© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Ons Pluskleinkind

June

Mijn 3 mannen

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
08-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strooi
Strooi om je heen sterretjes van vreugde,
lichtjes van liefde, en momenten van geduld.
Als je aan iedereen zoiets kunt geven
wordt ook jouw leven met blijdschap vervuld

» Reageer (29)
06-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmte
Menselijke warmte ontsluit het hart.
Je zult heel eenvoudig merken dat alle mensen zijn
zoals jij, en ik

» Reageer (24)
01-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid
Hoe meer we afscheid nemen repeteren,hoe sterker de band wordt

» Reageer (30)
30-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een huisdier goed is voor je mentale gezondheid

Kan jij ook niet zonder je trouwe viervoeter? Dan hebben we goed nieuws. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hebben van een huisdier je niet alleen gelukkiger maakt, maar ook goed is voor je mentale gezondheid.

De voordelen van het hebben van een dier in huis zijn legio. Bij gezinnen met huisdieren wordt minder geruzied. Eerder onderzoek wees ook al uit dat mensen met huisdieren vaker een lagere bloeddruk en hartslag hebben en minder risico lopen op hart- en vaatziekten dan mensen zonder huisdieren. Vooral de extra beweging en de stress die je beste vriend wegneemt, zouden voor die gezondheidsvoordelen zorgen.

Nu hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt dat huisdieren ook je geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Zo zouden ze in bepaalde gevallen de ideale therapie zijn tegen gevoelens van angst, eenzaamheid en onrust. En hoewel de studies klein zijn, is dit resultaat veelbelovend voor de toekomst van creatieve therapieën bij mensen met mentale gezondheidsproblemen. 


» Reageer (19)
25-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blind
Bevrijd jezelf van haat en bitterheid,
want ze doen je veel kwaad

» Reageer (33)
23-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug
Maak van een mug een vlinder
Zonder diepte,geen hoogtepunten
Bedenk dat stilte soms het beste antwoord kan zijn

» Reageer (21)
18-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie R's
Volg de drie R's:
-Respect voor jezelf
-Respect voor anderen
-en responsabiliteit voor je daden

» Reageer (33)
16-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mening
We zijn zo graag in de vrije natuur,
omdat deze geen mening over ons heeft

» Reageer (25)
11-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antigifcentrum waarschuwt: “Geef hond of kat nooit Dafalgan of Nurofen”

Voor veel Belgen en Nederlanders maken honden en katten deel uit van de familie. “Ze kunnen alleen niet spreken”, hoor je vaak. Wanneer hun beestje dan ziek is, slaan ze in paniek en durven ze weleens te grijpen naar geneesmiddelen die ze zelf ook zouden nemen. Het Antigifcentrum waarschuwt.

Het gestel van dieren is erg verschillend van dat van de mens: wat wij eten en de pilletjes die we slikken, zijn niet bestemd voor onze favoriete hond of kat. Ongeveer 8% van de oproepen die het Antigifcentrum ontvangt, slaat op problemen met een huisdier. Zo liep vorig jaar bijna wekelijks een telefoontje binnen van baasjes die hun viervoeter medicatie zoals paracetamol hadden gegeven. Of waren er een duizendtal oproepen van een hond of kat die toevallig een strip Dafalgan van de tafel had gegrist. 

“Met dieren in huis geldt hetzelfde als met kinderen”, laat het Antigifcentrum weten. “Zorg ervoor dat er geen medicatie binnen hun bereik ligt.” Pijnstillers zijn vooral voor katten gevaarlijk omdat ze de lever en nieren blokkeren en dat kan zelfs tot de dood leiden. Ontstekingsremmers zoals Nurofen zijn ook voor honden giftig. Zeker kleine rassen kunnen nauwelijks pilletjes  verdragen, zelfs niet als wat aspirine of Imodium door de dierenarts wordt voorgeschreven.

Wie vermoedt dat zijn dier vergiftigd is, kan het Antigifcentrum gratis bellen op 070/245.245 en dat 24/7. Zij zeggen je welke eerste zorgen je moet toebrengen. Ga alvast nooit zelf iets proberen om het probleem te verhelpen. Het laten overgeven van het dier of het geven van melk kan in bepaalde gevallen helemaal verkeerd uitpakken.


» Reageer (28)
09-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter
Soms is het beter dat
wat je ziet,hoort en weet voor jezelf te houden

» Reageer (26)
04-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar
Een kunstenaar is een ontwerper van mooie dingen.
Zijn voornaamste doelen zijn verbergen en openbaren.

» Reageer (28)
02-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend
Als duizend anderen van je houden,
maar je houdt niet van jezelf,
zal andermans liefde nooit volstaan

» Reageer (21)
26-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondervindingen
Wees niet te streng voor jezelf.
Je bent in dit leven gekomen om alles te leren over wie je bent.
Dus doe je voordeel met je ondervindingen

» Reageer (32)
24-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is mijn hond jaloers?

Veel baasjes zien wel eens jaloers gedrag bij hun hond. Ze zijn bijvoorbeeld jaloers als er een baby komt, een nieuw huisdier of een nieuwe geliefde. Maar ook zonder dat er een 'indringer' is, kan een huisdier jaloers zijn en overdreven aandacht vragen aan z'n baasje of zich agressief gedragen naar andere honden op straat. Wat betekent dit jaloerse gedrag, en wat kun je er aan doen?

Wat is jaloers gedrag?

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat honden ongeveer hetzelfde jaloerse gedrag kunnen vertonen als mensenbaby's. Een beetje jaloezie kan best grappig of zelfs schattig zijn, maar het kan ook problematisch worden. Aandacht vragen, overdreven aanhankelijk zijn, maar ook grommen en agressief gedrag naar andere mensen en honden kunnen uit jaloezie voortkomen. 

Waarom is mijn hond jaloers?

Honden willen vooral hun baasje behagen. Het baasje is hun beste vriend van wie ze afhankelijk zijn voor primaire levensbehoefte en voor veiligheid en geborgenheid. Wordt deze veilige situatie bedreigd omdat er een nieuwe persoon of dier komt, dan kan de hond jaloers worden. Ook als er iets verandert in de dagelijkse routine kan een hond uit balans raken: bijvoorbeeld als je meer gaat werken, als er problemen zijn in de privésfeer of als je even minder aandacht kunt hebben voor de hond.

Jaloerse honden niet belonen

Jaloers gedrag mag niet beloond worden. Gaat je hond piepen, janken, bedelen, zich opdringen of grommen of erger? Haal je hond dan weg van de situatie en breng hem naar zijn mand en beloon hem daar. Op het moment dat de hond jaloers gedrag laat zien, straf hem dan niet, maar stimuleer hem ook niet voor het vragen van aandacht: een aai, lachen om zijn gedrag of zelfs boos worden betekent: aandacht! Daarmee wordt zijn jaloerse gedrag gestimuleerd.

Denk altijd aan veiligheid: laat een jaloerse hond nooit in de buurt van kinderen, en laat hem alleen onder begeleiding kennismaken met andere huisdieren. Praat altijd positief over de persoon of het dier waarop je dier jaloers is. Zorg dat de hond een positieve associatie krijgt met deze 'indringer', zodat hij zich minder bedreigd voelt.

Werken aan zelfvertrouwen

Door het jaloerse gedrag aan te pakken, halen we de symptomen weg, maar niet de oorzaak. Honden die goed in hun vel zitten zullen nauwelijks jaloers gedrag laten zien. Het is enorm ingewikkeld om precies te achterhalen waarom jouw hond (plotseling) jaloers is. Maar we weten wel dat honden die onzeker, angstig, getraumatiseerd of simpelweg verlegen zijn sneller jaloers zullen worden. Op het moment dat de 'veilige' band met zijn baasje op het spel staat, wordt de hond onzeker en zal hij alles doen om die veiligheid terug te krijgen. 

Denk eens na: waarom zou jouw hond zich niet helemaal goed kunnen voelen? Zijn er inderdaad momenten dat de aandacht voor hem minder is door de komst van een baby, een verbouwing of het werk? Een grote verandering in het dagelijkse leven kan een hond behoorlijk uit balans brengen!

Daarom is het belangrijk om continue te werken aan een evenwichtige hond vol zelfvertrouwen. Dat kan door:

Spelletjes, trucjes en sporten te doen: beloon je hond voor elke kleine prestatie zoals apporteren, 'zitten', 'hier' of simpelweg samen plezier hebben!

Steun je hond in moeilijke situaties, moedig hem positief aan.

Geef je hond controle en keuzevrijheid: dring hem geen moeilijke situaties op (zoals 'verplicht' kennismaken met een andere hond) maar laat hem zelf bepalen.

Laat hem snuffelen: laat hem aan nieuwe plekken, mensen en dieren op zijn eigen tempo snuffelen. Hiermee vergaart hij informatie en krijgt hij rust en controle.

Help je hond ontspannen: bijvoorbeeld met massage of Bachbloesem therapie.

Mentale en fysieke uitdaging

Gelukkige en voldane honden hebben minder redenen om jaloers te zijn: ze worden voorzien in hun behoeftes. Zorg er daarom voor dat je hond voldoende affectie(liefde,knuffels) beweging en mentale uitdaging krijgt.

Heb je overdag wat minder tijd wegens werk of andere activiteiten?Overweeg dan eens dagopvang voor je hond in te schakelen: dat is een soort persoonlijke hondencreche waar een hondenoppas overdag op jouw hond past in een huiselijke omgeving. De oppas kan dan met je hond wandelen, knuffelen en hem een warme, rustige omgeving bieden.

Met toelating tot publicatie van pawshake   https://nl.pawshake.be/blog/waarom-mijn-hond-jaloers


» Reageer (21)
19-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijand
Wat je vijand niet mag weten,
vertel je ook niet aan je vrienden

» Reageer (28)
17-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duisternis
Duisternis kun je met duisternis niet bestrijden.
Alleen het licht kan dat.
Haat kun je met haat niet bestrijden,
alleen de liefde kan dat.

» Reageer (25)
12-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand
Er bestaat maar één geluk op aarde:
iemand liefhebben en die liefde beantwoord zien

» Reageer (28)
10-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Be happy
Be Happy: het leven wint door de liefde

» Reageer (23)
05-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag een hond of kat rauw ei eten?

Wij mensen vinden eitjes lekker, maar ook veel huisdieren lusten eieren. Is ei eigenlijk gezond voor je hond of kat? En hoe kun je een eitje het beste opdienen aan je viervoeter?

Rauw ei is gezond voor hond & kat

Eieren zitten vol met goede voedingsstoffen zoals vitamine A, B, De en E, eiwitten, mineralen, anti-oxidanten en goede vetten die de vacht gezond houden. De schil zit ook nog eens vol calcium. Een ei kan dus een goede aanvulling zijn voor de dagelijkse voeding van je hond of kat.

Waarom rauw ei voeren?

Bij een rauw ei blijven de enzymen in het ei intact wat ervoor zorgt dat je hond of kat het ei makkelijker kan verteren. Ook zijn rauwe eiwitten beter te verteren dan gestolde eiwitten. Bovendien vinden de meeste honden en katten het hartstikke lekker!

Ei met schil voeren?

Het beste is om het ei met de schil te voeren, er zit calcium in de schil en zónder schil kan het eitje wel laxerend werken. Dan wordt de ontlasting soms ook wat dunner. Maak het eitje kapot en prak de schil er doorheen of maal de schil in de keukenmachine. Veel honden en katten zullen het wel even vreemd vinden, maar ook leuk om lekker aan de schil te knagen.

Is rauw ei niet gevaarlijk?

Honden en katten hebben een andere spijsvertering dan mensen en kunnen ook bijvoorbeeld rauw vlees zonder problemen verteren. Hun maag is zuurder waardoor schadelijke bacterieën zoals salmonella geen kans krijgen. Honden en katten die rauw voer gewend zijn zullen zo'n eitje zonder problemen opnemen, krijgt jouw hond altijd brokken dan zal hij misschien even wennen. Niet alle honden en katten eten graag de schil op maar slurpen gewoon alleen het eiwit en de dooier lekker op, en ook dat is geen probleem.

Heb je een oudere hond of kat of juist een jonge puppy of kitten? Dan kan een rauw ei verteringsproblemen geven dus geef dan liever geen eitje. En heeft je hond of kat moeite met eten wegens bijvoorbeeld gebitsproblemen, wees dan voorzichtig met de scherpe stukjes schil en geef voor de zekerheid liever geen rauw ei.

Hoe vaak een ei voeren?

Een eitje is bijvoeding en geen hoofdmaaltijd.  Zie het als een gezonde traktatie! Je kunt veilig ongeveer één ei in de week voeren.

Biologisch ei voeren

Goed voor de kippetjes, goed voor je hond of kat: kies liever voor een biologisch ei, dan weet je zeker dat de schil niet 'opgepoetst' is met een giftig goedje. Bovendien bevatten biologische eieren meer vitamine D. 

Toelating tot publicatie van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/mag-een-hond-kat-rauw-ei-eten


» Reageer (31)
03-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur
Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen

» Reageer (26)



For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
patty_en_freddy
blog.seniorennet.be/patty_e


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!