• Wat schuilde er achter de tranen van Wout van Aert in de Tour? “Hij voelde toch een bepaalde onzekerheid”
  • “Misschien maakt zijn masker hem paar procent minder”: Timothy Castagne moet maandag Kylian Mbappé afstoppen
  • Ciao Azurri! Zwitsers overklassen (zwakke) titelverdediger Italië en plaatsen zich als eerste voor de kwartfinales
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Na een dag in de verschroeiende hitte, welke omstandigheden staan Tour-renners komende dagen te wachten?
  • Romain Bardet wint loodzware eerste Touretappe na razend spannende koppeltijdrit met ploegmaat en verovert gele trui, Van Aert wordt derde
  • VIDEO. Wout van Aert tot tranen toe bewogen na derde plek in eerste Tourrit: “Dit doet heel veel deugd”

15-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SK Kiebergen - Sp Paars-wit : 1 - 2

xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Donderdag heeft het bestuur in een vruchtbare (en dorstige) vergadering alle violen terug gelijk gestemd daar er wat zaken aan het scheef lopen waren.  Dit moet soms ook eens gebeuren want een niet goed geolied bestuur heeft onvermijdelijk een  terugslag op de spelersgroep en dat wil zeker niemand onder ons.

Ruim op tijd komen we aan in Kiebergen, we zijn dan ook al om kwart voor vijf ons  aan het opwarmen. Van de thuisploeg is nog niet veel te bespeuren. Wanneer ze dan toch op het toneel verschijnen is hun opwarming een mooi schouwspel, netjes op een rij naast elkaar huppelen ze het terrein op en neer en halen allerlei kunstjes uit, dat is wat anders dan dat kris kras door elkaar lopen van de Paarswitters. Het heeft anders wel wat onderhoudswaarde voor de aanwezigen supporters.

Al snel na het startsignaal moet Peter al zijn keepers kwaliteiten uit de kast halen om een goed schot van de thuisploeg uit de winkelhaak te plukken, onmiddellijk daarop geeft Guy een antwoord met een van ver afgevuurde pegel die maar nipt over doel suist. Bij een zwak uitgetrapte bal, van de niet zo zelfzekere Kieberg doelman, komt het leder recht in Guy zijn voeten die dan vlug Speedy (jonge Angelo)  aanspeelt die van op links de bal strak voor doel jaagt waar de aanstormende Mass. de bal van zeer kort bij maar nipt naast de zijpaal trapt. Op een vermeent buitenspel blijft de verdediging van Kiebergen wat treuzelen waar Speedy er met het leder vandoor gaat en op de doelman af stormt maar de keeper kan de bal onderscheppen. De aanvallen van Kiebergen blijven aards gevaarlijk, nu weer een verre schuiver op doel die Peter verrast, gelukkig voor ons bots de bal tegen de linkerpaal. De aanvallen op ons doel zijn nu van een machinegeweer gehalte, de centers vliegen ons om de oren gelukkig  sneuvelen de menige doelpogingen  tegen het grote net achter het doel. Een corner van de thuisploeg wordt naar doel gekopt maar belandt in onze verdediging die massaal voor doel de druk trachten te weerstaan. We kunnen ons enkel beperken tot enkele tegenaanvallen waarbij Danny een ver schot op doel lost, gelukkig voor de Kiebergse doelman, die onbeweeglijk in het midden van zijn doel blijft staan, rolt de bal tegen de doelpaal. Een vrijschop gegeven door Angelo van op 25 meter recht voor doel belandt in de te dicht opgestelde muur. Een drank pauze wordt nu ingelast, het is 14 april….. zou er dan toch iets mis zijn met de biologische klok??? Een goede voorzet van op links door de uitgeslapen Speedy (10) komt in de voeten van Danny die van zeer kort bij te zwak naar doel schiet. Ik noteer nog in de 30 ste minuut een goede kopbal van Sylvana, want we kunnen alle hulp gebruiken tegen de voortreffelijk spelende thuisploeg. Dat die nog maar 2 punten samen gevoetbald hebben lijkt mij een raadsel. Een goed getrapte vrijschop wordt door onze Peter uit de kruising geplukt. We kunnen ons soms losrukken uit de aanvalsgolven van Kiebergen en plots kan Mass. met een dieptepas Speedy bedienen maar de bal is te snel en loopt over de doellijn. Bij de volgende aanval van de thuisploeg moet Holly een schot op doel met gans zij lichaam afblokken. Het scorebord is nog altijd blanco maar onze hartspier wordt zwaar op de proef gesteld. Het is miserie, miserie, we geraken maar niet in aanvalspositie. Een corner van Erwin kan door Mass. naar de kruising gekopt worden waar de keeper staat en gemakkelijk pakt. Uit een snelle tegenaanval valt dan toch een doelpunt voor Kiebergen. Met een  lateraal gegeven pas wordt onze goede verdediging uitgespeeld en ditmaal kan Peter ons niet redden en is kansloos. 0-1 in de 34 ste minuut. Het goed voetbalend Kiebergen heeft dit doelpunt verdiend. We gaan dan met een achterstand naar de kleedkamers.

Willen we dit Kiebergen van vandaag kloppen zullen we de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen.We gaan zonder vervangingen de tweede helft aanvatten. Al snel stellen de supporters vast dat een ander Paars Wit uit de kleedkamers is gekomen. Plots krijgt Danny de bal in zijn bezit en kan alleen op doel aanstormen en komt daar nu oog in oog met de keeper en krijgt hem onder narcose waarna doelen een klein kunstje is voor onze Danny. Het is 1-1 in de 2de minuut van de tweede helft. Het is nu Paars Wit die de aanvallende ploeg is, de doelkansen hopen zich voor ons op. Een voorzet van Angelo van op de zijflank  kan zowel door Danny als door Robby niet verzilverd worden. De volgende 20 minuten valt er niet veel voetbal meer te noteren en leggen we ons al neer met een gelijkspel. Ik noteer nog een goed schot van Guy vanuit de tweede lijn maar de bal spat uiteen tegen de platen naast doel. De met een gele kaart belastte Angelo wordt vervangen door Davut. Angelo heeft een meer dan behoorlijke wedstrijd gespeeld maar een mogelijke rode kaart is vlakbij dus is een vervanging hier wel op zijn plaats. Naar het einde van de wedstrijd toe wordt onze bliksemschicht Speedy plots aangespeeld en nu doet hij het alleen en als een uitgelapen vos geeft hij de doelman het nakijken en plant een driepunter in de linker benedenhoek tegen de netten. Hij was kennelijk niet tevreden met een gelijk spel. Proficiat Speedy voor uw inzet in de ploeg. We kunnen die goed gebruiken. We zijn nu tevreden en mag de behoorlijk gefloten Scheidsrechter er een einde aan maken.