NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Fijn weekend
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  22-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelofelijk: hond beschermt zijn gewond vriendinnetje voor aanstormende treinen

  Normaal gezien zou hier boven een clipje moeten staan,doch er waren heel veel storingen op,waardoor ik dit heb verwijderd.

  Twee dagen lang al lag vorige week een gewonde hond te creperen op een treinspoor in Oekraïne. Lucy heet ze, en ze was gewond en wachtte een gewisse dood. Maar dat was buiten haar vriendje gerekend. Trouwe viervoeter Panda bleef de hele tijd bij zijn gewonde maatje en beschermde haar door op heldhaftige wijze half op haar te gaan liggen als er weer eens een trein voorbijraasde. Hij had haar ook al die tijd knuffelend warm gehouden en blafte als ze dreigde bewusteloos te vallen. Het ongelofelijke verhaal werd gedocumenteerd door dierenvriend Denis Malafeev, die de honden kon redden.

  Waarom de arme dieren al twee dagen op het spoor lagen en niet gered werden door mensen, vraagt u zich af? Wel, dat hadden de locals wel degelijk al meermaals geprobeerd, maar de trouwe Panda begreep niet dat ze wilden helpen en blafte hen steevast agressief weg.

  Uiteindelijk kwam dierenvriend Denis Malafeev ter plaatse. Ook hij kreeg met een grommende Panda af te rekenen. Terwijl hij het tragische tafereel aanschouwde en een manier bedacht om de twee toch te redden, hoorde hij in de verte een trein. Zijn adem stokte in zijn keel. Maar wat hij toen zag, overtrof alle verwachtingen. Beschermende held Panda legde zich zonder aarzeling op Lucy en beschermde haar van de razende trein.

                 

  "Het is zo'n hartverwarmend verhaal", vertelt Denis. "Ik kreeg een telefoontje van een vriend dat er twee honden op het spoor lagen nabij Tseglovka, en dat al voor twee dagen lang. Toen we aankwamen, zagen we dat één van de honden gewond was en niet kon bewegen. Maar de mannelijke hond beschermde haar van ons. Ik zag een trein aankomen en werd misselijk."

  Maar tot zijn grote verbazing was Denis op dat moment dus getuige van de ongelofelijke heldhaftigheid van hond Panda. "Ik heb geen idee hoe ik dit moet noemen", aldus Denis. "Instinct? Liefde? Vriendschap? Trouw? Een ding weet ik zeker, ik zie niet alle mensen dit doen."

                   

  Denis kon uiteindelijk met de hulp van familieleden Lucy en Panda van het spoor halen. "Ze zijn veilig en worden verzorgd", meldde hij op Facebook.

  Het baasje van de honden, die zijn lieve dieren kwijt was, werd gevonden. Intussen zijn de twee weer veilig thuis.(Hln)

                   Een opgeknapte Lucy.


  » Reageer (22)
  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukken
  Geluk bestaat uit zoveel losse stukken
  dat er bijna altijd een aan ontbreekt

  » Reageer (15)
  15-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden waarom katten zo'n asociale wezens zijn

                   

  Alle theorieën van kattenliefhebbers ten spijt: je kan er niet omheen dat poezen veel meer op zichzelf gesteld zijn dan honden. Hoe komt het dat katten soms op het arrogante af onafhankelijk willen zijn? Dat heeft volgens wetenschappers alles met evolutie te maken.

  Er wordt wel eens gezegd dat katten zich alleen als een hond gedragen als ze iets nodig hebben. Een propere kattenbak, aandacht of nieuw voedsel, en je zal het als baasje geweten hebben. Verder hebben ze jou niet echt nodig, en vermaken ze zich prima op zichzelf. Hoe komt het dat het verschil met honden zo groot is?

  Eenzame jagers
  In een column voor het Britse magazine New Statesman schrijft filosoof John Gray dat er een biologische verklaring is voor dat asociale gedrag. Volgens de boeken over de dieren die hij analyseerde zijn katten altijd grote carnivoren geweest, die veel vlees eten, in bomen hangen en wat rondstruinen. Het waren oorspronkelijk eenzame jagers, die alleen met zichzelf rekening moesten houden.

  Muizen vangen

  Toen de mens op het territorium van katten begon te komen, werd veel van het oorspronkelijk grondgebied van de beestjes vernield. Een conflict tussen kat en mens zorgde ervoor dat de grote kattensoorten werden verdreven. Wel was er een kleine kattensoort - die we vandaag kennen als de huiskat - die zichzelf nuttig wist te maken bij mensen door bijvoorbeeld muizen te vangen, en daardoor besloot bij de mensensoort te blijven. Het is dus de kat zelf die het initiatief nam om "huisdier" te worden, aldus Grey.

  Minoes is een onafhankelijke tijger

  Dat katten dus oorspronkelijk eenzame jagers waren, maakt dat ze ook nu nog erg onafhankelijk functioneren. Ze hebben zelden of nooit collectief met andere katten iets ondernomen - op leeuwen en sommige jachtluipaarden na - en zijn het daarom gewend om alleen te handelen. Hou dat eens in het achterhoofd, de volgende keer dat jouw kat geen aandacht wil geven als jij het net wél wil. Diep vanbinnen schuilt in Minoes nog steeds een dappere, onafhankelijke tijger.


  » Reageer (22)
  13-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henry wordt gedumpt met tumor van 20 kg, maar kijk hoe hij er nu uitziet

  Wie een dier in huis neemt, weet dat ie zorg moet dragen voor het beestje, ook al heeft het gezondheidsproblemen. Het baasje van Henry de Golden Retriever was echter een andere mening toegedaan. Ze dumpte het arme dier op het strand met een tumor van maar liefst 20 kilogram.

  Op 12 mei werd Henry gevonden op het strand van Newport Beach (Californië). Het arme dier liep met een joekel van een tumor op zijn buik rond. Niet minder dan 20 kilo woog het ding, en het was zo groot dat de hond amper nog kon stappen. "Hij kon zelfs zijn poot niet meer opheffen om te urineren", klinkt het bij het dierenziekenhuis waar hij werd binnengebracht. "De meeste dierenartsen zien nooit een tumor die zo groot is. Het is schokkend dat zijn baasjes de tumor zo groot lieten worden en niets ondernamen."

  Ondanks de levensgevaarlijke situatie besloten de artsen om Henry, die ze ongeveer acht jaar oud schatten, een kans te geven en te opereren. Op 1 juni ging de hond onder het mes en werd hij ontdaan van zijn 20 kilogram zware last. De kosten van de operatie kwamen neer op duizenden dollars, maar dat bedrag werd met donaties al snel bij elkaar gespaard.

  Henry overleefde gelukkig de operatie zonder problemen, en is intussen bijna volledig hersteld. Hij moest opnieuw leren stappen zonder tumor, maar ziet er intussen opnieuw uit als een gewone, gelukkige hond.

  Eind goed al goed? Niet echt voor de vroegere bazin van Henry. De politie wist Sherri Haughton nu op te sporen, waarna ze voor het gerecht werd gedaagd. Een ziek dier dumpen is immers illegaal, en Haughton wordt beschuldigd van verwaarlozing, gebrek aan zorg en het achterlaten van een huisdier. Ze riskeert tot twee jaar cel.  Bron: Daily Mail(Hln)


  » Reageer (13)
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loslaten
  Loslaten is niet oordelen,
  maar de ander toestaan mens te zijn

  » Reageer (16)
  06-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond is even vervuilend als een Toyota: zo ecologisch is jouw huisdier

  We proberen allemaal onze ecologische voetafdruk te verkleinen om zo onze planeet te onderhouden. Er schieten je nu waarschijnlijk talloze tips het hoofd binnen: meer seizoensgroenten kopen, vaker de bus nemen en misschien wel voor een hybride auto kiezen wanneer de bus geen optie is. Maar heb je er al ooit over nagedacht hoe vervuilend de kleinste inwoners van je huis zijn? En nee, dan heb ik het niet over kinderen. Wel over huisdieren.

  Hoe raar dit ook mag klinken: ook onze trouwe viervoeters hebben een ecologische voet, -um excuseer poot- afdruk. En die is misschien wel veel groter dan je zou verwachten. Twee Nieuw-Zeelandse wetenschappers verzamelden heel wat informatie in het boek ‘Time to Eat the Dog’. Daaruit blijkt dat de voetafdruk van een hond of kat vergelijkbaar is met een auto! Zo is bijvoorbeeld een (gemiddelde) hond even slecht voor het milieu als een Toyota Land Cruiser.

  Die geliefde poes van jou is dan weer vergelijkbaar met een Volkswagen Golf. Ons kleine Belgenland telt zo’n twee miljoen katten. De jouwe mag dan wel erg vaak op de zetel liggen slapen, maar ze zijn niet altijd zo onschuldig. Allemaal samen verslinden ze per jaar zo’n 48 miljoen muizen en daarnaast nog een heleboel vogels. Dat maakt hun ecologische impact niet min.

  Voeding
  Ook het voedsel van honden en katten heeft een grote impact op het milieu. Of je je hond of kat nu nat- of droogvoer voorschotelt, ze eten meestal vleesproducten met daarbij groenten, graan en suikers. Die laatste drie moeten vaak verwerkt worden, en daarvoor is landbouwgrond nodig. En ook die stukjes vlees komen niet uit de lucht vallen. Daarnaast kopen we dat eten vaak in plastic zakken of conservenblikjes, die nu ook niet bepaald gunstig voor het milieu zijn. 

  Maar het is wel bewezen dat een huisdier hebben een mens gelukkiger maakt. Zo zouden eigenaars steun krijgen van hun trouwe viervoeter en kunnen ze daardoor beter omgaan met stress. We moeten nu niet allemaal massaal onze huisdieren aan de deur zetten. Wanneer je zelf wat ecologischer leeft, is dat ook gunstig voor je viervoeter.


  » Reageer (10)
  30-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenrechten in de grondwet

  Na de Waalse regering wil ook de senaat dieren het statuut geven van levende wezens met gevoelens. Sabine De Bethune (CD&V) en senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) willen zelfs dat dat erkend wordt in de grondwet. Op die manier komen dierenrechten op dezelfde hoogte te staan als godsdienstvrijheid.

  "De dierenrechten moeten grondwettelijk beschermd worden. De rechters moeten dan afwegen in hoeverre dat recht bij een bepaalde zaak geldt", zegt Sabine De Bethune, die verder geen onderscheid maakt tussen dieren.

  De wet zou vooral voor de overheid dienen. "Om ze te verplichten hun taak uit te voeren qua dierenwelzijn. En om hen in gebreke te kunnen stellen als ze er geen rekening mee houden", legt de senatrice uit.

  In april van dit jaar keurde de Waalse regering al een voorontwerp tot decreet in die zin goed. Aan Vlaamse kant is minister van Dierenwelzijn Ben Weyts niet meteen gewonnen voor het idee. Hij ziet het eerder als een symbolisch dossier. "Dieren zijn voor mij nu al levende wezens met gevoelens", verklaarde hij toen. Met een wijziging van de Dierenwelzijnswet wil hij een strengere bestraffing van dierenmishandeling realiseren.


  » Reageer (6)
  25-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muren
  Muren rond een kerkhof zijn een nutteloze uitgave.
  Zij die binnen zijn kunnen er niet uit,
  en zij die buiten zijn willen er niet in

  » Reageer (19)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Belgische kat met de mooiste vacht ooit krijgt een manager

  Zelf heeft hij er geen flauw benul van, maar Thor is de eerste Belgische kat met een eigen manager. Omdat de Bengaal 150.000 volgers heeft op Instagram en Facebook, willen bedrijven hem maar wat graag gebruiken in hun reclame. "Per publicitaire post op de sociale media zal Thors baasje 250 à 500 euro rijker worden", klinkt het.

  "Het begon allemaal met een account voor familie en vrienden, ik zette de foto's van Thor voor de lol online", vertelt het baasje Rani Cucicov die Thor The Bengal op social media introduceerde. Het beestje is zo populair vanwege zijn bijzondere vacht met stoer luipaardmotief. De kat is een kruising tussen een Bengaalse kat en een normale huiskat. "Toen de Amerikaanse site Bored Panda ons huisdier oppikte, werd Thor een echte virale hit. Nu zet ik elke dag een foto online."

  Geen ervaring
  Er zijn aardig wat bedrijven die Thor met zijn 150.000 volgers maar wat graag willen inhuren om reclame te maken voor hun product. Daarom besloot de 21-jarige studente rechten samen te werken met professionals om een centje te verdienen aan haar kat. "Omdat ik totaal geen ervaring heb met die sector, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat dit in handen kon nemen. Zo ben ik uitgekomen bij The Kube in Antwerpen. Zij vertegenwoordigen al enkele tientallen 'digital influencers', mensen die op sociale media bepaalde merken vertegenwoordigen en daar geld voor krijgen. Toen ik hen contacteerde met de vraag of ze hetzelfde voor mijn kat wilden doen, dachten ze eerst dat ik een mopje maakte. Maar al snel zagen ze er het potentieel van in."

  Eerste job
  En nu zit Thor bij hetzelfde managementbureau als Astrid 'Bryan' Coppens en Murielle Scherre. Deze maand nog zal hij zijn eerste professionele shoot doen. "Veel kan ik er nog niet over zeggen", zegt Inge Olesen van The Kube. "Wat vaststaat, is dat Thor dit jaar de ambassadeur wordt van een sensibiliseringscampagne. Maar allicht volgen er ook nog andere opdrachten."

  Of dat ook iets opbrengt? "We moeten nog zien hoe Thor precies verloond zal worden, het is ook voor ons nog heel nieuw allemaal", zegt Olesen. "Maar een digital influencer mag in België momenteel rekenen op 250 tot 500 euro per post op de sociale media."


  » Reageer (8)
  18-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje stuurt kat naar kapsalon voor scheerbeurt. Het onvoorziene resultaat maakt haar hysterisch

  Je huisdier naar de kapper sturen, is niet zonder risico. Dat mocht Xie Qian Qian uit Taiwan ondervinden toen ze haar kat na het trimmen ging ophalen. Ze werd hysterisch bij het aanschouwen van de ongevraagde nieuwe look van haar lieveling.

  De vrouw wilde haar kat Jin Jin laten scheren zodat het dier het wat frisser zou hebben tijdens de warme dagen. Normaal krijgt Jin Jin een schattige 'leeuwencoupe' aangemeten maar dit keer was het kapsel van de kat serieus mismeesterd.

  Het dier was volledig kaalgeschoren, op het hoofd na. Geen wonder dat dit een hysterische reactie ontlokte bij zijn baasjes.

  Uitzonderlijk had Xie Qian Qian haar oogappel niet zelf naar de kapper gebracht maar een vriendin had die taak op zich genomen. De vrouw had strikte instructies gegeven over hoe Jin Jin moest geschoren worden. Blijkbaar was er dan toch een miscommunicatie in het spel.

  Gelukkig zagen zowel Xie Qian Qian als haar echtgenoot uiteindelijk het grappige van de situatie in. Jin Jin laat zijn haartjes nu gewoon weer groeien en dan komt dat allemaal goed.


  » Reageer (21)
  16-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten
  Het zijn niet de dingen zelf die ons verontrusten;
  het zijn onze gedachten over de dingen die ons verontrusten.

  » Reageer (14)
  11-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten tonen zich de beste vrienden van twee gedumpte pitbulls

                                     

  Twee agenten die in de vroege uurtjes op pad waren in Orange County, Florida, stootten plots op twee doodsbange achtergelaten pitbulls. De trillende dieren zaten in het midden van de weg te wachten op hun baasje dat nooit meer zou terugkomen. Eén van de twee was gewond aan zijn poot.

  De twee bange honden weigerden van elkaars zijde te wijken en stonden om 4:30u te kajieten in het midden van de weg, wachtend tot iemand hen zou helpen.

  De agenten twijfelden niet, gingen op de grond zitten en ontfermden zich over de viervoeters. Ze overlaadden de twee pechvogels meteen met de nodige portie welgekomen warmte en knuffels en brachten een gaasje aan aan de poot van de gewonde stakker zodat het bloeden zou stoppen.

  De agenten bleven de honden knuffelen en strelen tot de 'Orange County Animal Services' arriveerden om de dieren van de straat te halen en te verzorgen. Een burger maakte mooie kiekjes van de lieve actie van de agenten en bezorgde de foto's aan de politie om de agenten te bedanken voor hun goede daad. De politie deelde de beelden op Facebook, onder het motto 'wij zijn er voor alle zwakken in de samenleving, ook voor dieren'.

  De honden werden Justice en Liberty gedoopt. Ze zijn helemaal niet agressief, maar lief en speels en ze houden zielsveel van mensen, ondanks dat ze zomaar gedumpt werden door mensen. Er wordt nu volop gezocht naar een liefdevol nieuw baasje voor de twee.    Bron: The Dodo

                  © Orange County Animal Services


  » Reageer (17)
  09-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: een huisdier is goed voor je mentale gezondheid

  Kan jij ook niet zonder je trouwe viervoeter? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hebben van een huisdier je niet alleen gelukkiger maakt, maar ook goed is voor je mentale gezondheid.

  In gezinnen met huisdieren minder geruzied wordt. Eerder onderzoek wees ook al uit dat mensen met huisdieren vaker een lagere bloeddruk en hartslag hebben en minder risico lopen op hart- en vaatziekten dan mensen zonder huisdieren. Vooral de extra beweging en de stress die je beste vriend wegneemt zouden zorgen voor die gezondheidsvoordelen.

  Nu hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt dat huisdieren ook je geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Zo zouden ze in bepaalde gevallen de ideale therapie zijn tegen gevoelens van angst, eenzaamheid en onrust. En hoewel de studies klein zijn, is dit resultaat veelbelovend voor toekomst van creatieve therapieën bij mensen met mentale gezondheidsproblemen.


  » Reageer (12)
  02-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ademen
  Soms moeten we gewoon stil zijn
  en diep ademen

  » Reageer (17)
  27-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je niet verleiden door designerhonden

                   Sabine Vermeulen met haar hond Ozzy. © RV. 

  Meer en meer hondenkwekers verkopen 'designerhonden', of kruisingen tussen bestaande hondenrassen. Zo is de Pomsky een nieuwe kruisingsrage die vanuit Hollywood Vlaanderen verovert. Maar hondenrassen kruisen is verboden, en daar zijn goede redenen voor. Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA) roept op om je niet te laten verleiden door een nieuwigheidje met hoog fluffygehalte.

  Ozzy

  Tien maanden oud was Ozzy toen ik hem uit het asiel haalde. Hij verleidde me. Al liggend met zijn kopje op zijn voorpootjes, vanachter de tralies, zwichtte ik voor die bastaard. Een testwandeling, die wel héél enthousiast vanuit hondenstandpunt verliep, deed me toch even twijfelen. Een bastaard... wat haal je daarmee in huis? Het resultaat van een gelegenheidsdekking - zeg maar ongelukje - is onvoorspelbaar. Want weet dat wanneer een hond voorkomt uit rasloze ouderhonden, er niets te zeggen valt over wat voor een soort hond het zal worden. Bij een bastaard is het dus afwachten. Want eigenschappen van verre voorouders kunnen naar voren komen, ook qua gedrag.

                                                                                    Sylvester Stallone heeft een Puggle: een kruising tussen een mopshond en een beagle. ©Thinkstock

  "Ik ging overstag"

  Maar Ozzy lijkt toch ook een kruising? Er valt uiterlijk veel van een border collie op te merken, gekruist met een fox terriër. Dat deed me al minder twijfelen, want bij een kruising valt er nog iets te zeggen over hoe de puberhond als volwassen hond kan zijn. Wat betreft het gedrag kan men al iets verwachten, al is natuurlijk vooraf nooit te zeggen welke van de ouders dominant zijn in het doorgeven van die eigenschappen. En passen de rassen van beide ouders wel bij elkaar? Ik ging overstag. Want zowel het vriendelijke leiderschap van een fox terriër als de zenuwachtige aanhankelijkheid van een border collie kunnen mij wel bekoren. Ozzy heeft bovendien de intelligentie van een border collie en weet als een fox terriër perfect van mijn zwakheden te profiteren. Maar wees er maar zeker van dat ik niet voor elke kruising zomaar overstag was gegaan. Er zijn grenzen aan het maken van kruisingen. Bovendien zijn moedwillige kruisingen verboden in ons land, tenzij men een gemotiveerde uitzondering verkrijgt van de minister en na advies van de raad voor dierenwelzijn. En dat is maar best ook, want je weet niet waar je uitkomt met moedwillige kruisingen van nieuwe rassen.

                                                                                            Een Cockapoo: een mix van Cocker Spaniel en een Poedel. © Thinkstock

  Sylvester Stallone, Rihanna, ...

  De hype van nieuwe gekruiste hondenrassen of designerrassen begon in Hollywood en is overgewaaid naar hier. Hun populariteit viert hoogtij: Sylvester Stallone heeft een Puggle - een kruising tussen een mopshond en een beagle, Rihanna bezit een Malti-poo - een kruising tussen een Maltezer en Poedel en Ashley Judd is de eigenaar van een Cockapoo - je raadt het al: een mix van Cocker Spaniel en een Poedel.
  In ons land is helaas de verboden kruising van de Pomsky in opmars. Dit is een kruising tussen een pomeriaan van 3 kg met een husky van 20 kg, wat een soort pluizige mini-husky oplevert. Waarbij ik persoonlijk echt twijfel of die rassen bij elkaar passen.

                                                                                             In ons land is helaas de verboden kruising van de Pomsky in opmars. Dit is een kruising tussen een pomeriaan van 3 kg met een husky van 20 kg, wat een soort pluizige mini-husky oplevert. ©VTM Nieuws.
  Pomsky

  Het is nu eenmaal zo dat ieder hondenras in het verleden bepaalde taken had. De honden werden niet op uiterlijk beoordeeld, zoals tegenwoordig veel te veel het geval is. Ze werden geselecteerd op eigenschappen die ze geschikt maakten voor bepaalde taken. Deze specifieke eigenschappen van een hondenras moet u respecteren. Doet u dat niet, dan kunt u problemen verwachten. Zorg er steeds voor dat als u een hond neemt, dat die ook qua karakter en werkaanleg bij u en uw omstandigheden past. Als jouw pluizige Pomksybolletje het karakter van de husky-ouder heeft meegekregen, zal je alleszins geen katje gekocht hebben om zonder handschoenen aan te pakken. De website pomsky.be heeft wel de eerlijkheid te vermelden dat ze niet met 100% kunnen zeggen wat men van dit nieuw gecreëerde ras mag verwachten.

  Pitbulls en Staffords

  Sommige designerkruisingen worden zeer populair. En populariteit brengt het gevaar van overfokken met zich mee. Het probleem bij dergelijke nieuwe kruisingen is dat ze niet als nieuw ras erkend zijn en dat er dus nog geen verenigingen beschikbaar zijn met bonafide adressen van fokkers.
  In Nederland genieten op dit moment kruisingen van pitbulls en Staffords grote populariteit. Het is daar een modetrend om met een zo stoer mogelijke hond op straat te lopen en te kruisen met verschillende rassen om zo een grotere, sterkere en agressievere hond te creëren. Een gevaarlijke evolutie in verboden kruisingen.

  Inteelt, incest en erfelijke ziektes

  Er wordt al eens stellig beweert dat kruisingen vitaler en gezonder zijn. Maar dat klopt niet helemaal. Goede fokkers van een erkend ras investeren in diverse bloedlijnen van hun ouderdieren; hierdoor ontstaat diversiteit tussen de nakomelingen van hun fokdieren. Bovendien moeten ze voor heel wat erfelijke ziekten aantonen dat hun dieren niet belast zijn. Op welke manier worden de designerassen ingedeeld voor onderzoek? Staan de fokkers van deze rassen, die bovendien fokken zonder afstammingsgegevens, stil bij eventuele inteelt, incest en erfelijke ziektes? Als de genetische achtergrond van de ouders onbekend is, wat meestal het geval is bij kruisingen van honden zonder stamboom of afstammingsinformatie, kunnen er zelfs nog meer afwijkingen ontstaan dan bij rashonden. 

  Voor elk wat wils

  Onthoud dat je bij een kruising niet weet wat er uit komt. En laat je niet verleiden door een nieuwigheidje met hoog fluffygehalte. In België zijn er ongeveer driehonderd hondenrassen erkend; dus voor elk wat wils. En laat fokken over aan fokkers die wat willen betekenen voor het ras.

  Sabine Vermeulen,
  Vlaams parlementslid voor de N-VA


  » Reageer (14)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze sticker moet leven van huisdieren redden bij brand

  De brandweerzone Westhoek verkoopt vanaf 9 september stickers die het leven van huisdieren moeten redden in geval van brand.

  "Als eerste hulpverleningszone van België zullen de eigenaars van een huisdier aan de hand van een sticker kunnen aanduiden hoeveel dieren er mogelijks aanwezig zijn in een woning", zegt brandweerkapitein Bruno Denyss. "Zo kunnen brandweerploegen in een oogopslag zien hoeveel dieren ze kunnen aantreffen. Wanneer de situatie het toelaat, kunnen zij een reddingsoperatie aanvatten en de geliefde beestjes veilig en wel bij hun baasjes brengen. De stickers zijn te koop in de verschillende gemeentehuizen en kosten 4 euro per stuk", aldus nog kapitein Denyss.


  » Reageer (13)
  20-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen
  Omlaag vallen lukt wel alleen,
  maar het zijn de handen van je vrienden die je omhoog helpen

  » Reageer (18)
  18-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef! Tegen je huisdier praten is volkomen normaal

  Van "kom eens bij de mama" tot "heb je me gemist?" Die trouwe viervoeter wordt doorgaans niet alleen getrakteerd op een dikke knuffel, maar ook een heuse monoloog. Maar hoe komt dat, dat we zo graag tegen onze huisdieren praten? En is dat eigenlijk wel normaal?

  Een kleuter die kletst met haar konijn, of favoriete speelgoed is schattig. Een volwassene die al eens graag keuvelt tegen de Sanseveria is dan weer vooral raar. En toch doen we het zelf stiekem ook in onze eigen huiskamer. Antropomorfiseren noemen we dat in de wetenschap, of het toekennen van menselijke eigenschappen (zoals praten) aan niet-menselijke wezens. En het is eigenlijk helemaal niet zo abnormaal.

  Stompzinnigheid?
  Professor Nicholas Epley, gespecialiseerd in gedragswetenschappen, legt uit: "antropomorfiseren wordt al jarenlang gezien als een teken van stompzinnigheid, maar in feite is het een heel normaal gevolg van ons menselijke karakter. Of we ons er nu bewust van zijn of niet, we antropomorfiseren eigenlijk continu." Zo durven we objecten als auto's, boten en instrumenten wel eens een naam geven, "het zijn immers voorwerpen waar we een speciale band mee hebben," verklaart de professor. "Ze worden als het ware een verlengstuk van onze persoonlijkheid."

  Heel normaal
  Maar het gaat nog verder dan dat. "We vinden dat onze kat een diva is, zeggen dat de beurs zich moet herstellen en we vragen onze auto vloekend waarom hij in godsnaam niet wil starten. En dat is heel normaal. Het is het gevolg van ons sociale bewustzijn." De meest voorkomende is het geven van een menselijke naam aan niet-menselijke wezens en voorwerpen. Een neiging die mensen al meer dan duizenden jaren hebben, tot aan de zwaarden en schilden in de mythen van Homerus terug. "Een ridder legt zijn leven letterlijk in handen van zijn zwaard, terwijl een zeevaarder afhankelijk is van een schip," weet taalkundige Ingrid Piller. "En dus geef je die voorwerpen een naam, want ze zijn immers jouw allerbelangrijkste metgezellen. Het is een manier om te geloven dat dat voorwerp jou wil beschermen, ook al wil een zwaard of schip op zichzelf natuurlijk helemaal niets."

   We willen graag overal gezichten in herkennen

  Waarom doen we het?
  In feite zijn er drie redenen waarom we niet-menselijke dingen toch zullen antropomorfiseren.

  1. Het ziet eruit alsof het een gezicht heeft
  2. We willen er vrienden mee zijn
  3. We begrijpen het niet

  1. Het ziet eruit alsof het een gezicht heeft
  Onze hersenen hebben de buitengewone gave om overal gezichten in te zien. Dat is nog een overblijfsel van een essentieel instinct, aangezien we vroeger zo onze vrienden konden onderscheiden van potentiële roofdieren. Vandaag de dag is die vaardigheid om gezichten te herkennen en te lezen nog steeds cruciaal om te kunnen communiceren. En die neiging om andere mensen te herkennen, straalt soms af op niet-menselijke dingen. "We willen continu ontcijferen wat een ander wezen denkt of wil doen. Daardoor hebben we de neiging om een object dat ogen heeft, meteen ook als menselijk te beschouwen, alsof het een eigen geest heeft. We zijn immers hypergevoelig voor ogen, aangezien die de spiegel van de ziel van een ander zijn," legt Epley uit.

  2. We willen graag vriendjes zijn
  "Antropomorfiseren doen we alleen met dingen die we leuk vinden. Hoe leuker we iets vinden, hoe liever we zouden hebben dat we met hun geest zouden kunnen communiceren. Epley zelf verwijst daarbij naar een studie bij luisteraars van de show 'Car Talk'. "Hoe meer mensen aangaven tevreden te zijn met hun auto, hoe meer ze geneigd waren om hun auto te antropomorfiseren, en bijvoorbeeld een naam te geven. En hetzelfde geldt natuurlijk voor onze huisdieren. We zien Blackie of Minoes graag, en dus willen we maar wat graag een conversatie met hen aangaan."

  3. Onvoorspelbaarheid betekent menselijkheid
  Want mensen zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. "Als we iets moeilijk kunnen begrijpen, dan hebben we de neiging om er menselijke eigenschappen aan toe te schrijven. Bijvoorbeeld de computer niet wil opstarten, dan doen we geen moeite om ons te verdiepen in de wereld van de bits en bytes. In tegendeel, we wijten het gewoon aan een koppige pc. Daarom zullen we ook sneller praten tegen onze auto wanneer die 'weigert' te starten, dan wanneer de bolide perfect functioneert.

  Uniek
  Het mag duidelijk zijn: mensen die praten tegen hun huisdier of hun auto een naam geven, zijn allesbehalve abnormaal. "Bovendien is het ook allesbehalve kinderachtig of dom," stelt professor Epley. "Voor het herkennen van de geest of denkvermogen van iemand anders heb je evenveel intelligentie en dezelfde psychologische processen nodig als bij dieren, een god of zelfs voorwerpen. Het is net een voorbeeld van de unieke vaardigheid van onze hersenen."


  » Reageer (14)
  13-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw kat moet terug naar dierenarts om te registreren, zelfs al heeft ze al een chip

  Katteneigenaars moeten hun jonge katten laten chippen en registeren. Zo kan het baasje van een verloren gelopen kat makkelijk teruggevonden worden. Alleen bestaat de centrale databank waarin alle gegevens verzameld moeten worden nog steeds niet. Vlaams minister voor Dierenwelijn Ben Weyts (N-VA) wacht namelijk al maanden op een advies van de privacycommissie.

  Minister Weyts zegt dat er een centrale databank in de steigers staat, alleen wacht hij al acht maanden op een advies van de privacycommissie. Als dat advies positief is, kan de databank gelanceerd worden. Dan moeten alle eigenaars van een gechipte kat wellicht opnieuw naar de dierenarts om hun kat te laten registreren.

  Minister Weyts bestempelt de oorspronkelijk registratiemaatregel als een flop. "Ik heb deze wet geërfd van het federale niveau. Dierenwelzijn was tot 2014 een federale materie en op dat niveau zijn ze vergeten in te schrijven dat er ook een officiële databank opgericht moest worden om al die kattenchips in te schrijven." Toch heeft ook Weyts zelf katteneigenaars mee aangespoord om hun kat te laten chippen, en in de loop van 2015 beloofde hij ook dat een erkende databank vanaf 2016 in werking zou zijn.

  Verschillende databanken
  Katteneigenaars, dierenartsen en asielen hebben de voorbije jaren wel massaal gevolg gegeven aan die verplichting. Al maakten zij gebruik van verschillende databanken, waarin al de gegevens van die katten werden genoteerd. Maar omdat er geen sprake is van een centrale databank, bleef het vaak zoeken naar een naald in een hooiberg als een kat teruggevonden moest worden.

  Opnieuw registreren (en betalen)
  De meeste dierenartsen registreren de poezen op dit moment in de online database 'Id Chips' die al een tijdje bestaat. Dit is een privé initiatief. Je betaalt daar een bepaald bedrag voor (zo'n 15 euro) en dan kan men het chipnummer van je kat wél online terugvinden. Helaas werkt deze database intussen ook al niet meer zo goed omdat ze ermee aan het stoppen zijn - de officiële database moest er immers al 6 maanden geleden zijn.

  Bovendien zal de nieuwe, officiële database géén gegevens overnemen uit de nu al bestaande database. Dus als je kat nu al online geregistreerd is, zal je ze nog eens opnieuw moeten registreren (mét de bijbehorende kost) in de nieuwe database eens die er is.


  » Reageer (15)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hart
  Een goede oefening voor het hart is,
  zich neerbuigen om een ander omhoog te helpen

  » Reageer (17)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Grüsse zum Mittwoch
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Goeiedag Ria
 • Hallo Ria.
 • midweek groetjes

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ribbedebiereizen
  blog.seniorennet.be/ribbede

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!