© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
09-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter
Soms is het beter dat
wat je ziet,hoort en weet voor jezelf te houden

» Reageer (26)
04-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar
Een kunstenaar is een ontwerper van mooie dingen.
Zijn voornaamste doelen zijn verbergen en openbaren.

» Reageer (28)
02-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend
Als duizend anderen van je houden,
maar je houdt niet van jezelf,
zal andermans liefde nooit volstaan

» Reageer (21)
26-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondervindingen
Wees niet te streng voor jezelf.
Je bent in dit leven gekomen om alles te leren over wie je bent.
Dus doe je voordeel met je ondervindingen

» Reageer (32)
24-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is mijn hond jaloers?

Veel baasjes zien wel eens jaloers gedrag bij hun hond. Ze zijn bijvoorbeeld jaloers als er een baby komt, een nieuw huisdier of een nieuwe geliefde. Maar ook zonder dat er een 'indringer' is, kan een huisdier jaloers zijn en overdreven aandacht vragen aan z'n baasje of zich agressief gedragen naar andere honden op straat. Wat betekent dit jaloerse gedrag, en wat kun je er aan doen?

Wat is jaloers gedrag?

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat honden ongeveer hetzelfde jaloerse gedrag kunnen vertonen als mensenbaby's. Een beetje jaloezie kan best grappig of zelfs schattig zijn, maar het kan ook problematisch worden. Aandacht vragen, overdreven aanhankelijk zijn, maar ook grommen en agressief gedrag naar andere mensen en honden kunnen uit jaloezie voortkomen. 

Waarom is mijn hond jaloers?

Honden willen vooral hun baasje behagen. Het baasje is hun beste vriend van wie ze afhankelijk zijn voor primaire levensbehoefte en voor veiligheid en geborgenheid. Wordt deze veilige situatie bedreigd omdat er een nieuwe persoon of dier komt, dan kan de hond jaloers worden. Ook als er iets verandert in de dagelijkse routine kan een hond uit balans raken: bijvoorbeeld als je meer gaat werken, als er problemen zijn in de privésfeer of als je even minder aandacht kunt hebben voor de hond.

Jaloerse honden niet belonen

Jaloers gedrag mag niet beloond worden. Gaat je hond piepen, janken, bedelen, zich opdringen of grommen of erger? Haal je hond dan weg van de situatie en breng hem naar zijn mand en beloon hem daar. Op het moment dat de hond jaloers gedrag laat zien, straf hem dan niet, maar stimuleer hem ook niet voor het vragen van aandacht: een aai, lachen om zijn gedrag of zelfs boos worden betekent: aandacht! Daarmee wordt zijn jaloerse gedrag gestimuleerd.

Denk altijd aan veiligheid: laat een jaloerse hond nooit in de buurt van kinderen, en laat hem alleen onder begeleiding kennismaken met andere huisdieren. Praat altijd positief over de persoon of het dier waarop je dier jaloers is. Zorg dat de hond een positieve associatie krijgt met deze 'indringer', zodat hij zich minder bedreigd voelt.

Werken aan zelfvertrouwen

Door het jaloerse gedrag aan te pakken, halen we de symptomen weg, maar niet de oorzaak. Honden die goed in hun vel zitten zullen nauwelijks jaloers gedrag laten zien. Het is enorm ingewikkeld om precies te achterhalen waarom jouw hond (plotseling) jaloers is. Maar we weten wel dat honden die onzeker, angstig, getraumatiseerd of simpelweg verlegen zijn sneller jaloers zullen worden. Op het moment dat de 'veilige' band met zijn baasje op het spel staat, wordt de hond onzeker en zal hij alles doen om die veiligheid terug te krijgen. 

Denk eens na: waarom zou jouw hond zich niet helemaal goed kunnen voelen? Zijn er inderdaad momenten dat de aandacht voor hem minder is door de komst van een baby, een verbouwing of het werk? Een grote verandering in het dagelijkse leven kan een hond behoorlijk uit balans brengen!

Daarom is het belangrijk om continue te werken aan een evenwichtige hond vol zelfvertrouwen. Dat kan door:

Spelletjes, trucjes en sporten te doen: beloon je hond voor elke kleine prestatie zoals apporteren, 'zitten', 'hier' of simpelweg samen plezier hebben!

Steun je hond in moeilijke situaties, moedig hem positief aan.

Geef je hond controle en keuzevrijheid: dring hem geen moeilijke situaties op (zoals 'verplicht' kennismaken met een andere hond) maar laat hem zelf bepalen.

Laat hem snuffelen: laat hem aan nieuwe plekken, mensen en dieren op zijn eigen tempo snuffelen. Hiermee vergaart hij informatie en krijgt hij rust en controle.

Help je hond ontspannen: bijvoorbeeld met massage of Bachbloesem therapie.

Mentale en fysieke uitdaging

Gelukkige en voldane honden hebben minder redenen om jaloers te zijn: ze worden voorzien in hun behoeftes. Zorg er daarom voor dat je hond voldoende affectie(liefde,knuffels) beweging en mentale uitdaging krijgt.

Heb je overdag wat minder tijd wegens werk of andere activiteiten?Overweeg dan eens dagopvang voor je hond in te schakelen: dat is een soort persoonlijke hondencreche waar een hondenoppas overdag op jouw hond past in een huiselijke omgeving. De oppas kan dan met je hond wandelen, knuffelen en hem een warme, rustige omgeving bieden.

Met toelating tot publicatie van pawshake   https://nl.pawshake.be/blog/waarom-mijn-hond-jaloers


» Reageer (21)
19-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijand
Wat je vijand niet mag weten,
vertel je ook niet aan je vrienden

» Reageer (28)
17-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duisternis
Duisternis kun je met duisternis niet bestrijden.
Alleen het licht kan dat.
Haat kun je met haat niet bestrijden,
alleen de liefde kan dat.

» Reageer (25)
12-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand
Er bestaat maar één geluk op aarde:
iemand liefhebben en die liefde beantwoord zien

» Reageer (28)
10-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Be happy
Be Happy: het leven wint door de liefde

» Reageer (23)
05-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag een hond of kat rauw ei eten?

Wij mensen vinden eitjes lekker, maar ook veel huisdieren lusten eieren. Is ei eigenlijk gezond voor je hond of kat? En hoe kun je een eitje het beste opdienen aan je viervoeter?

Rauw ei is gezond voor hond & kat

Eieren zitten vol met goede voedingsstoffen zoals vitamine A, B, De en E, eiwitten, mineralen, anti-oxidanten en goede vetten die de vacht gezond houden. De schil zit ook nog eens vol calcium. Een ei kan dus een goede aanvulling zijn voor de dagelijkse voeding van je hond of kat.

Waarom rauw ei voeren?

Bij een rauw ei blijven de enzymen in het ei intact wat ervoor zorgt dat je hond of kat het ei makkelijker kan verteren. Ook zijn rauwe eiwitten beter te verteren dan gestolde eiwitten. Bovendien vinden de meeste honden en katten het hartstikke lekker!

Ei met schil voeren?

Het beste is om het ei met de schil te voeren, er zit calcium in de schil en zónder schil kan het eitje wel laxerend werken. Dan wordt de ontlasting soms ook wat dunner. Maak het eitje kapot en prak de schil er doorheen of maal de schil in de keukenmachine. Veel honden en katten zullen het wel even vreemd vinden, maar ook leuk om lekker aan de schil te knagen.

Is rauw ei niet gevaarlijk?

Honden en katten hebben een andere spijsvertering dan mensen en kunnen ook bijvoorbeeld rauw vlees zonder problemen verteren. Hun maag is zuurder waardoor schadelijke bacterieën zoals salmonella geen kans krijgen. Honden en katten die rauw voer gewend zijn zullen zo'n eitje zonder problemen opnemen, krijgt jouw hond altijd brokken dan zal hij misschien even wennen. Niet alle honden en katten eten graag de schil op maar slurpen gewoon alleen het eiwit en de dooier lekker op, en ook dat is geen probleem.

Heb je een oudere hond of kat of juist een jonge puppy of kitten? Dan kan een rauw ei verteringsproblemen geven dus geef dan liever geen eitje. En heeft je hond of kat moeite met eten wegens bijvoorbeeld gebitsproblemen, wees dan voorzichtig met de scherpe stukjes schil en geef voor de zekerheid liever geen rauw ei.

Hoe vaak een ei voeren?

Een eitje is bijvoeding en geen hoofdmaaltijd.  Zie het als een gezonde traktatie! Je kunt veilig ongeveer één ei in de week voeren.

Biologisch ei voeren

Goed voor de kippetjes, goed voor je hond of kat: kies liever voor een biologisch ei, dan weet je zeker dat de schil niet 'opgepoetst' is met een giftig goedje. Bovendien bevatten biologische eieren meer vitamine D. 

Toelating tot publicatie van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/mag-een-hond-kat-rauw-ei-eten


» Reageer (31)
03-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur
Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen

» Reageer (26)
29-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begeerten
We moeten er eerder naar streven onze begeerten te verminderen,
dan onze middelen te vergroten

» Reageer (30)
27-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk
Geluk is ergens zijn,waar je nooit meer weg wil

» Reageer (22)
22-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere
Wanneer je het gewone niet meer bijzonder vindt,
vind je het bijzondere al vrij snel té gewoon

» Reageer (30)
20-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ruiken honden aan elkaars kont?

Bij een begroeting op straat snuffelen honden vaak aan elkaars poepgat. Misschien lijkt dat vies, maar het is volkomen normaal! Lees hier waarom honden graag aan elkaars kont snuffelen en waarom het belangrijk is om je hond - ook vieze - geurtjes te laten opsnuiven. 

Honden 'bekijken' de wereld met de neus. Ze kunnen tot wel tienduizend keer beter geuren detecteren dan de mens! Honden kunnen in 'stereo' ruiken, weten dus waar geuren vandaan komen en kunnen zelfs in het verleden ruiken: via de neus weten ze wat er ongeveer is gebeurd en hoe lang dat is geleden. Door middel van geuren hebben ze dus ook besef van tijd. Maar, het belangrijkst:door middel van geuren herkennen honden elkaar.

Een drol is een visitekaartje

Bij elke poepbeurt geeft een hond zijn drolletje een speciale 'handtekening' mee. Dat doet hij met de anaalklieren die vlak naast de anus zitten. Daaruit komt een heel vies stinkend goedje wat zijn persoonlijke geur is. Het anaalvocht heeft een unieke (stinkende) geur waarmee honden elkaar herkennen. Door te kwispelen of de voetjes te vegen wordt de geur extra goed verspreid.

Door te snuffelen aan elkaars poep weten ze wie er langs is geweest. En bij een begroeting snuffelen ze graag even aan het poepgat om te weten met wie ze te maken hebben.

De hondenneus

Zoals gezegd is de reuk van de hond enorm krachtig. Dat komt onder andere door het Jacobsen orgaan: dat is een geurorgaan dat zich achterin de bek bevindt. Daarmee kan de hond geurmoleculen die via de mond binnenkomen detecteren.

Heb je je hond ooit zien 'happen' naar geur? Dat komt door het Jacobsen orgaan! Hiermee kan de hond nog meer informatie uit geuren halen zoals: het identificeren vruchtbare partners, puppies kunnen blind hun moeder onderscheiden en weten waar ze melk kunnen halen. Met hun uitgebreide reukvermogen krijgen honden informatie over de leeftijd, het geslacht, de gezondheid en zelfs over de stemming van de andere hond.

Snuffelen is begroeten

Honden herkennen elkaar dus aan de geur of ze leren elkaar kennen door eens goed onder de staart te ruiken. Door aan elkaar te snuffelen begroeten honden elkaar dus. Laat de honden daarom maar lekker snuffelen aan elkaars achterste. Snuffelen kalmeert, waardoor een ontmoeting rustiger verloopt. Laat de lijn wat los zodat de honden de ruimte hebben om om elkaar heen te lopen. Vaak ruiken honden aan elkaars kont maar ook aan elkaars neus. Laat ze elkaar maar lekker inspecteren

Waarom willen honden overal snuffelen?

Voor alle honden maar zéker voor onzekere honden is snuffelen superbelangrijk.

Laat je hond veel informatie verzamelen tijdens een wandeling.

Geef je hond controle over waar je wandelt en wat hij wil snuffelen.

Het geeft de hond belangrijke informatie

Het geeft hem meer controle omdat hij de wereld begrijpt

Het geeft hem een mentale uitdaging

Het vermindert stress

Waarom snuffelen honden aan elkaars kont?

Met de anaalklieren geven ze een identieke geur mee aan uitwerpselen

Door middel van deze geur herkennen honden elkaar

Geur geeft informatie over geslacht, stemming en identiteit

Door aan elkaar te snuffelen wordt de sfeer ontspannen.

Toelating tot publicatie van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/waarom-ruiken-honden-aan-elkaars-kont?


» Reageer (14)
15-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruimte
Door achter te laten wat je niet meer nodig hebt,
creëert je ruimte om te vinden wat jou vooruit brengt

» Reageer (34)
13-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles
Ik heb niet alles waar ik van hou,
maar ik hou van alles wat ik heb

» Reageer (23)
08-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rots
Een mens is teerder dan een roos,
maar harder dan een rots

» Reageer (38)
06-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet weten
Niet weten waar het schip strandt,
is minder erg dan de boot missen

» Reageer (27)
30-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft jouw huisdier vuurwerkangst? Zo stel je het gerust

Het is Nieuwjaar, net 12 uur. Buiten knalt het vuurwerk, binnen de champagnekurken. En je liefste Minoes? Die zit bibberend weggedoken onder de bank. Heel wat honden en katten kampen immers met vuurwerkangst. Al kan je daar gelukkig ook wat aan doen om ze meer op hun gemak te stellen.

Aangename omgeving

Mocht je vorig jaar uit eigen hand ondervinden dat je trouwe compagnon niet bijzonder gesteld is op vuurwerkpijlen, dan kan je dit jaar je voorzorgen nemen. Wie met een bang huisdier zit, zorgt er best voor dat de omgeving zo aangenaam mogelijk is. Door de gordijnen te sluiten, de lichten en radio of televisie aan te zetten, creëer je andere stimulansen en hou je de luide knallen zo veel mogelijk buiten. Zorg ook dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn, zodat je huisdier zeker niet kan ontsnappen. Schotel katten een goed gevulde etensbak voor en een schone kattenbak.

Geef geen extra aandacht

Haal je huisdier niet overmatig aan. Dat wil zeggen: zit je anders niet urenlang met je hond of kat op schoot, doe dat dan nu ook niet. Door ze  extra aandacht te geven, ben je het angstige gedrag in feite aan het belonen. En dat zal het alleen maar versterken. Blijf vooral zelf rustig en aai je kat of hond wanneer ze tegen je aan komen liggen. Maar geef zeker geen speciale snacks. 

Wat met ontspannende verstuivers?

Katten- en hondenbaasjes zijn ongetwijfeld vertrouwd met het bestaan van DAP en Feliway, verdampers die je in het stopcontact steekt en feromonen afgeven die een rustgevend effect hebben op je huisdier. Een methode die zeker het gewenste effect kan hebben, op voorwaarde dat je er op tijd mee begint. Wie verwacht overmorgen de verdamper in het stopcontact te knallen en de rest van de avond met een poes in huis te zitten die helemaal zen is, is eraan voor de moeite. Dat komt omdat de verstuiver tijd nodig heeft om goed in de lucht aanwezig te zijn. Begin dus zeker een paar dagen op voorhand (vandaag dus). Ook is niet elke kat of hond er even gevoelig aan.

Kalmeringsmiddelen, een goed idee?

Wie met een extreem angstig huisdier zit, heeft misschien al eens geïnformeerd naar kalmeringsmiddelen. Al is voorzichtigheid daarbij wel aangewezen, en gebruik je ze best enkel als laatste redmiddel. Let daarbij ook op: narcosepillen als Vetranquil en Calmivet zorgen er dan wel voor dat je huisdier lichamelijk kalmer is, mentaal zijn ze net extra gevoelig voor geluid. Ze ogen dan wel rustig, in realiteit zijn ze nog angstiger dan anders, maar kunnen ze het gewoon niet uiten. Wat wel kan zijn kalmeringsmiddelen als Alprazolam. Ook dat heeft een ontspannend effect, maar blokkeert daarnaast ook het geheugen, wat betekent dat ze de harde knallen en angst niet zullen onthouden. Wie liever van de grove middelen wegblijft, kan Rescue druppels van Bach in het eten of drinkwater druppelen. Deze alcoholvrije druppels zijn geschikt voor huisdieren en geven snel verlichting in stresserende situaties.


» Reageer (26)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
walter
blog.seniorennet.be/walter


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!