• Wat schuilde er achter de tranen van Wout van Aert in de Tour? “Hij voelde toch een bepaalde onzekerheid”
  • “Misschien maakt zijn masker hem paar procent minder”: Timothy Castagne moet maandag Kylian Mbappé afstoppen
  • Ciao Azurri! Zwitsers overklassen (zwakke) titelverdediger Italië en plaatsen zich als eerste voor de kwartfinales
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Na een dag in de verschroeiende hitte, welke omstandigheden staan Tour-renners komende dagen te wachten?
  • Romain Bardet wint loodzware eerste Touretappe na razend spannende koppeltijdrit met ploegmaat en verovert gele trui, Van Aert wordt derde
  • VIDEO. Wout van Aert tot tranen toe bewogen na derde plek in eerste Tourrit: “Dit doet heel veel deugd”

29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FC Torpedo - Sp Paars-wit : 0 - 3

TORPEDO – SPORTING PAARS WIT / RACING GENK-SK LIERSE   xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />27 Jan 2007xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

0        -  3                                                         3  -  0

De literatuur leert ons dat TORPEDO een langwerpig projectiel is dat zichzelf onderwater voortbeweegt. Dan maken wij ons voor een wedstrijd een torpedojager dat dient voor het opsporen en vernietigen van torpedo’s. Zo is de wedstrijd ook verlopen Paars Wit lanceert de ene aanval na de andere, reeds de eerste helft dwingen we tien hoekschoppen af die we echter niet kunnen verzilveren. Na een fout op Danny belandt de bal in hoekschop die door Erwin voor doel gegeven wordt maar er volgt een schuchtere kopbal op doel. Een minuut later schakelt Guy twee man uit om dan een “een-twee-een” aan te gaan met Eddy maar die mislukt. Eddy was bereid om ons te depanneren omwille van de vele afwezigen. De zeer bedrijvige Davut gaat nu op zijn beurt een “een-twee-een” aan met de goed gevolgde Erwin die de bal naar doel trapt en onze Danny is er als de kippen bij om het leder van kort bij, en met de rug naar doel, het eerste doelpunt te scoren. 1-0 in de 13de minuut.

Davut geeft weer een pasje naar Eddy maar die vuurt over doel. Een combinatie van Sven-Guy-Davut belandt in de 19 minnut tegen de linkerpaal. De ene aanval volgt de andere op. We tikken de verdediging regelmatig uit en we verblijven constant op de speelhelft van de thuisploeg. De doelpunten blijven weliswaar uit. Gelukkig is het niet te koud voor Peter die eenzaam tussen onze doelpalen staat. Te vermelden nog een goede kruispas over het veld die Erwin bereikt en die in de grote caré niet in schietpositie kan komen. Ook Sven schiet hard voorlangs. Sven kruis nu op zijn beurt naar Guy die de bal naar Danny stuurt en met een borst controle de bal in doel stuurt maar het doelpunt wordt door een betwistbaar buitenspel afgekeurd. Walter vedette trapt te optimistisch naar doel, het leder vlieg hoog over. Nu moeten ze Eddy ook al neerleggen om onze aanvallen wat af te remmen. De daaruitvolgende vrijschop gaat van Guy, Davut naar Danny waar de verdediging de bal op de doellijn kan wegtrappen. We gaan de rust in met de wetenschap dat We 32 minuten gespeelt hebben op de helft van torpedo en slecht één torpedo neergehaald hebben

We zitten met enkele redelijk ernstige gekwetsten die dringend moeten vervangen worden maar we hebben maar een vervanger en die is hier ook nog zonder sokken(zelfs geen rode). Davut wordt er dan afgehaald en vervangen door Luc. Onze aan de achillespees gekwetste Walter V moet noodgedwongen de tweede helft al mankend terug aanvatten.

Op een corner door Erwin gegeven kan Eddy de kopbal niet kadreren. De 37 ste minuut schakelt Guy twee man uit en de doelman redt voortreffelijk het schot. Dan is het eindelijk weer prijs, Danny kan scoren op een pas die via Eddy, Erwin, Guy hem bereikt. 2-0 in de 40 ste minuut van de wedstrijd. Er volgt ook nog een aanslag op onze torpedojager Sven, op randje buitenspel, de vrijschop wordt gepakt door de beste man van torpedo en dat is de doelman. Op rechts geeft Walter P de bal naar de in de ruimte gelopen Eddy die op zijn beurt de bal in de voeten schildert van Luc die op 1.86 meter van het doel niet kan scoren, ik denk dat hij zijn middelste been wilde gebruiken. De gekwetste vedette Walter slaagt er toch in de verdediging het knap lastig te maken, een schot op doel kan weer door de keeper weggeranseld worden. Ze moeten hem effen later zelfs foutief stoppen in de grote backlijn. De strafschop wordt feilloos door Erwin omgezet in 3-0 het is de 65 ste minuut dus is de wedstrijd gespeeld.

Een vrouwelijke supporter van de thuisploeg sprak me aan en zij dat we een heel jonge ploeg hadden. Dus jongens niet meer zeuren over Uw ouderdom, u ziet er bijna allemaal nog jongen gasten uit.

Ik dacht wel even dat We bij Bobbyaan Schoepen waren in het café zonder bier, gelukkig is er nog Guy H die alsnog voor wat drank zorgt.

Volgende week is het weer thuis te doen op de molse bergen en dat tegen Moteurclub die wel gebrand zullen zijn op een revanche. Mijn blad is vol tot zaterdag Willy