• Sven Vandenbroeck beseft dat Zulte Waregem nog versterking nodig heeft: “We missen een patron”
  • Red Flames zakken naar 20ste plaats op FIFA-ranking, Verenigde Staten nemen koppositie over van Spanje
  • “Yannick Ferrera is op tactisch en voetballend vlak de beste trainer die ik ooit gehad heb”: Piotr Parzyszek (30) moet dit seizoen bij RWDM voor de goals zorgen
  • Amerikaanse NASCAR-coureur vindt zichzelf beter dan Max Verstappen: “Ik denk dat ik hem in alles zou verslaan”
  • Met een wedstrijd in eigen gemeente zet Sanne de wegfiets definitief aan de Cant: “Zeer fijn om dit hoofdstuk zo af te sluiten”
  • VIDEO. Zelfs zijn ploeggenoten wisten niet waar hij was: Primoz Roglic komt te laat op ploegvoorstelling Vuelta
  • Landgenoot David Goffin plaatst zich in North Carolina gevleid voor halve finale van Challengertoernooi
  • Kerel uit de streek Bram Lagae (20) hoopt op debuut tegen Standard: “Ik heb altijd al voor KV Kortrijk willen spelen”

12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Boys - Sp Paars-wit : 3 - 2

Het is nog vroeg, het is nog heeel vroeg, ons ontbijt is nog maar juist achter de kiezen, onze tanden zijn pas gepoetst en we worden al met de werkelijkheid geconfronteerd. Gelukkig is het een mooi voetbalweertje en hebben we wel zin in een lekker partijtje voetbal. We leggen dan ook al tijdens de eerste aanvangsminuten ons visitekaartje af aan de Welkom B. Er is een goede doelman nodig tussen de verroeste doelpalen van Welkom om het scorebord blanco te houden. Ik som enkele spelfasen op die onze goede eerste helft illustreren.

Op een stilliggende bal (vrijschop)door Angelo getrapt en door Marty nipt langs het doel doorgekopt. Effen later schot over doel van Besim met onmiddellijk daarop een schot van op links, getrapt door Sven, dat rakelings voor de doelmond zoeft en waar Marty enkele centimeters te kort komt om de bal in doel te duwen. Een zoveelste fout van Welkom buiten de grote backlijn wordt door Angelo op doel gejaagd waar de zeer goede doelman zijn talent toont en de bal uit zijn doelvlak ranselt. één minuut later moet de uitgekomen doelman plat gaan voor de zich goed vrij gelopen Danny. De zoveelste doelkans wordt niet gepot door onze ploeg.

Onze laatste man, Ronny, ontpopt zich als een rasechte verdediger en dirigeert goed de verdediging. We hebben de aanvallers van de thuisploeg goed in onze greep. Maar ja Ronny…… als ge vanachter staat kunt ge moeilijk van voor doelpunten maken hé. Een vraagje: Hebben ze U vanachter gezet omdat je anders weer de meeste doelpunten scoort dit seizoen? Menig supporter van Paars Wit zien liever onze speler Guy tussen de lijnen staan dan buiten de lijnen. Telt die beurtrol van Eddy M niet meer? Volgende week mee voetballen of de supporters gaan is staking. Walter V. zit ook al op de supportersbank met n’n dikke………..We wensen hem een snel herstel.

Nu terug voetbal, een vrijschop uitgevoerd door Erwin die door de bedrijvige Angelo niet rechtstreeks kan gepot worden, wordt door hem via een carambole tegen de rug van Marty in doel gekopt . En de 1-0 is een feit. We zijn dan al in de 29 ste min van de eerste helft van deze wedstrijd. En dan gebeurt er een nacht merrie voor onze leeuwen, want in de twee daarop volgende minuten scoren onze tegenstrevers twee maal en dit wel op corner. Een eerste maal een hoekschop van op links, van op korte afstand onhoudbaar voor Peter binnengekopt. Bijna onmiddellijk gevolgd door een corner van op rechts en ditmaal met voet in doel getrapt.

Niettegenstaande ons goed aanvallend spel en onze goed werkende verdediging met al sluitstuk de Peter in doel moeten we de kleedkamer in met een teleurstellende 2-1 achterstand.

Na de rust starten we terug gretig aan de wedstrijd, reeds in de eerste seconde na het fluitsignaal, van de goede leidende scheidsrechter, geeft Erwin een lobpas aan de sprintende Danny die gans de verdediging overbrugd en op zijn beurt de goede doelman van Welkom lobt. Onze tegenstrever heeft de bal nog niet aangeraakt en het is 2-2 . Wat later komt Peter in actie door uit te komen en de bal uit de voeten van een aanvaller haalt. De 15 min. nog een schot van Besim maar wederom een goede redding van de Welkom doelman. En dan in de 20ste min.valt het derde doelpunt van Welkom. Door een spijtig verlies van de bal in het middenveld komt een tegenaanval, de speler kan zonder weerstand van op links oprukken naar het doel en plaatst de bal beheerst langs Peter in de rechterhoek. De laatste 5 minuten zetten we alles op alles om alsnog een gelijkspel mee naar huis te nemen.. We sturen Ronny naar voor en spelen achter man tegen man. Op een center kan Marty de bal niet meer strelen met het hoofd om te doelen. Nu is helaas het kalf verdronken en moeten met nul punten naar de kleedkamers.

Guy die alles langs de zijlijn gadeslaat kan niet lachen. Gaat hij volgende week nog reserve staan??