' die al een tijdje bestaat. Dit is een privé initiatief. Je betaalt daar een bepaald bedrag voor (zo'n 15 euro) en dan kan men het chipnummer van je kat wél online terugvinden. Helaas werkt deze database intussen ook al niet meer zo goed omdat ze ermee aan het stoppen zijn - de officiële database moest er immers al 6 maanden geleden zijn.

  Bovendien zal de nieuwe, officiële database géén gegevens overnemen uit de nu al bestaande database. Dus als je kat nu al online geregistreerd is, zal je ze nog eens opnieuw moeten registreren (mét de bijbehorende kost) in de nieuwe database eens die er is.


  » Reageer (15)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hart
  Een goede oefening voor het hart is,
  zich neerbuigen om een ander omhoog te helpen

  » Reageer (17)
  06-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrièreswitch? Krijg 25.000 euro om katten te knuffelen

  Te veel stress, te lange werkdagen, of net te weinig omhanden, ... Iedere job heeft wel eens zijn mindere kanten. Behalve ééntje, de beste job ter wereld als je het ons vraagt: professioneel kattenknuffelaar.

  In Dublin zijn ze immers op zoek naar iemand die voor 25.000 euro per jaar de hele dag katten wil knuffelen. De perfecte kandidaat? Iemand die zachtaardig is en graag lange tijd katten wil aaien, zo staat te lezen op de site van de Ierse kliniek 'Just Cats'. Denk je dat jij geknipt bent voor de functie? Dan is goed met katten kunnen omgaan een must, net als het kalmeren van beestjes die wat minder op hun gemak zijn.

  Extra voordeel: "Mensen van verschillende achtergronden kunnen zich aanmelden voor deze positie. We discrimineren hier alleen honden, mochten die zich als patiënt willen aanmelden." Al heb je wel een extra voordeel als je verschillende soorten kattengespin kan herkennen.


  » Reageer (17)
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is uw hond een optimist of een pessimist?

  © thinkstock

  Kwispelend en uitbundig. Zo kennen we allemaal onze hond. Maar vergis je niet, jouw favoriete huisdier kan ook een pessimist zijn. Meer nog, sommige honden zijn meer zwartkijker dan andere. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Sydney in Australië. "Dit onderzoek is opwindend omdat het de positieve en negatieve gevoelens van honden op een objectieve en niet-ingrijpende manier in kaart brengt. Het biedt onderzoekers en baasjes ook de mogelijkheid aan om inzicht te krijgen in de emotionele status van hun hond en hoe die ook kan veranderen", beweert Melissa Starling van de faculteit Dierengeneeskunde.

  De resultaten van haar onderzoek verschijnen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS. "Het bepalen van de emotionele toestand van een hond is belangrijk en handig voor wie met de hond werk en voor het welzijn van het dier zelf." Tijdens het onderzoek werden de honden vertrouwd gemaakt met twee verschillende geluiden die gepaard gingen met een verschillende beloning: een kommetje melk of water. Eens de honden gewend waren aan de twee verschillende tonen, werden ze geconfronteerd met andere, ambigue geluiden. Honden die reageerden op de laastgenoemde geluiden, hadden de verwachting dat er iets goed te gebeuren stond en werden gecatalogiseerd als 'optimistisch'.

  De honden konden hun mate van optimisme tonen door te reageren op bepaalde tonen. De meest optimistische viervoeters reageerden op geluiden die erg geleken op de geluiden die afgespeeld werden nog voor ze beloond werden met een kommetje water. "Van alle honden die we getest hebben, kunnen we met zekerheid zeggen, dat de meerderheid eerder optimistisch van aard is maar het is nog te vroeg om te zeggen dat dit ook waar is voor de ganse hondenpopulatie", aldus Starling.

  Uit het onderzoek blijkt ook dat honden met een optimistische inborst meer goede dan slechte dingen verwachten. Optimistische honden nemen ook vaker risico's en verwachten dan ook om beloond te worden. Ze laten zich niet makkelijk uit hun lood slaan na een mislukking en ondernemen nieuwe pogingen als iets mislukt. Kleine tegenslagen hebben ook geen vat op die dieren. Pessimistische honden zijn daarentegen minder ondernemend en houden helemaal niet van risico's. Ze geven ook sneller op als iets niet meteen lukt en kleine tegenslagen brengen ze meteen van slag. Die honden zijn niet per se ongelukkig maar is blij met de dingen zoals ze zijn en ze hebben echt aanmoedigingen nodig om iets nieuws te proberen. "Pessimistische honden hadden meer stress als een opdracht verkeerd ging dan optimistische honden. Ze hielden zich in en waren niet geneigd om het opnieuw te proberen integenstelling tot de positieve viervoeters", aldus nog Starling.

  Betere selectie taken
  "Het onderzoek is ook handig voor trainers. Ze kunnen zo de beste honden selecteren voor het uitvoeren van bepaalde taken. Zo kunnen pessismistische honden die risico's schuwen, beter gebruikt worden als geleidehond. Optimistische honden met een sterk doorzettingsvermogen zijn dan weer beter geschikt voor het opsporen van drugs of explosieven. Het onderzoek toont niet alleen het effect van de persoonlijkheid van de hond aan op zijn gemoedstoestand en hoe het dier de wereld ziet maar ook hoe de hond zich werkelijk voelt.

  "Het onderzoek heeft de potentie om de manier waarop we naar het welzijn van de hond kijken volledig te herzien. We kunnen beter nagaan hoe de hond zich precies voelt. Die wetenschap kan gebruikt worden om het welzijn van honden in elke omgeving te monitoren. We kunnen ook op een efficiënte manier activiteiten ontwikkelen om het welzijn van de hond te verhogen en ook precies in kaart brengen welke factoren de hond van slag brengen", besluit Starling.Bron: The Independent(hln)


  » Reageer (15)
  30-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbloemen
  Gebaren van vriendelijkheid zijn net zomerbloemen
  die iemand tussen de bladzijden van een boek heeft gelegd,
  tekens van genegenheid die over enkele jaren
  weer opnieuw tot leven komen

  » Reageer (13)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboe bij het rouwen van je huisdier

  Dat we droevig zijn om een vriend of familielid die overlijdt vinden we volstrekt normaal. Maar over een rouwproces rond een overleden huisdier hangt nog steeds een taboe, vond de Nederlandse auteur Vilan van de Loo. Ze schreef er het boek "Van Tim naar Bertje" over.

  De Nederlandse schrijfster Vilan van de Loo verloor haar kater Tim vlak voor die twintig zou worden, en was helemaal onder de voet van die gebeurtenis. In haar zoektocht naar boeken over een rouwproces rond overleden huisdieren vond ze niet meteen iets terug, dus besloot ze zelf een boek te schrijven, "Van Tim naar Bertje", zo vertelt ze in het televisieprogramma Hart Van Nederland.

  Psycholoog Nienke Endenberg bevestigt dat er een taboe hangt rond het rouwen om een huisdier, en zag in haar praktijk al mensen over de vloer komen om het verlies van een diertje te verwerken. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld een week niet kunnen werken door verdriet na de dood van hun huisdier, en dat zo'n rouwproces tot acht maanden kan aanhouden.

  Tips bij het overlijden van een huisdier

  Heb je zelf verdriet omdat er een huisdier overleden is? Deze tips kunnen helpen bij het verwerkingsproces: 

  - Geef jezelf de toestemming om te rouwen, neem er ook je tijd voor. Het kan kwetsen wanneer mensen zeggen dat je je moet herpakken omdat het maar een kat of hond was. Wanneer je niet gesteund wordt, kunnen de schuldgevoelens of eenzaamheid toenemen. Veel partners weten ook niet hoe ze hun geliefde kunnen steunen in hun verdriet. In het geval van veel onbegrip is het belangrijk om te communiceren. Leg je gevoelens duidelijk uit. 

  - Schuldgevoelens verlengen het verwerkingsproces, maar zijn niet abnormaal. Om verder te kunnen gaan, kan het helpen een brief te schrijven naar je huisdier waarin je de situatie uitlegt.

  - Als je kinderen het ook moeilijk hebben, moet je er ook voor hen zijn. Als ze regelmatig vragen waar hun hond of kat is, zeg dan dat het lichaam van het dier niet meer werkte, dat het dood is en dat ze nooit meer terug komen. Zorg dat je uitleg afgestemd is op hun leeftijd. Kinderen rouwen namelijk anders, ze kunnen de ene moment erg overstuur zijn en vijf minuten later opnieuw met vriendjes spelen. Laat hen de aanpak bepalen. 

  - Doe iets dat je niet met je huisdier zou kunnen doen, verander bijvoorbeeld je interieur zonder rekening te houden met harige huisgenoten of ga op een vakantie naar een plek waar je hond niet naartoe kon.


  » Reageer (11)
  23-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje van je leven

  .

  Iedereen bedankt die zijn medeleven heeft betuigd
  bij het overlijden van ons prachtig pekingeesje Baiji.
  Haar heengaan doet ontzettend pijn,
  verdriet moeten we een plaats geven
  en verder leven met heel mooie dankbare herinneringen

  » Reageer (13)
  21-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid
  Gisteren een lach,vandaag tranen van verdriet.
  Deze morgen hebben we ons pekingeesje Baiji,bijna 11jaar moeten laten inslapen.
  Iedereen die een dier heeft moeten afgeven,
  zal ons verdriet wel kennen.
  Het was de juiste beslissing voor haar,
  nu is ze verlost van alle miserie en heeft ze hopelijk nu terug een waardevol leven.
  Haar zieltje is weg,
  maar ze laat zovele mooie herinneringen na,
  zo een hondje kunnen we nooit vergeten
  en we zijn dankbaar voor de talrijke liefdevolle jaren die zij ons gaf.
  Je laat een grote leegte na,
  we missen je ontzettend.
  Het gaat je goed meid en wie weet zien we je ooit ergens weer.

  » Reageer (0)
  20-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor

  Humor draagt de mensen door de woestijn van het leven
  en zorgt ervoor dat ze niet stikken of sterven van verdriet

  » Reageer (0)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige (of jaloerse?) hond redt speelkameraadje

  Rafael Franciulli heeft twee bijzondere honden. Tijdens een van zijn uitjes naar een rivier in het Argentijnse Córdaba, schoot het baasje straffe beelden van zijn labradors. Het lijkt alsof het zwarte exemplaar meegesleurd wordt door de stroom en een gewisse verdrinkingsdood tegemoet gaat. Maar dan is er nog zijn beige vriendje.

  Franciulli kreeg sinds hij het filmpje op 17 januari postte al heel wat kritiek te slikken. Dat hij alles in scène had gezet en vooral waarom hij zelf niet ingreep, waren de voornaamste bekommernissen online. Franciulli filmde het tafereel dan ook met een perfect gevoel voor drama. Gesmaakt door inmiddels, alle publicaties samengenomen, meer dan een miljoen internauten.

  We zien hoe de zwarte hond de weggeworpen stok achternaholt in het water. De stroomversnelling is echter te sterk voor de hond en sleurt hem mee. Aan de kant staat labrador Poc te wachten om een tandje te helpen. Hij bijt zich vast in de stok en trekt zijn maatje op het droge. Uit liefde of uit eigenbelang omdat hij de stok gewoon wou afpakken? We kunnen het niet vragen aan het beest.

  Dat Franciulli hier geen risico nam dat zijn hond dit niet zou overleven, moge duidelijk zijn. De honden zijn erg vertrouwd met dat deel van de rivier en uit een ander filmpje blijkt dat het daar niet zo diep is dat de dieren zouden kunnen verdrinken. Daarin zien we ook dat Poc een geoefende duiker is.

  Hoelang Franciulli heeft moeten repeteren voor dit resultaat, weten we niet, maar ons lijkt het meer dan geslaagd.


  » Reageer (0)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze kat heeft de leiding over New Yorks politiekorps

  Een verloren gelopen katje breng je ofwel naar een asiel, of neem je in huis. De politie van New York vond er eentje voor de ingang van haar kantoor. Martin werd op slag de mascotte van het politiedistrict en doet z'n job blijkbaar erg goed...

  De kitten, nog maar zes maanden oud, werd in december voor de ingang van het politiekantoor achtergelaten door een vrouw, de stoere politiemannen werden op slag verliefd. Taylor - een absolute dierenvriend - pleitte er, samen met vier collega's, voor de kat voorgoed in 'kantoor' te nemen. Eén voorwaarde moest wel worden vervuld: hij zou de kattenbak niet uitkuisen.

  Intussen lijkt het alsof Martin de leiding heeft over het volledige politiekorps. "Elke dag maakt Martin zijn verschijning. Hij doet als het ware z'n ronde en 'inspecteert' iedereen. Onze dag begint op die manier goed", vertelt Taylor. "Wie net terugkomt van een moeilijke interventie of even wil ontspannen na het harde werk, trekt naar Martin. Hij beurt ons op." 

  Volgens enkele agenten beseft het diertje zelf niet dat hij een katje is. "Wanneer je hem roept, kom hij onmiddellijk aangelopen. Het lijkt net een hond."


  » Reageer (0)
  09-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obstakels
  Er zullen altijd obstakels op je pad opduiken.
  Het belangrijkste is dat je blijft lopen

  » Reageer (0)
  07-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vierpotige helden van de Londense torenbrand

  Al dagen aan een stuk ploeterden brandweermannen, reddingswerkers en onderzoekers in het puin van de uitgebrande Grenfell Tower. Na het blussen, het redden en het stabiliseren was het nu zoeken naar slachtoffers en aanwijzingen. Maar de mens staat er niet alleen voor. Het team achter de gigantische operatie kan rekenen op trouwe helpers: de speurhonden. Dit zijn de vierpotige helden van de gruwelijke brand in de Grenfell Tower.

  De speciaal getrainde honden trokken na het blussen van de brand in de Londense torenflat naar de meest gevaarlijke en instabiele delen in het gebouw. Zij zijn lichter dan mensen en dus kunnen ze zwaar vernielde stukken efficiënter doorzoeken, zoals de zwaar getroffen bovenverdiepingen. De dieren kunnen zelfs op plaatsen komen die de brandweermannen anders nooit zouden kunnen bereiken door de zware verwoestingen.

  De viervoeters zijn uitgerust met kleine speciale schoentjes om hun poten te beschermen tegen hitte en scherpe objecten.

  Met hun geweldig reukvermogen - hun neus is vaak accurater dan welk technisch snufje ook - hebben de honden een heel belangrijk takenpakket.

  De speurhonden zijn getraind om slachtoffers te vinden en moeten dus mee de zware dodentol helpen bepalen. Ze spelen daarnaast ook een belangrijke rol in het onderzoek naar de brand, aangezien ze onder meer geleerd hebben om ontvlambare stoffen te identificeren en aan te duiden.

  Hoewel hun werk gevaarlijk is, is gelukkig geen enkele brandweerhond gewond geraakt bij de operatie.


  » Reageer (13)
  19-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vijf ziektes hebben dieren en mensen gemeen

  Moet je hond vaker plassen dan normaal, of verliest je kat steeds meer kilo's? De kans bestaat dat je huisdier net zoals jij met pakweg diabetes te maken heeft. Deze vijf ziektes komen niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren voor.

  Diabetes

  Diabetes neemt bij mensen steeds meer toe, maar ook bij katten is dezelfde trend zichtbaar, zegt Dr. Stijn Niessen van het Royal Vetinary College (RVC). Volgens zijn gegevens heeft 1 op de 200 katten vandaag diabetes type 2, terwijl dit enkele tientallen jaren geleden nog maar 1 op 900 was. "Katten zijn oorspronkelijk jagers, maar nu zitten ze vaak in kleine stadsappartementjes waarbij ze amper bewegen en veel eten krijgen," verklaart Dr. Niessen. Al is de oorzaak niet altijd de levensstijl van de kat, benadrukt de arts. Meestal heeft het meer met genen en aanleg te maken. Bij honden komt het minder vaak voor, zo'n 3 op de 1.000 krijgt te kampen met diabetes type 1. De symptomen bij beide dieren zijn vooral veel dorst, regelmatig plassen en gewichtsverlies. Net zoals bij mensen kunnen insulinespuiten soelaas bieden.

  Schildklierproblemen

  Hyperactieve, rusteloze katten die veel gewicht verliezen terwijl ze toch een grote eetlust hebben, kunnen een overactieve schildklier hebben. Dat gebeurt net zoals bij mensen wanneer de schildklier te veel hormonen produceert. Bij honden komt het omgekeerde vaker voor: zij kampen eerder met een schildklier die niet actief genoeg is. De diertjes zijn dan trager en luier dan gewoonlijk, en er blijven maar kilo's bij komen. 

  Honden en Viagra

  Aan honden die volledig buiten adem zijn of plots instorten, wordt wel eens Viagra gegeven, het medicijn dat mannen met erectiestoornissen helpt. Dierenartsen gebruiken het voor honden die last hebben van een hoge bloeddruk in de longen. Wel belangrijk om te weten: je kan niet zomaar jouw eigen Viagra-pillen aan de hond geven en vice versa. De voorschriften voor honden en mensen zijn verschillend, al gaat het wel om dezelfde werkzame bestanddelen.

  FIV

  Het Felien Immunodeficiëntievirus (fiv) is een ziekte bij katten die vergelijkbaar is met het menselijke Humaan Immunodeficiëntievirus (hiv), dat aids veroorzaakt. Het tast het immuunsysteem van de katten aan, waardoor die niet kan vechten tegen andere infecties. In Amerika zijn ongeveer 1,5 à 3 % van de katten besmet met het virus. Koorts, een vacht die er slecht uitziet en weinig eetlust zijn de voornaamste symptomen, naast ontstoken tandvlees en chronische infecties van de huid, ogen, bovenste luchtwegen en blaas.

  Epilepsie

  Volgens professor Holger Volk van het RVC heeft ongeveer 1 op de 100 honden epilepsie. Bij katten komt het ook voor, maar minder frequent. Dieren met epilepsie hebben soms stuiptrekkingen, maar in veel gevallen zijn symptomen heel moeilijk te herkennen. Professor Volk onderzoekt nog verder wat kan helpen om dieren met de aandoening verder te helpen


  » Reageer (20)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon
  Als je maar lang genoeg gewoon blijft,
  wordt je vanzelf bijzonder

  » Reageer (15)
  12-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je hond eigenlijk in het zwembad spelen?

  Op warme zomerdagen zijn wij niet de enigen die graag verkoeling zoeken in het zwembad. Ook de viervoeter des huizes plonst al eens graag in het water. Maar is al die chloor wel goed voor je trouwe vriend? En hoe hygiënisch is dat eigenlijk voor de andere zwemmers?

  Blackie mag dan wel als hond geboren zijn, in zijn vorige leven was hij ongetwijfeld een vis. Zodra de lieverd in het water zit, is hij er met geen stokken meer uit te krijgen. Maar is dat eigenlijk wel oké?

  Chloor

  Zich zorgen maken is niet nodig, je kan honden prima in het water laten ronddobberen, al hou je wél best een oogje in het zeil. Laat ze niet té lang in het water spelen, en zorg er vooral voor dat ze geen chloorwater drinken, want daar kunnen ze ziek van worden. Na het zwemmen geef je je huisdier best een badje met gewoon water en droog je de oren af. Zo is er zo min mogelijk kans op irritatie.

  Hygiëne?

  En hoe goed is dat eigenlijk voor ons? Niet alleen kunnen de haren van je hond de filter van je zwembad verstoppen, een hond brengt ook drie keer meer bacteriën, insecten en vuil met zich mee dan een mens. En ja, die krijg je samen met dat slokje zwembadwater ook allemaal binnen. Is je hond niet uit het zwembad weg te slaan? Zorg dan dat de vacht op regelmatige basis wordt bijgeknipt, en borstel hem voor hij het water induikt, zo beperk je het aantal bacteriën toch tot een minimum.


  » Reageer (16)


  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • De week is weer in 2 Ria
 • Een fijne dinsdag !
 • Hallo Ria, neem het me a.u.b niet kwalijk dat ik weinig op bezoek kom.
 • Gezellige dinsdagavond, Ria
 • Dag Ria

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Radka pomnenka
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Elfy
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Holabdacsere
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Lucia
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  loeske
  blog.seniorennet.be/loeske

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!