Nieuws Sportwereld
  • Jacky Mathijssen wordt directeur opleidingen in Casablanca
  • De spits die plots een nationale held werd: Italiaanse voetbalwereld rouwt om Toto Schillaci, topschutter van WK 1990
  • Gelanceerd door Mark van Bommel, The Monster en neef van Union-middenvelder: alles wat u moet weten over de verwachte basiself van Borussia Dortmund tegen Club Brugge
  • Doelman Jordy Schelfhout werd niet met een helm geboren en zit ook in Charleroi op zijspoor: “Stabiliteit is mij blijkbaar niet gegund”
  • Club Brugge nu al zeker van bijna 40 miljoen euro in Champions League dankzij... vorige campagnes
  • Nu topvoetballers dreigen met een staking: is het hoge aantal wedstrijden alleen maar een gevoel?
  • Geïnteresseerden kunnen hun koffers pakken: “Wout van Aert tekent voor onbepaalde duur bij Visma-Lease a Bike”

12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warande Sp - Sp Paars-wit : 2 - 4

Lap, ’t is zo ver. Ik ben mijn 25 euro kwijt. De overwinning is gehaald na een matte partij op een even mat terrein. Op hun A terrein kunnen ze waterpolo spelen en is dus zelden bespeelbaar in de regen periode. Ook onze tientallen supporters hadden beter een flesje drank in hun zak (sjakosch) gestoken want drank was er niet aan het plein en dat zijn de supporters bij ons niet gewoon.

Fons, de scheidsrechter, arriveert schoorvoetend en is 10 minuten te laat. Na een vluchtige controle gaat de wedstrijd uiteindelijk van start. We worden onmiddellijk belaagd door een reeks aanvallen van Warande. Zouden we ons vergeten op te warmen hebben??? Gelukkig heeft Peter zich wel goed opgewarmd en houd ons het eerste kwartier recht. Erwin verschalkt bijna zijn eigen doelman met een own goal, op een corner van de tegen ploeg kopt hij het leder rakelings langs ons doel (maar dat zal hij zo wel bedoelt hebben zeker). Bij een gevaarlijk doorsteek van Warande gaat Holly in achtervolging achter de losgeslagen aanvaller en kan die nog juist in de grote backlijn correct stoppen(Hij heeft zich wel goed opgewarmd). Voor ons is het nu welletjes geweest en we beginnen ons gekend passenspel te demonstreren. Op rechts begint Ronny een dribbelkunstje in de grote rechthoek en kan dan de bal doorschuiven naar Massimo die op doel besluit maar de 63 jarige doelman kan deze bal niet klemmen en Ronny is er als de kippen bij om de bal tegen de netten te duwen. Het staat 0-1 in de 25 min. van de wedstrijd. Volgende actie waar een doelpunt uit komt is een pas van Ronny naar de op links opkomende Sven die op zijn beurt de bal centert naar Danny die vrij naar doel loopt en de bal in de rechterhoek plant voorbij de kranige doelman en het is 0-2 op vijf minuten van de rust. We blijven de doelman teisteren met aanvallen op zijn doel en ja de bedrijvige Sven geeft een zoveelste centerpas van op links en de bal belandt bij de goed gevolgde Ronny die verdienstelijk de score op drie zet. Op slag van rust komt onze Danny nog eens voor de doelman maar de keeper is hem nu te vlug af. We gaan met een gevlijde maar toch verdiende 0-3 naar de rust.

Onze reserve Danny D wordt in de arena geworpen en Sven mag aan zijn cool down beginnen. Het begin van de tweede helft begint zoals de eerste en is zeer rommelig. Onze verdediging komt meer en meer onder druk te staan. En onze doelman kan na 10 min. niet beletten dat Warande zijn eerste tegen doelpunt scoort. We dachten dat de schaapjes al op den droge zijn maar niets is minder waar en we herpakken ons dan ook onmiddellijk en scoren drie minuten later ons bevrijdend vierde doelpunt. Een prachtpas van Erwin naar Danny O die de bal tussen de benen van de goede doelman schuift. Dieper in de wedstrijd wordt door ons middenveld nonchalant gespeeld en verliezen menige malen de bal. Warande kan daardoor te veel tegen prikken en moet Peter nog eens goed pareren maar niemand van Paars Wit volgt de actie, waardoor ze net zoals het eerste doelpunt inde rebound kunnen scoren. 2-4 en 30 ste min. We noteren nog een goede voorzet van Hassan maar niemand staat voor doel om af te werken. We nemen de laatste minuten van de wedstrijd nog in handen en verzilveren zo onze drie punten op verplaatsing. We speelden niet onze beste wedstrijd maar die houden we om tegen Welkom en motorclub thuis te spelen. Met twee doelpunten van Danny en twee van Ronny staat onze teller nu op 25 stuks. Niet slecht, als je speelt met spelers die een gemiddelde leeftijd hebben van 40 jaar.

Volgende week weer een verplaatsing en wel naar Canada (Ryan air). Verzameling in Platdak om te vertrekken om 13.30 uur.

23 DEC NA DE MATCH IS ER IETS VOOR DE DORSTIGEN EN HONGERIGEN.