NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Fijn weekend
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  23-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste manier...

   De beste manier  om liefde te verliezen,
   is ze gevangen houden.
   De beste manier om liefde te behouden ,
   is ze vleugels te geven.

  » Reageer (33)
  18-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: deze 10 stoffen kunnen je kat vergitigen.

  Elk jaar worden duizenden huisdieren vergiftigd door stoffen die op het eerste zich ongevaarlijk lijken. Voor ons vormen ze inderdaad meestal geen bedreiging, maar dat wil niet zeggen dat ze niet giftig kunnen zijn voor je geliefde kat. Wij zetten de grootste gevaren voor jou op een rijtje.

  1. Medicatie voor mensen
  Huisdieren zijn veel gevoeliger voor 'gewone' medicijnen dan je zou verwachten. Het is daarom erg belangrijk om alle medicatie te bewaren op een plek die niet bereikbaar is voor je kat. Ook als je per ongeluk een pil laat vallen op de grond, mag je niet vergeten om die onmiddellijk op te rapen.

  Medicijnen die vaak tot vergiftiging leiden zijn:
  - Ibuprofen (ontstekingsremmend, pijnstillend en koortswerend middel) en naproxen (pijnstiller voor reuma). Deze pijnstillers kunnen maagzweren veroorzaken en schade toebrengen aan de nieren.
  - Ook paracetamol is erg giftig voor katten, want die pijnstiller beschadigt hun rode bloedcellen.
  - Antidepressiva doen je kat braken, maar kunnen ook leiden tot het serotoninesyndroom. Deze vergiftiging doet de lichaamstemperatuur, de hartslag en de bloeddruk van je kat stijgen en kan ook leiden tot een epileptische aanval.
  - Methylfenidaat zit onder andere in rilatine, een geneesmiddel dat gegeven wordt aan ADHD-patiënten. Voor huisdieren leidt de inname van de stof echter tot een versnelde hartslag en een verhoging van de bloeddruk en de lichaamstemperatuur.

  2. Vlooien- en tekenproducten
  Vergiftiging kan optreden bij de inname van een product dat je normaal gezien op de huid moet aanbrengen (een zalf, lotion of crème). Bovendien kunnen sommige vlooienproducten die speciaal gemaakt worden voor honden, dodelijk zijn voor katten. Volg daarom altijd nauwgezet de instructies op de verpakking!

  3. Eten voor mensen
  Geef je kat geen eten dat niet voor hem bestemd is, want die kan de werking van hun maag ernstig verstoren. Voorbeelden van gevaarlijke voedingsmiddelen zijn onder andere chocolade, koffie, uien, knoflook en bieslook.

  4. Ratten- en muizenvergif
  Als een kat rattenvergif opeet, kan dat leiden tot ernstige symptomen en uiteindelijk zelfs fataal zijn.

  5. Medicatie voor huisdieren
  Net zoals wij ernstige bijwerkingen kunnen krijgen door medicatie die bedoeld is om ons te genezen, kan dat ook het geval zijn bij katten. Vaak gaat het hierbij om pijnstillers of ontwormingsmiddelen.

  6. Kamerplanten
  Het is algemeen geweten dat katten graag knabbelan aan kamerplanten. Helaas zijn het niet alleen je planten die daardoor afzien, maar dragen ook de katten de gevolgen. Informeer je dus op voorhand over de planten die je wil kopen.

  Enkele planten die giftige stoffen bevatten en hun bijwerkingen:
  - Lelies: nieraandoeningen
  - Azalea's en rododendrons: braken, diarree en coma
  - Tulpen en gele narcissen: hart- en maagproblemen en stuiptrekkingen
  - Sagopalm: braken, epileptische aanvallen en leverproblemen

  7. Chemische producten
  Het zal je wellicht niet verwonderen dat de chemicaliën in antivries en verfverdunner erg giftig zijn voor katten. Ook chemicaliën die gebruikt worden om het zwembad te reinigen (zoals chloor) kunnen ernstige gevolgen hebben voor je huisdier.

  8. Schoonmaakmiddelen
  Bleekmiddel is niet alleen giftig voor mensen, maar zeker ook voor katten. De inname ervan leidt tot maag- en ademhalingsproblemen. Bewaar die producten dus buiten het bereik van je huisdier.

  9. Zware metalen
  Vooral lood, dat we kunnen vinden in verf, linoleum en batterijen, is erg giftig voor katten. Het kan leiden tot maag-, darm- en neurologische problemen.

  10. Meststoffen
  Wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen voor je gazon of tuin. Als katten zichzelf schoonmaken nadat ze door je behandelde tuin liepen, kunnen er ernstige problemen optreden.

  Wat moet je doen als je kat toch een giftige stof opnam?
  Probeer in de eerste plaats kalm te blijven, want het is belangrijk om snel en efficiënt te handelen. Raadpleeg zo snel mogelijk je dierenarts en neem eventuele overblijfsels van het vergif mee. Het is ook een goed idee om eventueel braaksel mee te nemen.

  » Reageer (27)
  16-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Tips om je huisdier op dieet te zetten.

  Het is niet altijd eenvoudig om te weerstaan aan de lieve ogen van je huisdier, die smeken om een snoepje. Toch mag je niet vergeten dat die kleine verwennerijen op lange termijn tot overgewicht leiden, met ernstige gevolgen voor de gezondheid. Afvallen is dus de boodschap! Daarbij is beweging heel belangrijk, maar ook de juiste voedingsmethode. Wij geven je enkele tips.

  1. Zorg ervoor dat iedereen meedoet
  Het is bijzonder frustrerend als jij probeert om iets te doen aan het gewicht van je viervoeter, terwijl je huisgenoten hem blijven volstoppen met allerlei lekkere dingen. Maak daarom goede afspraken met de rest van de familie: wat mag hij eten, wanneer, hoeveel, enzovoort. Alleen zo kan je ook echt resultaten bereiken.

  2. De keuken: verboden terrein
  Als je aan het koken bent, dan is de keuken verboden terrein voor je hond of kat. Het is bijna onmogelijk om te weerstaan aan een bedelend huisdier met je handen vol eten of om ze voortdurend in het oog te houden, zodat ze niks kunnen 'stelen'.  Laat hem daarom liever even buiten, zodat jullie allebei niet in de verleiding komen.

  3. Lees de voedseletiketten
  Geef nooit zomaar de volledige inhoud van een pakje aan je huisdier, zonder het etiket te lezen. Je hond of kat zal uiteindelijk alles opeten wat je hem geeft, dus verwacht niet dat ze zelf weten hoe ver ze kunnen gaan. Als er op het etiket aanwijzingen staan, dan moét je die volgen. Als je niet goed weet hoe veel calorieën je viervoeter per dag mag opnemen, vraag dan raad aan je dierenarts.

  4. Geef meer, maar beperkte porties
  Door het eten te verdelen over meerdere porties per dag, zal je huisdier minder behoefte hebben aan een tussendoortje. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hem elke keer de aanbevolen hoeveelheid mag voorschotelen.

  5. Let op met tussendoortjes
  Het kan natuurlijk geen kwaad om je lieveling af en toe te verwennen met een snack. Zorg er wel voor dat je huisgenoten weten dat je een extraatje gegeven hebt. Maak bijvoorbeeld elke avond een potje klaar met de tussendoortjes voor de volgende dag. Als dat leeg is, dan weet iedereen dat jullie viervoeter genoeg verwend is. Kies ook voor 'veilige' snacks, met weinig koolhydraten.

  6. Denk aan de gezonde alternatieven
  Vergeet niet dat er ook een aantal gezonde tussendoortjes zijn, waar je huisdier ongetwijfeld van zal smullen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes wortel of eetbare plantjes. Als je niet goed weet wat je huisdier wel of niet mag eten, vraag dan raad aan je dierenarts.


  » Reageer (31)
  11-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sleutel...
                      
  Als je de sleutel tot bevrijding zoekt,
  is er goed en slecht nieuws.
  Het slechte nieuws is:
          er is helemaal geen sleutel to bevrijding.
  Het goede nieuws is:
  de deur staat altijd open.

  » Reageer (30)
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste verschillen tussen honden en katten.

  Omdat honden en katten de voornaamste gezelschapsdieren zijn, ze allebei op vier poten wandelen en een vacht hebben, denken velen dat ze meer op elkaar lijken dan werkelijk het geval is. Daarom leggen we de tien grootste verschillen tussen de twee uit.

  - Honden kun je trainen, soms zelfs al in enkele minuten, om basiscommando's als 'kom' en 'zit' uit te voeren. Katten daarentegen zullen veel minder snel een bevel opvolgen.

  - Je kunt katten onmiddellijk zindelijk maken met een kattenbak. Er komt zelfs geen training aan te pas, het is hun instinct. Bij de meeste honden duurt het heel wat langer, sommigen leren het zelfs nooit helemaal.

  - Een hond is een sociaal dier, ze willen in een kudde leven. Katten zijn veel individueler. Ze zijn meer gehecht aan hun territorium dan aan baasjes of soortgenoten.

  - Wat het gebit betreft: honden hebben 42 tanden, katten slechts 30.

  - Katachtigen kunnen springen en klimmen, waardoor ze meer opties hebben in hun jacht naar eten of wanneer ze zich bedreigd voelen. Honden hebben meer hun kudde nodig om efficiënt te jagen. Dat verklaart ook waarom ze agressiever reageren wanneer ze zich bedreigd voelen.

  - Een hond is een carnivoor, het is een voornamelijke vleeseters, maar kan ook, indien nodig, op plantaardige stoffen alleen overleven. Katten hebben vlees nodig, anders sterven ze.

  - Wilde honden vangen hun prooi door ze te vermoeien door hen achterna te zitten, ze kunnen goed lange afstanden afleggen. Katten vangen hun prooi door hen te verrassen, het zijn eerder sprinters.

  - Vasten is gevaarlijk voor katten, een crashdieet kan zelfs dodelijk zijn voor hen. Ze verbranden hun vetreserve niet efficiënt als energiebron. Honden kunnen dit veel beter, daarom kunnen ze veel langer zonder voedsel.

  - Katten kunnen hun klauwen intrekken zodat ze scherp blijven. De klauwen van honden zijn stomp omdat ze voortdurend in contact komen met de ondergrond.

  - Een hond kan ongeveer iets gedurende vijf minuten onthouden, de herinneringen van een kat blijven tot 16 uur hangen. (ep)

  » Reageer (24)
  04-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met je hond naar het toilet.

  Met je hond naar het toilet

  Ook zo'n zin in een wandeling met je hond? Jammer genoeg loop je tijdens zo'n uitje soms in een spoor van hondendrollen. Geef daarom zelf het goede voorbeeld en leer je hond het juiste toiletgedrag!

  1) Laat je hond wat achter tijdens de wandeling? Gebruik dan de bekende hondenpoepzakjes. Je vindt ze in dierenwinkels en sommige gemeenten verstrekken ze zelfs gratis.

  2) Je kunt ook een gewoon zakje gebruiken, een boterhamzakje of plastic winkelzakje. Maar dat soort zakjes zijn dunner, wat niet meteen erg praktisch is.

  3) Je hebt ook zakjes met een poepschepje. Handig voor als je een grote hond hebt. Ook deze schepjes vind je in een dierenspeciaalzaak.

  4) Een andere methode is een stukje karton onder je hond leggen als je ziet dat hij zijn behoefte gaat doen. Zo maakt je hond zelfs de straatstenen niet vuil.

  5) In sommige steden en gemeenten zijn er speciale afvalbakjes waar je ook zakjes kan nemen: de Sac-O-Mat. De zakjes met uitwerpselen deponeer je in het bakje.

  6) En dan is er ook nog het hondentoilet. Dit is een plek die door houten paaltjes is afgebakend en waar de honden onder toezicht van hun baasje hun behoefte kunnen doen.

  7) De hondenwei is misschien nog de meest geschikte plek om je hond op zijn gemak zijn gevoeg te laten doen. Het is een braakliggend stuk grond waar je viervoeter zich vrij voelt.

  8) Lap je alle drollenregels aan je laars? Vergeet dan niet dat het je een flinke duit kan kosten. Hondeneigenaars die de uitwerpselen van hun hond niet opruimen, riskeren een fikse boete.
  bron: MF


  » Reageer (26)
  02-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn plaats...

   Men hoeft de wereld niet te begrijpen,
  men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden.

  » Reageer (27)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bespaar je geld op de verzorging van je huisdier.

  Hoewel we tegenwoordig allemaal geld moeten besparen, mag de gezondheid van je huisdier daardoor niet in gevaar komen. Wij geven enkele tips wat je wel en niet mag doen.

  DO'S

  1. Hou je huisdier gezond
  Zorg dat je huisdier voldoende beweging heeft en laat hem niet te veel eten. Zo bespaar je niet alleen op het eten, maar ook op medische kosten, want obesitas veroorzaakt vaak grote problemen.

  2. Koop de juiste voeding
  Kwaliteitsvol eten is belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat je enkel het duurste merk mag kopen. Vraag raad aan je dierenarts over goedkope alternatieven.

  3. Vermijd extraatjes
  Je hond heeft helemaal geen stoer jasje nodig en je kat wil die luxueze krabpaal niet. Het is veel belangrijker dat je veel aandacht geeft aan je huisdier, dat volstaat.

  Ook bezoekjes aan het verzorgingssalon zijn totaal overbodig. Je kan ook zelf de nagels van je huisdier knippen, zijn haren wassen en kammen en zijn tanden poetsen.
   
  4. Vraag hulp
  Waarom zou je een 'babysitter' inhuren als je ook kan vragen aan de zoon of dochter van de buren om op je hond te letten? Zij vinden het wellicht heerlijk om te gaan wandelen met jouw huisdier, in ruil voor een kleine traktatie.

  DON'TS

  1. Sla geen bezoekjes aan de dierenarts over
  Geld uitgeven aan medische check-ups of vaccinaties kan je op lange termijn heel wat geld besparen. Breng dus zeker af en toe een bezoekje aan de dierenarts om ziektes te voorkomen.

  2. Vaccineer niet zelf
  In sommige winkels worden (goedkope) vaccinaties aangeboden, die je zelf kan toedienen aan je huisdier. Het is echter gevaarlijk om die te kopen, want je weet niet of ze op de juiste temperatuur bewaard zijn of wel effectief werken.

  3. Geef geen 'mensen'medicijnen

  Sommige mensen proberen geld te besparen op medicijnen door pijnstillers voor mensen toe te dienen. Doe dat nooit, want het is ontzettend gevaarlijk voor je huisdier en kan zelfs tot de dood leiden.

  4. Bepaal niet zelf de dosis
  Sla geen medicijnen over of pas de voorgeschreven dosis niet aan, tenzij je dierenarts zegt dat het kan. Dat zal de ziekte alleen maar doen aanslepen, waardoor je nog meer medicijnen nodig hebt. (lbs)

  » Reageer (29)
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe bereid je je hond voor op de nieuwe baby?

  Hoe bereid je je hond voor op de nieuwe baby?

  Is het hele gezin in de wolken met de komst van de nieuwe baby? Maar maak je je toch ook wat zorgen over hoe de hond op de nieuwe spruit zal reageren? Met wat goede voorbereidingen worden de twee beste maatjes.

  1) Tijdens de zwangerschap kan je af en toe momenten inbouwen dat je niet met je hond bezig bent. Geef het dier af en toe eens geen aandacht. Bouw het stelselmatig op, met kleine stapjes.

  2) Ben je aan de babykamer bezig? Maak je hond dan duidelijk dat hij daar niet mag komen. Een oplossing is om aan de trap of gang naar de babykamer een poortje te zetten. Doe dat voor de baby er is, op die manier associeert je hond het poortje niet met de baby.

  3) Ligt je viervoeter al jaren gezellig mee op de sofa? Hoe jammer het ook is, met de baby op komst leer je hem dat beter af.

  4) Om de hond op voorhand al te laten 'kennismaken' met de baby kan je hem laten snuffelen aan kleedjes of speelgoed. Zo krijgt het dier de kans om op zijn tempo aan alle nieuwigheden te wennen.

  5) Ook als de baby er is, mag je de hond laten snuffelen aan de voetjes en handjes van het kind. Hou het dier natuurlijk wel in de gaten en kijk uit voor de grijpreflex van de baby.

  6) Geef je hond ook aandacht als je de baby verzorgt. Anders heeft het dier het gevoel dat de baby belangrijker is en heeft het kindje een negatieve bijklank voor hem.

  7) Baby's spartelen en maken geluid. De hond is dat niet gewoon en kan daardoor in de war geraken. Zorg er daarom voor dat je baby altijd hoger ligt dan de hond.

  8) Met een pasgeborene is er niet altijd de tijd om de hond voldoende uit te laten. Durf gerust aan vrienden of buren te vragen om wat met je huisdier te gaan wandelen of ravotten. De hond is dan ook meteen een pak rustiger.

  9) Vanaf het moment dat je met de kinderwagen gaat wandelen, zal de hond in zijn nopjes zijn. Hij associeert de baby dan met een plezierig uitstapje.

  10) Honden en kinderen kunnen zonder twijfel beste maatjes worden. Onthou wel altijd een gouden regel: laat je kind en de hond nooit alleen.
  bron: MF


  » Reageer (28)
  21-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste...

   Het mooiste dat een leven biedt
   zijn af en toe de dromen
  Dat alles nog beginnen moet
   En 't beste nog moet komen.

  » Reageer (29)
  19-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlatingsangst bij honden oplossen.
  Alleen blijven
  Voor veel honden valt het niet mee, alleen thuis blijven. Met man en macht proberen ze de baas zolang mogelijk thuis te houden. Gaat de baas dan toch weg, dan probeert de hond door veel te huilen en te blaffen de baas zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Sommige honden houden dit janken en blaffen uren vol.

   
  Het niet alleen thuis kunnen blijven, is voor veel hondeneigenaren een moeilijk en hardnekkig probleem. Een probleem wat vaak resulteert in andere problemen. Ruzie met de buren is een veelgehoorde klacht of de politie aan de deur. In sommige gevallen is het zo erg dat de hond herplaatst moet worden of naar het asiel gebracht moet worden.
   
  Verlatingsangst
  Honden die weigeren alleen te blijven doen dit vaak uit verlatingsangst. Ze zijn bang om alleen te zijn, bang dat de baas weg gaat en ze helemaal alleen achter blijven. Voor een hond is alleen zijn een hele aparte gebeurtenis. Vanaf dat ze geboren zijn, zijn ze eigenlijk nooit alleen. In het begin zijn er altijd broertjes en zusjes en natuurlijk hun moeder. De fokker is er, vaak met het hele gezin en eventueel nog andere honden.
  Dan gaat de hond naar zijn nieuwe baasje. Ook daar is in het begin aan belangstelling geen gebrek. Vaak heeft de nieuwe baas vrij genomen van het werk om bij de pup te kunnen blijven. En dan ineens, gaat de baas weg, misschien voor een boodschapje, misschien om te gaan werken. De pup is helemaal alleen en heeft geen idee wat hem overkomt.
   
  Ook bij volwassen honden kan verlatingsangst ontstaan. Herplaatste honden kunnen bang zijn om ook hun nieuwe baasje kwijt te raken, of voelen zich angstig in een vreemd nieuw huis. Soms gebeurt het dat de hond al prima alleen kan zijn, maar dat er tijdens het alleen thuis blijven iets gebeurt waar de hond erg van schrikt en pas van de schrik bekomt als de baas thuis is. Deze hond kan dan ook verlatingsangst ontwikkelen.
   
  Voorkomen van verlatingsangst
  De beste remedie tegen verlatingsangst is natuurlijk zorgen dat het nooit ontstaat. Als u net een pup in huis heeft, zorg er dan voor dat hij u niet altijd achterna kan lopen. Een bench is hierbij een heel fijn hulpmiddel. De bench maakt u voor de hond aantrekkelijk door er een lekker kleedje in te leggen. Ook kunt u zijn voer in de bench geven, zodat hij zich er extra fijn voelt. U kunt een kleedje over de bench heen leggen, zodat alleen de voorkant of zijkant nog open is. De hond voelt zich zo beschermt. Misschien is het u al opgevallen dat uw hond vaak op overdekte plekjes gaat liggen als onder de salontafel, onder de stoelen bij de eettafel of als het lukt onder de bank. Ook veel honden gaan onder de trap liggen. Dit heeft te maken met dat een hond zich geborgen en veilig voelt in een soort ‘hol’. Er is dan maar één kant die ze in de gaten hoeven te houden en ze kunnen dus gerust hun ogen even dicht doen. Met een bench maakt u voor uw hond eigenlijk een soort hol. Zet de bench daarom ook op een rustige plek, niet in een looppad, maar wel bij de rest van de familie. Helemaal afgezonderd vindt de hond ook niet fijn, dan is hij niet bij u en de rest van zijn roedel.
  Wen uw hond aan de bench en leer hem dat hij daar veilig en rustig in kan slapen. Doe een aantal keer per dag het deurtje van de bench ook echt dicht. In het begin blijft u daar bij zitten. Geeft u de hond geen aandacht voor het piepen of janken. Laat weten dat u er bent en dat het goed is, maar troost de hond niet. Als de hond stil is en rustig ligt dan kan de bench weer open. Maakt u nooit de bench open als de hond nog piept of nog niet rustig is. De hond leert dan, dat piepen ervoor zorgt dat de bench open gaat. De bedoeling is dat de hond zijn rust vindt in de bench. Maak er dus geen feest van als u de hond uit de bench haalt. In en uit de bench gaan, deur open en dicht, is heel normaal. Net zo normaal als komen en gaan. Blijft uw hond rustig in de bench, dan kunt u op de bank gaan zitten. Gaat ook dit goed, loopt u dan naar de keuken en weer terug. Blijft uw hond rustig, dan kunt u de stapjes verder uitbouwen. Uw hond voelt zich veilig in zijn bench en vertrouwt erop dat u vanzelf wel weer een keertje terug komt.
   
  Bent u eenmaal zover dat u weg kunt gaat, laat de hond dan niet meteen uit de bench als u thuis komt. Trek eerst rustig uw schoenen en jas uit. Zet de boodschappen even weg. Zo voorkomt u dat de hond in de bench staat te springen, piepen en blaffen. Onthoud altijd: komen en gaan is heel normaal. Als u dat heel normaal vindt, dan vindt uw hond dit vanzelf ook.
   
  Verlatingsangst oplossen
  Als er eenmaal sprake is van verlatingsangst dan is het hard werken om dit weer helemaal goed te krijgen. Toch is verlatingsangst zeker op te lossen. Het kost alleen tijd, geduld en consequentheid van uw kant.
  Allereerst kunt u ervoor zorgen dat de hond u niet meer overal achterna kan lopen. Sluit de deur achter u als u naar de gang loopt. Laat de hond niet overal bij. Zo leert de hond al, dat hij ook weleens alleen moet zijn, heel even, maar dat u altijd terug komt. U komt alleen nooit terug de kamer in, als de hond piept, jankt, blaft of u op een andere manier probeert te dwingen terug de kamer in te komen. Pas als de hond stil is, al is het maar een seconde, gaat u in die seconde terug de kamer in. Begroet u de hond dan niet uitgebreid, u zegt dan tegen de hond: ‘inderdaad, het was vreselijk dat ik even weg was, maar gelukkig ben ik er weer, NU is het pas feest’. Komen en gaan willen we juist heel normaal houden, het hoort erbij. Daarom besteden we daar geen aandacht aan.
   
  Als uw hond het eenmaal accepteert dat u weleens de gang oploopt of naar het toilet gaat zonder u, dan kunnen we weer een stap verder. Wen uw hond aan een bench. Uw hond heeft zo een veilige plek, waar hij kan leren alleen te blijven. Uw hond moet wennen aan een bench. Totdat hij het een hele fijne verblijfplaats vindt, mag het deurtje nooit dicht. U mag hem niet dwingen de bench in te gaan of om erin te blijven. De hond wennen aan de bench kunt u doen door hem allereerst eten te geven in de bench. Alle keren dat hij uit zichzelf naar de bench gaat, beloont u hem met een aai of wat lekkers. Leg zijn favoriete dekentje in de bench en haal andere manden en kussens weg. Als hij lekker wil liggen kan dat: in de bench. Leer ook dat hij nooit lastig gevallen wordt in de bench, als hij daar ligt, heeft hij rust.
   
  Gaat uw hond met plezier in de bench, dan kunt u hem erin sturen en het deurtje even dicht en meteen weer open klappen. Dat is het. U beloont niet, u zegt niets, u beweegt alleen het deurtje heen en weer en dan gaat u weer verder waarmee u bezig was. We laten zo aan de hond zien: deurtjes kunnen open en dicht en dit is heel normaal! Gaat dit goed, dan mag u best tegen uw hond zeggen dat hij heel braaf is als hij even blijft liggen terwijl u het deurtje dicht doen. Laat hem een paar seconden dicht en doe hem weer open. U kunt er zelf bij blijven zitten. De paar seconden bouwt u uit naar tien, twintig en daarna dertig seconden. Dan doet u het deurtje dicht en loopt u even naar de bank. Daarna loopt u weer terug en doet u het deurtje weer open. Als u al veel met het deurtje had geoefend, kijkt uw hond nu waarschijnlijk haast niet op of om. Hij kent dit trucje al en hij weet dat het voor hem niets uitmaakt, het is normaal. Belangrijk is dat u het deurtje nooit open maakt omdat uw hond piept of jankt of krabt aan de deur. Pas als de hond rustig is, gaat het deurtje open. Door in hele kleine stapjes te oefenen, proberen we te voorkomen dat de hond gaat piepen of janken. Het kan gebeuren dat u net een stapje te snel bent gegaan. Dat is niet erg, u leert daarvan en de hond leert daarvan. De volgende keer gaat u weer een stapje lager, maar u doet het deurtje niet open voordat de hond rustig is.
   
  Anti-blafbanden
  Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van anti-blafbanden. Van deze banden zijn verschillende soorten. Je hebt blafbanden die werken met een hoge piep als de hond zijn stembanden gebruikt, banden die gebruik maken van een vervelende geur en banden die gebruik maken van stroom om de hond op te laten houden met blaffen.
   
  Veel honden blaffen en janken bij het alleen zijn omdat ze bang zijn, ze willen hun roedel graag weer compleet hebben. Deze banden geven een onaangename of pijnlijke prikkel op het moment dat ze deze angst uiten. De hond wordt hiervan dus niet minder bang. Het enige wat de hond leert, is dat deze uiting van angst pijn doet of vervelend is. De oorzaak is hiermee nog steeds niet opgelost. Overigens zijn er ook honden die de vervelende prikkel ervoor over hebben en doorgaan met blaffen. Bij mij in de praktijk worden blafbanden dus niet gebruikt. Ik ben ervoor om de oorzaak van het probleem op te lossen.
  Er zijn mensen die zich echter genoodzaakt voelen om, al dan niet tijdelijk, gebruik te maken van de blafband zodat ze de tijd hebben de oorzaak op te lossen en de ruzie met de buren niet verder uit de hand loopt.
   
  Hulp inschakelen
  Verlatingsangst is er in verschillende gradaties. Soms is een hond zo bang om alleen te zijn dat zelfs de twee seconden in de bench maar niet willen lukken. Het kan ook zijn dat u niet weet hoe u het aan moet pakken. In plaats van maar te blijven proberen of met het probleem te blijven zitten, kunt u dan hulp inschakelen van een gedragsdeskundige.
   
  Vaak kunt u met enkele afspraken of telefonisch advies al goed op weg geholpen worden.
  Bron: Margje Koster:Trainer, gedragsdeskundige.

  » Reageer (18)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 tips om te joggen met je hond.

  7 tips om te joggen met je hond

  Het is langer licht buiten. De vogels zijn in topvorm. En het zonnetje laat zich af en toe zien. De lente is in aantocht. Een uitstekende periode om met je hond te gaan joggen.

  1) Hou rekening met de leeftijd van je hond. Heb je een jonge pup? Bouw dan je afstand wat op. Net zoals wij moeten ook honden hun kilometers rustig opbouwen.

  2) Geef je hond net voor vertrek geen grote hoeveelheid eten. Het zal het dier niet goed bekomen tijdens het joggen.

  3) Ben je van plan om lang weg te blijven? Zorg er dan voor dat je hond onderweg eens kan drinken. Zeker tijdens de zomer bij hogere temperaturen.

  4) Probeer een route uit te zoeken met veel onverharde wegen. Als je op straat gaat lopen, zorg er dan voor dat jij aan de straatkant loopt. Jij bent beter zichtbaar voor auto's dan je hond. Bij schemer doe je je huisdier best iets aan dat reflecteert.

  5) Ook rustiger joggen of wandelen kan. Maak van zo'n tocht in elk geval iets leuks. Neem een bal mee of leer je hond oefeningen.

  6) Helemaal leuk wordt als je andere baasjes meeneemt met hun hond. Het is goed voor de conditie van honden, maar het maakt je hond ook socialer.

  7) Ook fietsen met je viervoeter kan! Je moet natuurlijk je hond wel leren naast je fiets te lopen zonder te trekken. Hou het rustig, 15 km per uur fietsen is zelfs voor snelle honden al een behoorlijk tempo.

  bron: MF

  » Reageer (22)
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwezigheid...

   Afwezigheid doodt de liefde slechts
   wanneer deze al ziek was
   bij het afscheid.

  » Reageer (29)
  07-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij wat je kat denkt?

  Weet jij wat je kat denkt?

  Komt je kat je kopjes geven met vragende ogen? Dan smelt je meteen. Maar weet je ook wat ze je met haar lichaamstaal wil vertellen?

  1) Een kat gaat soms op haar rug liggen om zich helemaal uitgestrekt haar buik te tonen. Als ze dat doet op een rustig moment is dat een teken dat ze tevreden is. Toch neemt het dier deze houding ook soms aan als ze zich wil verdedigen. Als ze op een plek is waar ze niet meer weg kan, is dit een teken dat ze wel eens zou kunnen vechten.

  2) Doet je kat haar ogen traag open en dicht terwijl ze naar je kijkt? Houdt ze haar ogen soms ook gewoon even gesloten? Dan is ze zeer erg op haar gemak bij je. Ze vertrouwt je.

  3) Hoe een kat zich echt voelt, kan je nog het best merken aan de staart. Staat de staart hoog in de lucht? Dan is er vertrouwen. Houdt ze haar staart tussen de benen, dan is ze niet op haar gemak of zelfs angstig.

  4) Katten houden niet van rechtstreeks oogcontact. Als ze beseft dat je haar in de gaten houdt, stopt ze zelfs gewoon met wat ze bezig is. Hoe groter de pupil van de kat, hoe meer ze op haar ongemak is.

  5) Als katten iets zien bewegen, gaan ze er achteraan. Tijdens het spelen kan dat bewegend voorwerp ook al eens je hand zijn. Als je kat dan in de stemming is om een prooi te pakken, kijk je beter uit. Zeker als haar pupillen wijd zijn, ze haar staart lang maakt en oren platlegt, blijf je beter uit de buurt.

  6) Ook met haar miauwen kan je kat je verschillende dingen vertellen. Ligt je kat te spinnen, dan heeft ze het goed en geniet ze. Een wat hoger en meer gorgelend geluid wil zeggen dat de kat je genegen is, een teken van vriendelijkheid. Hoor je meer een sissend geluid, dan laat je je kat beter eerst wat afkoelen, want dat wil zeggen dat ze helemaal niet tevreden is met de gang van zaken!
  bron: MF


  » Reageer (30)
  05-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenshow te Groningen.
  Vrijdagnamiddag waren we al vroeg vertrokken richting Groningen om een goed plaatsje te bemachtigen aan de Martiniplazahall voor de hondenshow,want die plaatsen voor mobilhomes zijn er echt wel beperkt.Na 335 km en een dikke 4 uur rijden waren we terplaatse aan de hall.
  Zaterdag was het onze beurt om te showen,er waren 9 pekingezen ingeschreven,waaronder 3 in kampioenklasse.Er waren maar 17 honden voor ons,vooralleer het de beurt was aan de pekingezen. Onze pekingeesjes Isar en Ilay had ik ingeschreven in openklasse,zij hadden ieder nog 1 kampioenstitel nodig om Nederlands kampioen te worden.Deze titel kan pas verkregen worden nadat de hond minimum 27 maanden oud geworden is.
  Onze pekingezen hadden al genoeg punten vergaard toen ze nog jeugd waren,maar nu was het dus wachten voor de laatste titel wegens hun ouderdom.Op 10 februari zijn ze net 27 maanden geworden ,nu was het moment aangebroken om de laatste titel proberen te verkrijgen.Maar er was concurrentie en er waren kampioenspekingezen.
  Onze keurmeester was een duitser Mr Holtorf.
  Isar deed het heel goed en had een zeer goed keurverslag.
  Ilay deed het ook voortreffelijk en kreeg idem een zeer goed keurverslag.
  De kampioenpekingezen deden het minder goed en kregen enkel zeer goed.
  Goed voor ons natuurlijk, onze pekingeesjes Ilay en Isar kregen 1 uitmuntend,het CAC,en het CACIB .
  De titel was binnen en beiden zijn nu NEDERLANDSKAMPIOEN.
  Uiteindelijk moesten onze pekingeesjes nog tegen elkaar uitkomen om de beste van het ras te worden,het was onze reu Isar die won en BOB werd.
  De reis was niet voor niets geweest ,voldaan en fier keerden we s'avonds na 18 uur terug huiswaarts. 


  » Reageer (36)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denken...
  .

  » Reageer (39)
  27-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe graag zien we ons huisdier?

  Hoe graag zien we ons huisdier?

  Belgen zijn zot van gezelschapsdieren. Meer dan de helft (53%) van de gezinnen heeft een huisdier. Dat zegt een studie van Oivo. Katten en honden zijn onze populairste vrienden. We zetten enkele leuke weetjes uit het onderzoek op een rij.

  1) Hoe groter het gezin, hoe meer huisdieren er in huis zijn. Kleinere gezinnen en vrijgezellen kiezen dus minder vaak voor een dier. Vooral 18- tot 29-jarigen houden van dierengezelschap.

  2) Brusselaars en Walen nemen vaker een huisdier dan Vlamingen.  Maar in Vlaanderen vertrouwen dan weer meer mensen hun diepste geheimen toe aan hun huisdier.

  3) Gemiddeld vinden we katten en honden bij 29% van de huisdiereigenaars, gevolgd door aquariumvissen, parkieten en papegaaien (6%) en knaagdieren (5%).

  4) Fretten, hangbuikzwijnen, vogelspinnen en leguanen zijn maar enkele voorbeelden van nieuwe huisdieren die zeer gegeerd zijn bij bepaalde consumenten.

  5) Kiezen tussen hond en partner? In lagere sociale groepen kiest men eerder voor het huisdier dan voor de partner (62%). In hogere klassen is dat niet het geval, daar gaat het om amper 8%.

  6) Van de grootste groep huisdierliefhebbers koopt 86% cadeautjes voor het dier, 18% haalt soms zelfs een schoonheidsproduct voor de trouwe vriend(en) in huis.

  7) De lage sociale groepen laten, met 64%, het huisdier het vaakst in hun eigen bed slapen, 14% ervan belt met hun huisdier(en).
  bron: MF


  » Reageer (26)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief klein hondje: oorzaak van 2.000 ruzies.
  Honden worden wel eens 'de beste vriend van de mens' genoemd. Dat mag dan gelden voor individuele relaties, op koppelniveau spelen ze een bijzonder slechte rol: zo veroorzaakt de hond 2.000 ruzies tijdens zijn leven, goed voor 156 per jaar of drie keer per week. Daarbij werd uitgegaan van een 'gemiddelde' leeftijd van 12,8 jaar.

  Het grootste struikelblok was de vakantie, en wat er dan met de hond moest gebeuren: meenemen, in een kennel of bij een vriend of familielid achterlaten? Op de tweede plaats wordt er ruzie gemaakt over wiens beurt het is om met de viervoeter te gaan wandelen.

  Eén op vier maakt ook regelmatig ruzie over waar de hond wel en niet mag komen in huis. Wel of niet in de zetel, op het bed of op de bovenverdieping, zijn discussies die elke hondeneigenaar wel zal herkennen.

  Ook het straffen en trainen van de hond zorgt voor kibbelpartijen: 18 procent vindt dat de partner te hard is voor de hond, 15 procent is het niet eens over wie hem of haar nu 'mag' (of moet) trainen.

  De ruzies kunnen hoog oplopen: 17 procent sliep zelfs al eens in een andere kamer om af te koelen. Een kwart heeft al overwogen de hond weg te doen om de gezinsvrede te bewaren.

  "Een hond hebben lijkt wel een beetje op een baby: je moet er de hele dag voor zorgen, altijd, en dat kan zwaar wegen op iemand. Het is erg vermoeiend om elke dag met de hond te gaan wandelen, hem doen bewegen zodat hij niet het huis aan flarden scheurt en gezond blijft", legt Nikki Sellers uit.

  De top-20 'hondgerelateerde' ruzies
  1)    Wat te doen met de hond tijdens de vakantie
  2)    Wie met de hond moet buiten gaan
  3)    Mag de hond op bed of niet?
  4)    Mag de hond naar boven of niet?
  5)    Wie ruimt de rommel in de tuin op?
  6)    Te streng zijn voor de hond
  7)    De hond in de zetel
  8)    Het geld dat aan de hond besteed wordt
  9)    Het trainen van de hond
  10)     Mag de hond restjes krijgen van tafel?
  11)    Wie zorgt er voor de hond?
  12)    Wie de hond moet verzorgen en kammen
  13)     Over de schade die hond veroorzaakt
  14)    Wiens idee het was om de hond te kopen
  15)    Wie ruimt de plasjes en kakjes op?
  16)    Wie ruimt het braaksel op?
  17)    Wie de hond moet socialiseren?
  18)     Over wie de hond toeliet in 'verboden' kamers
  19)     Speelgoed van de kinderen dat kapotgebeten wordt
  20)    Over schoenen die opgegeten worden
  (edp)

  » Reageer (31)
  20-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piekeren...

   Piekeren is net als schommelen
   Je bent wel bezig,
   maar je komt niet van plaats.

  » Reageer (34)
  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit huisdier kan hersenkanker veroorzaken.

  Wat kanker doet ontstaan is een vraag die veel mensen bezig houdt. Roken, alcohol en rood vlees zijn gekende oorzaken, maar er loopt nog iets rond in je huis dat kanker zou kunnen veroorzaken. Hersenkanker meer bepaald. Het gaat niet om ongedierte of insecten maar die lieve, zachte kat die op je schoot ligt te spinnen.

  Om preciezer te zijn: de parasiet toxoplasma gondii, die de ziekte toxoplasmose veroorzaakt, is de schuldige. Toxoplasma gondii kan zich alleen voorplanten in katten, maar mensen kunnen wel besmet worden.

  Een Frans onderzoek heeft data over hersenkankers naast data over toxoplasmosebesmettingen gelegd. Het verband was duidelijk: landen waar de parasiet duidelijk aanwezig is, zijn ook die landen waar hersenkanker het vaakst voorkomt.

  "Onze resultaten zijn sterk genoeg om te kunnen zeggen dat toxoplasma gondii de kans op hersenkankers vergroot", zegt Frederic Thomas, die er wel aan toevoegt dat verder onderzoek nodig is om te weten hoe de parasiet precies hersenkanker veroorzaakt.

  Kattenbakken
  Zwangere vrouwen werden al langer geadviseerd om geen kattenbakken te verversen, omdat de parasiet bijzonder schadelijk kan zijn voor de foetus. Maar misschien moeten katteneigenaren en -liefhebbers toch nog iets meer voorzorgen in acht nemen.

  Besmetting
  Volgens cijfers zou één op drie mensen geïnfecteerd (geweest) zijn.  De besmetting gebeurt via de eitjes van de parasiet en doet bij gezonde mensen denken aan een licht griepje. Wie het oploopt bij een lage weerstand, kan meer hinder tot serieuze hersenschade ondervinden. Bij een gezond persoon zal de parasiet nooit meer de kop op steken.

  Veranderingen en ziektes
  Het is niet de eerste keer dat de link tussen de parasiet en hersenkankers wordt gelegd: eerder was duidelijk dat ook hersentumoren bij dieren meer voorkomen. De parasiet is ook verantwoordelijk voor persoonlijkheidsveranderingen.

  Geïnfecteerde ratten bijvoorbeeld verliezen hun angst voor katten, waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn. Goed bekeken van de parasiet, die daardoor in de maag van de kat terecht komt en zich ongegeneerd kan voortplanten.

  Bij mensen is het effect anders: mannen zouden jaloerser worden, vrouwen promiscuër. Er zou ook een link bestaan tussen de parasiet en schizofrenie.

  Andere oorzaken
  Katten zijn niet de enige oorzaak van toxoplasmosebesmetting. Ook rauw of te weinig gegaard vlees (vooral lam, varken en hert), vervuild water of alles uit grond dat kan aangetast zijn door kattenuitwerpselen kunnen de parasiet overdragen. (edp)

  » Reageer (34)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Een fijne maandag !
 • Grüße
 • Ahoj
 • HEZKÝ DEN MILÁ RIA
 • Ich wünsche Dir einen tollen Wochenstart

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  eenmmrestauratie
  blog.seniorennet.be/eenmmre

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!