• Van het handspel van Openda tot de strafschop van Nederland: er waren op EK al meerdere discutabele VAR-momenten
  • Xavier Mercier (34) verlengt niet bij RWDM en zet een punt achter zijn profcarrière
  • Miljoenenstrop voor voetbalicoon Wesley Sneijder in Turkije: “Slachtoffer van verkeerde investering”
  • Wielerkort
  • LAMPIE ON TOUR. Van “geluk” aan de start tot broodnodig ijsbad na de finish: Yves Lampaert na zware rit met “supergevaarlijke finale”
  • Ruud van Nistelrooij keert terug naar Manchester United als assistent van trainer Erik Ten Hag
  • Soap Eendracht Aalst blijft maar duren: nu wil club thuismatchen spelen in... Limburg (maar dat mag niet)

19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp Paars-wit - warande: 3-1

Aan de opwarming te zien hebben onze jongens er vandaag goesting in. Met Ronny in de spits en Danny terug van zijn skilatten ziet het er goed uit voor ons. Ook de versterking met Eric moet ons probleemloos naar de overwinning loodsen (dachten w...e). Het is wel spijtig dat onze kapitein Erwin er niet bij kan zijn op deze slotmatch van de wintercompetitie, ook onze vaste doelman Peter moesten we missen, en onze Marty , Angelo en Geert lagen in de lappenmand. Waar We vorige week de klus met 10 moesten klaren hebben vandaag zelfs één reserve speler (dank zij wat GSM verkeer van Guy).

Al snel na het startsignaal test Ronny de keeper met een kopbal op voorzet van Massimo. Eric bedient Ronny die met een stift balletje Danny aanspeelt de keeper duwt in corner. De aanvalsgolf van PW is ingezet. Ronny die heel het middenveld afschuimt, levert goed werk. Ook Eric, Massimo en Davut zijn zeer bedrijvig. De verdediging met Robby, Walter P, Walter V, Holly en met als sluitstuk Sven komen weinig onder druk te staan en zorgen voor de sleutel op de deur. Een spelcombinatie van Walter P, Besim, Danny en dan een voorzet naar Ronny die zijn derde kopbal op doel ziet overvliegen. Warande wordt stevig op eigen helft gedrukt maar het scorebord blijft maagdelijk blank. Onze bezoekers krijgen toch plots in de 25 ste min. een schamele doelpoging maar de bal gaat langs. Ronny kan op een corner van Eric de bal rechtstreeks op zijn slof nemen maar de 63 jarige doelman pakt voortreffelijk. De druk van PW blijft aanhouden en een doelpunt kan niet uitblijven. Een schot van op 15 meter afgevuurd door Mass. wordt door de keeper gepakt ook Davut kan het leder niet goed raken bij een volgende schot op doel. Langs de zijlijn wordt Eric zwaar onderuit gehaald met een gele kaart tot gevolg, gelukkig kan Hij de zware tackel ontwijken. We kunnen ons veld overwicht niet uitdrukken in doelpunten dus gaan we de rust in met een teleurstellende bril score op het bord. Het is een erg matige eerste helft en onze laatste pas komt niet goed aan.

Bij een verlies van motorclub tegen de nummer één Welkom Boy’s kunnen we met een overwinning vandaag nog vice kampioen worden. We gaan dan wel uit een ander vaatje moeten tappen in de tweede helft.

Met dezelfde 11 spelers gaan We terug op het veld en gaan trachten te scoren. Al snel lanceert Vedette de Ronny die zijn kans wel de nek om wringt. Hij stuurt effen later goed Danny in een gat die het leder richting open doel stuurt maar de bal loopt tergend traag naast. Een knappe voorzet van Eric wordt door Danny op het hoofd genomen, de keeper van Warande plukt de bal. En dan gebeurt het ondenkbare dan toch, Warande die het doel van Sven nog niet gezien hadden kunnen onze goede verdediging om de tuin leiden met een stuntelige voorzet, de ingelopen aanvaller kan met de tip van de schoen de bal in de kortste hoek werken. Het stond in de sterren geschreven dat er wel eens een zo gevreesde tegen aanval zou komen. En ja de tiende minuut van de tweede helft prijkt de 0-1 score op het scorebord(dat we niet hebben). Wat nu gedaan …..? We kunnen ons niet herpakken na deze opdoffer en het gevolg is dat Warande nog enkele kansen kan afdwingen en zelfs nog hadden kunnen uitlopen. Gelukkig, voor ons, blijven de doelpunten tegen ons uit. Nu beginnen we dan toch stilaan terug ons te hergroeperen. Een verre kruispas van Besim kan door de aanstormende Ronny met binnenkant voet in een tijd nemen maar kan hem niet kadreren. Bij een pas van de verdediging over het middenveld moeten ze Danny foutief doen stoppen. De daaruit volgende vrijschop kan door de goede doelman in corner gepareerd worden. Met al onze soldaten aan het voorfront om de gelijkmaker te zoeken komen er plots twee Warandezen voor Sven opdagen maar hij kan ze betoveren met een gepast getimede uitkomen en redt ons voor de schandelijke 0-2. Onze laatste man, de vedette Walter V is het moe bolletjes te draaien uit zijn neus en komt zich nu meer en meer voor doel te begeven. Er is nog een tiental minuten te spelen. Dat is ook het sein voor Eric om verre ballen in het doelgebied te katapulteren en ja in de 59 ste minuut kan Walter zo een verre inzet in doel werken. Eindelijk de al zolang verdiende gelijkmaker. Het werd hoog tijd met nog maar tien minuten te spelen. Nu hebben de Warandezen hun beste pijlen verschoten en á la Sven Nijs kan Massimo nu een sprint aanzetten en met wat schijnbewegingen maakt hij de 2-1 in de 33 ste minuut. Wat gans de wedstrijd niet lukte kan plots wel. Zelfs krijgen We nog een derde doelpunt op een duel van Besim die van op links de vrij gelopen Ronny kan bedienen die centraal voor doel staat. Hij kan het het leder rustig en beheerst in de rechterhoek binnen schuiven. Met het gezegde "einde goed alles goed" kunnen we aan het derde en zeker niet onbelangrijke time beginnen.

We kunnen terugblikken op een goede wintercompetitie die door ons in alle sportiviteit is afgewerkt. Dank U en proficiat daarvoor aan alle voetballers, medewerkers, Rik en Lydia, sponsors en supporters van Sporting Paars Wit.

Info: Welkom Boys die gans het seizoen aan de kop stonden moeten deze plaats afstaan aan Motorclub. Met gelijke punten en evenveel gewonnen wedstrijden moeten ze naar de tweede plaats schuiven door de minder gemaakte doelpunten. Welkom Boys heeft deze laatste competitiewedstrijd met 0-2 verloren. Wij behouden onze derde plaats, niet slecht zou ik zeggen voor een ploegje van oude……….!!!(grapje). Met vijf kernspeler die geboren zijn in 1961 mag ik toch speken van ervaren oldtimers. 46j x 5 is al 130 jaar.

Ook hartelijk dank aan de mama van onze vedette voor klaar maken van de lekkere lasagne voor PW. Deze was van een uitstekende kwaliteit, proficiat.

Met de aansluiting van enkele jongere spelers in het verschiet kunnen We met een gerust gevoel de volgende uitdaging aan, de zomer competitie in eerste afdeling.