NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Weemoed
 • Weekend groetjes
 • Kou in de lucht? 5 wintertips voor je hond
 • Kostbaarste
 • Beste
 • Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer
 • Grootmoedigheid
 • Tijd
 • Hoop
 • Kennis
 • Bijzondere
 • Waarom blaft mijn hond?
 • Vertrouwen
 • Sterk
 • Gefaald
 • Angst
 • Mijn hond heeft verlatingsangst. Wat nu?
 • Kans
 • Simpel
 • Falen
 • Wat is beter: één of twee huisdieren?
 • Ster
 • Lichaamsdeel
 • Moois
 • Je huisdier aankleden: een goed idee?

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto
  Pekingees ofthemonkeylions
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  29-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is beter: één of twee huisdieren?

  Misschien overweeg je om een huisdier te nemen en twijfel je: 1 of 2 dieren? Of je hebt al een huisdier, maar vraagt je af: moet er niet een speelmaatje bij? Is het 'zielig' als jouw huisdier alleen bij jou woont of is het juist goed voor hem? Lees hier hoe je kunt bepalen of je één of meerdere huisdieren moet nemen.

  Honden

  Honden zijn van oudsher roedeldieren en leven dus in groepen. Maar dat betekent niet dat de huishond zoals wij die nu kennen exact dezelfde behoeftes heeft als de wolf. Honden zien ook andere gezinsleden als 'roedel' en kunnen zo een heel volwaardig leven hebben. Veel honden vinden het echter heel leuk om met een soortgenootje in huis te leven.

  Bedenk wel dat beide honden wat minder baasgericht zijn en ze vaker met elkaar bezig zijn dan enkel met jou. Ook kan het lastiger zijn om een hondenoppas te boeken, met één hond gaat dat toch vaak wat makkelijker. Ook wandelen met meerdere honden is even een uitdaging, maar het is natuurlijk wel leuk. Bedenk goed wat er bij jouw leefsituatie past: kun je 2 grote honden kwijt in de auto, je huis, je tuin? En vergeet ook niet te denken aan de dubbele kosten voor voeding, dierenarts, hondenoppas etc.

  Katten

  Katten zijn van oudsher solitaire jagers, dat betekent dat veel katten prima alleen kunnen leven.. Toch zijn veel katten wel gesteld op een soortgenootje, omdat ze dan echt samen 'kat' kunnen zijn: ze kunnen samen spelen en elkaar wassen. Het kan heel mooi zijn om 2 katten met elkaar te zien spelen en samen in slaap te vallen.

  Niet alle katten die gewend zijn alleen te leven zitten echter te wachten op een plotselinge 'indringer'. Wees dan ook voorzichtig met eigenwijze katten, zeker als het een binnenkat betreft. Heb je buitenruimte? Dan is het introduceren van een nieuwe kat erbij makkelijker omdat er ruimte is voor de katten om zich af te zonderen. Een volwassen kat met een kitten erbij gaat vaak iets makkelijker. Als je twee kittens neemt, kun je het beste twee katjes nemen van hetzelfde geslacht.

  Konijnen

  Konijnen zijn echte groepsdieren en worden snel eenzaam. Een extra konijntje erbij zorgt dan ook voor een enorme toename van de kwaliteit van leven - terwijl het helemaal niet veel extra tijd of geld kost. Zorg wel voor voldoende ruimte: de dieren moeten zich kunnen afzonderen. Het beste kun je een mannetje en een vrouwtje samen zetten. Laat ze dan wel castreren om gezinsuitbreiding te voorkomen.

  Cavia's leven van oudsher al in groepen en hechten veel belang aan gezelschap. Een cavia die zijn beste maatje verliest, kan zelfs sterven van verdriet! Je hebt er dus minimaal twee nodig, liever zelfs meer. Let er wel op dat ze geen agressief gedrag naar elkaar gaan vertonen. Het beste kun je één of meerdere vrouwtjes en een gecastreerd mannetje samen zetten. En bij een volwassen cavia kun je ook een jonkie plaatsen: die wordt eigenlijk altijd wel geaccepteerd.

  Een vriendje voor jouw huisdier?

  Wil je een huisdier of heb je er al één, dan is het heel goed om vandaag eens op onderzoek uit te gaan: is het voor het welzijn van mijn dier goed om er nog een dier bij te nemen of niet?Zorg wel dat de ontmoeting met je eigen huisdier veilig en voorzichtig verloopt.

  Publicatie met toelating van Pawshake:https://nl.pawshake.be/blog/wat-beter-een-twee-huisdieren


  » Reageer (8)
  24-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster
  Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier

  » Reageer (16)
  22-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaamsdeel
  Er is geen lichaamsdeel dat als het gebroken wordt,
  zoveel pijn kan doen dan je "hart"

  » Reageer (9)
  17-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moois
  Als je goed kijkt,kan je elke dag iets moois zien

  » Reageer (12)
  15-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huisdier aankleden: een goed idee?

  Halloween komt al angstaanjagend dichtbij en het is tijd om je verkleedkleren en snoepjes klaar te leggen! Maar hoe zit het met je huisdier.... kan die ook meedoen met de feestvreugde?

  Misschien heb je de trend ook wel opgemerkt: kostuums speciaal voor huisdieren. Je ziet schattige foto's op social media van honden en katten aangekleed als pompoen, fee, spin en alles daar tussenin. En we moeten toegeven, dat ziet er soms heel schattig of grappig uit. Toch is het belangrijk om je af te vragen: wat vinden onze huisdieren hier zelf van?

  Sommige dieren lijken er totaal geen problemen mee te hebben om te worden aangekleed. Andere dieren worden er ronduit angstig van en voor hen is een verkleedfeestje echt een stressvolle ervaring. Het belangrijkste is om goed na te denken wat het beste is voor jouw hond of kat.

  Wanneer is kleding wél een goed idee?

  Het kan nuttig zijn om je huisdier van jongs af aan te leren wat het is om kleding te dragen - bijvoorbeeld in het geval van een kortharig ras, of als je in een gebied met een koud klimaat woont. Bij strenge vorst, nat weer en lange wandelingen kunnen een hondenjas of zelfs sneeuwschoentjes soms noodzakelijk zijn. Huisdieren met een witte of hele dunne vacht lopen op warme dagen in de zomer verhoogd risico op zonnebrand en huidkanker. Zij kunnen dan speciale zonwerende kleding dragen.

  Daarnaast voelen sommige honden en katten zich juist prettig en veilig als ze iets comfortabels dragen. Veel honden worden bijvoorbeeld kalm als ze worden gewikkeld in een 'thundershirt' tijdens het vuurwerk of hard onweer.

  Ook een harnas kan een nuttig 'kledingstuk' zijn voor je huisdier om van jonge leeftijd aan te wennen. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt en kies een tuigje van goede kwaliteit zodat je huisdier genoeg bewegingsvrijheid heeft en er niets knelt.

  Ons advies

  De filosofie van Pawshake is dat we huisdieren graag zien op hun natuurlijke donzige, vrolijke en ontspannen manier. Als kleding of accessoires zoals hoedjes en brillen hun bewegingsvrijheid beperkt, als ze het ongemakkelijk vinden of gestrest worden van de aandacht die ze niet begrijpen, laat de kostuums dan achterwege.

  We adviseren om absoluut niets te gebruiken waardoor je hond zich kan verslikken, beknellen, moeilijker kan bewegen of slechter kan zijn. Gebruik ook geen verfsprays om je huisdier een vrolijke kleur te geven: het kan gaan irriteren op de gevoelige huid van je huisdier, en hij zou het er waarschijnlijk af willen likken met alle gevolgen van dien. Veiligheid en comfort van het huisdier moet altijd om één staan.

  Vind je het toch té leuk om je huisdier iets feestelijks mee te geven met Halloween? Kies dan iets wat hij gewend is te dragen, of iets dat daar op lijkt. Je kunt bijvoorbeeld een feestelijke halsband om doen of het tuigje versieren met enge Halloween-prints. Jij kent je huisdier het beste en weet wat hij wel en niet fijn vindt. Respecteer de grenzen van je huisdier.

  En wil je het helemaal leuk en diervriendelijk houden dit jaar? Laat het kostuum voor je huisdier dan achterwege, en verkleed jezelf als je eigen hond of kat ;-)

  Publicatie met toelating van Pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/je-huisdier-aankleden-een-goed-idee


  » Reageer (9)
  10-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatkamer
  Binnenin ieder mens bevindt zich een schatkamer
  met alles erin wat je ooit zal nodig hebben

  » Reageer (10)
  08-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazelen
  Net als met mazelen,
  liefde is het meest gevaarlijk als het laat in je leven komt

  » Reageer (10)
  03-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig
  Wees voorzichtig met hen,die niets te verliezen hebben

  » Reageer (4)
  01-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaadjes
  Omdat de bomen in het najaar niet kunnen praten,
  tonen ze met al hun blaadjes,
  dat je los moet durven laten

  » Reageer (11)
  26-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed of slecht
  Er is niets dat goed of slecht is in het leven.
  Dus doe een wijze keuze

  » Reageer (11)
  24-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kamerplanten zijn giftig voor huisdieren?

  Veel honden en katten vinden het lekker om te knagen aan je kamerplanten. Vooral binnenkatten gaan graag op zoek naar frisse groene plantjes. Maar sommige planten zijn giftig en kunnen je huisdier ernstig ziek maken. Welke planten zijn giftig voor je hond of kat, en wat zijn veilige alternatieven?

  Als je hond of kat van een giftige plant heeft gegeten kan hij ernstig ziek worden met symptomen als: braken, diarree, piepen, kwijlen. Zie je één van deze symptomen? Ga dan meteen naar de dierenarts. 

  Veelvoorkomende giftige planten:

  • Aloe Vera
  • Anemoon
  • Azalea
  • Bolbloemen zoals Hyacinth, Narcis en Amaryllis
  • Chrysant
  • Dieffenbacchia
  • Dracaena
  • Ficus
  • Gatenplant
  • Lepelplant
  • Kerstplanten |(kerstster, kerstroos, maretak, hulst)
  • Philodendron

  Vermijd deze planten en/of zet ze op een veilige, hoge plaats.

  Vooral katten zullen vaak automatisch giftige planten uit zichzelf mijden, maar ga hier niet automatisch van uit. Met name jonge dieren lopen extra risico op vergiftiging. Kittens gaan graag nog op onderzoek uit en kunnen het onderscheid tussen giftig en niet giftig nog niet maken. Ook honden en andere dieren die nieuwsgierig zijn en zich vervelen lopen het risico om aan giftige planten te knagen.

  De lijst van giftige planten is lang. Daarom is het makkelijker om een plant te kiezen die zeker niet gevaarlijk is voor je hond of kat.

  Veelvoorkomende veilige planten:

  • Areca palm, dwergpalm. Met palmen zit je altijd goed!
  • Bamboe
  • Bromelia (bloem)
  • Haworthia (een niet-giftige vetplant)
  • Gerbera
  • Goudsbloem
  • Graslelie
  • Olifantspoot
  • Orchidee
  • Varen
  • Verse keukenkruiden zoals peterselie of munt zijn zelfs gezond voor je kat! 

  Katten houden van gras

  Uiteraard zijn kamerplanten niet bedoeld om op te eten. Toch zullen veel katten wel behoefte hebben om aan het groen te knagen. Buitenkatten voorzien zichzelf in die behoefte, maar binnenkatten moet je een handje helpen. Verwen je binnenkat daarom regelmatig met een pot vers kattengras. Er zit veel foliumzuur in kattengras wat hartstikke gezond voor ze is. Ook helpt het ze om haarballen te braken en ze vinden het vaak lekker. Let op: katten die erg van kattengras houden zullen ook graag van je niet-giftige kamerplanten eten. Het groen zelf kunnen ze overigens niet goed verteren: ze 'knagen' er vooral op om de voedingsstoffen eruit te halen. De vezels braken ze weer uit.

  Wist je dat ook veel honden van vers (katten)gras houden? Waarom weten we niet precies, maar we vermoeden dat ze het gewoon lekker vinden. Laat hem dus maar lekker knabbelen!

  Je hond of kat bepaalt zelf hoeveel gras hij eet, dus een aanbevolen dosis is niet nodig. Laat het gewoon lekker staan en laat je huisdier zelf eten als hij behoefte heeft. Sommige katten overdrijven echter en blijven maar eten (en braken). Dan kun je het potje gras beter af en toe weghalen. Kattengras kun je kant-en-klaar kopen in de dierenwinkel, bloemenzaak of het tuincentrum.Dat is veilig, gezond en milieuvriendelijk!  

  Publicatie met toelating van Pawshake:  https://nl.pawshake.be/blog/giftige-kamerplanten-huisdieren?


  » Reageer (8)
  19-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
  De liefde is een geschenk,
  maar velen weten het niet!

  » Reageer (12)
  17-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezeldschap
  Je moet heel je leven vooral met jezelf doorbrengen,
  wees daarom prettig gezelschap

  » Reageer (6)
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onschatbare waarde
  Het geluk om bemind te worden,
  is van onschatbare waarde

  » Reageer (12)
  10-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happiness
  Vriendschap geeft een mens kracht ,
  vooral op momenten dat je het juist niet verwacht

  » Reageer (8)
  05-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 activiteiten voor een mindful hond

  Is jouw hond soms een beetje hyperactief? Luistert hij slecht, is hij verveeld of juist gestresst? Daar kun je wat aan doen. Het is belangrijk dat jouw hond regelmatig fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Met deze activiteiten wordt je hond moe en voldaan zonder dat hij té enthousiast raakt, en word jij als baasje of als hondenoppas ook meer 'mindful'*.

  * Mindfulness = het beoefenen van kwaliteitsvolle aandacht die bijdraagt tot het mentaal en emotioneel welzijn van de hond en zijn mens.

  Honden zorgen ervoor dat bij mensen het stressniveau omlaag gaat. Maar ook jij kunt je hond helpen om relaxter te worden. Deze 7 activiteiten vergroten bovendien de band tussen jou en je hond, waardoor jullie het thuis nog fijner zullen hebben samen.

  1. Lange wandelingen

  Een lange wandeling van 1 tot 2 uur helpt je hond om volledig 'hond' te zijn. Hij kan snuffelen, lopen, spelen, de omgeving verkennen en echt ontladen. Probeer elke dag één lange wandeling in te plannen waarin je hond de vrijheid heeft om z'n gang te gaan. Let op: het is belangrijk dat de baas ook mindful is, dus vergeet je telefoon en je werk en kom zelf samen met je hond tot rust

  2. Zwemmen

  Houdt jouw hond van water? Een balletje in het water gooien en laten ophalen kan leuk zijn, maar voor sommige honden kan het obok erg heftig zijn en de adrenaline vergroten. Wil je jouw hond echt voldaan en relaxed krijgen, dan kan echt 'zwemmen' samen met je hond enorm ontspannend werken. Laat je hond naast je zwemmen en trek echt een paar baantjes met je hond. Motiveer hem en prijs hem als hij achter je aan wil zwemmen. Let op: zwem in open water niet te ver van de kant, zorg dat je bij vermoeidheid snel weer uit het water kunt.

  3. Kauwen

  Honden die veel stress ervaren, zullen in veel gevallen iets zoeken om op te kauwen. Dat kunnen je meubels of je schoenen zijn. Dat is niet leuk maar neem het hem niet kwalijk: langdurig op iets kauwen kan enorm ontspannend werken en geeft je hond veel voldoening. Geef je hond daarom elke dag een kauwstaaf waar hij heerlijk bij weg kan dromen. Geschikt zijn bullepezen, rauw gedroogd vlees, hertengewei of rauwe botten van kleine dieren (kippenkarkas, eendennek, kippenvleugels, konijnkarkas etc). Kies geen botten van staande delen van grazers zoals poten, schenkel of knie: die zijn te hard voor het gebit van je hond.

  4. Speuren

  Een speurtocht maakt elke 'gewone' wandeling tot een superactiviteit waar je hond veel plezier aan beleeft. Speuren vergt concentratie en inzet van je hond, en hij wordt echt aan het werk gezet. Speuren betekent: neus aan de grond en een spoor volgen. De meeste honden zijn er gek op! Je kunt speuren op twee manieren: loop een ingewikkelde route door het bos en laat je hond jou zoeken. Bij de beginnende speurder kun je dit het beste met 2 baasjes doen, zodat het ene baasje zich verstopt, en de andere bij de hond blijft. Een andere optie is door een spoor uit te zetten van kleine hondenkoekjes. Je hond zal dit enorm spannend vinden en de beloning van een lekker botje (of het vinden van jou) vindt hij geweldig!

  5. Massage 

  Een massagebeurt kan je hond diepe ontspanning geven en hij zal het enorm waarderen. Begin rustig met aaien totdat de hond ontspannen is. Begin zachtjes te masseren onder zijn oren en in zijn nek, en ga dan verder naar de schouders, rug, borst en poten. Ga alleen verder als je hond het zichtbaar prettig vindt 

  Publiciteren met toelating van Pawshake  :https://nl.pawshake.be/blog/5-activiteiten-voor-een-mindful-hond 


  » Reageer (12)
  09-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunst
  De kunst van het leven is thuis te zijn alsof je op reis bent

  » Reageer (10)
  04-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleur
  Kleur in je leven breng je niet met verf
  maar met je hart

  » Reageer (19)
  02-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineels
  Iets origineels is moeilijk te vinden,
  maar gemakkelijk te herkennen

  » Reageer (15)
  27-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf

  Mensen en treinen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.

  - Binnen
  Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.

  Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.

  - Water
  Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.

  -    Niet thuis
  Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.

  -    Elektriciteit
  In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.

  -    Wandelen
  Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .

  Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.

  Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap. 

  -    Extra kwetsbaar
  Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.

  -    Vochtigheid
  Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.

  -    Borstelen
  Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.

  -    Verfrissende snoepjes
  Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas.  Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.

  -    Zonnecrème
  Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.

  -    Auto
  Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.

  - Zonneslag
  Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.

  Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.

  Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen


   


  » Reageer (24)
  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Grüsse
 • Ria zdravím hezký den preji
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Grüße
 • een sneeuwbal vol groeten

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Annette
 • Locke
 • Lisa
 • Schreibi
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Dasa
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Mrs Karin
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • EvaKlaus
 • Agnes
 • Beate & Bella
 • Sandra
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • Eddy1953
 • Gerti
 • Jacqueline
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Franz

  Mijn favorieten
 • Christrose
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Krautl
 • Betka

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helmut
 • Heidi28
 • Justin
 • Angels
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • Angelika
 • Cajuscha

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Alice
 • Renate
 • Klaas
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Christine
 • Bea
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Renate
 • Wilfried-Gina
 • Radka
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi4
 • Kvetulky
 • Carola
 • blogtips
 • Hilde

  Foto

  Blog als favoriet !


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  louke1952
  blog.seniorennet.be/louke19


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!