• Wat schuilde er achter de tranen van Wout van Aert in de Tour? “Hij voelde toch een bepaalde onzekerheid”
  • “Misschien maakt zijn masker hem paar procent minder”: Timothy Castagne moet maandag Kylian Mbappé afstoppen
  • Ciao Azurri! Zwitsers overklassen (zwakke) titelverdediger Italië en plaatsen zich als eerste voor de kwartfinales
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Na een dag in de verschroeiende hitte, welke omstandigheden staan Tour-renners komende dagen te wachten?
  • Romain Bardet wint loodzware eerste Touretappe na razend spannende koppeltijdrit met ploegmaat en verovert gele trui, Van Aert wordt derde
  • VIDEO. Wout van Aert tot tranen toe bewogen na derde plek in eerste Tourrit: “Dit doet heel veel deugd”

23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FC CANADA A - SPORTING PAARS WIT     1 - 6

Buiten een stevige wind is het vandaag weer een uitstekend voetbalweertje. Iedereen is tijdig in het lokaal en kunnen zoals afgesproken om kwart voor vier vertrekken richting Canada. Via een binnenweg(omweg?) bereiken we het terrein. De scheidsrechter die ons vorige keer wegens ziekte in steek gelaten heeft tegen Blauw wit is nu wel van de partij.

Canada aan de aftrap zorgt al vlug voor de nodige druk. Peter controleert verkeerd de bal met de voet en Canada kan gevaarlijk voorzetten, gelukkig voor ons trap Canada ver naast de open doelmond. We zijn gewaarschuwd de thuisploeg gaat resoluut voor de aanval. Canada is te aanvallend ingesteld en dat gaan we omzeilen met diepte passen. Een goede keuze blijkt later. Want op een diepte pas, neemt Speedy de bal aan en………vertrekt naar doel maar de verdediging onderschept de aanval. Robby die de rechter flank afdweilt en op een vermeende uitbal tot diep in de verdediging doordringt kan de bal goed centeren en op de derde minuut kan Besim, vlug in de wedstrijd, al scoren, hij prikt de bal tegen de Canada netten. Het is een minuutje verder en de verdediging van Canada kan Speedy die van schuin rechts vertrekt met het leder voor de zoveelste keer niet volgen. Hij neemt nu de goede doelman in de linker hoek te grazen, dit schot is onhoudbaar voor een keeper. Onze snelle speedy verrast de verdediging en het is op de 5 min. reeds 0-2. We spelen nochtans tegen een van de beste voetballende ploeg uit de reeks maar verdedigend is er nog werk aan de winkel bij Canada. We krijgen nog een fraaie doelpoging van Davut op voorzet van Speedy de bal vlieg over doel. Een gekruiste bal van Davut bereikt Erwin die doorschuift naar Speedy maar de doelman pakt. De diep in de verdediging doorgedrongen Benni wordt op randje baklijn neer getorpedeerd en een laag genomen maar toch mooie retro wordt door Speedy effen later tegen de doelpaal getrapt. Ook Davut kan weer een schot op doel afvuren maar de bal zoeft over. Als onze verdediging onder druk komt lost deze het probleem goed op er is zelden echte paniek in onze verdedigingsrangen. Besim en Speedy blijven wel op vinkenslag liggen om een verre bal op te vangen. Peter heeft wel zijn werk vandaag en kan nu een gevaarlijk schot van kortbij in corner duiken. Omstreeks de 30 ste minuut wordt Speedy gelanceerd door Besim en ze weten nog steeds niet bij Canada hoe vlug hij is. In zijn race naar doel kan niemand hem volgen en duwt nu het leder in de andere hoek binnen. We nemen een ruime voorsprong tegen het toch goed voetballende Canada A en het scorebord staat op 0-3 op 5’ van rust. Door zijn voetje te laten hangen loopt onze kapitein nog tegen een gele kaart op. Canada vindt tot nu toe geen oplossingen voor onze aanvallen en met de wetenschap dat Paars Wit de tweede helft een nog beter speelt gaan we met een gerust gevoel een koffieke (hoegaarden)drinken.

We beginnen de tweede helft met nieuw bloed, Holly en Robby staan hun plaats af aan Danny en Massimo. Als we ze de eerste tien minuten onder dwang kunnen houden en hun scoringsmechanisme lam blijven leggen zijn de koetjes op den droge voor ons. Een voorzet van de thuisploeg wordt door Peter uit de voeten gehaald. We plooien nu ver terug onder de aanvalsdrift van Canada en het is met man en macht het kasje trachten zuiver te houden en dan plots van uit de tweede lijn een ver schot, zelfs niet te hard maar zo juist getrapt in de kruising dat Peter zich toch laat verrassen. Het tegendoelpunt is wel verdiend voor de thuisploeg 1-3 in de 10 de min. De druk blijft aanhouden en Peter moet nu een safe uithalen op een goed schot. Maar we weten dat ze onze keeper maar eenmaal kunnen verschalken per wedstrijd en de supporters zijn toch redelijk gerust in de afloop vandaag. Onze kapitein staat nu zijn plaats af aan Guy die al effen staat te stomen naast het veld om de verdediging wat te komen helpen. Massimo doet nu een goede beweging in de grote baklijn en luist een penalty af omdat ze hem moeten neerleggen. De scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. Onze Speedy geeft Jos (doelman Canada) geen kans en moet zich voor de vierde keer omdraaien om de bal uit de netten te halen. Er is nu nog 15 minuten te strijden en de punten zijn binnen vermoeden we. Op een goede pas van Guy is Speedy weer de pist in, het schot kan de keeper nog aanraken maar het is te hard en de 1-5 staat op de teller van Paars Wit. We zijn nu al in de 29 ste minuut. Vanuit het middenveld vertrekt nu Angelo die Daniël bedient, hij schuift naar rechts door waar Danny staat, die zoekt en maakt ons zesde doelpunt. 1-6. De laatste vijf minuten is het voor de supporter gewoon genieten want tegen een voortreffelijke Canada die het ons echt niet gemakkelijk gemaakt hebben, hebben we het meer dan voortreffelijk gedaan. Besim geraakt het laatste moment nog gekwetst met een verrekking.

Ik kan niet alle spelers vernoemen in mijn verslag maar iedereen doet natuurlijk elke zaterdag zijn uiterste best. Nog eens proficiat aan alle spelers en ook de trouwe supporters natuurlijk.

Volgens Canada supporters zijn er drie doelpunten gemaakt uit buitenspel positie en daarom denk ik dat mijn spelers kokend (of was het koud?) water hebben gekregen in de douche en de bediening in het lokaal zo vlot verliep. Ook de scheidsrechter zat daar alleen en eenzaam op zijn stoel te koekeloeren. Ik denk dat de slagzin bij Canada is geen punten = geen bediening. Bij de elf gemaakte doelpunten komen er nu plotsklaps 6 bij door 4 doelpunten van Speedy en 1 van Besim en 1 van Danny.
    Ik zie dat we nu derde staan in de rangschikking.
    Tot binnen 14 dagen, als ik het volgende week end overleef ten minste, want ik ga met zware jongens een week endje bezinnen in Duitsland.