NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Hondje onder het mes omdat baasjes zijn oren haatten
 • Je kleine spruit en trouwe viervoeter dan toch een goede combo?
 • Weekend groetjes
 • Andere mensen
 • “Pas op met rauw vlees voor hond en kat”
 • Fijne moederdag
 • Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden
 • Leven
 • Niet elk baasje past bij elke hond
 • Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  23-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
  Voor iedereen een fijn weekend.
  Wat je plannen ook mogen zijn,geniet ervan.
  Veel lieve groetjes

  » Reageer (15)
  21-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond krijgt werkloosheidsuitkering

  In de Amerikaanse staat Michigan hebben de ‘bevoegde’ instanties een werkloosheidsvergoeding toegekend aan een hond. De Duitse herder Ryder heeft voortaan recht op 360 dollar (290 euro) per week. Een misverstand, is evenwel gebleken.

  Michael Haddock, een advocaat uit Detroit, kreeg deze week een brief van het Michigan Unemployment Insurance Agency (UIA) in de bus. Daar stond in te lezen dat ene Michael Ryder, verblijvend op hogergenoemd adres, recht heeft op een uitkering van 360 dollar per week.

  Pienter beestje

  “De enige Ryder die hier woont, is mijn Duitse herder”, zegt het verbaasde baasje. “Hoe hij aan die uitkering is gekomen, weet ik niet. Het is een pienter beestje, dat wel. Maar dat hij dopgeld zou hebben aangevraagd, zou me sterk verwonderen. Benieuwd wat hij met dat geld gaat uitrichten”, lacht Michael Haddock.

  De hond zal het geld echter niet krijgen. Al snel werd duidelijk dat bij de UIA een foutje werd gemaakt. “We hebben de zaak wel meteen onderzocht”, zegt Chris DeWitt. “Het is immers niet de eerste keer dat iemand een valse identiteit gebruikt om aan een uitkering te geraken. In dit specifieke geval ligt de schuld bij ons. De uitkering was bedoeld voor ene Michael Ryder die op een ander adres in Detroit verblijft”.


  » Reageer (7)
  19-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren

  We beschouwen onze huisdieren vaak en graag als mensen. Dat blijkt onder meer uit het omrekenen van de leeftijd van onze geliefde hond naar mensenjaren. Gewoon maal zeven, toch? Nee, die traditionele berekening klopt niet (helemaal)! Dat weet ook Pete Wedderburn, auteur van Pet Subjects die een en ander toelicht.

  De bekende klassieke methode gaat uit van een verhouding tussen de gemiddelde levensverwachting van de mens en die van de hond. Die is dan inderdaad te herleiden tot ongeveer een factor 7, gezien mensen zo'n 80 jaren leven en honden 11-12 jaren.

  Maar dit stemt lang niet altijd met de realiteit overeen. Een hond van één jaar oud is bijvoorbeeld veel volwassener dan een kind van zeven. Honden worden ook vaak ouder dan vijftien jaar, terwijl er in verhouding veel minder mensen zijn die hun 105de nog kunnen vieren. Er zijn zelfs een boel gevallen bekend van honden van meer dan 20 jaar (zou dus 140 in mensenjaren zijn) en de oudste werd zomaar eventjes 29 (of... 203 mensenjaren). De oudste mens ter wereld werd 'maar' 122 - al was er onlangs melding van een man die 146 zou geworden zijn, maar die leeftijd kon niet officieel worden geverifieerd.

  1 jaar is puber
  Hoe dan wel te rekenen? Het uitgangspunt is dat een hond van één jaar overeenkomt met een puber van vijftien, en dat de viervoeter op twee jaar als equivalent een volwassene van 24 heeft. Vanaf het tweede jaar telt een hondenjaar voor ongeveer drie tot vijf mensenjaren, afhankelijk van andere factoren. Die hond van 29 zou dan in mensenjaren 105 geworden zijn: 24 jaar (van die eerste twee hondenjaren) optellen bij bij de 27 overige hondenjaren die je moet vermenigvuldigen met 3. Dat is dus 24 plus 81, of 105. Dat is al een pak aannemelijker dan de 203 mensenjaren van hierboven.

  Ras
  Maar deze methode houdt op zich onvoldoende rekening met rassenverschillen. Zo loopt een Duitse dog al op 7-8 jaar het risico te sterven aan ouderdomskwalen. De leeftijdsverwachting van honden is dan ook gerelateerd aan de grootte van het ras. Ook een Saint-Bernard veroudert sneller dan bepaalde kleinere soorten, zoals de dwergpoedel die makkelijker 15 en weleens meer dan 20 worden. Honden die tussen de kleintjes en de grote inzitten, leven gemiddeld dan weer 12 tot 15 jaar. Het is verder ook bekend dat rashonden over het algemeen jonger sterven dan zogenaamde straathonden of kruisingen. Volgens recente gegevens leven niet-rashonden gemiddeld 1,2 jaar langer.

  Leve het internet
  Om alles in rekening te brengen, ben je soms wel even bezig. Maar... er bestaan in deze moderne tijden ook websites die de taak al een heel stuk vergemakkelijken. Online rekenmachines in hondenjaren dus, vaak gratis.

  Het blijft natuurlijk allemaal wat entertainment: levensverwachtingen berekenen is een heikele zaak, zowel voor mensen als voor trouwe viervoeters.


  » Reageer (7)
  15-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst
  Het is geen kunst om oud te worden,
  het is een kunst ermee om te gaan

  » Reageer (15)
  12-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten

  Hoe krapper de plek, hoe liever katten er zich in lijken te nestelen - en bij voorkeur dan nog in een krappe doos. Waar ze dan dagelijks gemiddeld 18 uur in liggen te soezen. Maar waarom verkiezen katten zo’n kartonnen bed?

  Vooral om die ‘koude’ vloer in uw woonkamer te vermijden, zo blijkt. Om zich echt comfortabel te voelen, willen katten een temperatuur die makkelijk 14 à 15°C warmer is dan wat het baasje als comfortabel ervaart. Anders gezegd: als de mens een kamertemperatuur van 20°C wilt, mag het voor een kat gerust 35°C zijn. Daarom zal een kat zelfs in de zomer nog altijd een krappe, knusse doos verkiezen boven die nochtans niet zo koude parketvloer.


  » Reageer (2)
  08-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed

  Lag jij deze nacht ook zo te woelen en te keren? Dan is het misschien een idee om vanavond samen met je favoriete viervoeter onder de lakens te kruipen. Mensen die bij hun huisdier slapen, slapen namelijk beter volgens een recente studie.

  Amper een jaar geleden werd bij hoog en bij laag beweerd dat het not done is om met je huisdier in bed te slapen. Dat zou te maken hebben met demodex, een soort mijten die leven rond de ogen van je dier en overdraagbaar zijn. Het resultaat zijn jeukende en gezwollen ogen.

  Betere nachtrust
  Volgens een nieuw onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona loopt het echter zo’n vaart niet, en is met je huisdier in bed slapen zelfs goed voor je nachtrust. “Veel baasjes moeten hun huisdier overdag missen,” legt slaapexpert en auteur van het onderzoek Lois Krahn uit. “Het is dan ook logisch dat ze de tijd met hun huisdier willen verlengen als ze thuis zijn. Een makkelijke manier om dat te doen, is door je hond of kat in de slaapkamer toe te laten.”

  Dat zou bovendien leiden tot een betere nachtrust. Tot die conclusie kwamen de wetenschappers nadat ze het slaapgedrag van veertig volwassenen en enkele honden analyseerden. Uit die resultaten bleek namelijk dat zowel mens als dier beter sliepen, ongeacht het ras van de hond. Dat zou komen omdat de aanwezigheid van je huisdier een soort van veiligheid creëert. “De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de laatste jaren veel veranderd,” leggen de onderzoekers uit. “We laten onze huisdieren steeds vaker in de kamer slapen, en nu weten we dat dat geen negatieve invloed heeft op je nachtrust.” Integendeel dus.

  Ontspannend
  “Een spinnende kat of goed getrainde hond aan je voeteneinde kan een erg ontspannend effect hebben en bijdragen tot een betere nachtrust,” aldus Krahn na een eerder gelijkaardig experiment in 2014. En dat werd met deze opvolgstudie opnieuw bewezen. De deelnemers die met hun hond in de kamer sliepen, hadden een gemiddelde slaapefficiëntie van maar liefst 83 procent, wat boven het aangeraden ‘quotum’ van 80 procent ligt.

  Wel waarschuwt Krahn om je hond aan het voeteneinde of net naast het bed te laten slapen in plaats van naast je. De beestjes kunnen ’s nachts namelijk nogal heftig bewegen, waardoor je eigen nachtrust verstoord wordt. Ook mensen die meerdere huisdieren hebben, denken beter twee keer na voor ze de deur van de slaapkamer open zetten. Hoe meer huisdieren, hoe meer kans dat je nachtrust verstoord wordt, bijvoorbeeld door een snurkende hond of spelende katten. Krahn raadt dan ook vooral aan om te kijken of samen slapen binnen jouw levensstijl past of niet. “Iedereen kent zijn of haar eigen huisdier immers het beste.”


  » Reageer (10)
  05-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
  Vriendschap is iets wat langzaam groeit,
  en alle dagen mooier bloeit

  » Reageer (16)
  28-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden

   149 honden die in een pikante soep zouden belanden in het kader van de Zuid-Koreaanse Boknal-dagen zijn gered. Organisatie Humane Society International deelde beelden waarop te zien is hoe viervoeters in een vleesboerderij - waaronder 15 puppy’s - uit hun kooien worden gehaald. Zij krijgen een tweede kans op leven.

  Tijdens de Boknal-dagen, op 12 juli, 22 juli en 11 augustus, eten Zuid-Koreanen een pikant soepje met als hoofdingrediënt hondenvlees. Het idee erachter is dat het bloed van de soepeter gezuiverd wordt. Het soepje zou op die manier goed zijn voor de gezondheid en zorgen voor viriliteit en energie. Hoewel de overgrote meerderheid van de Zuid-Koreanen niet routineus hondenvlees consumeert, komen in het kader van de Boknal-dagen meer dan een miljoen honden op de vleesmarkt terecht. Ze worden gedood door elektrocutie, geslacht en in de soep gedraaid.

  Erbarmelijke omstandigheden

  Zoals het geval is in zoveel vleesboerderijen, zaten ook de honden in deze boerderij in het rurale Yesan in veel te kleine metalen kooien. Geketend wachtten ze op hun dood. Met amper voedsel. En met pijnlijke wonden aan onder meer hun poten die nu eenmaal hand in hand gaan met de erbarmelijke omstandigheden waarin ze opgesloten zaten.

  Boer wilde zelf dat ze een tweede kans kregen

  Opvallend genoeg was het de vleesboer zelf die contact had opgenomen met de organisatie. Hij had niet de middelen om de honden goed te verzorgen en het idee dat al die dieren in zijn boerderij zouden gedood worden, kon hij niet verwerken. Hij wilde veel liever gewassen verbouwen, maar had er geen idee van hoe hij een rendabel bedrijf op poten kon zetten. Humane Society International helpt hem nu met een businessplan.

  Overgevlogen

  De organisatie slaagde erin om de 149 honden van de dood te redden. 134 honden worden overgevlogen naar dierenopvangcentra in de Verenigde Staten, waar ze geadopteerd kunnen worden. 15 pups waren nog te klein om de reis te maken, dus zij blijven voorlopig bij hun moeders bij een adoptiegezin in Zuid-Korea tot ze groot genoeg zijn om het vliegtuig te nemen. Het is al de negende vleesboerderij die Humane Society International permanent sluit sinds 2014.


  » Reageer (25)
  26-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië

  Een organisatie die streeft naar een verbod op verkoop van hondenvlees heeft schokkende beelden verspreid die tonen hoe dieren doodgeknuppeld en levend verbrand worden op populaire hondenvleesmarkten in Indonesië. De markten worden gepromoot als toeristische attracties.

  Dierenrechtenactivisten beweren dat een groot deel van de honden die in het Zuidoost-Aziatische land wekelijks worden geslacht en verkocht voor hun vlees, huisdieren zijn die van hun eigenaren zijn weggerukt. Ze dringen er bij de regering op aan om de markten te sluiten.

  ‘Dog Meat-Free Indonesia’ maakte de beelden naar eigen zeggen op 2 december in Tomohon City en beweert dat er misschien wel 200 van die ‘levende dierenmarkten’ zijn in de provincie Noord-Sulawesi. “Bovendien worden ze gepromoot als toeristische attractie. Elke week worden zo tienduizenden dieren geslacht. Dit moet worden veroordeeld. Deze extreem wrede markten moeten sluiten.”

  “De dieren die we zagen op de markten waren doodsbang, ziek en gewond en worden ruw behandeld”, zegt woordvoerster Lola Webber. ”Het was alsof ik door de hel liep. Ze zaten ineengedoken in kooien en trilden van angst terwijl ze toekeken hoe anderen honden werden gedood, wachtend op hun beurt.


  » Reageer (18)
  21-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarde
  Wat je voor een ander doet,
  bepaalt de waarde van je leven

  » Reageer (18)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)

  Het is nu ook wetenschappelijk bewezen dat de kat de mens graag ziet. Onderzoekers aan de Amerikaanse Oregon State University gaven een groep katten de keuze tussen aandacht, eten, speeltjes en geuren. Wat bleek? De helft van de onderzochte katten verkoos menselijke aandacht boven alle andere mogelijkheden.

  Kattenliefhebbers weten al langer dat een kat niets belangrijker vindt dan eten en slapen, maar onderzoek bewees het tegendeel. 38 katten kregen de keuze tussen 3 mensen, 3 soorten eten, 3 speeltjes en 3 interessante geuren waaronder een woestijnrat en kattenkruid. Dat laatste kan bij sommige katten een lichte vorm van waanzin teweeg brengen. 

  Gezelschap
  Nadat alle katten hun keuze gemaakt hadden, deden de onderzoekers de proef opnieuw en noteerden ze zorgvuldig de voorkeur en hoe lang het dier doorbracht met elk van de mogelijkheden. Het resultaat was opvallend: 37 procent verkoos het eten, 11 procent hield zich liever bezig met de speeltjes en iets minder dan 3 procent, 1 kat, was helemaal weg van de geuren. De rest, 19 katten (de helft), hadden een duidelijke voorkeur voor het gezelschap van de mensen.

  Als uw kat straks terug tegen uw benen spint, weet dan dat ze van u houdt


  » Reageer (13)
  12-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

  Wie zijn computer twee minuten onbeheerd achterlaat, kan er zeker van zijn: als je terugkomt heeft er gegarandeerd een vierpotig beest met snorharen haar achterste op je toetsenbord neergevleid. Hoe komt het toch, dat katten zo graag pal op onze spullen gaan liggen?

  Ooit al eens geprobeerd om de krant te lezen met een kat in de buurt? Ook al eens Minoes of Tijgertje een keer of vijftig van je paperassen moeten jagen? Katten hebben een voorkeur om zich op onze spullen te nestelen. En dat is niet gewoon om ons te pesten.

  Ze willen hun territorium afbakenen

  Ze mogen dan nog zo snoezig op onze schoot liggen spinnen, katten zijn oorspronkelijk geen huisdieren. Vroeger leefden ze buiten en moesten ze hun territorium beschermen. Door op jouw spullen te gaan liggen, claimen ze hun plekje in huis. Werk je graag aan de keukentafel? Dat is er dan helemaal om vragen, want hoe hoger, hoe meer overzicht ze hebben. En daar zitten ze dan natuurlijk het liefst.

  Hallo, aandacht?

  Het is niet omdat je kat vierpoten en een snuit heeft, en miauwt in plaats van praat, dat ze ons niet begrijpt. Integendeel. Katten zijn net heel goed in het interpreteren van onze lichaamstaal. Ben je druk aan het schrijven in een notaboekje? Dan mag je er prat op gaan dat er binnen de kortste keren een kat op dat boekje zit. Ze weten immers goed genoeg dat precies dat boekje de plek is waar ze aandacht zullen krijgen.

  Het is er lekker warm

  Dat toetsenbord van die laptop mag er voor jou misschien niet zo comfortabel uitzien, voor je kat is het een bed uit een vijfsterrenhotel. Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, en dus blijven ze graag warm. En die laptop die warme lucht blaast omdat er vijfentwintig verschillende programma's openstaan, ziet er dan ook heel verleidelijk uit.

  Het ruikt naar jou

  Is het jou ook al opgevallen dat je kat alleen maar geïnteresseerd is in het boek dat jij aan het lezen bent, en niet die vijf andere die op de salontafel liggen? Wel, dat komt omdat het boek naar jou ruikt. Katten zouden namelijk 80 miljoen geurreceptoren hebben, waardoor ze maar liefst 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Bovendien voelen katten zich graag veilig, en als iets jouw geur heeft, dan voelen ze zich rustig en beschermd.


  » Reageer (16)
  07-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyes
  Laten we de fouten van gisteren ,
  de schoonheid van vandaag niet bederven.
  Iedere dag heeft zijn eigen beloften

  » Reageer (19)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis

  Het moet niet altijd moeilijk zijn in het leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat je je relatie een boost kan geven door simpelweg naar schattige diertjes te kijken. En die hoeven niet eens in je huis aanwezig te zijn: aan een foto van een puppy heb je al genoeg.

  Het zijn wetenschappers van de Florida State University die tot die conclusie kwamen. In hun onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, gingen ze na wat de invloed was van positieve stimulansen op relaties. Wat bleek? Koppels die regelmatig naar foto’s van bijvoorbeeld puppy’s of kittens kijken, voelen zich gelukkiger in hun relatie.

  Het effect kan vergeleken worden met dat van Pavlov: de 144 (getrouwde) testkoppels kregen drie dagen per week fotoreeksen te zien, en dat zes weken lang. In de reeks werden ook foto’s van hun partners gestopt. Bij de testgroep werden die gelinkt aan de schattige diertjes, bij de andere groep volgde er een neutrale foto. Na de zes weken moesten de koppels dan aangeven hoe gelukkig ze zich voelden in hun relatie, waarna de data vergeleken werd met de gegevens van vóór de test.

  Bij de testgroep was er een grote vooruitgang te zien: de koppels voelden zich tevredener én gelukkiger in hun relatie. Als ze hun partner zagen, linkten ze die onbewust aan de schattige diertjes en smolten ze een klein beetje weg. De resultaten verrasten zelfs hoofdonderzoeker James McNulty. “In theorie moest ons experiment kloppen, maar we geloofden eigenlijk zélf niet dat zoiets simpel als naar een puppy kijken invloed heeft op je relatie.” Hij wil wel benadrukken dat het niet allesbepalend is. “Je gedrag naar je partner toe is nog altijd veel belangrijker. Maar associatief gedrag kan je dus wel manipuleren én heeft wel degelijk invloed. Dit zou misschien een onderdeel kunnen worden van relatietherapie.”


  » Reageer (12)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

  Die kleine schoothondjes mogen dan wel onschuldig lijken, als ze beginnen blaffen komen daar toch aardig wat decibels uit. Hoe komt het dat kleine honden vaak indrukwekkend meer geluid produceren dan hun grote varianten?  Business Insider vroeg het aan Alexandra Horowitz, hondenkenner en auteur van verschillende boeken rond het populaire huisdier.

  Hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz heeft al meerdere hondenboeken op haar palmares staan, waarin ze onder meer onderzoekt wat honden ruiken, horen, denken en weten. Op de vraag waarom kleine honden vaak meer van hun tak kunnen maken dan grote dieren, heeft ze zo haar eigen verklaring.

  Compensatiegedrag
  “Het is niet wetenschappelijk bewezen, want er zijn nog veel vragen over honden die onbeantwoord zijn,” legt Horowitz uit aan Business Insider. “Maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is één van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn.”

  “Geen stuk speelgoed”
  “Ik haat het als mensen denken dat een klein hondje maar een stuk speelgoed is,” besluit Horowitz. “Vaak hebben ze meer energie, zijn ze luider en onstuimiger dan grote honden. Grotere honden zijn vaak zachter dan aard, en lopen niet een hele dag als gekken heen en weer. Iets om in het achterhoofd te houden, als je besluit om voor de komende 15 jaar een hond te nemen.”


  » Reageer (19)
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blik
  Al het goud ter wereld bevindt zich in de blik
  van een hond voor zijn baasje

  » Reageer (16)
  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo laat je kat zien dat ze je graag heeft

  Ze is toch zo schattig, wanneer ze je kopjes geeft of zachtjes staat te spinnen. Maar hoe weet je of je kat je echt graag heeft, of gewoon blij is met dat blikje kattenvoer in je hand?

  Het brein achter Simon's Cat legt het ons uit in een originele maar educatieve video. Staat je huisgenootje al aan het raam te miauwen wanneer je thuis komt? Krijg je kopjes of gaat je kat geregeld op haar rug liggen met haar buik naar je toe gekeerd? Misschien vindt ze het wel heerlijk om je trui te kneden? Of loopt ze gewoon altijd en overal achter je aan? Dan zijn jullie de allerbeste maatjes.


  » Reageer (20)
  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontroerende reden achter deze fotoreeks met slechtziende katten

  Op zoek naar een nieuw huisdier? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een schattige kitten, in plaats van een verwaarloosd dier uit het asiel. Begrijpelijk, maar ook tragisch, zo vindt kattenfotograaf Casey Christopher uit Los Angeles. In een prachtige fotoreeks met blinde en slechtziende katten wil ze de aandacht vestigen op dit probleem.

  Casey Christopher is een fotografe uit Los Angeles, die vaak foto's neemt van katten voor verschillende asielen. Het viel haar op dat er daar steeds meer blinde en slechtziende katten verblijven die maar geen thuis vinden. Dat inspireerde haar om een fotoreeks te maken over deze onterecht achtergelaten diertjes.

  Met deze foto's hoopt ze niet alleen mensen aan te moedigen om ook dit soort katjes te kiezen in de zoektocht naar een huisdier, ze hoopt ook dat we er met een andere blik naar kijken. Hieronder vind je een selectie van Caseys foto's met blinde en slechtziende katten.


  » Reageer (15)
  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingen
  Open je armen voor veranderingen,
  maar geef je waarden niet op

  » Reageer (21)
  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelijk: Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen bij -32 graden

  Enorme verontwaardiging in Siberië: een Rus overgoot er zijn hond met koud water en liet het huisdier buiten achter. Het was op dat moment -32 graden Celsius.

  Het voorval vond onlangs plaats in Jakoetsk, een stad in Oost-Siberië. De Rus wilde van de eenjarige viervoeter af en overgoot het dier met een bak water. Daarna liet hij de hond bij zijn kennel creperen. Buren schoten te hulp en filmden het zielige dier. De beelden kwamen online.

  Op de video is te zien hoe de hond vastgevroren zit aan de grond. Alleen de ogen zijn nog open, een voorpoot beweegt schurend langs de grond. “Die ogen, ik zal ze nooit vergeten”, aldus een van de mensen die te hulp schoot. “Heb je ooit iemand gezien die wilde leven, maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdrukking. Hij begreep alles, maar kon geen geluid meer maken.”

  “Nu de hond, volgende keer de kinderen?”
  De toegesnelde mensen wisten de hond los van de grond te krijgen en brachten het dier zo snel mogelijk naar een dierenarts. Die moest de viervoeter echter laten inslapen.

  Dierenrechtenactivisten eisen nu actie tegen de eigenaar van de hond. Volgens hen zou de man het dier al langer verwaarlozen. “Nu is het de hond, de volgende keer kan het zijn kinderen overkomen”, klinkt het. 

  Ook de burgemeester van de plaats ligt onder vuur. Hij zou het doden van ongewenste (zwerf)honden door de vingers zien. Een petitie die de activisten opstelden, is al door 10.000 mensen ondertekend. 


  » Reageer (23)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Midweekse groetjes Ria
 • Dag Ria bedankt voor de toffe reactie
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Grüße
 • hallo

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  alfons
  blog.seniorennet.be/alfons

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!