• Wat schuilde er achter de tranen van Wout van Aert in de Tour? “Hij voelde toch een bepaalde onzekerheid”
  • “Misschien maakt zijn masker hem paar procent minder”: Timothy Castagne moet maandag Kylian Mbappé afstoppen
  • Ciao Azurri! Zwitsers overklassen (zwakke) titelverdediger Italië en plaatsen zich als eerste voor de kwartfinales
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Na een dag in de verschroeiende hitte, welke omstandigheden staan Tour-renners komende dagen te wachten?
  • Romain Bardet wint loodzware eerste Touretappe na razend spannende koppeltijdrit met ploegmaat en verovert gele trui, Van Aert wordt derde
  • VIDEO. Wout van Aert tot tranen toe bewogen na derde plek in eerste Tourrit: “Dit doet heel veel deugd”

13-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTING PAARS WIT - TOEKOMST GENEBERG 9 - 0

SPORTING PAARS WIT – TOEKOMST GENEBERG A     9-0

We verwachten vandaag een mooie wedstrijd tegen onze vrienden uit Oostham. Geneberg staat in het midden van de rangschikking en wil vandaag zeker spelen voor een overwinning om in de eerste tabelhelft te blijven. Wij echter gaan de overwinning niet zo maar uit handen geven en gaan trachten onze verdiende derde plaats in de rangschikking te behouden. Enkele bestuursleden zijn al vroeg paraat, om 15 uur lopen ze al de kleedkamers binnen en buiten want buiten het voetballen zijn er nog andere extra sportieve zaken te doen nl. nieuwe douchekranen plaatsen, oplossingen zoeken voor het lekkende dak van de kleedkamers, verwarming, warm douche water enz…enz………………

Nu effen terug naar de match. Van de druk die we gewoonlijk ondergaan tijdens de eerste minuten van de wedstrijd is vandaag geen sprake. Een goed combinerende ploeg gaat resoluut voor de aanval. Pipo die Massimo bedient, wil de keeper al vroeg in de wedstrijd al eens testen, de bal zoeft maar net over doel. En toch plots een verrassende tegenaanval van de bezoekers maar Peter staat paraat om de bal te plukken. Met Ronny en Danny broederlijk naast elkaar in de voorste lijnen( dat is ook al effen geleden) hebben we terug het spitsen duo van vervlogen jaren en deze oude ratten( samen bijna ……. jaar) zullen het zeker niet nalaten om te scoren als de gelegenheid zich voor doet. Erwin tracht steeds de voorlijn te bereiken met grote passen maar voorlopig nog zonder resultaat. De bal gaat goed rond bij ons en van verdrukking tijdens de eerste minuten van de wedstrijd is vandaag niks te merken. Met de wind in de rug neemt onze ploeg een corner die maar nipt naast gekopt wordt. Een penalty foutje op Ronny wordt door te scheidsrechter terecht als te licht beschouwd. Het is Pipo die de gretig aanstormende Benni bediend, hij trap de bal tegen de paal maar de goed gevolgde Danny kan in een rebound de bal tegen de netten duwen. We zijn toch al25 minuten aan het drukken en het doelpunt is dus niet gestolen door onze witte duivels. Geneberg speelt zeer defensief en moeten noodgedwongen ons spel ondergaan. Vanuit de verdediging starten we weer een volgende aanval, een verre pas van Erwin naar Pipo die lobt naar Danny, deze kapt de bal vrij en legt hem klaar voor zijn vriend Ronny die goed gevolgd is en ook binnentrap. 2-0 het is de 29 ste min. De beide voorspelers hebben al gescoord en hun plaatsjes in de ploeg zullen nu duurder verkocht worden ( de vervangers zijn gewaarschuwd). Er is een sportieve sfeer in de wedstrijd en er worden nauwelijks fouten gemaakt. Dit is een droom voor elke scheidsrechter om zo een wedstrijd te mogen fluiten. Met menig goede aanvalscombinaties gaan we met 2-0 de rust in.

Hoe zal de tweede helft verlopen? Op Welkom 3-0 voor…., vorige week 3-0 voor….. en nu (maar) 2-0 het kan nog alle kanten op. Maar Guy gooit heel zijn arsenaal aan reserve in de weegschaal. Robby, Erwin en de sfeer maker Walter vedette worden vervangen door Jelle, Speedy en Eric. Hij is duidelijk gerust in de afloop van de wedstrijd en met de wetenschap dat iedereen graag voetbal in het achterhoofd is dit de juiste beslissing om iedereen minstens een volledige helft te laten spelen.

Uit enkele goede spelcombinaties tussen verdediging en middenveld volgt een voorzet van Danny naar Ronny die in een tijd naar doel vuurt maar de doelman pareert goed. Na de zoveelste aanval van onze duivels komen we met drie voor doel toch is het Angelo die over doel trapt. Geneberg moet duidelijk een tandje gaan bijsteken(als ze dit kunnen) want de witte pletwals duwt Geneberg A de grasmat in, ze spelen vandaag duidelijk niet met hun sterkste ploeg. Op de 47 ste min. wordt Speedy gelanceerd en is sneller bij de bal dan de keeper en hij schuift de bal over de grond binnen. 3-0. Speedy demarreert weer en bediend nu Ronny die voor doel wacht en de kans niet laat liggen. Amper één minuut later is het 4-0. De veer bij Geneberg is nu definitief gebroken ( als er al een veer was) en kan geen vuist meer maken. Niettegenstaande hun sportiviteit gaat het toch een pijnlijke nederlaag worden. Speedy speelt als een duiveltje en is niet te houden, toch wel, maar met een strafschop, die door Ronny omgezet wordt in 5-0. Er wordt goed breed gespeeld door ons zoals het hoort en de ruimtes komen nu overal vrij. Danny mist nog net een doelpunt, hij raakt met de punt van zijn schoen de bal deze rolt maar net naast het doel. Op de 40 ste minuut ontfutselt Speedy de bal van Geneberg en nu gaat hij alleen op doel af en schakelt iedereen uit incluis de doelman en maakt zo zijn tweede treffer. 6-0. Bij een volgende aanval volgt een typische Angelo goal hij lobt magistraal van op links de doelman en scoort ook zo zijn doelpunt. 7-0. Een steeds jagende Speedy maakt het de verdediging niet gemakkelijk. Deze willen dat de scheidsrechter er vroegtijdig een eind aan maakt, het is echt niet plezant meer voor hen maar de ref. laat de wedstrijd toch uit spelen wat normaal is. Via Jelle naar Ronny die voorzet naar Danny en dan snel naar Speedy deze plaatst de bal links van de doelman binnen en heeft zo zijn hattrick binnen 8-0. Het euvel van de laatste weken waar we een slechte prestatie leverde de tweede helft wordt vandaag van de mat geveegd. Een voorzet van de niet egoïstische Speedy naar davut die voor doel het leder niet kan kadreren. Een extreme inspanning van Pipo wordt met een corner beloond. Danny kan Jelle nog bedienen die de eindscore vast legt. 9-0.

Met drie doelpunten van Speedy in 35 minuten en twee van Danny en Ronny en één van Angelo en Jelle sluiten we het doelpunten festival voor vandaag af.

Goed gewerkt mannen en ook de tap heeft weer goed gedraaid vandaag, iedereen hartelijk dank hiervoor.

Met 31 doelpunten nemen we de leiding van de meest gemaakte doelpunten uit de reeks ook schuiven we een plaatsje op naar de tweede plaats. Stort Sport heeft wel een match minder.

Volgende week gaan we er nog eens tegen aan en dan gaan we effen rusten. Steffi de wielrensters komt volgende supporteren.